IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде отиват парите от големите болници?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
    Аз всъщност не вярвам, че в нашите болници има толкова много големи пари. Парите са малко, за съжаление и от малкото се намира кой да открадне и присвои.
    Като ходих в Токуда на първият етаж има 6 или 7 каси дето събират пари постоянно има и опашка чакаш на опашка за да платиш как да няма много пари това са сигурно над милион на ден
    advokatfilipova.eu

Коментар

• Ето къде:
      http://www.mediapool.bg/vma---perfek...ews232413.html
      http://www.mediapool.bg/firma-e-bila...ews232452.html

Коментар

• Аз всъщност не вярвам, че в нашите болници има толкова много големи пари. Парите са малко, за съжаление и от малкото се намира кой да открадне и присвои.

Коментар

• Прави сте за това.
          Незнам до каква степен това се осъзнава но ние като даваме такива голели суми в такива болници тия пари изтичат от държавата по всякави неведоми пътища.
          Изобщо не се знае къде и за какво отиват.
          Така положението става все по лошо за нас и какво ще стане в крайна сметка?
          Last edited by night_lord; 22.08.2015, 10:42.
          advokatfilipova.eu

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
            Има ли някой, който да е ползвал медицинска услуга на запад?
            Моля, да сподели, не някой казал, чул!

Да сподели!
            Ами посещение на клиника в Регенсбург по спешност.Разбиване на камък-неуспешно 2280е плюс 1200 дължими,тъй като за нашите осигуровки и застарховки отговора.БРИШИ СИ ДУПЕ С НИХ.Посещение след това в Токуда 400лв и о изненада,камъка се оказва някаква сянка докато този които причинява болка си стои кротко в бъбрека и е разбит за около40мин. срещу 4дневен престой в Германия.Вярно обслужването и отношението е неравнимо с това в Токуда която минава за болниците с добро обслужване.След изпратен запис отговора беше;Нямаме финансови претенции за дължимите 1200 но вече сте нежелан клиент на клиниката.Говориме за 2014г.Според познати фашисти скубането в Германия е невероятно,но парите с които разполага тяхната каса е несравнимо с Бг.Дори при тяхните за заплати имат глад за лекари.Това една от причините да избера бг клиника за предстоящата ми операция.За съжаление една от най тежките.Ако се разминеме със Свети Петър ще има място за ново сравнение.Имам познат който направи същата в Мюнхен
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Сините камъни

В Австрия например няма нито един крадец, който да се подвизава като лекар. Тук едно време се черпеха, сега се черпят и с пари в брой направо - наследство от социализъма.
              D.Y.F-091066

Коментар

• night_lord

Откраждат ги после, ти не знаеш ли че там да се краде е нещо като закон.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от night_lord Разгледай мнение
                  На мен ми взеха такива пари за последната една година в Токуда съм им ги дал и то за нищо.
                  Ако не вярваш прати ми един мейл ще ти снимам фактурите и ще ти ги пратя.
                  Аз говоря за заплати на лекари, не за цена на услуги. Двете неща са доста различни.

Бертрам каза по-долу как се случват нещата.
                  "Избрани и богопомазани" лекари, които вече дори не оперират/преглеждат вземат огромните пари, другите оперират за по 1000-1500 лева и гърчат по 12 часа на ден.
                  Last edited by andy2000; 11.08.2015, 16:37.

Коментар

• Няма как да не придърпват доста пари от държавните. А пък за частните болници не ми се мисли как е.

Коментар

• 1. в големи ремонти (обикновено на 2-на цена)
                      2. в големи машини (-||-)
                      3. в лекарства на завишен цени
                      4. в консумативи на завишени цени
                      5. в огромни заплати на правилни хора, докато младите лекари са на минимални и бягат в чужбина

така е във всяка една голяма болница в България
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                        Така е на запад, нали това искахме?
                        Да ти кажа аз лично не съм искал недоразумение като Москов да се опитва да прави реформа на парче на мой гръб!

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                          За частни болници не знам.. за държавните имам поглед. Съкращаваш си охранителите на 300лв. заплата и си наемаш фирма за охрана. Те наемат същите хора на същата заплата, само дето болницата вече плаща по 1300лв. на бройка към фирмата. Съкращаваш си собствения сервиз на мед. техника и сключваш външни договори - разходите от 50000лв. месечно, отиват на 500000лв. Закриваш си храненето и почваш да вкарваш храна за пациенти и доктори с кетъринг.. същото с ВИК, електро, пране, отпадъци, озеленяване и куп други дейности..
                          Така е на запад, нали това искахме?

Коментар

• Има ли някой, който да е ползвал медицинска услуга на запад?
                            Моля, да сподели, не някой казал, чул!

Да сподели!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                              Тези митове, че вземат по 10-20-50 бона не са верни.
                              На мен ми взеха такива пари за последната една година в Токуда съм им ги дал и то за нищо.
                              Ако не вярваш прати ми един мейл ще ти снимам фактурите и ще ти ги пратя.
                              advokatfilipova.eu

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                                Ти шегуваш ли се.. и аз имам познати и тая сума им е само надбавката към заплатата по линия НЗОК..
                                Не се шегувам. Един от цитираните ми е много близък, не искам да казвам къде работи, но е истина. На другите също им имам доверие. Тези митове, че вземат по 10-20-50 бона не са верни. Такива пари вземат само директорите и членовете на бордовете. Уролог, който оперира в най-голямата урология в София - 1000 - 1200 лева чисто.

Коментар

Working...
                                X