IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Идея за защита от телефонен тормоз на предлагащи „инвестиране в акции“ и подобни

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• интересна идея. но не толкова лесно за изпълнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
      Ако телефонът ви присъства в Регистър БУЛСТАТ, Търговския регистър, други регистри на НАП (регистрация по ЗДДС, написали сте го в данъчната си декларация), регистри на други държавни органи - има голяма вероятност да ви се обадят за да ви предлагат да инвестирате в акции и да печелите големи пари. Също така често се обаждат на собственици на български фирми за да им предлагат да ги впишат в някой каталог и т.н.

Идеята ми е да давате телефонен номер в друга държава от ЕС. Можете да си купите сим карта за 20-тина евро, при която няма такса за получаване на обаждания в над 100 държави (включителни и България).

Само, че не съм сигурен дали има законово изискване телефонния номер да започва с +359 (да е български), ако искате да го дадете на НАП, Агенцията по вписванията (регистър БУЛСТАТ и Търговски регистър) и други държавни органи. Ако има такова изискване - няма как да се приложи идеята.

Поради високата цена на обаждания към номера извън България, много от телефонните спамери ще се откаждат да звънят.

За съжаление няма вариант да не си дадете телефона на държавните органи. Законът ви задължава да имате телефон и да давате телефонния си номер.
      И на мен звъняха,... поисках да се срещнем, където и да е офиса им в страната. Но отказаха под всякакви предлози,.. всичко дистанционно ставало, много удобно било..
      Настоях си за среща аз... та спряха.

Коментар

• Аз пък с голям кеф си контактувам с полуидиотчетата от другата страна. Правя ги на пълни идиоти и повече не ми звънят. До следващия без образование, назначен да телефонира и да се прави на велик

Коментар

• Решението е много по-просто. Просто си направете телефонният номер платен, примерно 2 лева за минута.
          Аз лично с голямо удоволствие подобни хора ще ги държа на линия поне час.

Коментар

• Идея за защита от телефонен тормоз на предлагащи „инвестиране в акции“ и подобни

Ако телефонът ви присъства в Регистър БУЛСТАТ, Търговския регистър, други регистри на НАП (регистрация по ЗДДС, написали сте го в данъчната си декларация), регистри на други държавни органи - има голяма вероятност да ви се обадят за да ви предлагат да инвестирате в акции и да печелите големи пари. Също така често се обаждат на собственици на български фирми за да им предлагат да ги впишат в някой каталог и т.н.

Идеята ми е да давате телефонен номер в друга държава от ЕС. Можете да си купите сим карта за 20-тина евро, при която няма такса за получаване на обаждания в над 100 държави (включителни и България).

Само, че не съм сигурен дали има законово изискване телефонния номер да започва с +359 (да е български), ако искате да го дадете на НАП, Агенцията по вписванията (регистър БУЛСТАТ и Търговски регистър) и други държавни органи. Ако има такова изискване - няма как да се приложи идеята.

Поради високата цена на обаждания към номера извън България, много от телефонните спамери ще се откаждат да звънят.

За съжаление няма вариант да не си дадете телефона на държавните органи. Законът ви задължава да имате телефон и да давате телефонния си номер.
            Два прости метода за легално намаляване на данъците
          Working...
          X