IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще търпим беззаконията??? - 2

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    А КОЙ ще им плаща издръжката? Да позная ли - първо родителите на детето, а после и самото то като порастне и започне да работи... ще храни насилникът си в затворът !!!!

Защото т.нар. "харта" забранява и принудителният труд !!!!

Никой няма право да лишава друго човешко същество от живот... А какво да кажем за съдебните грешки... няма застраховка "съдебна грешака", така че наказанието трябва да е обратимо... а от оня свят още не сме в състояние да връщаме...

Голям проблем, кой щял да плаща, ше кажеш, че ние сме нация от изнасилвачи на деца и всеки трети е такъв, че да мислим за това, кой щял да ги издържа...

Ами трудът е право и не може да служи за наказание... ти кво предлагаш, да направим черноморски флот от галери ли, или да възстановим Белене и Скравена...

Впрочем, има мярка 2 за 3, която стимулира полагането натруд при срочните присъди, която обективно няма как да се прилага при доживотните... които за щастие не са толкова често срещани... 100 човека не са кой знае какво бреме за бюджета...
    Last edited by mibova; 15.06.2015, 14:57.

Коментар

А КОЙ ще им плаща издръжката? Да позная ли - първо родителите на детето, а после и самото то като порастне и започне да работи... ще храни насилникът си в затворът !!!!

Има решение - за кражба 5-10 г
      .... при полагане на доброволен труд се опрощава половината наказание
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
        Не, ще ги изолираме завинаги от обществото... Впрочем в съответните места има кой да се погрижи за незабравимото им прекарване...

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от KrumE Разгледай мнение
          От 1997 година смъртното наказание в Русия е забранено.

Цивилизация.
          Дори и след терористичните актове там, въпреки дебатите за връщане на смъртното наказание, то не бе върнато.

За разлика от Съединените американски щати и Китай, ако трябва да сме честни - в някои от щатите, не в всички, все още се изпълняват смъртни наказания.

В Китай близките на убитите са длъжни да заплатят и куршума.
          В по-голямата част от света има смъртно наказание.

Наличието му не е критерий за цивилизованост и нецивилизованост, а само на приоритети.

Коментар

Цивилизация.
            Дори и след терористичните актове там, въпреки дебатите за връщане на смъртното наказание, то не бе върнато.

За разлика от Съединените американски щати и Китай, ако трябва да сме честни - в някои от щатите, не в всички, все още се изпълняват смъртни наказания.

Всъщност си прав... Императора ме подведе, да в Русия има мораториум върху ИЗПЪЛНЕНИЕТО на смъртни присъди, наследен от времената, когато се правеха на цивилизовани...

Коментар

Цивилизация.

Бият негрите бе!!!

Коментар

Ми естествено, че са диваци и американците - то се вижда в кои щати все още имат смъртно наказание и в кои няма, руснаците са ясни... китайците си решават някакви демографски проблеми, поради което се правят на ударени за смъртното наказание...

Европа, както казах, от 8 века гради хуманно и демократично общество... то си трябва натрупване... американците и руснаците има да чакат...

Цивилизация.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  Изнасилвачите на деца ще ги превъзпитавате ли?
                  Не, ще ги изолираме завинаги от обществото... Впрочем в съответните места има кой да се погрижи за незабравимото им прекарване...

Коментар

Естествено,че ще ги превъзпитават - даже може да ги обучават за детски учители!
                    Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Изтрито ми е част от мнението което съдържа нецензурни изрази или ....

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                        Присъединявам се !

Коментар

Много ясно! В цивилизования свят отричаме смъртното наказание!
                          Присъединявам се !

Коментар

А, значи Америка, Русия, Китай са нецивилизовани диваци. Аз пък смятам, че изроди като оная твар, дето уби с тесла Вероника, трябва да бъдат ЕКЗЕКУТИРАНИ - защото обратното означава, че изродът има повече права от жертвата си.

Впрочем това е вторичен проблем. Основният е, че човекът няма право да защити в екстремална ситуация своя живот и животът на другите около себе си !!!! Самозащитата и защитатан а най-близките е естествено право на всяко живо същество - не само на човекът. Опитвал ли си да нападнеш котенцата на някоя улична котка дори - да не говоря за някое по-силно животно в гората или саваната?
                            А нима дори някое зайченце или мишленце, спипано от хищник, въпреки нищожните шансове, не се бори и съпротивлява с всичките си жалки силици? Според т.нар. "харта" европеецът е единственото живо същество, което няма право да защити себе си или децата си, за да не наруши "правата" на убиецът !!!!
                            Ми естествено, че са диваци и американците - то се вижда в кои щати все още имат смъртно наказание и в кои няма, руснаците са ясни... китайците си решават някакви демографски проблеми, поради което се правят на ударени за смъртното наказание...

Европа, както казах, от 8 века гради хуманно и демократично общество... то си трябва натрупване... американците и руснаците има да чакат...

Коментар

Кой говори за повече права? Аз говоря за РАВЕНСТВО ПРЕД ЗАКОНЪТ. Както Христо трябва с труд да си купи дом, така трябва да е и за Хъхрю.

Например О.Д. може да си купи суперлуксозният панорамен апартамент на последният етаж на небостъргачът до НДК - аз не мога. Ето - той разполага с повече права, по твоята логика - следователно аз съм дискриминиран.

Измислителите на тая харта са по-долни и от комунисти.
                              Ама именно - обективното неравенство не трябва да се превръща в правноустановено неравенство.

Естествено, че Оги може да си купи оня кимизарник от Софиянски, ама това не значи, че той е по-равен от мен пред закона!

Коментар

Много ясно! В цивилизования свят отричаме смъртното наказание!
                                А, значи Америка, Русия, Китай са нецивилизовани диваци. Аз пък смятам, че изроди като оная твар, дето уби с тесла Вероника, трябва да бъдат ЕКЗЕКУТИРАНИ - защото обратното означава, че изродът има повече права от жертвата си.

Впрочем това е вторичен проблем. Основният е, че човекът няма право да защити в екстремална ситуация своя живот и животът на другите около себе си !!!! Самозащитата и защитатан а най-близките е естествено право на всяко живо същество - не само на човекът. Опитвал ли си да нападнеш котенцата на някоя улична котка дори - да не говоря за някое по-силно животно в гората или саваната?
                                А нима дори някое зайченце или мишленце, спипано от хищник, въпреки нищожните шансове, не се бори и съпротивлява с всичките си жалки силици? Според т.нар. "харта" европеецът е единственото живо същество, което няма право да защити себе си или децата си, за да не наруши "правата" на убиецът !!!!

Коментар

Working...
                                X