IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиране

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
    На твое място бих изчакал спад на акциите в европа/сащ и бих взел такива които изплащат дивидент. Пък и ако някоя акция нарасне много продаваш и купуваш друга която мислиш е подценена. Така ще имаш някакви доходи редовно, и може и от цените на акциите да спечелиш, само не ги купувай когато пазара е на върха.
    благодаря, този вариант е ок мисля ...
    Той пазара е близо да върха мисля...освен ако улесненията не доведат до нови върхове...
    Чакането може да е да речем 4-5 години...През това време инфлационните мишки ще са изяли едни 30-ина % от дюшека...Кво праим до тогава за да не ядат тия мишки толкова ?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Ако намериш от някъде 10% сигурни кажи и на нас

Сигурна доходност към 0,3% - толкова е в момента за евро.
      От няколко години купувам земи в Чужденеция /Добруджа/. Започнах от 800 лв. и стигнах до 1200 лв на дка, защото държа парцелите да са в три определени землища.
      Аренда по-ниска от 80 лв не съм получавала. Дори по-миналата година беше 98 лв.
      Мързи ме да смятам, но май доходността е доста по-добра от лихвите в банката.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
        Нещо ни послъгваш.Хем си одъртял,хем имаш да образоваш чавета.За другото като гледам сам си си отговорил.С риск да ме подпукат яко,тоя смешния форекс е идеално място за инвестиция но не и място за правене на бързи и огромни пари,само трябва да го облагородиш с елементи от забренени похвати от ролетките.Пиша ти като одъртял със здравословни проблеми и доста разходи по тях
        докато правех 'велика' кариера времето мина и чаветата по-късно дойдоха...Сега мисля , че е можело по-рано да се почне с тва /към 14 годишна възраст е супер/ ама вече е късно за промяна ...ко да праиш особености на етноса...
        Както и да е за да осигуря точка 9 ми трябва доход над 5% годишно...С толкова растат таксите на университетите след които се правят пари...Чаветата мое и без пари да влязат там ама надали са умни колкото мен :-))))
        Под влязат там имам предвид на оглед :-)

Коментар

• Убава работа

Като ти чета постинга, излиза, че е най-добре да ги държиш под дюшека. Никъде не ти харесва. Но можеш да инвестираш и в консерви копърка. И след две години да ги пласираш по програмата на ЕС "Храни за бедни" на печалба.
          Животът е това, което се случва докато кроиш планове

Коментар

• Ако намериш от някъде 10% сигурни кажи и на нас

Сигурна доходност към 0,3% - толкова е в момента за евро.

Коментар

• купи обор и гледай овце и крави. Ще има мляко, месо, субсидии

Коментар

• На твое място бих изчакал спад на акциите в европа/сащ и бих взел такива които изплащат дивидент. Пък и ако някоя акция нарасне много продаваш и купуваш друга която мислиш е подценена. Така ще имаш някакви доходи редовно, и може и от цените на акциите да спечелиш, само не ги купувай когато пазара е на върха.
                Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Нещо ни послъгваш.Хем си одъртял,хем имаш да образоваш чавета.За другото като гледам сам си си отговорил.С риск да ме подпукат яко,тоя смешния форекс е идеално място за инвестиция но не и място за правене на бързи и огромни пари,само трябва да го облагородиш с елементи от забренени похвати от ролетките.Пиша ти като одъртял със здравословни проблеми и доста разходи по тях
                  За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Инвестиране

Първо да благодаря за забавният и дори понякога полезен форум...Доста време изгубих в четене на стари мнения...някои от пишещите тук са гоУеми интеУекти...в добрият смисъл на думата...
                    Имам някви скътани пари кеш ,за съжаление и неизбежни добри разходи за здраве до живот които касата не поема така, че ми трябват постоянни сейф доходи от заработеното досега, Банковите депозити които ползвах основно досега след 2 години /за момента са си ок/ за мен ще станат неизгодни така че мисля за преместване в друга зона...
                    Понеже вие сте майсторите тук дайте съвет къде е най-добре да се инвестира в ДЪЛГОСРОЧЕН план при приход под 10% /5-8 в зависимост от риска са ок/... Ко да праиш вече съм поодъртял и геимблинга не ми е забавен вече...Моето настоящо мнение по-долу
                    1. БФБ - абсурд. Освен за кратки спекулации за друго там не става, и за планирано ощетяване на пенсионни фондове е ок ...
                    2. Злато, и т.н. ценности - ок съм, но не е дошъл момента за това /цената ще пада според мен още или поне за няколко години няма да се качи...Като се погледна и представянето в исторически план реално и дохода не е много добър...Трябва много моменти да си уцелил...освен това няма къде да го държа щото дюшека ми е пълен с пачки...
                    3. Форекс - огромна смехория...Невероятно е как толкова хора се връзват...Рулетките на черепа дават по-голяма вероятност за печалба ...
                    4. Имоти - в СФ е факт че ИСКАНИТЕ цени се вдигат ама продажби нема...На 1 сайт имам 30-40 обяви които следя ...седят от ГОДИНИ, а майтапа е че някои дори са с повишени цени...Начи 2-3-4 години нема кой да ти купи коптора и ти вдигаш цената...само в БГ...В чужбина може би е по-добре ?Обаче там контрола е сложен от БГ
                    5. Наеми - айде изкупил съм сите боклуци и съм набутал вътре сирийски студентчета... Само който не се е сблъскал с резултата СЛЕД наемателите може да си мисли че има профит там...Да добавя чудя се как още не е въведен кепитал гайнс данъка в БГ...това при положение че има кой да ми купи хралупата след 15-20 години наемно експлоатирана...и цените са се увеличили неимоверно /при тази демография кой ще купува след 20 години ? КОНяците ли ?/
                    6. Взаимни фондове. - някой гледал ли е историческото им представяне за 10-15 години назад ? Начи под 1 шапка има 200 фонда = 100 са на плюс 2-3 % годишно, 50н са на 0 а има и 50 на минус...В тези които са на минус пари има т.е.теорията ,че аз съм по-умен от света о ще целя ВИНАГИ момента кога да вляза и изляза я забравете...
                    7. Ниви - това е забавно също...По данни от нета /може да са неверни/ цените за последните 8-9 години са вдигнали с 300%...Пук пук БУУМ...2006-7 щеше да е супер да купя... сега не мерси...С рентата ако я взема въобще ще покривам обезценката в близките 10-има години...
                    8. Чужди акции - може би тук има смисъл но пак съм изпуснал момента...Трябва да чакаме нова криза за целта...
                    9- Образование на чаветата - това е най-доброто вложение май..., но трябва и друго...щото денгите мишките ще ги изядат ако не ги е изпреварила инфлацията...

Айде експерти кажете къде бъркам ?
                    Само не навсякъде ...:-)
                    Last edited by Amsterdamm; 07.12.2015, 12:33.
                  Working...
                  X