IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

e-Books. Електронни четци, книги и въпроси свързани с тях.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
    Това за шрифтовете при мен не е проблем да го увеличавам или намалям колкото си пожелая. Просто формата на книгата трябва да е mobi... Педееф отваря но не е приятна гледка. Има една програма CALIBRE с нея може да правиш книгите във всякакъв формат. Сваляш от читанка.инфо книга epub формат, обръщаш си я с calibre-то и сия четеш нормално с kindle...
    За увеличение/намаление размера на буквите е ясно. Но аз говоря за друго. При твоят модел, който е същия като на моя приятел, шрифтът е само един и не може да се променя. Вероятно този шрифт не поддържа кирилица в менюто за търсене. Само там. Иначе цялата книга си е четима, конвертирана е с CALIBRE-то и всичко си е ОК. Но не съвсем Гледам, че при по-новите модели има възможност за избор от различни шрифтове. Някои май имат и възможност за импорт на шрифтове. Сигурно при тях този проблем е решен.
    Vanitas vanitatum...

Коментар

• Купи си таблет вместо киндъл.

За 300 лв има готини таблети. Ще дадеш 100 лв повече от киндъла, но за сметка на това и текста излиза по ясен и машинката поддържа качествено повече формати, отделно получаваш възможност за браузване, музика, филми и т.н и т.н.

А освен това, със сигурност има апликации за таблети, които ти позволяват да търсиш дума в текста/книгата.

Няма смисъл от киндъл.
      Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Аз ползвам Нук..
        Подсветка на екрана...
        НИКАКВИ дертове...
        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Аз имам kindle4 вече 1 и 1/2 година и съм доволен. Това за шрифтовете при мен не е проблем да го увеличавам или намалям колкото си пожелая. Просто формата на книгата трябва да е mobi. Педееф отваря но не е приятна гледка. Има една програма CALIBRE с нея може да правиш книгите във всякакъв формат. Сваляш от читанка.инфо книга epub формат, обръщаш си я с calibre-то и сия четеш нормално с kindle.
          Единствено се дразня на моя киндъл че няма подсветка. Ако обичаш да четеш вечер в абсолютна тъмнина те съветвам да обърнеш внимание и на това.

Коментар

• И аз съм с Киндъл. Много добра работа ми върши и ми възвърна интереса към книгите и четенето. Функцията за подчертаване на определен пасаж също е полезна. От друга страна пък никога не съм ползвал вградения браузър... Така че устройството си е идеално за целта, която изпълнява - за четене.

Коментар

• Благодаря колега, но толкова ли много искам

Според мен това си е една твърде полезна функция, която трябва да може да се ползва и на кирилица, а не само на латиница.
              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                Здравейте книжни (е-книжни) плъхове

Отскоро съм се запалил по въпроса с електронните книги и се чудя какво устройство да си купя. Ще се радвам ако някой от вас сподели своя опит с това (ново за мен) чудо на техниката. Тъй като смятам да го ползвам не само за отмора и забавление, но и за работа ме интересува да има възможност да търси дума (израз) на кирилица, в текст на кирилица. Един приятел ми даде да си поиграя с неговото Kindle, качил си е български книги на него, но шрифтът който поддържа това устройство е само един и макар текстът да е кирилизиран, не може да се търси в него.

Дайте съвет!

П.П. Благодаря предварително и моля да не спамите излишно. Ще се радвам, ако темата бъде полезна и за други любители на четенето.
                На киндъл съм от няколко години. Хубаво е! Но не може да искаш прекалено много.

Коментар

• e-Books. Електронни четци, книги и въпроси свързани с тях.

Здравейте книжни (е-книжни) плъхове

Отскоро съм се запалил по въпроса с електронните книги и се чудя какво устройство да си купя. Ще се радвам ако някой от вас сподели своя опит с това (ново за мен) чудо на техниката. Тъй като смятам да го ползвам не само за отмора и забавление, но и за работа ме интересува да има възможност да търси дума (израз) на кирилица, в текст на кирилица. Един приятел ми даде да си поиграя с неговото Kindle, качил си е български книги на него, но шрифтът който поддържа това устройство е само един и макар текстът да е кирилизиран, не може да се търси в него.

Дайте съвет!

П.П. Благодаря предварително и моля да не спамите излишно. Ще се радвам, ако темата бъде полезна и за други любители на четенето.
                  Last edited by Чичо Манчо; 23.02.2014, 15:22.
                  Vanitas vanitatum...
                Working...
                X