Първоначално изпратено от reknali
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поредна измама !!!
Collapse
X
-
ДАНС залови нигериец по обвинение за киберпрестъпления
http://www.faktor.bg/obshtestvo/zako...tapleniya.html
Коментар
-
Просто ги игнорирай и ги слагай директно в спам листата.
Подобни мейли получавам от години и заради това се принудих за обяви и други подобни, да давам временен мейл адрес. Спамерте само чакат да видят някъде нов мейл адрес и го заливат със спам. Освен това влезеш ли им веднъж в базата данни няма излизане. Те си продават и препродават списъците... също така хакват пощенски кутии и източват списъците с адреси от тях, след което започват да ги затрупват със спам.
Това писмо специално е известно още като "Нигерийска схема." , но има и други... примерно пращат от името на ООН и ФБР.
Също така на няколко пъти съм срещал да пращат и от името на DHL, на пръв поглед изглежда нормално писмо... но като се загледате по внимателно виждате, че това не е DHL (предполагам, ако се кликне на някой от линовете ще попаднете на сайт пълен с вируси и ще влезете в базата данни на хакерите и спамерите вече и с IP адрес)
Коментар
-
Първоначално изпратено от admi Разгледай мнениеЕто от къде:
Това го получавам през седмица от някой хитрец с мейл marketingbg2014@gmail.com
Явно не е съкпо да се снабди човек с иното.
И пак ми е чудно - сравнително нов адрес е и не е пускан на много места.
Първата беше от сайта car24.bg
Така,че внимавайте с него.Only God Can Judge me...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнениеАма то не спират
Чак се чудя откъде са набарали майл адреса ми при положение, че е сравнително нов.
Досега на този не бях получавал тези глупости (за разлика от друг адрес), но сега направо ме пребиха с камъни.
Новата от днес - по-кратка и по-рентабилна
.....................
Здравейте,
Продавам списък с имейли, на частни лица и на юридически лица. Използва се за имейл маркетинг. За начинаещи търговци и нови фирми е лесен и евтин вариант за старта на бизнеса Ви, за да привлечете нови клиенти.
Списъкът съдържа 500 000 имейла за 200 лв.
Можете да закупите и част от него
- 200 000 имейла (фирми + физически лица), за 100 лв
- 100 000 имейла (фирми + физически лица), за 60 лв
- 150 000 имейла (само фирми), за 150 лв
- 350 000 имейла (само физически лица), за 150 лв
Имейлите са истински и реални, проверени са в системата за защита на лични данни, и са премахнати имейлите на хората, които не желаят да получат търговски съобщения.
Заедно със списъкът получавате безплатно, програмка за изпращането на мейлите. Програмата лесно се ползва, има с нея инструкции за инсталирането и за работа с нея.
За поръчки пишете на имейла.
Поздрави
Явно не е съкпо да се снабди човек с иното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mailoff Разгледай мнениеВкарали са те в някаква система явно. Дръж ни в течение каква ще е следващата простотияOnly God Can Judge me...
Коментар
-
Ама то не спират
Чак се чудя откъде са набарали майл адреса ми при положение, че е сравнително нов.
Досега на този не бях получавал тези глупости (за разлика от друг адрес), но сега направо ме пребиха с камъни.
Новата от днес - по-кратка и по-рентабилна
От: "Mr. Ibrahim Edison" <mribrahimedison@gmail.com>
Тема: VERY URGENT!!
Дата: Tue, 4 Nov 2014 13:21:46 +0000 (UTC)
Dear Friend,
How are you today with your family, Hope all is well? Please, It's my great pleasure to contact you today.
I am Mr.Ibrahim Edison from Burkina-Faso.
Please, I want to transfer the sum of (US$10.5M) into your bank account.
This business is 100% risk free. Your share will be 40% while 60% for me.
More details will be forwarded to you immediately I receive your urgent response.
1) Your FullName.......................
2) Your Private Telephone No........
3) YourReceiving Country............
Thank you for your anticipated co-operation.
Yours Sincerely,
Mr. Ibrahim Edison.Only God Can Judge me...
Коментар
-
Уникален "български" от Жужълът. Иначе, досега, ако им бях вземал не по 100, ами по 1% от предлаганите суми, да съм станал 'мчилиардер Веднъж, в испански интернет клуб, една печка на масата до мен, за половин час написа 3 трогателни, сърцераздирателни писма, в които беше пренебрегнат араПски принц, министър и жената на /покойния/ вече министър на финансите на еди-коя си банангова република независимо, че самата печка беше мъжка.
Та, измамата не е нова. "Нов" е опитът на краставичар краставици да продават, като му пробутват тикви...
Коментар
-
Много се забавлявах с това, макар, че на практика не е смешно. Не мога да повярвам, че има хора, които да се връзват на тези неща, още по-малко мога да повярвам, че има хора, които да си мислят, че някой ще им се върже, но ... Направо им давай телефона на районното, а може би е добре да препратиш и самия мейл в полицията, белким вземат та направят нещо по въпроса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tickvichka Разгледай мнениелеле мале
Бройкат те. А аз си мислех, че тази вълна отмря
Обикновено филтрират обявите за продажби и си правят таргет лист. Представи си ги само как точат лиги за тези 5500 и хооооп госпожа Петя любезно иска да й изпратиш адреса си ...
Пусни ги на http://www.cybercrime.bg/bg
...малко вероятно, ама знае ли се
Ще дам адреса на районното и да се оправятOnly God Can Judge me...
Коментар
-
леле мале
Бройкат те. А аз си мислех, че тази вълна отмря
Обикновено филтрират обявите за продажби и си правят таргет лист. Представи си ги само как точат лиги за тези 5500 и хооооп госпожа Петя любезно иска да й изпратиш адреса си ...
Пусни ги на http://www.cybercrime.bg/bg
...малко вероятно, ама знае ли се
Коментар
Коментар