IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бригада в САЩ с кредит при висок долар.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• щом започват да пълнят лятото резерва - вложи парите от бригадата в петрол
    иначе за кредита не го мисли едва ли ще загубиш/спечелиш повече от 2-3 туби нафта, след всички финансови транзакции, които обмисляш
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Бригада в САЩ с кредит при висок долар.

Здравейте,
      Това лято ми предстои да ходя на студентска бригада в САЩ, за която ми се налага да тегля кредит от около 5000 лв. Притеснява ме обаче фактът, че в момента на изтеглянето курса Долар-Лев ще е висок, а когато се върна (съответно и когато ще си върна кредита), се очаква да е по-нисък. Много хора ме предупреждават, че има пряка зависимост между Петрола и Щатския долар - когато Петрола поскъпва, Долара поевтинява и обратното - а САЩ започват да си пълнят петролния резерв към края на Юли или началото на Август, а това би означавало поскъпване на Петрола, следователно, поевтиняване на Долара. Въпросът ми е дали имам повод за притеснения и ако да, как е най-добре да реагирам - да си прехвърля ли парите в скъпи долари, в момента на изтегляне на кредита (студентски кредит е и имам право да го тегля само в Лева), или с доларите от бригадата да си купя Лева и тогава да го погася (вероятно на по-нисък курс, ако е вярна тази зависимост)? Изобщо, как е най-удачно да постъпя в подобна ситуация и какво бихте направили вие?

P. S.: Мина ми през ума и да купувам Евро, Паунд или някаква друга валута, докато съм в САЩ, след което да обменя нея в Лева и да си погася кредита.

P. P. S.: Не разбирам финансовата терминология, затова моля, ако я използвате, слагайте кратки пояснения в скоби
    Working...
    X