IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Практико-приложна част на акциите в света и у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от famous92 Разгледай мнение
    Те първа уча и се занимавам с такова нещо. Затова ви го изпратих да ми кажете къде имам грешки за да ги поправя. Това за оценяването на акциите нещо в примерите ли имам грешка, защото формулите ги взех от литература в библитеоката?
    Глей сега - във Великотърновския нивото не е велико, така, че може и да ти мине номера. В примерите нямаш грешки, имаш генерална грешка в мисленето.
    Както ти казах обърни внимание как се оценя по принцип една акция без да взимаш предвид дивидента. това е истината. Посочих ти на какво да обърнеш внимание, повече не мога да ти бъда полезен.
    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Те първа уча и се занимавам с такова нещо. Затова ви го изпратих да ми кажете къде имам грешки за да ги поправя. Това за оценяването на акциите нещо в примерите ли имам грешка, защото формулите ги взех от литература в библитеоката?

Коментар

Давам ви линк да видите за какво става въпрос...
        http://dox.bg/files/dw?a=2bf22d7068
        Много постно и ученическо. Ако съм ти преподавател щи пиша единствено тройка от съжаление.
        Как ще оцениш акция без дивидент?
        Как ще оцениш акция, която тази година решава да не изплаща дивидент?
        Не си казал най-важното - че цената на акцията зависи в основната си степен от бъдещите очаквания на пазара за печалба и free cashflow.
        Да си чувал за дисконтирани парични потоци, EBITDA multiples, EV/EBITDA, P/E, intrinsic value?
        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Според мен акциите нямат никаква практико-приложна част вече, защото са безналични в голямата си част. За разлика от вестниците, които могат да се използват и след прочитането им. Я да завиеш нещо, я да уплътниш, я да забършеш

Коментар

• Акции - Реферат по Финансови пазари

Давам ви линк да видите за какво става въпрос...
            http://dox.bg/files/dw?a=2bf22d7068

Коментар

• "Практико-приложна част на акциите в света и у нас"

Ти наистина ли, или ни тролиш?
              "По света и у нас" ще ли ти хареса?

Ако - наистина, то това твое заглавие е безпредметно, ако твоите преподаватели разбират.

Например, само едното - никоя акция няма част, тя е цяла по определение.

Но ако си искал да кажеш "... на акционирането..." - тогава може би.

----------------------------------------------------------------
              И вуупще: Темата ти е "Практическо приложение на финансови спекулации", доколкото аз мога да усетя. Или не?
              Важна бележка - аз съм обикновен инженерин.

Коментар

Здравейте на всички в InvestorBG! Бихте ли ми помогнали с един реферат по Финансови пазари? Темата е за Акциите. Аз теоретично почти съм го направил, но трудно намирам информация за практико-приложната част на акциите в света и у нас! Ако трябва ще ви изпратя реферата да видите за какво става въпрос! Благодаря ви за вниманието предварително!
                Младежо - от написаното от теб е пределно ясно, че нищо не разбираш от материята, няма лошо, дано се научиш.

Основната причина да ги има акциите е следната - компании получават свеж кеш, който да инвестират дългосрочно без задължение да го връщат - както е при банковото финансиране. А главанаците дет купуват са водени само и единствено от алчност - да купят евтино и да продадат скъпо за да си платят разходите по курви, почивки, бело, мезонети, кабриолети и т.н. Стана ли ти ясна практичната част?

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                  Какво искаш да кажеш, батка?
                  Чуди се младежа...?

Ако купи сега100 акции и след време ги продаде с печалба дали това е практика..?

А ако заложи апартамента на родителите си и купи с тях Артии и го загуби , това приложение ли е....

пп Това с преглеждането и виждането не звучи сериозно...Имаш ръководител за тази цел...
                  Той знае какво иска и на какво да наблегнеш....

Коментар

• Какво искаш да кажеш, батка?
                    Custodite sortem vestram

Коментар

• Практико-приложна част на акциите в света и у нас

Здравейте на всички в InvestorBG! Бихте ли ми помогнали с един реферат по Финансови пазари? Темата е за Акциите. Аз теоретично почти съм го направил, но трудно намирам информация за практико-приложната част на акциите в света и у нас! Ако трябва ще ви изпратя реферата да видите за какво става въпрос! Благодаря ви за вниманието предварително!
                    Working...
                    X