IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Портфолио - акции - въпрос

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
    Напоследък зачестиха темите с въпроси на "начинаещи" инвеститори - дали не е време за излизане?!?
    Когато в специализиран финансов форум някой пита как да търгува с акции - значи времето за изход не е дошло.

Когато в най-обикновен форум някой пита как да търгува с акции - значи времето за изход не е дошло.

Когато в най-обикновен форум някой пита как да търгува с акции и се намери някой друг потребител на същия форум, който да му обясни как става и да го залее със съвети - значи времето за изход идва съвсем скоро.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      ... доверително управление
      Поздрави
      Има много начини да се губят пари и този е един от най-сигурните!
      Напоследък зачестиха темите с въпроси на "начинаещи" инвеститори - дали не е време за излизане?!?

Коментар

• Значи, според мен съм мноу добър за тази дейност.
        Акъл мога да давам, колкот искаш.
        Щом си готов да платиш 200 кинта за 10000 лева сделка и от тук мога да направя още 198 кинта.
        Отговорност никаква не нося.... Ебаси кефа. Доверително управление му казват
        Пу пу пу...

Коментар

Ами гледах на един сайт 2% от стойността при търговия,т.е. на 10 000 лева изтъргувани акции - 200 лева.Освен да не съм догледал
          ако искаш дай 1% аз взимам по евтино на колкото искаш изтъргувани левове и си купи ей тея нещица, подръж там година, две и ги заеби консултантите ...

GDX, GDXJ, SIL, SILJ, BVN

Коментар

• А не е ли по-добър вариант да разгледаш какви инвестиционни фондове има. В този форум ще намериш информация за тях. На сайтовете им има информация за това в какво инвестират, каква е доходността от началото на съществуването им. Това са колективни инвестиционни схеми за хора, които не са много в час, управляват се професионално.
            Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Това е без "съветите".

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                Номерът е, че човек не може да е сигурен, че и посредника му е в час.
                2% няма да е. Мисля повечко - нещо от рода на 20% от печалбата примерно, ако има.
                Наистина сам си е предизвикателство, но понякога поне човек сам може си губи парите, защо да ги дава да му ги губи друг?
                Абе срещни се, поговорете... Поне ще имаш меродавна информация за условията.
                Ами гледах на един сайт 2% от стойността при търговия,т.е. на 10 000 лева изтъргувани акции - 200 лева.Освен да не съм догледал

Коментар

• Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение
                  А ако спаднат с 10-15%, а брокера пак ти вземе 2%.
                  е това също е вариант

Коментар

Здрасти! Благодаря много за инфото. Това, което предлагаш е оптималния вариант, но нямам нужните познания, за да търгувам сам.Имам желание да навляза в материята, но не е ли нужно адски много време докато вляза в час? Защо смяташ, че няма да имам полза от услугата на посредник? Ако предположим, че акциите в портфолиото се качат за една година с 10%-15%, а посредника ми взима 2% при търговия, не е ли добър вариант ?

Поздрави!
                    Номерът е, че човек не може да е сигурен, че и посредника му е в час.
                    2% няма да е. Мисля повечко - нещо от рода на 20% от печалбата примерно, ако има.
                    Наистина сам си е предизвикателство, но понякога поне човек сам може си губи парите, защо да ги дава да му ги губи друг?
                    Абе срещни се, поговорете... Поне ще имаш меродавна информация за условията.

Коментар

• Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение
                      А ако спаднат с 10-15%, а брокера пак ти вземе 2%.
                      ммм май няма да е само с 10-15% и "съветника" пак ще си прибере комисионната, за кво им плаща човек на тея тапунгери не знам, затова каквото знам и сам ...

Коментар

• А ако спаднат с 10-15%, а брокера пак ти вземе 2%.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                          Има. Разгледай сайтовете на по-големите посредници.
                          Обади им се и най-добре се срещнете да обсъдите нещата.
                          Колко ще ти е ползата от такава услуга е неясна работа.
                          Може да спечелиш, може и да не спечелиш. В момента пазарите са във възходящо движение и има възможности.
                          Не е ли по-добре да помислиш сам да си пазаруваш качествени акции? Има платформи за търговия.
                          Здрасти! Благодаря много за инфото. Това, което предлагаш е оптималния вариант, но нямам нужните познания, за да търгувам сам.Имам желание да навляза в материята, но не е ли нужно адски много време докато вляза в час? Защо смяташ, че няма да имам полза от услугата на посредник? Ако предположим, че акциите в портфолиото се качат за една година с 10%-15%, а посредника ми взима 2% при търговия, не е ли добър вариант ?

Поздрави!
                          Last edited by andy2000; 28.02.2014, 15:49.

Коментар

• Има. Разгледай сайтовете на по-големите посредници.
                            Обади им се и най-добре се срещнете да обсъдите нещата.
                            Колко ще ти е ползата от такава услуга е неясна работа.
                            Може да спечелиш, може и да не спечелиш. В момента пазарите са във възходящо движение и има възможности.
                            Не е ли по-добре да помислиш сам да си пазаруваш качествени акции? Има платформи за търговия.

Коментар

• Портфолио - акции - въпрос

Здравейте. Интересува ме има ли ИП в България, които предлагат съдействие при покупка на акции и създаване на балансирано портфолио от акции, търгувани на чужди борси, най-вече американски. Доколкото се ориентирах в нета мога да кажа на брокери какви акции да ми купи, но в тази услуга не влизат съвети и анализи, което ще ми е нужно, с оглед на това, че основното ми занимание е различно от фондовите борси и предпочитам да получа второ мнение за качеството на портфейла ми от хора,които се занимават с това.Също така имате ли идея кой ИП предлага най-добри условия (най-нисък комисион при търговия)? Може би е най-добре да се насоча към т.нар. доверително управление ? Ако темата ми не е за този раздел, моля да я преместите, където трябва. Благодаря предварително!

Поздрави
                              Last edited by andy2000; 28.02.2014, 14:30.
                            Working...
                            X