IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

VIVACOM Динамично IP

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За чий ти е да го сменяш това ай-пи? Акаунтите ли верно? Тоя е нов гледам. Да не те дебнат?

Коментар

• Първоначално изпратено от problem33 Разгледай мнение
      Добър вечер, значи бях на модем от 6 години и след всеки рестарт на модема се сменяше ип то, днес обаче дойдоха хора и ми смениха кабелите на някакви нови оптични и смениха и модема, сега обаче след рестарт не се сменя ип то ми, обадих се на оператор и той незнаеше, каза, да го рестартитрам и той ще сменил сесията ръчно и ест се смени ип то, след това без той да бара сесията го реснах , но пак не се смени, после отиде да пита явно някой, и каза, че на оптичното било така, че на 2-3 дни автоматично се сменяла сесията, демек, на 2-3 дни ако го ресвам ще се сменя и ип-то, някой има ли запознат, и след като е вече с новите кабели, защото чак днес ми смениха нета на оптика, наистина е по бърз, но дали това с ип то е така както каза този оператор, защото и той не знаеше сякаш, при някой който е с оптика на виваком и е проверил, да каже, дали му се сменя след всеки рестарт или на сесия 2-3 дни от там като се обновила, защото аз искам да си ми е както сега след всеки рестарт да се сменя....

Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение
      Това е най-дългото изречение, което някога съм чел!
      Обикновено борбата е ИП-то да е статично, но аз като им бях абонат наистина се сменяше при всяко рестартиране на модема. Сега незнам как е.
      Колегата Problem33 явно е на комисионна към маркетинга на БТК. Ние останалите простосмъртни (клиенти на други оператори), даже и с ПОН по къщите, дължиме такса за да ни е статично IPто. Сега ако кажеш, че е и реално сатично - още уте отивам за договор.

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
        Чоджум, тези "хора" не идват без да си ги повикал (ти или някой от домочадието)И преди това да си сключил нов договор с Виваком в някой от магазините им (не струва повече пари от предишния ти Интернет). Как да си сменяш АйПи адреса съм го описал бая подробно няколко коментара по надолу
        Стига си я вдигал тази глупост

Коментар

• Червени Боклуци

Първоначално изпратено от Червени Боклуци Разгледай мнение
          Значи, самото име Vivacom при споменаване означава проблеми и то сериозни.
          Хора, ако имате възможност, никога си нямайте работа с тази компания!
          В сравнение с МЕНТЕл са ангелчета херувимчета (лично впечатление де). За 4 г' (стационарен+мобилен телефон), 3 г' интернет, и сега от 3 месеца ТВ нямам нито едно оплакване, само добри неща мога да кажа:

1. Два пъти са им крали кабелите/кутиите в квартала-нета и стационарния не бачкаха 2-3 дена. Намалиха с 1/4 сметката за стационарния, и ми даваха оборотна флашка за безжичен интернет БЕЗ пари, в течение на месец.

2. Сметките им са ясни, разбрани и точни, стотинка надписване няма. За разлика от МЕНТЕл, които ме цоцаха в течение на два месеца (през 8-9/2010) с едни измислени екстра чардж' за CSD до чужбина, по 5,76 лв/парчето Търпях ги седмица две, мислех си може би съм натиснал някое копче по погрешка (а сумите стигнаха към 30 лв/2-3 седмици). Докато един ден, пътувайки с влак, пред очите ми затвореният телефон не избръмча (за уведомяване че нещо в сметката се е изменило) и видях че са ми добавили още 2 пъти по 5,76лв. Докато се прибера в София ми нацвъкаха още двайсетина лева. Е, преброих до 100, написах едно..."учтиво" писмо, и им го прочетох на към 150 децибела в магазина на Раковски, преди да им го връча Ама не преди да ми подпечатат с мокър печат моето копие, и след като шефа на магазина лично добави името си че го е получил. После, за да не му стане нещо на хартиения носител, сканирах писмото и го пратих закачено като файл чрез Емейл, добавяйки няколко..."любезности" След 30 дена ми върнаха ВСИЧКИТЕ надписани пари. И като минах към Боб ми преведоха там парите.

От познати разбрах че са им надписвали много повече през онзи период, есента/зимата 2010, като смениха платформата си. И не всички са си получили парите обратно.

Толкоз за МЕНТЕл! От Боб нямам оплаквания, трета година.
          Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• sajjad123

Първоначално изпратено от sajjad123 Разгледай мнение
            Добър вечер, значи бях на модем от 6 години и след всеки рестарт на модема се сменяше ип то, днес обаче дойдоха хора и ми смениха кабелите на някакви нови оптични и смениха и модема, сега обаче след рестарт не се сменя ип то ми, обадих се на оператор и той незнаеше, каза, да го рестартитрам.
            Чоджум, тези "хора" не идват без да си ги повикал (ти или някой от домочадието)И преди това да си сключил нов договор с Виваком в някой от магазините им (не струва повече пари от предишния ти Интернет). Как да си сменяш АйПи адреса съм го описал бая подробно няколко коментара по надолу
            Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Добър вечер, значи бях на модем от 6 години и след всеки рестарт на модема се сменяше ип то, днес обаче дойдоха хора и ми смениха кабелите на някакви нови оптични и смениха и модема, сега обаче след рестарт не се сменя ип то ми, обадих се на оператор и той незнаеше, каза, да го рестартитрам.
              aliiiii

Коментар

• Значи, самото име Vivacom при споменаване означава проблеми и то сериозни.
                Хора, ако имате възможност, никога си нямайте работа с тази компания!

Коментар

• Дебнем на замаушка, problem33

Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                  Проблемите на хората с по 10 акаунта...
                  Всеки с проблемите си Интересно ми е защо БАШ в този форум пита това? Нейсе, да помогнем на колегата:

problem33, правиш следното:

1. Отваряш нов прозорец, и в адрес' бар'а пишеш 192.168.0.1/ (с точките и наклонената чертичка както са написани). После дишаш дълбоко и кликаш с кърсера на стрялката в дясния край на адрес' бар'а.

2. На екрана ти се отваря нова страница в зелено (ТП Линк) с 3 менюта. Влизаш в средното, и го скролваш нагоре, докато ти се покаже заглавие WAN. На втория ред виждаш сегашния ти АйПи адрес. В дясно има копче "Release". Пак дишаш дълбоко и кликаш на него.

3. Менюто мръдва в началното си положение. Пак скролваш докато стигнеш до WAN. Там виждаш че АйПи адреса ти е само с нули. В дясно виждаш ново копче-"Renew". Кликаш на него.

4. Менюто пак се връща в началното си положение. Скролни го пак до WAN, за да видиш как се мърдат нещата. ЗА около десетина секунди до копчето се вижда надпис "получаване на (нови) нет'уорк параметри". После менюто пак ще се върне в началното си положение. Това означава че вече имаш нов АйПи адрес. Можеш да го видиш на втория ред под заглавието WAN.

5. Отдъхваш си, усмихваш се доволно, и почваш да спамиш от нов АйПи адрес

6. И да черпиш едно питие, виртуално де

Коментар

Добър вечер, значи бях на модем от 6 години и след всеки рестарт на модема се сменяше ип то, днес обаче дойдоха хора и ми смениха кабелите на някакви нови оптични и смениха и модема, сега обаче след рестарт не се сменя ип то ми, обадих се на оператор и той незнаеше, каза, да го рестартитрам и той ще сменил сесията ръчно и ест се смени ип то, след това без той да бара сесията го реснах , но пак не се смени, после отиде да пита явно някой, и каза, че на оптичното било така, че на 2-3 дни автоматично се сменяла сесията, демек, на 2-3 дни ако го ресвам ще се сменя и ип-то, някой има ли запознат, и след като е вече с новите кабели, защото чак днес ми смениха нета на оптика, наистина е по бърз, но дали това с ип то е така както каза този оператор, защото и той не знаеше сякаш, при някой който е с оптика на виваком и е проверил, да каже, дали му се сменя след всеки рестарт или на сесия 2-3 дни от там като се обновила, защото аз искам да си ми е както сега след всеки рестарт да се сменя....
                    Щом си с оптика, IP ти е статично и не се променя. Като си искал да ти е динамичен IP адреса не е трябвало да минаваш на оптичен интернет.

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение
                      Обикновено борбата е ИП-то да е статично, но аз като им бях абонат наистина се сменяше при всяко рестартиране на модема. Сега незнам как е.
                      Някой чете ли си офертите, които му набутват и договорите, които подписва като клиент? Там пише много работи, ще се учудите, колко са интересни.

Коментар

Коментар

• Пепи... Ти ли си?
                          Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Проблемите на хората с по 10 акаунта...

Коментар

• VIVACOM Динамично IP

Last edited by problem33; 11.12.2014, 06:19.
                            Working...
                            X