По Джером К. Джером - " Празни мисли на един празен човек"...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Геополитика
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеПодобни думички не са ли в графа - застрашаване на националната сигурност????
Това което написах е в резултат на мисли какво би обединило, а не разединило Европа.
Също -каква общонационална идея би обединила българския народ, щото сме разделени по почти всички основни обществено -икономически въпроси.
Европа е разединена. Факт. Нямаме градивна общонационална идея. Факт. Разпадаме се полека лека като народ-оттам като държава. Факт.
Трябва да каже някой, че царят е гол, да даде някакво по-нестандартно предложение как царя да си прикрие срамотиите дето показва на цял свят ииииии....... да го обявят за луд.
От приятел направихме така, че Русия да ни счита за враг.
Кой направи това? Защо? Не е ли това рушене на националната сигурност?
Ааааа, НАТО-то като е зад гъба ни и ционалната ни сигурност е осигурена.
Така ли бе много умни колега????
Точно защото съм загрижен за националната ни сигурност и благополучието на народа ни, търся в мислите си дори нестандартни идеи които да преобърнат нещата.
Соломон Паси като се изправи навремето в парламента и се обяви за влизането ни в НАТО също звучеше нелепо за онези времена в очите на много хора.
Да те попитам като си голям разбирач на тема национална сигурност.
Представи си хипотетична ситуация.
Идва един голям черен лебед и.... ЕС се разпада, оттам и НАТО.
Невъзможно ли е???
Как я виждаш тогава националната ни сигурност с тея двете бивши империи от изток и юг?
И какво пречи ние да сме инициатори на НОВИ, дори и нестандартни политики, за да тръгне разведряване в Европа от което ще спечелят всички?
Погледни геополитическата карта.
Какво виждаш в момента?
Противопоставяне между Европа и Русия от една страна.
Сближаване на Русия, Турция и Иран от друга.
Оформя се....фронтова линия.
Кой е по средата?????????????????
Ние сме на една евентуална фронтова линия и....спим. Спокойно си спим.
Айде да гледаме картата на север от нас-Румъния, Украйна, Полша.
И трите държави тъпо се зъбят на Русия под диктовката на САЩ.
Защо България да не се възползва от тази уникална геополитическа ситуация в името на собственото си по-добро бъдеще, пък и на цяла Европа?
И за да се получи нещо в тая насока сигурно трябват и нестандартни подходи и. решения.
Не твърдя, че моите луди идеи са най-правилните.
Сигурно не са.
Ама дай да видим твоите идеи. Дай ни акъл.
Обмислям някои също нестандартни идеи как България и без крайности като напускане на ЕС и НАТО да се възползва от ситуацията и да дръпне социално-икономически напред, ама .... нека чуем първо теб-специалиста по национална сигурност.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнениеУкрайна разедини Европа.
Мислейки си какво може да обедини отново Европа, взеха да се раждат в главата ми едни луди идеи, че това може да бъде България...
За да стане това обаче, според лудите мисли нахлули в мен, май ще се наложи да .... излезем от НАТО и ЕС.
Ама не е само това :-)
Още ред луди мисли родих и колкото по-луди бяпа те, толкова по-правилни ми се струваха:-)
Накрая се заех да опиша всички тея луди неща и се получи едно нека да го нарека лудо есе на което сложих заглавие:
България - поглед отвъд настоящата обществено политическа парадигма
Лудост е 25 години да правим едни и същи неща с надеждата дереджето на държавата да се подобри, за да продължаваме да правим същите неща със същите надежди ....
Именно затова мисля, че трява нова визия за обществено развитие.
А вие?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеМи той и изтърсака му 777 е същия.
Както се казва в една народна мъдрост, крушата не пада по-далеч от дървото. А дървото е голямо и... дървено... много дървено...
Още един изтърсак, още една круша говори подобни работи:
http://www.segabg.com/article.php?id=733775
Папа Франциск настоява за по-голяма регулация на финансовите пазари и отрича да е вдъхновен от марксизма, въпреки че критикува капитализма.
"Пазарите и финансовите спекулации не могат да се ползват с абсолютна автономия", казва той в интервю за италианския вестник „Стампа”, настоявайки за морализиране на икономиката и за по-добро разпределение на ресурсите в света.
А този от твоята круша ли е?
Грандиозен скандал! Икономическият министър Лукарски крие какво е правил 8 дни по време на командировката си в Америка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеИли си млад,или си луд наистина,или много дрога употребяваш ! Питам се дали си прочел ти това което си написал,защото ако си вярваш е едно от горните три
Толкова олекна в мойте очи с писанията си,че нито ще ти отговарям,нито ще приемам мненията ти сериозно от тук нататък.
Както се казва в една народна мъдрост, крушата не пада по-далеч от дървото. А дървото е голямо и... дървено... много дървено...Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/sasht/337/a/k...comment-newest
доста евтино ми се струва спрямо нашия Южен поток
Диаметър на тръбата, изискване за налягане,релеф......
Структура на почвата
Коментар
-
http://www.investor.bg/sasht/337/a/k...comment-newest
доста евтино ми се струва спрямо нашия Южен поток
Коментар
-
Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнениеАз съм си признал, че са луди идеите които споделям.
Няма обаче от какво да ме е срам.
25 години се оправяме вече и все сме на опашката на ЕС с никакви изгледи да мръднем напред.
Нужно е ново мислене за генерални промени.
Предложи ти идеи с които реално да има надежда в следващите примерно 15 години страната ни да има видим растеж.
Чакам да ги прочета.
Основните идеи които споделям са много по-големи от това да се откъснем или присъединим към някой геополитически център на влияние, ама някой е достатъчно тъп да не може да ги схване, или ... просто не е чел докрая това което съм написал.
Толкова олекна в мойте очи с писанията си,че нито ще ти отговарям,нито ще приемам мненията ти сериозно от тук нататък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеОбидно ми е дори да го чета.Как не ви е срам ! Не можем да се откъснем от рашката,сега ще се връщме отново там.Глупости на търкалета !
Новата визия е ясна,колкото може по-далеч от азиатските орки !
Няма обаче от какво да ме е срам.
25 години се оправяме вече и все сме на опашката на ЕС с никакви изгледи да мръднем напред.
Нужно е ново мислене за генерални промени.
Предложи ти идеи с които реално да има надежда в следващите примерно 15 години страната ни да има видим растеж.
Чакам да ги прочета.
Основните идеи които споделям са много по-големи от това да се откъснем или присъединим към някой геополитически център на влияние, ама някой е достатъчно тъп да не може да ги схване, или ... просто не е чел докрая това което съм написал.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
Мислейки си какво може да обедини отново Европа, взеха да се раждат в главата ми едни луди идеи, че това може да бъде България...
Още ред луди мисли родих и колкото по-луди бяпа те, толкова по-правилни ми се струваха:-)
Накрая се заех да опиша всички тея луди неща и се получи едно нека да го нарека лудо есе на което сложих заглавие:
Ама знаеш ли, наистина можеш да излезеш от НАТО и ЕС - ИНДИВИДУАЛНО... чемадан, вокзал, нататък ше се оправиш...
Коментар
-
За да стане това обаче, според лудите мисли нахлули в мен, май ще се наложи да .... излезем от НАТО и ЕС.
Лудост е 25 години да правим едни и същи неща с надеждата дереджето на държавата да се подобри, за да продължаваме да правим същите неща със същите надежди ....
А вие?
Новата визия е ясна,колкото може по-далеч от азиатските орки !
Коментар
-
Украйна разедини Европа.
А вие?Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
Сърбия ще съкрати 70 хил. служители
http://www.economynews.bg/%D1%81%D1%...news60516.html
Сръбското правителство планира да съкрати броя на
административните служители със 70 000 до 2017 година, предаде
агенция МИА.
Според стратегия, одобрена от правителството, всяка
година ще бъдат съкращавани между 20 000 и 25 000 работни места,
което ще намалява разходите за заплати с пет процента всяка
година.
През 2015 година повечето от съкратените бройки работни
места ще са от служители, които ще излязат в пенсия. През 2016 и
2017 година служителите ще бъдат уволнявани. Вестник "Блиц"
пише, че съкращаването на броя на чиновниците е ключов елемент в
преговорите на Сърбия с Международния валутен фонд.
"МВФ не разглежда ситуацията чрез броя на чиновниците, а
чрез размера на средствата, необходими за издръжка на
администрацията", пише вестникът, като цитира източник, запознат
с плана на сръбското правителство.
Сръбската икономика е в рецесия и тази година се сви с 2
процента предимно заради разрушителните наводнения през май,
които нанесоха щети за над 1,5 милиарда евро. Прогнозите са, че
тя ще се свие с 0,5 процента идната година.
Коментар
-
Маймуна в тропическа гора, хахаххаха!
Явно само Северна Корея е свободна страна, щом на Обонго му казаха истината в очите. Не случайно сума ти американоси се опитаха и някои успяха да избягат в свободния свят- Северна Корея!
http://www.focus-news.net/news/2014/...eska-gora.html
Коментар
Коментар