IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

e-Books. Електронни четци, книги и въпроси свързани с тях.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Какво значи, че живота на батерията е 30 дни? Какво се случва след това на боклука ли отива и колко струва една нова ? Аз както чета 10 страници през 2 седмици ще ме изкара ли дълго ?
    SCI - бъди лидер на живота си / свържете се за повече информация: http://ceco.sci.sc/page/about

Коментар

• замрежи ми се погледа от разни таблети айфони и какви ли не ай-буклуци
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Ползвам най евтиния киндъл на амазон. Е-инк имитира хартия, купувам си книжлета само от амазон. Никъв дерт, кеф на макс, картинките виждам шрифта може да се променя, супер е. Минимум месец даяни със вифи-то барабар.
        Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• kindle paper white, перфектен е. Ограничен откъм формати, но на помощ идва calibre. Живот на батерията 1 месец при изключен wifi и използване от 2-3 часа на ден при средна яркост на екрана.

Коментар

• Hanlin v 60

НЕ СИ КУПУВАЙТЕ Hanlin v60. Няма настройки на контраста и четенето е почти невъзможно!

Коментар

• аз си взех преди година nook от английският амазон и ми излезе към 100 лв
              при него някой pdf могат да си променят размера на шрифта и стават за четене, но когато има някакви таблици, чертежи или картинки не се виждат при увеличения размер
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                Значи ясно. Моделът трябва да поддържа DOC, DOCX, RTF или в краен случай TXT. От там нататък ще е лесно. Предполагам, че и в PDF ще може да търси, но всички казват, че работата с него не е лесна. Благодаря на всички и желая лека вечер.
                Чувал съм, в световното пространство, добри отзиви за украинския Pocketbook.
                И не беше по-скъп от Kindle преди 2-3 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                  Значи ясно. Моделът трябва да поддържа DOC, DOCX, RTF или в краен случай TXT. От там нататък ще е лесно. Предполагам, че и в PDF ще може да търси, но всички казват, че работата с него не е лесна. Благодаря на всички и желая лека вечер.
                  Няма проблем с ПДФ, само че се изобразява много ситно и не се вижда, защото излиза цяла страница, която е предвидена за А4 да речем, а излиза на 6 инча.
                  Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Ааа, сега ми идва наум. Не е нужно да се търси със клавиатура и т.н. Когато се вкарват тези неща, от компютъра се подрежат в папки, дават се имена на папките, на законите и разните други неща също се дават имена. После само се прелиства, намира се съответния закон и се натиска "ентър", да речем. А вътре в закона пак се прелиства, ами поне обща представа ако имаш от наредбата да речем, знаеш приблизително кое къде е. Но може да се ползват и ключови думи. Но един ноутбук от 11-12 инча ще свърши по-добра работа. Само дето четца можеш и в джоб да го сложиш и е лек.

Коментар

• Значи ясно. Моделът трябва да поддържа DOC, DOCX, RTF или в краен случай TXT. От там нататък ще е лесно. Предполагам, че и в PDF ще може да търси, но всички казват, че работата с него не е лесна. Благодаря на всички и желая лека вечер.
                      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                        ================================================== =============================
                        http://militera.lib.ru/

Я иди тук и чети. Ама им виж форматите. Няма конвертиране.
                        Да, либ.ру го познавам доста години, преди да излязат lib.rus.ec и клонът й flibusta.net, но, все пак, двете последни са по-богати като избор (и на формат тож).

Коментар

• EPUB DRM, EPUB, PDF DRM, PDF, FB2, FB2.ZIP, TXT, DJVU, HTM, HTML, DOC, DOCX, RTF, CHM, TCR, PRC (MOBI)

================================================== ====
                          Това са форматите за книги на Покетбук. DOC е поддържан.

================================================== ===============
                          Това означава задължителен тъчскрийн, виртуална клавиатура и шрифт с кодова таблица включваща кирилски букви
                          ====
                          Е това вече си нямам идея кои четци го имат. Ама да пишеш на виртуална клавиатура си е жива мъка.
                          Last edited by rover; 23.02.2014, 18:45.

Коментар

• Картинки няма да има. За мен ще е детска игра да си кача всички необходими закони, наредби, договори и пр. в *.doc формат. След това искам да мога да търся.

Това означава задължителен тъчскрийн, виртуална клавиатура и шрифт с кодова таблица включваща кирилски букви.
                            Last edited by Чичо Манчо; 23.02.2014, 18:38.
                            Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                              И аз. Чета руски с лекотата, с която чета български.
                              А в руското пространство има почти всичко в почти всички формати.

Та си свалям mobi формат и чета.
                              Ползвам най-вече flibusta.net.
                              ================================================== =============================
                              http://militera.lib.ru/

Я иди тук и чети. Ама им виж форматите. Няма конвертиране.

Коментар

• Под "за работа" имам предвид ако търся текст в учебник или закон или друга спец.литература да мога да задам дума или израз за търсене.
                                ================================================== =====================

Опа, чакай. С 6 инчов четец няма как да стане. Има предвид, че повечето от тези неша са ПДФ или подобно. А и няма откъде да ги вземеш в такъв формат тези неща, че да са готови за четене. Аз когато има нужда да запиша нещо от някой сайт и после да го чета, правя така. Селектирам го, после го сейввам на харддиска. После създавам Word файл и пействам там записаното. Чак после го качвам в четеца. А то е божа работа кое ще се качи, как ще изглежда, къде ще са ти справките, да не говорим за снимки, схеми и съдържание.. В твоя случай май по-добре е наистина да си вземеш таблет с голям, поне 9 инчов дисплей. Наскоро си качих един мануал за фотоапарат, беше в ПДФ, аз го конвертирах в непомнякаквоси. При опит за четене забива и блокира четеца, та се наложи рестарт. Тези четци основно са за четене на художествена литература, а за друго - ако стане и каквото е дал Господ.

Коментар

Working...
                                X