IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли законен начин да се спре търг на съдебен изпълнител?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Щом се е стигнало до този етап, значи къщата вече не е на длъжника, т. е. не могат да му я вземат, защото не е негова, а могат да го изгонят... към момента той вече не обитава законно къщата.
    Има и следния вариант, който е рискован обаче:
    Длъжника се явява на търга като кандидат-купувач чрез подставено лице... ако къщата се продаде за цена по-малка от размера на дълга (в повечето случаи така се получава), тогава печели разликата...
    Institution: FBI Correctional Facility
    Jurisdiction: Unknown

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
      Търсим някаква вратичка в законодателството да се отложи търга.
      На една позната искат да и вземат къщата и ме помоли за съвет как да отложи търга...
      Като започне да плаща....
      Ако споразумее с ЧСИ за регулярно и разсрочено плащане, добре, ако не

Коментар

• Грую Груев Какви са другите врътки?
        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Липсва информация бе Черкезов! Каква е къщата, има ли реален дълг, има ли други активи, към които да се насочи производство? Начини за бавене колкото искаш, но за всеки си има конкретен подход.
          Аз например 3-та година не мога да си събера 30000 лева от собственик на къща за 1 мио. Мога да го попитам ако искаш, как ме врътка
          Дълга е към банка, естествено че има дълг.
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• черкез< единственият ти шанс, ако всичко е юридически издържано и ти наситина висиш тези пари и срещу теб има издаден изп. лист е следният текст в ГПК:
            Спиране на изпълнението по искане на длъжника
            Чл. 454. (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Съдебният изпълнител спира изпълнението, ако до предаването на движимата вещ в магазин или борса, съответно преди началото на явния търг с устно наддаване, а за публичната продан на имот - до деня, предхождащ деня на проданта, длъжникът - физическо лице, внесе 30 на сто от вземанията по предявените срещу него изпълнителни листове и се задължи писмено да внася на съдебния изпълнител всеки месец по 10 на сто от тях.
            (2) Ако длъжникът не плати някоя от вноските по ал. 1, съдебният изпълнител по молба на всеки от взискателите продължава изпълнението, без длъжникът да може да иска ново спиране.
            (3) Алинея 1 не се прилага, когато се продава заложена или ипотекирана вещ или вещ, включена в търговското предприятие на едноличния търговец.

това е, друго няма. Е, вече има и други врътки, ако си недобросъвестен, но там е друга бира
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• А къде са парите и защо не плаща? С ЧСИ може да се оформи и погасителен план, само желани еи пари да има.

Коментар

• Липсва информация бе Черкезов! Каква е къщата, има ли реален дълг, има ли други активи, към които да се насочи производство? Начини за бавене колкото искаш, но за всеки си има конкретен подход.
                Аз например 3-та година не мога да си събера 30000 лева от собственик на къща за 1 мио. Мога да го попитам ако искаш, как ме врътка

Коментар

За пръв път чувам подобно нещо. Дали наистина работи?
                  не мога да разбера как може някой да ти вземе имота без ти сам да си учредил тежести върхунего, ама то тогава не е вземане

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                    Как така искат да и я вземат? Пуска жалби в полиция и прокуратура за опит за незаконно отнемане на имущество.
                    За пръв път чувам подобно нещо. Дали наистина работи?

Коментар

Търсим някаква вратичка в законодателството да се отложи търга.
                      На една позната искат да и вземат къщата и ме помоли за съвет как да отложи търга...
                      Как така искат да и я вземат? Пуска жалби в полиция и прокуратура за опит за незаконно отнемане на имущество.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                        Нчините са два погасяваш си задължението преди последната дата на наддаването при ЧСИ.

Втория намираш порок в документите на имуществото което се продава.....ма това е малко вероятно.
                        И аз мисля че е най-добре да се плати.

Ама Докторе, осем нови бемвета са нищо за братството, ще ги съберете само от джобни тия пари.

Коментар

• Нчините са два погасяваш си задължението преди последната дата на наддаването при ЧСИ.

Втория намираш порок в документите на имуществото което се продава.....ма това е малко вероятно.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Единствената ми надежда в този форум да получа смислен отговор е от най-начетените тук, непоклаТИМия Наивник (защо ли го няма, надявам се годеницата му да не му е свила сърмите че виси по това време тука постоянно) , гуруто на инвестицийте в риал естейт ЛандЛорд също е тежък, гуруто на финансовите пазари г-н Петър Караиванов вного го ценя и естествено се надявам и на г-н Каролев ако не е прекалил с енфието да удари едно рамо, в този тежък момент на собственика на къщата, който няма друга.

Коментар

Миранди, дълга се равнява на 8 нови СЦИайски БМВта 5та серия.
                              Въпроса ми е много сериозен.
                              Eдинственият начин е да не сменяваш лекарствата а да ги увеличиш.Към розовите прибави и от жълтите
                              За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Миранди, дълга се равнява на 8 нови СЦИайски БМВта 5та серия.
                                Въпроса ми е много сериозен.

Коментар

Working...
                                X