IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Телефонни обаждания от Инвесторс ЕООД

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Пичев, ти да не работиш за тези измамници?

    Впрочем не са инвестиционен посредник. Иначе ако на някой му трябват, помещават се в офис частта на Мол Парадайс.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от comon Разгледай мнение
      Според мен е защото се изтеглят от 24 Трейд, които е записано, че откриват сметките. На едно място във форумите във форумите прочетох, че Мариян Панчев /Петру както се представя/ се хвалел, лично изтеглял парите от сметките.
      Не виждам как може да стане подобно нещо. Пари се теглят само по сметка на същото лице, което ги е внесло. Ако все пак правят подобна глупост трябва да са изключително глупави (не вярвам толкова глупави хора да съществуват), защото е елементарно да ги хванат.

      Според мен подлъгват клиентите да изпълняват поръчки по техни нареждания (или директно да дадат достъп до платформата за търговия) и да правят много сделки (при което неизбежно се реализира загуба - заради комисионните по сделката). В крайна сметка посредникът, който рекламира инвестиционния посредник печели част от комисионните, които клиентът плаща - т.е. има изгода от това клиентът да прави много сделки.

      Повечето ИП предлагат т. нар. "сигнали" (trading signals). Клиентите на ИП доброволно се съгласяват да правят сделки по тези сигнали. В това няма нищо незаконно.

      Първоначално изпратено от comon Разгледай мнение
      Тук не се учавства според мен в покупко продажба на акции. Тези хора в България, представящи се от STOCK.COM, нямат трудови договори, нямат законно представителство.
      Как разбра, че нямат трудови договори? Вероятно имат. С българската фирма, която рекламира STOCK.COM. И не си разбрал - те не се представят за STOCK.COM (поне на мен като ми звънят се представят с името на българската фирма и после ми обясняват как мога да направя печеливши инвестиции, ползвайки STOCK.COM - който не слуша внимателно какво му говорят в телефонната слушалка може да си помисли, че му се обаждат служители на STOCK.COM, а това не е така - Stock.com са си изпекли работата: "ама те фирмите за маркетинг са виновни, ние просто извършваме законен бизнес и сме лицензирани").

      Не се изисква "законно представителство". Няма закон, който да забранява на българските граждани да си губят парите с който си искат инвестиционен посредник (мога да си отворя сметка при ИП, лицензиран във всяка държава или даже нелицензиран - ако съм достатъчно глупав; ИП извън България не са длъжни да се съобразяват с българското законодателство). Друг е въпросът през какви бюрократични обръчи трябва да минат лицата, които се занимават с маркетинг на инвестиционните посредници.

      Лицето, което е насочило клиентите (introducing broker) печели в зависимост от сделките, които правят клиентите (част от комисионните, които клиентът плаща за сделките или фиксирана сума за всеки клиент).

      Не е необходимо да има някаква измама за да се губят пари. Хората постоянно губят пари чрез спекулация с финансови инструменти дори и ако ползват нормален брокер, който има прилични комисионни.

      Първоначално изпратено от comon Разгледай мнение
      24 трейд имали договор със тях да им търсят клиенти. Днес, депозирах една жалба в ГД Криминална полиция с молба 24 Трейд да престанат да тормозят хората по телефоните и да си губят парите в STOCK.COM.
      Губенето на пари чрез инвестиционен посредник не е незаконно.

      Телефонният тормоз обаче е незаконен. Разликата между маркетинг и телефонен тормоз е доста тънка.

      Първоначално изпратено от comon Разгледай мнение
      За мен те са с криминална дейност. Служителят от полицията каза, че са в нарушение и има за какво да се хванат. Приличали му на телефонните измамници. Ами да точно така е.
      Не е работа на полицията да се занимава с административни нарушения, свързани с бюрократичните глупости във връзка с маркетинга на ИП. Дейността на посредниците няма нищо общо с типичните телефонни измамници.

      Полицаят просто не е запознат със спецификата на бизнеса с инвестиционните посредници и всеки, който ползва телефон му прилича на телефонен измамник.
      Last edited by vstoykov; 29.01.2015, 12:45.
      Два прости метода за легално намаляване на данъците

      Коментар


      • Днес пак звъняха, това вече не се трае./тел.0894469681/ Ще пиша май до КЗП.

        Коментар


        • 24 Трейд, STOCK.COM

          След неколкократните откази за верификация /искаха ми даже цветна снимка на лична карта,която отказах/ днес парите ми са тръгнали за моята банка. След седем дни щели да пристигнат, кой знае. Това стана след като установих, че всички са си загубили парите от STOCK.COM. Според мен е защото се изтеглят от 24 Трейд, които е записано, че откриват сметките. На едно място във форумите във форумите прочетох, че Мариян Панчев /Петру както се представя/ се хвалел, лично изтеглял парите от сметките. Тук не се учавства според мен в покупко продажба на акции. Тези хора в България, представящи се от STOCK.COM, нямат трудови договори, нямат законно представителство. 24 трейд имали договор със тях да им търсят клиенти. Днес, депозирах една жалба в ГД Криминална полиция с молба 24 Трейд да престанат да тормозят хората по телефоните и да си губят парите в STOCK.COM. За мен те са с криминална дейност. Служителят от полицията каза, че са в нарушение и има за какво да се хванат. Приличали му на телефонните измамници. Ами да точно така е.

          Коментар


          • Преди една минута ми звъняха тия досадници от тел.0894469673. Няма ли кой да се справи с тях?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от comon Разгледай мнение
              както се оказа пирамидална структура
              Не са пирамида. Пирамидата е съвсем друг метод за ограбване на хората.

              Първоначално изпратено от comon Разгледай мнение
              Исках да си изтегля парите, които са все още там, но не съм била верифицирана, Сега чакат да ми верифицират сметката.Изпратих им копие на лична карта и фактура на ЧЕЗ-електронен формат и представете си ме върнаха, защото нямала лого. Как да се справим с тези престъпници. Дайте идея.
              Leadcapital Markets Ltd (правеща бизнес като STOCK.COM) напълно законно ви ограбва. Вие напълно доброволно сте се съгласили да си изгубите парите чрез спекулация с финансови инструменти.

              Помислете какви документи получавате по пощата на ваше име и с вашия адрес (може да е писмо от държавен орган, сметка за Интернет). Може също така да представите договор за Интернет или друга услуга, на който е написано вашето име и адрес (не по-стар от три месеца). Сметки за мобилен телефон не са допустими (обаче може и да се объркат и да ги признаят за валидно доказателство за адрес).


              За верификация може да пуслужат и банкови документи с вашия адрес. Не се набутвайте да плащате за "банкови референции" или "банкови удостоверения" - може да вземете документ от банката с вашето име и адрес напълно безплатно. Например може да отидете в някоя банка и да си откриете малък срочен депозит - в договора за депозит е написан вашия адрес. Също така някои банки дават други документи безплатно, на които е написан адреса на клиента и се вижда логото на банката - например формуляр за пред държавните органи във връзка с изплащане на обезщетения.

              Напишете им, че е обичайна практика фактурите да нямат лого и питайте какви други документи може да представите (договор за откриване на депозит в банка, писмо от държавен орган и т.н.). Кажете, че ще се оплачите на CySEC, ако откажат да ви върнат парите.

              По принцип нормалните инвестиционни посредници ви верифицират акаунта преди да вкарате пари, а не след като сте вкарали.

              Ако парите са вкарани с кредитна или дебитна карта, може да ги заплашите с chargeback, в случай, че откажат да ви "верифицират" и да ви върнат парите.
              Last edited by vstoykov; 23.01.2015, 16:33.
              Два прости метода за легално намаляване на данъците

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Lideri-Online Разгледай мнение
                Не мога да разбера защо трябва да си давате парите на неблагонадеждни компании, след като има реален избор на пазара.
                Защото този начин с телефонните обаждания, понякога има успех сред незапознатите.

                Коментар


                • Не мога да разбера защо трябва да си давате парите на неблагонадеждни компании, след като има реален избор на пазара.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от dosko Разгледай мнение
                    А може ли някой да ми каже каква е ролята на stock.com?
                    Като внасях парите комуникирах само с тях,което ми вдъхна известна сигурност.
                    Когато питах как да си изтегля парите ми отговориха,че първо ще проверят ,а после ще може да се тегли.....
                    Те също лапат от Вашите пари. В съдружие са, тия у нас са нелегитимни, не си казват адреса, работели дистанционно и разполагат изцяло с личните документи и всички номера на картите, но засега не злоупотребявали- по нататък не се знае какво ще се случи. Моята сметка вероятно служебно ще я деактивират, защото няма да ме верифицира и ще ми вземат парите. ПИРАМИДА Е-ЛИЦЕНЗИРАНА. Сега мисля да алармирам до кипърската полиция.Съветвам Ви да направите същото за да им отнемат лиценза.

                    Коментар


                    • сериозно!!!

                      Първоначално изпратено от comon Разгледай мнение
                      Здравейте уважаеми,
                      Аз съм нова жертва на измама. От 2013 ми се обаждат някакви хора да ме зарибяват за покупко продажба на акции.
                      Последно се представиха от STOCK.COM, преди няколко дни и аз взех, че се регистрирах на сайта и даже вкарах 600 долара. Тогава получих съобщение от тях/както се оказа пирамидална структура/ , че съм представена от 24 трейд и ми пуснаха един формуляр за подпис, в който на 5 точка
                      пишеше, че мойта сметка е открита от представител, която не съм изпращала подписана. Исках да си изтегля парите, които са все още там, но не съм била верифицирана, Сега чакат да ми верифицират сметката.Изпратих им копие на лична карта и фактура на ЧЕЗ-електронен формат и представете си ме върнаха, защото нямала лого. Как да се справим с тези престъпници. Дайте идея.
                      Сериозно вкара 600 гущера?И как се излъга така.Аз като ми звънят ги питам защо не теглят кредити и да печелят милиони вместо да ги дават на мен.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                        21 сенчъри същите ли са? Предлагат сделки през платформа на stock.com?!
                        Здравейте уважаеми,
                        Аз съм нова жертва на измама. От 2013 ми се обаждат някакви хора да ме зарибяват за покупко продажба на акции.
                        Последно се представиха от STOCK.COM, преди няколко дни и аз взех, че се регистрирах на сайта и даже вкарах 600 долара. Тогава получих съобщение от тях/както се оказа пирамидална структура/ , че съм представена от 24 трейд и ми пуснаха един формуляр за подпис, в който на 5 точка
                        пишеше, че мойта сметка е открита от представител, която не съм изпращала подписана. Исках да си изтегля парите, които са все още там, но не съм била верифицирана, Сега чакат да ми верифицират сметката.Изпратих им копие на лична карта и фактура на ЧЕЗ-електронен формат и представете си ме върнаха, защото нямала лого. Как да се справим с тези престъпници. Дайте идея.

                        Коментар


                        • Инвесторс ЕООД

                          Благодаря за подробният отговор.
                          Документи никакви не са подписвани. От Инвесторс ЕООД ми пратиха единствено за защита на личните данни. В последствие при Stock.com разбрах, че съм се съгласил със някакво "онлайн" споразумение между страните, за което според тях не е необходим подписа ми, защото това било online търговия.

                          Знам че аз съм си виновен, че се оставих да ме измамят, но тези измамници трябва да си получат заслуженото. При контакт с една от институциите ми казаха, че имало още много потърпевши, но не ми дадоха контакти те им. Ако сме повече хора ще имаме по-голям успех, но не знам как да се свържа с тях. Единственото, за което се сещам са форумите, но за сега е без успех.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от dosko Разгледай мнение
                            Фирми, които търгуват на фондовите борси с договори за разлика имат ли право да го правят без лиценз?
                            Няма никакъв проблем да си отвориш сметка при инвестиционен посредник, базиран в друга държава (или в България) и да си търгуваш на воля (на свой риск и за своя сметка). Няма закон, който да ти го забрани. По същия начин няма проблем твоя фирма да си отвори сметка при инвестиционен посредник в чужбина (или в България) и да търгува на свой риск и за своя сметка.


                            Първоначално изпратено от dosko Разгледай мнение
                            Това е отговор на Stock.com, след като ги попитах защо "Инвесторс.бг" разполага и търгува с парите ми, при условие че не е лицензирана от Комисията за финансов надзор (КФН) да предоставя инвестиционни услуги и да извършват инвестиционни дейности по смисъла на Закона за пазарите на финансови инструменти на територията на Република България.
                            Когато обаче твоята фирма (регистрирана и действаща в България) си отвори сметка при инвестиционен посредник и търгува с парите на трети лица - това вече е съвсем различно.

                            Предполагам, че случаят е следния: клиентът си е отворил сметка в Stock.com (с помощта на някакъв съмнителен посредник) и е упълномощил трето лице да нарежда сделки. Това може да е станало и без знанието на Stock.com - просто клиентът може да е дал името и паролата за достъп до акаунта.

                            Има много инвестиционни посредници, които позволяват "социална търговия" - може да избереш да "копираш" сделките на някой друг. Потърсете информация и за "pamm account". Има различни възможности за клиента да се довери на трето лице за извършваните сделки. Някои от тях може и да не са съобразени с българските закони. Например, при инвестиционните посредници, които поддържат MetaTrader, може просто да си инсталирате плъгин, който да нарежда сделките. Или да въведете името и паролата в уеб приложение, което да нарежда сделките (на база алгоритъм или от решения, взимани от човек).

                            Има много продавачи на "сигнали" - абонирате се и те ви казват какви сделки да извършвате за да станете милионери (или милиардери - ако сте били милионери преди това). Има възможност и тези "сигнали" да се изпълняват автоматично - вие си инсталирате съответното приложение, което командва вашия MetaTrader или каквато платформа там ползвате. Тоест това е заобиколен начин да се упълномощи трето лице да управлява вашите пари (без инвестиционния посредник да знае за това).

                            Много ми е интересно какви точно документи е подписал клиента и дали е чел какво подписва. И дали е получил копия на документите, които подписва. И дали случайно няма фалшифицирани подписи (имаше преди време оплаквания срещу едни съмнителни субекти, които по същия начин рекламират чуждестранни инвестиционни посредници, че фалшифицират подписи).
                            Last edited by vstoykov; 27.11.2014, 16:24.
                            Два прости метода за легално намаляване на данъците

                            Коментар


                            • Investors EOOD

                              Здравейте,

                              Моля за малко информация, ако има някой запознат. Фирми, които търгуват на фондовите борси с договори за разлика имат ли право да го правят без лиценз? Същото се отнасяло и за брокерите.

                              Това е отговор на Stock.com, след като ги попитах защо "Инвесторс.бг" разполага и търгува с парите ми, при условие че не е лицензирана от Комисията за финансов надзор (КФН) да предоставя инвестиционни услуги и да извършват инвестиционни дейности по смисъла на Закона за пазарите на финансови инструменти на територията на Република България.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
                                Днес ми звъняха от "24 трейд" - друга фирма, известна с подобна дейност (и те рекламират stock.com).

                                Телефонния им номер 0892-49-76-46 го добавих в блокираните.
                                Тези ми звъняха и на мен.

                                Коментар

                                Working...
                                X