IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще търпим беззаконията??? - 2

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
    Тъп ли си? В случая "имотно състояние" означава - еднозначно - икономическа сила и предимство, основано на по-добро имотно състояние, т. е. не може по-богатият от теб да разполага с повече права!!!! Казал съм и повтарям, не коментирай правни въпроси...
    Кой говори за повече права? Аз говоря за РАВЕНСТВО ПРЕД ЗАКОНЪТ. Както Христо трябва с труд да си купи дом, така трябва да е и за Хъхрю.

Например О.Д. може да си купи суперлуксозният панорамен апартамент на последният етаж на небостъргачът до НДК - аз не мога. Ето - той разполага с повече права, по твоята логика - следователно аз съм дискриминиран.

Измислителите на тая харта са по-долни и от комунисти.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Много ясно! В цивилизования свят отричаме смъртното наказание!

Коментар

• Ето как е извратена и Конвенцията в Харта по повод неприкосновеността на човешкият живот:

КОНВЕНЦИЯТА:

1. Правото на живот на всеки се защищава от закона. Никой не може да бъде умишлено лишен от живот, освен в изпълнение на съдебна присъда за извършено престъпление, за което такова наказание е предвидено в закона.
        2. Лишаването от живот не се разглежда като противоречащо на разпоредбите на този член, когато то е резултат от употреба на сила, призната за абсолютно необходима:
        a) при защитата на което и да е лице от незаконно насилие;
        b) при осъществяването на правомерен арест или при предотвратяване на бягството на лице, законно лишено от свобода;
        c) при действия, предприети в съответствие със закона за потушаване на бунт или метеж.

ХАРТАТА:

1. Всеки има право на живот.
        2. Никой не може да бъде осъден на смърт, нито екзекутиран.

Няма възможност за смъртно наказание. Нямаш формулирано право да защитиш себе си или детето си.... и ако Мангау опре нож на гърлото на детето ти, ти трябва или да му се молиш или да му позволиш да пререже... ЗА ДА НЕ МУ НАРУШИШ ПРАВАТА !!!
        Полицаите например също нямат правата, произтичащи във всяка НОРМАЛНА държава от служебното им положение. Затова нашите са пращани с пищови, заредени с халосни патрони срещу циганските брадви и ножове....

Коментар

• Тъп ли си? В случая "имотно състояние" означава - еднозначно - икономическа сила и предимство, основано на по-добро имотно състояние, т. е. не може по-богатият от теб да разполага с повече права!!!! Казал съм и повтарям, не коментирай правни въпроси...

Коментар

Как по-точно си противоречат? Пак ти напомням, че колективни права има само в твоята глава... Запомни! ПРАВАТА СА ИНДИВИДУАЛНИ!

Член 21

Недискриминация

1. Забранена е всяка форма на дискриминация, основана по-специално на пол, раса, цвят на кожата, етнически или социален произход, генетични характеристики, език, религия или убеждения, политически или други мнения, принадлежност към национално малцинство, имотно състояние, рождение, увреждане, възраст или сексуална ориентация.

2. В областта на прилагане на Договорите и без да се засягат техните особени разпоредби, се забранява всяка форма на дискриминация, основана на гражданството.

Член 34

Социална сигурност и социална помощ

1. Съюзът признава и зачита правото на достъп до обезщетенията за социална сигурност и до социалните служби, които осигуряват закрила в случаи като майчинство, заболяване, трудова злополука, зависимо положение или старост, както и в случай на загуба на работа, в съответствие с правилата, установени от правото на Съюза и от националните законодателства и практики.

2. Всеки, който пребивава и се придвижва законно на територията на Съюза, има право на обезщетения за социална сигурност и на социални придобивки в съответствие с правото на Съюза и с националните законодателства и практики.

3. С цел да се бори срещу социалното изключване и бедността, Съюзът признава и зачита правото на социална помощ и на помощ за жилище, предназначени да осигурят достойно съществуване на всички лица, които не разполагат с достатъчно средства според правилата, установени от правото на Съюза и от националните законодателства и практики.

Та чакам, кое на кое противоречи?
            Значи хем не трябва да има дискриминация, основана на имотно състояние, хем на който "не разполага с достатъчно средства" (например защото го мързи да работи) трябва да му се осигурява жилище и "достойно съществуване"? А на тия, които с труд са си заработили "достатъчно средства", КОЙ им осигурява жилище? И къде е критерият за "достатъчно средства"? Аз ако не мога да си позволя мезонет в Париж, някой ще ми подсигури ли? Къде е критерият?

Приложението на това противоречие го виждаме в пропадналата ни държава - хората, принудени да дойдат в София от провинцията, се свиват под наем или се заробват с кредити, а Мангау се самонастанява където си иска, върши престъпления и безчнства, но никой не може да го пипне, защото имал.... "права" - и ако го изгонят от катуна, някой трябва да му осигури жилище, защото Мангау не иска да работи, но само да краде и да получава социални помощи?

Коментар

• Как по-точно си противоречат? Пак ти напомням, че колективни права има само в твоята глава... Запомни! ПРАВАТА СА ИНДИВИДУАЛНИ!

Член 21

Недискриминация

1. Забранена е всяка форма на дискриминация, основана по-специално на пол, раса, цвят на кожата, етнически или социален произход, генетични характеристики, език, религия или убеждения, политически или други мнения, принадлежност към национално малцинство, имотно състояние, рождение, увреждане, възраст или сексуална ориентация.

2. В областта на прилагане на Договорите и без да се засягат техните особени разпоредби, се забранява всяка форма на дискриминация, основана на гражданството.

Член 34

Социална сигурност и социална помощ

1. Съюзът признава и зачита правото на достъп до обезщетенията за социална сигурност и до социалните служби, които осигуряват закрила в случаи като майчинство, заболяване, трудова злополука, зависимо положение или старост, както и в случай на загуба на работа, в съответствие с правилата, установени от правото на Съюза и от националните законодателства и практики.

2. Всеки, който пребивава и се придвижва законно на територията на Съюза, има право на обезщетения за социална сигурност и на социални придобивки в съответствие с правото на Съюза и с националните законодателства и практики.

3. С цел да се бори срещу социалното изключване и бедността, Съюзът признава и зачита правото на социална помощ и на помощ за жилище, предназначени да осигурят достойно съществуване на всички лица, които не разполагат с достатъчно средства според правилата, установени от правото на Съюза и от националните законодателства и практики.

Та чакам, кое на кое противоречи?

Коментар

Колко пъти да ти се каже да не коментираш ПРАВНИ въпроси? То кво ли умееш да коментираш, ама нейсе?

Всъчност Хартата е обединяващ нормативен акт, в който влизат всички създадени преди това актове, гарантиращи общата правна рамка на защита на правата на човека във всеки един аспект - естествени, граждански, трудови и каквито се сетиш... В този смисъл са включени и правата, гарантирани с Конвенцията...

Ти кво искаш, да живеем по правилата на Хуйлостан ли? И го казваш точно днес, на 800-та годишнина от приемането на Магна Харта... От 8 века западния свят гради човеколюбиво и демократично общество, онова ше ми се прекланя пред Азиатски нео-деспотии... Чипа, майка, чипааааа....
                Ти пак ли изпъпли от тапицираната стая, бе?

Т.нар. "харта" (за нещастие не е Магна Харта) ОТХВЪРЛЯ много от правата на хората - както естествени, така и гарантирани от Конвенцията и Всеобщата декларация.

Отделно вътре в самата харта има членове, които си ПРОТИВОРЕЧАТ - например Чл. 21 и Чл. 34. Човек трябва да е кьорав, за да не го види.

Написалите и приелите тая харта са врагове както на европейската цивилизация, така и на всичко човешко - тъмни герои, които ще бъдат осъдени и прокълнати от историята.

Той ще ми говори за азиатски деспотии и хуйлостани.... аз твърдя, че Конвенцията бе отлично структуриран и издържан правен документ, както и Всеобщата декларация на ООН, хартата е измислена за зло.

И кой ми казва да не коментирам правни работи.... освен тебе?

Коментар

• И?

Да те светна, правата, които се защитават с тези международни актове са ИНДИВИДУАЛНИ - на всеки отделен индивид... не колективни (колективни го разбирай като права на всички цигани или на всички българи)...

Коментар

• Ето ви отново двата правни текста:

ХАРТАТА:

https://www.cpdp.bg/?p=element&aid=437

КОНВЕНЦИЯТА:

http://www.echr.coe.int/Documents/Convention_BUL.pdf

Коментар

• Колко пъти да ти се каже да не коментираш ПРАВНИ въпроси? То кво ли умееш да коментираш, ама нейсе?

Всъчност Хартата е обединяващ нормативен акт, в който влизат всички създадени преди това актове, гарантиращи общата правна рамка на защита на правата на човека във всеки един аспект - естествени, граждански, трудови и каквито се сетиш... В този смисъл са включени и правата, гарантирани с Конвенцията...

Ти кво искаш, да живеем по правилата на Хуйлостан ли? И го казваш точно днес, на 800-та годишнина от приемането на Магна Харта... От 8 века западния свят гради човеколюбиво и демократично общество, онова ше ми се прекланя пред Азиатски нео-деспотии... Чипа, майка, чипааааа....

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                        Проблема е много по голям.Аз твърдя че без излизане от ЕС не може да се реши.Щото ЕС няма да го реши.....Решението е ясно ....но никой няма топки да го приложи
                        Това е точно казано - преди десетина или повече дни ви пуснах линкове на Европейската конвенция за правата на човекът (по-старият и правно много издържан документ) и Хартата за човешките права (абсурден противоправен документ, приет 2000 година). Надали някой ги е прочел и сравнил.... а сравнението е ужасяващо - т.нар. "харта" лишава спазващите законите европейски граждани от всевъзможни права, включително естественото право не само на всеки човек, но и на всяко живо същество: ДА ЗАЩИТАВА ЖИВОТА СИ и живота на децата си !!!!

Прочетете ги и ще изпаднете в потрес от сравнението - да - ако искаме да оцелеем като народ, трябва да напуснем тая престъпна организация или по-тредното - да се борим отвътре за реформирането и.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                          Проблема е много по голям.Аз твърдя че без излизане от ЕС не може да се реши.Щото ЕС няма да го реши.....Решението е ясно ....но никой няма топки да го приложи
                          Много ги надцени ЕС, защо реши, че излизане от ЕС ще направи нашите държавни фактори по-малко путьовци?

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            Защото в гугъл нищо не излиза. Явно е партенка.
                            Що годе адекватната реакция на МВР в Орландовци, това че не се допусна възможната ескалация, косвено говори за предварителна информация...

Коментар

Ше го видиш като официална информация скоро...
                              Защото в гугъл нищо не излиза. Явно е партенка.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Хахахаха, дай източника, моля те ...
                                Ше го видиш като официална информация скоро...

Коментар

Working...
                                X