IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще търпим беззаконията??? - 2

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
    Като се изметат всичките , кой ще дойде ?
    Кой ? , Кои ? Са тези , които биха могли да ги заместят моментално ?
    За жалост в Булгаристан няма политическа класа, няма политическа култура, няма политическо минало , които биха могли да генерират съответните хора и поколения за целта. Не е възможна приемственост и заместимост при условие, че за населението изборите се асоциират само с липсата на пиене по кръчмите и магазините ..... и злоупотреби по default .

Обаче, съм сигурен, че Форумо ще даде веднага квалифицирани кандидати..........те тук сме се събрали само финансови гении и социално преуспяли личности.........
    Не е необходимо политическата класа и избирателите да "еволюират" изведнъж или да се появят чудодейни достойни лидери, от нищото! Нещата ще стават малко по малко, а промяна ще има и отвън!

Като ти гледам долния пост за 90% маргинали в БГ, сериозно се змислих, дали изобщо да ти отговарям!

В България има доста нормални, читави и достойни хора! Ако не може да го видиш сам, аз нямам намерение да те убеждавам в каквото и да било, както и нямам диалог с теб, от тук на сетне! Ако това ти е "погледа"!

Коментар

• Като се изметат всичките , кой ще дойде ?
      Кой ? , Кои ? Са тези , които биха могли да ги заместят моментално ?
      За жалост в Булгаристан няма политическа класа, няма политическа култура, няма политическо минало , които биха могли да генерират съответните хора и поколения за целта. Не е възможна приемственост и заместимост при условие, че за населението изборите се асоциират само с липсата на пиене по кръчмите и магазините ..... и злоупотреби по default .

Обаче, съм сигурен, че Форумо ще даде веднага квалифицирани кандидати..........те тук сме се събрали само финансови гении и социално преуспяли личности.........

Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Съгласен! Само, че аз казвам, че за да се случи това, е необходимо да се измете настоящата политическа каста!
      .........!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        ......Маргиналната измет трябва да бъде мачкана безжалостно, а не стимулирана финансово.
        То така, 90 % от Булгаристан ке бъде смачкано !?

Коментар

Маргиналната измет трябва да бъде мачкана безжалостно, а не стимулирана финансово!
          Съгласен! Само, че аз казвам, че за да се случи това, е необходимо да се измете настоящата политическа каста!
          Сега като фалира Гърция и на германците им се съобщи, че 200-250 милиарда от техните пенсии за "загробени" там! Когато дойде икономическата рецесия, а най-слабите като Португалия, Италия и други спрат да се финансират от пазарите. Спира и хранилката за социалните паразити!

Коментар

• Императорът

Затова ти пишеш - да не се давало на еди кои си, а парите да се дадат на еди кой си. Императорска работа, но мирише на нафталин. А въобще подобно даване не бива да съществува.То не е даване, като теглиш чертата има само вземане.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Императорът

Да но и ти за преразпределянето от държавата. Няма как да не се срутят тези държави, включително и България при положение че нивата на данъците са смъртоносни за да се събира за преразпределяне.
              Знаеш ли каква е ползата от преразпределянето ? Например Здравна каса !
              - Ползата е че като отидеш да си купиш едно лекарство и цената му е двойна и тройна в сравнение с цената му там където този медикамент не се купува с общите пари от здравни каси.Съответно го вземаш през здравна каса, плаща се двойно и ти пак го плащаш на същата цена на каквато е там където не са успели да си направят здравна каса.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                Това е целия проблем. Примиреността! Голяма част от тъй наречения западен свят, в момента е "прогнил" и потънал в дългове именно заради социалната си политика. При първата по-сериозна криза, социалните паразити ще излезнат по улиците и ще грабят, и ще безчинстват!

Социалната политика в Европа е пълно извращение спрямо природните закони и здравия разум!
                Аз социалната политика я разбирам единствено като безплатна храна и купони за вода и ток! Докато човек си стъпи на краката и започне да генерира доходи! Никакво раздаване на пари на калпак!

Социална политика не е да имаш пари за кафета и предпоследен модел GSM поне за 300 евро!

Разбира се тук трябва да отбележим, че реалните нуждаещи се, това са хората с ментални и физически недъзи! Те трябва да бъдат подпомагани от държавата в значителна степен, финансово и да се търсят всячески варианти за осигуряване на възможност за работа, за да могат да се реализират в чисто човешки аспект!
                Те пък сега щото паразитите не крадат и не безчинстват? По тази логика какво трябва да направим, за да ги спрем - да определим месечна помощ по 5 Б на калпак за всеки хъхряк ли? Или по 10 Б за по-сигурно?

Тури ме министър на вътрешните работи (ако приемем, че ти си Дуче), за да ти покажа, че (както казваше Иван Данко (Арнолд Шварцнегър)) съветският метод е много по-икономичен. Маргиналната измет трябва да бъде мачкана безжалостно, а не стимулирана финансово.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнение
                  Съгласен съм с теб и напълно подкрепям идеята да се подпомага на хората с храна и сметки за ток и вода, също така и да се намира работа за тях, но и ти, и аз знаем, че няма как да се случи това нещо. Много са факторите, които пречат да се осъществи, а и да си признаем, ако се случи се връщаме лека полека в една миналата епоха наречена комунизъм. Казах, че не ми пречи, защото сред тези социално слаби има и хора, който са изпаднали по неволя в такава ситуация, а не са професионални просяци.
                  В никакъв комунизъм не се връщаме. От сега по-голям комунизъм няма!

Разбира се, че има хора изпаднали по неволя, но се очертава, че те са 7-8% от масата! Останалите над 90% са мангустите в България и арабелите в Западна Европа, а вече и бонговци от Африка! Всички тези хора са "ОСИНОВЕНИ"!

Не съм съгласен, че няма как това да се случи. Първата сериозна икономическа криза ще катализира преоценката на псевдоценностите. Няма да има ресурс просто!

Въпросът е, че ограбването на нормалните хора днес, ще продължи като се прехвърли отново, в следствие от финансовата катастрофа утре! А тя чука на вратата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                    Това е целия проблем. Примиреността! Голяма част от тъй наречения западен свят, в момента е "прогнил" и потънал в дългове именно заради социалната си политика. При първата по-сериозна криза, социалните паразити ще излезнат по улиците и ще грабят, и ще безчинстват!

Социалната политика в Европа е пълно извращение спрямо природните закони и здравия разум!
                    Аз социалната политика я разбирам единствено като безплатна храна и купони за вода и ток! Докато човек си стъпи на краката и започне да генерира доходи! Никакво раздаване на пари на калпак!

Социална политика не е да имаш пари за кафета и предпоследен модел GSM поне за 300 евро!

Разбира се тук трябва да отбележим, че реалните нуждаещи се, това са хората с ментални и физически недъзи! Те трябва да бъдат подпомагани от държавата в значителна степен, финансово и да се търсят всячески варианти за осигуряване на възможност за работа, за да могат да се реализират в чисто човешки аспект!
                    Съгласен съм с теб и напълно подкрепям идеята да се подпомага на хората с храна и сметки за ток и вода, също така и да се намира работа за тях, но и ти, и аз знаем, че няма как да се случи това нещо. Много са факторите, които пречат да се осъществи, а и да си признаем, ако се случи се връщаме лека полека в една миналата епоха наречена комунизъм. Казах, че не ми пречи, защото сред тези социално слаби има и хора, който са изпаднали по неволя в такава ситуация, а не са професионални просяци.

Коментар

Въпросът тук е друг. Аз нямам против да издържам социално слабите, дори и в САЩ, където цари върл и грозен капитализъм има социална политика. Естествено не е толкова силно изразена, но все пак има. Навсякъде има, просто в България и в части от Европа е преекспонирано. В България от 20 години се говори за една интеграция на тези ромей, а истината е, че те не искат интеграция, защото така са си по-добре. Аз съм свикнал с мисълта, че парите ми отиват за помощите на циганите, свикнах и с мисълта, че политиците ги защитават, но не мога да свикна с мисълта, че една майка, която е направила за две или три години много повече от циганите за цял живот има по-малко права от тях и то, защото е студентка.

Last edited by Mike Florida; 02.11.2015, 16:07.

Коментар

Всъщност ромовете в България са само частен случай от общата картина обхващаща Европа и не само Европа. Т.нар. "социална политика" повелява работещите здраво данъкоплатци да бъдат перманентно ограбвани и принуждавани с данъци и всевъзможни осигуровки да ги издържат, защото те "също трябва да живеят" и защото "имат права". Единствено връщането към нормалният здрав капитализъм може да спаси нормалните хора от непълноценната гмеж.
                        Въпросът тук е друг. Аз нямам против да издържам социално слабите, дори и в САЩ, където цари върл и грозен капитализъм има социална политика. Естествено не е толкова силно изразена, но все пак има. Навсякъде има, просто в България и в части от Европа е преекспонирано. В България от 20 години се говори за една интеграция на тези ромей, а истината е, че те не искат интеграция, защото така са си по-добре. Аз съм свикнал с мисълта, че парите ми отиват за помощите на ромите, свикнах и с мисълта, че политиците ги защитават, но не мога да свикна с мисълта, че една майка, която е направила за две или три години много повече от ромите за цял живот има по-малко права от тях и то, защото е студентка.
                        Last edited by Andi11; 02.11.2015, 15:53.

Коментар

Всъщност ромовете в България са само частен случай от общата картина обхващаща Европа и не само Европа. Т.нар. "социална политика" повелява работещите здраво данъкоплатци да бъдат перманентно ограбвани и принуждавани с данъци и всевъзможни осигуровки да ги издържат, защото те "също трябва да живеят" и защото "имат права". Единствено връщането към нормалният здрав капитализъм може да спаси нормалните хора.
                          +++

Добре казано!
                          Last edited by Andi11; 02.11.2015, 16:05.

Коментар

В България е така, който дава не взима нищо или ако взима е малко. Интересно ми е кога политиците ще осъзнаят, че сега ромейте може да им помагат да спечелят мандат, но като погледнат цялостната картинка те само им вредят. А иначе новината ми напомня много на филма Идиокрация.

Всъщност ромовете в България са само частен случай от общата картина обхващаща Европа и не само Европа. Т.нар. "социална политика" повелява работещите здраво данъкоплатци да бъдат перманентно ограбвани и принуждавани с данъци и всевъзможни осигуровки да ги издържат, защото те "също трябва да живеят" и защото "имат права". Единствено връщането към нормалният здрав капитализъм може да спаси нормалните хора.
                            Last edited by Andi11; 02.11.2015, 16:05.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Бих желал да живея като тях,

...защото животът е кратък всичко е в моментното изживяване.
                              "Ако имаш сламен покрив над главата и пърче хляб за всеки ден и за това не си длъжен да слугуваш на никой властелин - големи благодарности отправяй към съдбата!" - тъй пишело в Браминиада Упанишада.
                              Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Носители на богата древна култура

https://youtu.be/aNUYGRn3W9Q
                                Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

Working...
                                X