това, дето го е написал Лорда има минимална доза истина, ама само минимална - нарушени са един куп закони, дето са попропуснати в бързината. Но да, някои от нещата са възможни и полулегални, но нищожна част може да бъде реализирана следварително, а още по-малко пък при ипотека на имот
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли законен начин да се спре търг на съдебен изпълнител?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеПарите са вложени в бизнес който е фалирал. Много малка част от кредита е върнат
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЧакай ти на адвокати да ти свършат работа срещу пари ! Повечето са неграмотници и им трябва много време да се ориентират, не познават законодателството.
Черкезов обаче чака да завладее цял Китай, та евентуално да успее да събере няколко стотачки за що- годе читав адвокат.
Коментар
-
LANDLORD 31
Този е написал големи глупости и не познава законите добре !
Само първото че банката може да бърза с предсрочната изискуемост - по правило в 99 % от случаите не бързат и набиват незаконно висока лихва и форсират дълга с една четвърт поне за нула време...И всичките му методи са бандитски , а банките са бандити мениджърите им и най доброто законно противодействие да хване мениджърите на банката и да ги съди и то наказателни дела. Те със сигурност са нарушили закона , а и ЧСИ работят през пръсти и дерибействат. Наказателни дела и те ще съдействат сами изпълнението да пропадне и ще се отложи завинаги.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЗаглавие: Как да не си платим кредита Сря Апр 27, 2011 10:02 pm
!
Коментар
-
Про-Консул
Заглавие: Как да не си платим кредита Сря Апр 27, 2011 10:02 pm
--------------------------------------------------------------------------------
Най-добре веднага да напишете писмо до банката с вашите конкретни искания относно лихвения процент и ДИРЕКТНО да кажете че това е УЛТИМАТУМ
всяко неизпълнение на ВАШИЯ УЛТИМАТУМ ще доведе до вашето спиране на всички плащания! (с други думи банкрут, ама нарочно!)
Нека първо опиша какво става при банкрут в България и как евентуално може да му се противодейства ефективно
(по-долу ще опиша и недостатъците, а вий си преценете)
1. банката може да чака, може и да не чака и да направи кредита дето се вика предсрочно изискуем - това става лесно и без ваше участие. Банката дава една хартийка на съда наречена "извлечение от счетоводни сметки". Съдът издава изпълнителен лист. Банката отива при частен съдия изпълнител(ЧСИ)
2. ЧСИ прави проверка в НАП, НОИ, Имотен регистър, Търговски регистър и научава дето се вика всичко - запорира ви коли, имоти, заплати - па сигурно и ЕТта и дялове в ООДта.
3.освен това ЧСИ има право да дойде на ПОСТОЯННИЯ ви адрес(адреса от личната карта!) и да опише имущество - телевизори, компютри, пердета(да! и пердета)
звучи страшно, нали
НО НЕ Е!
почвам с най-лесното - точка 3 - как да избегнем опис на имущество!
елементарно! смяна на постоянен адрес - можете да си смените адреса и да подадете документи в община НаМайнатаСи, че живеете в село Горно Надолнище.
Който иска да ходи и да описва имуществото в полуразрушена къща с пет 20годишни буркана със съдържание от непознати за науката форми на живот.
За да се противодейства на това - някой друг - който е регистриран на този Постоянен адрес - съборената къща - би трябвало да подаде оплакване- ВЪЗРАЖЕНИЕ, че вие не живеете всъщност там. понеже такъв едва ли ще се намери - никой няма да възрази.
Запор на имущество по НАСТОЯЩ адрес, доколкото знам е недопустим!
ето така ще си запазите ежедневното имущество!
отделно! когато се прави опис на имущество има определен брой неща, които са НЕСЕКВЕСТИРУЕМИ - 1 телевизор да речем, 1 пералня и т н. Целия списък е Постановление Игрек на Министерски Съвет - потърсете го със ключови думи
"постановление министерски съвет списък несеквестируемо имущество"
отделно! да речем че смяната на постоянен адрес ви се струва екзотична авантюра. Ок! тогава се снабдете с фалшиви фаткури на името на майка си за всички пердета и лаптопи, гардероби, столове и маси и т н в дома ви. Тогава ЧСИ няма право да ги опише! Друг вариант е комшията Хикс да се подпише на договор за дарение(или продажба) с вашата майка с дата преди 4 години че й е продал следните вещи: и си ги изброявате. ЧСИ идва, показвате му договора, правите му нескафе 3в1 и го пращате да си ходи.
но дори и това ви се струва екзотика: няма проблеми! обикновено ми се струва че ЧСИ предупреждават кога ще идват за опис. Това не ми се вярва да е спец акция "изненадай ме в 9 сабалянка по долни гащи". тоест вий знаете с някакво писмо предварително датата на височайшето посещение.
кво се шашкаш? натовари всичко в микробуса на комшията, паркиран отпред или го скрий в мазето на комшията или го премести в къщата на баба и дядо
когато ЧСИ дойде може да го поканиш на 3в1 "ала бояджийската" - за масичка и столчета можете да използвате празни кофи от "Леко" (антибактериалната хаха!)
противодействие на точка 2: ЧСИ прави проверки в НОИ, нап, запори на коли, заплати, имоти и квото се сетите
тук е по-сложна работата но има изход!
едно елементарно прехвърляне на коли и имоти(които не са ипотекирани) къмто брат ви или стринка ви ПРЕДИ да спрете да плащате ще свърши работа НА ПЪРВО ВРЕМЕ!
защото ЧСИ няма да открие имуществото на ваше име!
Но ще открие сделките! (евентуално)
В интерес на истината тези сделки могат да бъдат оспорвани от банката пред съда(нарича се Павлов иск, ако не се лъжа)
тоест ако ти сега ми кажеш че имаш мерцедес и аз си кажа чакай да му дам 1000лв назаем - той имущество има. И ти утре го продадеш мерцедеса - всъщност аз КРЕДИТОРА ти, имам право да оспорвам всяка сделка СЛЕД като съм отпуснал заема.
Но Павлов иск е нещо изключително интересно - представете си, че прехвърлите имуществото къмто 5годишната ви дъщеря! Тогава съдът някак си трябва да преценя чий интерес е по-важен.
Аз не знам съд, който да практикува и с лека ръка да лишава деца от имущество. Така че ще вкарате банката в главоболия със сигурност!
тоест направете го! ако имате кредити се отказвайте от имуществата си и ги прехвърляйте СЕГА!
поинтересувайте се КАК вашите наследници ДА НЕ НАСЛЕДЯТ вашия кредит при ваша смърт. (тая дивотия май я има САМО в България, в ЕС гарантирам, че я няма)
запор на заплатата! тук не можеш да противодействаш много-много. Всъщност запора ще е върху ЧИСТАТА заплата, изчислена от БРУТНАТА която официално фигурира в НОИ
и тук искам да си направите много добре сметката! ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ПО-ДОБРЕ Е ДА ВИ НАПРАВЯТ ЗАПОР!
ЗАЩО?
а) при изпълнителен лист(съдебен кредит, банкрут) КОЖОДЕРСКАТА ЛИХВА СПИРА! вий плащате само остатъка от горницата! къмто нея ви се начислява "законна лихва" КОЯТО Е ПРОСТА ЛИХВА! КОЯТО Е ПРОСТА ЛИХВА! прочете го пак - която е проста лихва! тя със сигурност ще е по-малка от банковата лихва!
б) НЕЩО ПОВЕЧЕ! банковите вноски на много голям процент хора са съставени от равни вноски, които в настоящия момент съставляват някаква мизерна главница и чудовищна лихва. И тези вноски са към 40-60% от чистите ви доходи, но забележете признатите от банката чисти доходи! ДА - ама при съдебен кредит запор може да ви се наложи на определен процент от чистия доход!(ЧИСТИЯ доход! - тоест ако в НОИ пише 500лв брутна основна заплата, то чистия ви доход след осигуровки и ДОД ще е към 400лв - примерно)
тоест всъщност вий ще си плащате вноската!
но!
но 1во тя ще бъде само 25% от вашия чист доход, ако ЧИСТИЯ ви дохо е под 300лв (или малко повече проценти ако сте над 300лв)
2ро - тия 25% вноска от ЧИСТИЯ ви доход от НОИ са къде, къде по-малко от онези 60% вноска дето банката ви бичи от РЕАЛНИЯ доход(щото ако се сещате, в НОИ ви осигуряват на 240лв, пък занесохте служебна бележка за 1000лв)
3то - тия 25% вноска от чистия доход, които ще ви се струват изключително приемливи, ще отиват за ГЛАВНИЦАТА(а не за лихвата!) помните ли? лихвата спира! край!
----------------------
запори на ЕТта и дялове в ООДта - не мога да дам акъл тук
А СЕГА НЕДОСТАТЪЦИТЕ:
1) забравете следващите 6 години да си купите дъвки Орбит назаем! Всъщност забравете следващите 60 години да теглите кредити. Но вий така или иначе май ви е писнало вече от тия кредити.
2)тези с ипотечните кредити - имота им веднага отива на търг и май няма сила която да се противопостави, освен ако банката не се примири само със запор на заплата. Но какво, ако се окаже че това жилище е единствено за вас? не знам?! по принцип единствено жилище не се описва и не се продава(да не забравите да прехвърлите дядовата къща от село на брат си)
3) в случая с точка 2 и публична продан на ВАШАТА КЪЩА ще се наложи да инсценирате "пожар", най добре след като хубаво изпразните апартамента (къщата)- и 1 ден преди публичната продан
ДА! аз бих го запалил, гръмнал, разрушил с булдозер, бомбардирал - квото се сетите
естествено НЕ БЯХ АЗ - нищо не знам! докажете, че бях аз дето се вика!
(може и аз да бях - ауууу май забравих газовия котлон, ттцтцтцтц)
4) постарайте се да информирате индиректно ЧСИ, косвено и с тънък-тънък намек относно намеренията ви за точки 2 и 3 - има безброй начини за което
---------------------------
така че от всички недостатъци най-добре проверете и помислете относно бъдещите си желания да теглите кредити - тоест точка1
и понеже ми се струва, че най-приемливото и най-използваното средство е ЗАПОР на заплата - то прочете внимателно какви ПРЕДИМСТВА ви носи това
естествено постарайте се да вземете и някои предварителни мерки описани в другите случаи
да! помислете за банкрут - масов! всенароден!
и ще им виснат джуките банкерски доземи!
МАМИЦАТА ИМ !
Коментар
-
Лично аз си мисля че Черкезов пита за себе си. Ипотекирал си е гарсониерката. Фалиралия бизнес също е негов- инвестирал е в бизнес центрове на ски.
Иначе има адвокати които могат да създадат бая въртели и да отложат с доста продажбата. Обаче искат пари. Някоя и друга хилядарка... Пък Черкезов за по- малко от чистак нов баварец не си струва да вади портфейла. Та затова пробва за без пари по форумите.
Коментар
-
Черкезов
Не е добре това,че е изплатена малка част от кредита и това предполагам е за поне колко години са плащани вноски ? На банките , на юристите им тактиката е да отложат вземането чрез публична продан с цел да се навъртят още жестоки лихви и сумата да скочи и набъбне с едни 18% на година или дори на 20%. С колко са увеличили по този начин размера на вземането ? Попитай я ? Бизнеса , който е фалирал чия собственост е бил .Last edited by supertrader; 06.11.2013, 22:09.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИма поне 2 начина преки и още 5 не толкова преки да се възпрепятства изпълнението ! Къде са парите от кредита, тя е взела в заем пари и каква част от кредита е изплатена или сума е върнала - това е важно !Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vatman Разгледай мнениеЩом се е стигнало до този етап, значи къщата вече не е на длъжника, т. е. не могат да му я вземат, защото не е негова, а могат да го изгонят... към момента той вече не обитава законно къщата.
Новият собственик следва да получи възлагателно постановление от ЧСИ, а то от своя страна да се впише. Тогава вече има нов собственик, който може да прави постъпки за влизане във владение.
Примерно да насрочи процедура въвод.
Първоначално изпратено от Vatman Разгледай мнениеИма и следния вариант, който е рискован обаче:
Длъжника се явява на търга като кандидат-купувач чрез подставено лице... ако къщата се продаде за цена по-малка от размера на дълга (в повечето случаи така се получава), тогава печели разликата...
Щом не ще да загуби къщата, очевидно я смята за по-скъпа от дълга. Е, може и да не е толкова очевидно. Сложно е в такава обстановка.
Я, си представи какво капаро трябва да плати подставеното лице. Естествено, парите ще дойдат от длъжника.
Ако не ги плати, което е доста по-вероятно, капарото дава фира.Last edited by nacheff; 06.11.2013, 17:16.
Коментар
Коментар