IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Геополитика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
    Ognyan Minchev

На Путиновото лоби не му харесва, че Джон Кери е бил у нас. На тях и другите представители на Европа и Америка не им харесват. Харесва им Милер да идва в София и Орешко да го води на преговори в хотел "Берлин". Има българска традиция представителите на мощни чужди държави да бъдат посрещани по-раболепно от другите. Знаете ли кой създаде тази традиция - сетихте се, прогресивните сили. Имаше навремето един виц - мляс, мляс, цунк, цунк, що е то? Посрещане на съветска делегация на аерогара София. Не съм забелязал вчера някой да практикува тази унизителна традиция. В публичните
    позиции имаше ясно заявен българския интерес. Включително и по въпроса за т.нар. шистов газ. Путиноидите в аванс вдигаха шум, че Кери идва за да ни нареди да дълбаем за шистов газ. Е, не дойде за това. Кери направи редовно, планирано официално посещение и дискутира в София основните проблеми на българската сигурност, стопанско и институционално развитие. Това посещение бе договорено и осъществено от настоящия екип на българската дипломация. Както и посещението на британския външен министър - първото за 17 години. Знаете ли защо се случиха тези посещения? Причините са много, но едната от тях е, че разговорите се водиха с официални български представители, а не в хотел "Берлин". И две думи за "грантовата интелигенция"... Предайте на получателите на газово-ядрени рушвети, че между грант и подкуп съществуват някои малки разлики - могат да се проверят дори и в Уикипедия...
    Браво на добрия Кери, само дето явно ни отряза за визите.

Коментар

• Ognyan Minchev

На Путиновото лоби не му харесва, че Джон Кери е бил у нас. На тях и другите представители на Европа и Америка не им харесват. Харесва им Милер да идва в София и Орешко да го води на преговори в хотел "Берлин". Има българска традиция представителите на мощни чужди държави да бъдат посрещани по-раболепно от другите. Знаете ли кой създаде тази традиция - сетихте се, прогресивните сили. Имаше навремето един виц - мляс, мляс, цунк, цунк, що е то? Посрещане на съветска делегация на аерогара София. Не съм забелязал вчера някой да практикува тази унизителна традиция. В публичните
      позиции имаше ясно заявен българския интерес. Включително и по въпроса за т.нар. шистов газ. Путиноидите в аванс вдигаха шум, че Кери идва за да ни нареди да дълбаем за шистов газ. Е, не дойде за това. Кери направи редовно, планирано официално посещение и дискутира в София основните проблеми на българската сигурност, стопанско и институционално развитие. Това посещение бе договорено и осъществено от настоящия екип на българската дипломация. Както и посещението на британския външен министър - първото за 17 години. Знаете ли защо се случиха тези посещения? Причините са много, но едната от тях е, че разговорите се водиха с официални български представители, а не в хотел "Берлин". И две думи за "грантовата интелигенция"... Предайте на получателите на газово-ядрени рушвети, че между грант и подкуп съществуват някои малки разлики - могат да се проверят дори и в Уикипедия...

Коментар

• Продължение:

Помните ли как коалицията на желаещите пудели и американски въртиопашки щурмуваха Ирак? Както обирджии щурмуват крайпътна бензиностанция. После избиха един милион жени и деца; разграбиха, завлякоха и разпродадоха културното наследство на древния Вавилон; присвоиха си иракския петрол, каквато им беше изначалната цел; унищожиха светски Ирак и на негово място (се) възцариха неизброимо количество терористични групировки, от които някак незабелязано избуя тъй наречената Ислямска държава (ИДИЛ), която днес тероризира цялото човечество.

Какво стана тогава?

Някой някъде - в Париж, Лондон, Берлин или Вашингтон – закачи ли си надпис „Аз съм иракчанин”? В знак на протест и солидарност? Не. Световните площади останаха пусти.

Така беше. Паси се изживяваше като Христос, Левски и капитан Петко войвода едновременно, обясняваше с налуден блясък в очите, че той, персонално, е освободителят на Ирак, поради което трябва да му цалуваме сандалите. А когато погинаха българските момчета, българските вестници изпискаха възторжено и кръвожадно: „Вече сме достойни да ни приемат в НАТО - подписахме с кръв нашето членство!”. Един вестник пишеше истината - ДУМА. Бяхме остракирани и низвергнати. Минаха 10 години, желаещите затънаха в иракските пясъци, междувременно САЩ забъркаха „арабските пролети”, разглобиха Близкия Изток, изправиха арабските общества пред фалшивия избор „светска диктатура или ислямски тероризъм”, и изведнъж – изведнъж! – всички проумяха, че тази война е фатална грешка и че там, в Ирак, ИДИЛ набра своята мощ под мъдрото американско ръководство.

Днес бандеровците сринаха Източна Украйна в руини; в Одеса изгориха живи над 50 човеци; погубиха хладнокръвно над 5 000 души, от които 90% жени, деца и старци; убиха 12 руски журналисти; горят с напалм беззащитни хора и превръщат в кланици болници, училища и детски градини; майдановците дефилират с факли и свастики; честват Бандера като национален герой и му вдигат паметници; пребиват и хвърлят в кофите за боклук всеки инакомислещ; Георгиевската лентичка на ревера е смъртна присъда; в Украйна се надовлече кръвожадна неонацистка сган – елитна извадка на „демократичния” свят; Порошенко обяви освобождаването на Европа от нацизма за „съветска агресия”.

Какво става днес?

Някой някъде - в Париж, Лондон, Берлин или Вашингтон – закачи ли си надпис „Аз съм от Донецк” или „Всички сме от Одеса”? В знак на протест и солидарност? Не. Световните площади са пусти.

Така е. Дрескодът повелява – неонацистките престъпници, бандеровците, са герои, пазители на демокрацията, гаранти на евроатлантическите ценности, Путин е злодей, Русия е агресор, САЩ и Западът са еманация на свободата и справедливостта, нацизмът е благо, опълченците са уроди, руснаците не са хора. И всеки, който пише обратното, е задунаец, рубладжия и путинист. И трябва да бъде наплют и наритан. Слава Богу, днес гласът на ДУМА, не е самотен.

Ще минат 10 години и изведнъж – изведнъж! – всички ще открият, че бандеровците са престъпници, че нацизмът е престъпление, че в Украйна беше извършен троен преврат – държавен, геополитически и неонацистки; че целта е Европа да бъде похитена и подчинена, а Русия – разчленена и ограбена.

Ще минат 10 години и всички ще заплачат за Одеса така, както днес плачат за Париж. Лицемерно. Ще бъде късно. Защото след 10 години ще плачат за Европа.

Всеки път – едно и също. Ислямистите разгромиха Маалюла, единственото място на света, където се говори арамейски, езикът на Христос. Настъпват към манастира „Св. Екатерина” в Синай – тук се срещат Богът и човекът, тук е мястото на Завета, тук Мойсей получава Свещените скрижали, тук е Неопалимата къпина (неизгарящият храст), и най-древната икона на Иисус, и иконата, наречена „Най-старият по дни”, на която Христос е изобразен като старец с бели одежди и снежнобяла коса – така би изглеждал при Второто пришествие според виденията на пророк Даниил и св. Йоан Богослов.

Сирия, Египет, Ирак, Либия, Пакистан, Саудитска Арабия, Нигерия – ислямистите рушат християнски храмове и манастири, отвличат монахини и свещеници и се гаврят с тях. Само за последните 10 години 150 милиона християни по света са станали жертви на ислямистко насилие. Всеки ден ислямските терористи водят на заколение стотици невинни християни и мюсюлмани, и реки от кръв сплъстяват пустинния пясък...

И - какво? Някакъв протест?

Мълчание.

Защо?

„Демократичният” свят не може да се справи с 33 хиляди главорези? ИДИЛ контролира 11 петролни полета в Ирак и Сирия, всеки ден печели по 5 млн. долара (1 млрд. 825 млн. годишно). Някой купува този петрол. ИДИЛ разграбва и продава безценни предмети на изкуството и печели от това мародерство 6 млрд. долара годишно. Някой купува това похитено културно наследство. Само за един месец ИДИЛ, „Боко Харам”, „Ал Кайда”, „Ал Шабаб”, „Ал Нусра” погубиха над 5 000 души – християни, юдеи и мюсюлмани. Само в един ден, посред марша на лицемерците, убиха 2 000 нигерийци.

Световните велзевули не просто разбудиха бесовете на ислямисткия терор. Те отгледаха, насърчиха, обучиха, въоръжиха и толерират тези бесове. Превърнаха ги в свой инструмент, в свое оръдие и в свое алиби. Не от вчера, нито от оня ден.

Глобалният капитал органически не понася държави, граници, религии. Те му пречат. Глобалният капитал опита всичко, за да подчини света на своя интерес – преврати, войни (горещи, студени, хладни), „цветни революции”, „арабски пролети”, украински неонацисти, блокади, санкции. Единственото, което му остана, е най-страшното, най-чудовищното, най-отвратителното оръжие – религиозните войни. Които нямат (и никога не са имали!) нищо общо с религията, с вярата, още по-малко – с Бог.

Първата жертва на религиозните войни е самата религия, самата вяра, самия Бог. Те поругават Бога, а „Бог поругаван не бива”, казва св. апостол Павел в своето послание до Галатяни (глава 6, стих 7). Бесовете нямат Бог. Терорът няма Бог. Ще минат 10 години и ще разберете какво ви казвам.

Затова: Не плачете за Париж. Мислете!
        http://avtorski.pogled.info/article/...Parizh-Mislete
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Велислава Дърева както винаги дава ясен и конкретен отговор какво и защо се случва в света.

Не плачете за Париж. Мислете!

„Смърт на Дания!”, „Смърт на Германия!”, „Смърт на Англия!”, „Да живее Осама бин Ладен!”, „Европа е Сатана!”, „Армията на Мохамед ще се върне!”, “Свободата на словото е западен тероризъм!”, „Убийте неверниците!”, „Кръв, кръв, кръв!”, „Смърт, смърт, смърт!”, “Аллах е велик!”...

Този вик се носеше над Иран, Ирак, Сирия, Ливан, Алжир, Мароко, Кения... Гневни мюсюлмани громяха и опожаряваха европейски посолства, тъпчеха и горяха знамената на европейски държави и наистина се лееше кръв. Крясъкът „Аллах е велик!” кънтеше над Копенхаген, Париж, Берлин, Мадрид, Страсбург.

Всичко това - заради 12-те карикатури в датския вестник Jyllands-Posten. Никой не се декорира с надписа „Аз съм Jyllands”. Въпреки погромите. Беше 2006-а. Европейските правителства едно след друго приподнасяха своите разкаяния. Днес плачат.

Ако колегите от „Шарли ебдо” останат верни на себе си, водещата карикатура на следващия брой трябва да изобразява марша на лицемерите в Париж. На тези от първата редичка. След показната екзекуцията на 10 журналисти, 3 полицаи и 4 заложници (11 французи, 4 евреи и 2 араби), елитните лицемерци на света накацаха върху молива на „Шарли ебдо”. За да му попречат да ги изрисува, както той си знае. „Повръща ми се от вашето лицемерие!”, възкликна Бернард Холтроп , карикатурист от разстреляното списание.

Защото не моливът отгледа, вдъхнови, обучи и въоръжи екзекуторите. А тези, от първата редичка. Оланд ги посрещаше 2 часа, полицията ги аранжираше 1 час, те си бъбреха елитно, смееха се, поздравяваха се като на коктейл след мироналагаща и високохуманна бомбардировка на НАТО, може и някое селфи да са си щракнали, и отвреме-навреме надяваха сериозни физиономии и опечалени маски, изобразяваха скръб и състрадание, съпричастие и солидарност. За пред света. Иначе те не познават тези чувства. Не ги практикуват.

Те и свободата на словото не познават, нито я признават. Тя ги плаши, тревожи и гневи. Но най ги вбесява смехът. Депресира ги. Смехът, изтънчен или брутален, интелигентен или циничен, безмилостният смях, който не убива, но го убиват. Лицемерците моментално се присламчиха към трагедията, възседнаха потреса, приватизираха сълзите на Париж, самообявиха се за жертви, спешно се декорираха с „Аз съм Шарли”. Не са. И никога няма да бъдат. За тях „Аз съм Шарли” е поза. И щит. Срещу словото и смеха. Изобщо и по принцип. За тях свободата на словото е престъпление, а разстрелът на нейния брат-близнак, словото на свободата, е просто политика.

Моливът на „Шарли” рисува кощунствени карикатури на Иисус, Богородица и Света Троица, но аз ще кажа само „Прости им, Господи!”. Лицемерците, обаче, кощунстват глобално: прекрояват картата на света, разпарчетосват държави, зидат нови Берлински стени, спускат нови Железни завеси, чертаят измислени граници, (пре)разпределят чужди богатства и територии, грабят чужди земи, крадат чужди блага, съсипват народи, зачеркват култури, унижават цивилизации, злоупотребяват религии, насъскват християни и мюсюлмани, разделят хората на човеци и под-човеци, на качествени и некачествени, и ги хвърлят един срещу друг, делят държавите на безценни и малоценни, достойни и недостойни, на благонадеждни и непокорни - непокорните изпепеляват, покорните подчиняват, но и едните, и другите оплячкосват.

Лицемерците диктуват дрескода, униформата на свободното слово. Определят задължителните, правилните, евроатлантическите, ценностните, цивилизационните пропагандни одежди, в които ние, под страх от гражданска смърт и обществен остракизъм, трябва да опаковаме, да стъпчем и обезличим своята позиция, съвест и мисъл. От нас се иска (изисква) да лъжем и да лицемерим (вдъхновено, при това), за да бъдем достойни за тяхното лицемерие. За да бъдем допуснати снизходително в клуба на правилните и праведните.

Помните ли как НАТО започна бомбардировките срещу Белград? С циничен надпис върху ракетите с обеднен уран „Честит православен Великден!”. Човеколюбивите ракети сринаха Белградската телевизия и убиха хуманно, в един миг, 15 журналисти. Храбрите атлантици довлякоха в Косово една накървавена сган афганистански муджахидини, които заедно с АОК и НАТО прочистваха сръбската земя от сърбите, и оскверниха, сринаха и опожариха 530 православни църкви и манастири, много от тях строени и изографисани от средновековни български майстори.

Какво стана тогава?

Някой някъде – в Париж, Лондон, Берлин или Вашингтон – закачи ли си надпис „Аз съм православен” или „Всички сме сърби”? В знак на протест и солидарност? Не. Световните площади останаха пусти. Защото дрескодът диктуваше: сърбите не са хора, православието е боклук, терористите и наркотрафикантите от АОК са пазители на евроатлантическите ценности, муджахидините са мили и любезни воини на цивилизацията (те бяха мили и любезни и когато колеха руските войници в Афганистан), а НАТО носи демокрацията и свободата върху своите невидими стелтове.

Така беше. Българските медии квичаха тържествуващо, вестниците крещяха с тлъсти, възторжени заглавия („Удариха Белград за сефте!”), и всеки, който не се тръшкаше възхитен, биваше обявяван за изрод. Един вестник пишеше истината - ДУМА. Бяхме остракирани и низвергнати. Минаха 10 години и изведнъж – изведнъж! – всички проумяха, че терористите и наркотрафикантите от АОК са терористи и наркотрафиканти, и откриха, че след демократичното прочистване сърбите в Косово са минимизирани до 4 %.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Нефть. Пожар разгорается. Ставка на 1 трлн долларов
            Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
              Ако пренесем разбиранията ти на по-високо ниво-държавно, следва България да не се съобразява с ЕС, да не чака одобрението и.
              И с това си изказване си за отбора на лудите май:-)
              А, може би, поне в това, е прав? Много питаме нещо, уж водени от /криворазбрана/ колегиалност, и току ни натрисат бюроклатични решения, съобразени с всички интереси, освен с нашите. Виж, за "късането с Русия", вече сме го гледали /и/ този филм. Резултатът? Нея-бълха я ухапала, ние изгубихме огромни за мащаба си пазари. Да им налагаме "своите" решения, без да се съобразяваме с техните предложения ... Ами, помня, как след като Путин отряза, на 17-ти 12.м.г. чета в нета, че наша делегация отишла да кандърдисва Кремъл...е, министърът на енергетиката рекъл, да почакат до 19-ти, да ги приема, па ще видим по-подир.
              И се видя: Казаното-казано. ЮП умря.
              С Русия може с уважение но, да ги правиш на глупаци, не щат.
              И аз да съм, и аз не ща.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                Батка, ако някой иска да подобри живота си, всичко и всеки наоколо ще е пречка.
                Ако чакаш да получиш одобрението на чужди хора, няма да го получиш.
                Аз не смятам да питам никого може ли това, може ли онова!
                Така правя и в живота, не питам.
                Отначало питах, писна ми да получавам откази.
                Така правя аз , батка...
                Няма може ли, не може ли..
                Ако пренесем разбиранията ти на по-високо ниво-държавно, следва България да не се съобразява с ЕС, да не чака одобрението и.
                И с това си изказване си за отбора на лудите май:-)
                Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

Ха, ха - и на тебе ще ти кажат -празни мисли на един празен човек.
                  Да защитиш родните продукти искаш и ти, не съм бил само аз.
                  Браво! Аплодисменти!
                  Ама ЕС не дава бе приятелю. Противоречи на законодателството му, и ние се подчиняваме на това законодателство.
                  Значи- ЕС пречи на реформите които искаш да въведеш в защита на родното производство. Кофти , а?
                  Същото и за ограничение на вносни стоки-не може така- глобализирана търговия брат-отворени пазари-нали ТНК трябва печалби да правят....
                  Сори-и тук са ти одрязани реформите...
                  Акцизите на горивата ще намаляш - браво. Ама първо питай ЕС дава ли? Май не дава:-)
                  Извод-ЕС -пречка за идеите ти:-)
                  Добре дошъл при лудите:-)
                  Батка, ако някой иска да подобри живота си, всичко и всеки наоколо ще е пречка.
                  Ако чакаш да получиш одобрението на чужди хора, няма да го получиш.
                  Аз не смятам да питам никого може ли това, може ли онова!
                  Така правя и в живота, не питам.
                  Отначало питах, писна ми да получавам откази.
                  Така правя аз , батка...
                  Няма може ли, не може ли..

Коментар

Край на търпението.
                    Късаме с Русия.
                    Забрана на ДПС, БСП и подобни отрочета на БКП.
                    Коренни реформи в законодателството.
                    Коренни реформи в системите.
                    Пет шест видни ЗНАКОВИ политици в затвора.
                    Пет десет видни шефове на агенции в затвора.
                    Десет петнадесет видни финансисти в затвора.
                    Пет шест олигарха в затвора.
                    Двеста триста видни комуниста в затвора.

Шанс за дребен и среден бизнес чрез реформи.
                    Шанс за земеделието.

Пет шест форумни трола в затвора...

Промяна на ставката на ДДС на родни продукти, лекарства, горива.
                    Промяна на стойността на акцизите на горива.

Ограничаване на внос стоки във веригите.

Това е долу горе нужното за реформиране през първата седмица от моето управление.
                    Ха, ха - и на тебе ще ти кажат -празни мисли на един празен човек.
                    Да защитиш родните продукти искаш и ти, не съм бил само аз.
                    Браво! Аплодисменти!
                    Ама ЕС не дава бе приятелю. Противоречи на законодателството му, и ние се подчиняваме на това законодателство.
                    Значи- ЕС пречи на реформите които искаш да въведеш в защита на родното производство. Кофти , а?
                    Същото и за ограничение на вносни стоки-не може така- глобализирана търговия брат-отворени пазари-нали ТНК трябва печалби да правят....
                    Сори-и тук са ти одрязани реформите...
                    Акцизите на горивата ще намаляш - браво. Ама първо питай ЕС дава ли? Май не дава:-)
                    Извод-ЕС -пречка за идеите ти:-)
                    Добре дошъл при лудите:-)

Коментар

• Това Отново,този път за 77 и всички седмици

http://www.faktor.bg/politika/hlyab-...ratstvoto.html

Толкова с мита - Русия е приятелски настроена.Мисли друго

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                        Някой ти е разказал хубава и позитивна приказка за лека нощ. Лягай си спокоен приятелю, ще се случи........в приказките
                        Малко си продължих списъка , прочети го докрай..

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff
                          Край на търпението.
                          Късаме с Русия.
                          Някой ти е разказал хубава и позитивна приказка за лека нощ. Лягай си спокоен приятелю, ще се случи........в приказките

Коментар

Сподели де, как виждаш че можем да дръпнем.
                            Нали сме членове, пък не дърпаме.
                            Що тъй??????
                            Или трябва търпение-овчо търпение-още колко 25 -50- 100 години?
                            Край на търпението.
                            Късаме с Русия.

Шанс за дребен и среден бизнес чрез реформи.
                            Шанс за земеделието.

Пет шест форумни трола в затвора...

Промяна на ставката на ДДС на родни продукти, лекарства, горива.
                            Промяна на стойността на акцизите на горива.

Ограничаване на внос стоки във веригите.

Това е долу горе нужното за реформиране през първата седмица от моето управление.

Коментар

луда работа..
                              Аз пък обмислям как да дръпне докато е член на ЕС и НАТО...
                              Някак си ми е по-гарантирано НЕУЧАСТИЕТО на Русия...
                              Сподели де, как виждаш че можем да дръпнем.
                              Нали сме членове, пък не дърпаме.
                              Що тъй??????
                              Или трябва търпение-овчо търпение-още колко 25 -50- 100 години?

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                                По Джером К. Джером - " Празни мисли на един празен човек"...
                                луда работа..
                                Аз пък обмислям как да дръпне докато е член на ЕС и НАТО...
                                Някак си ми е по-гарантирано НЕУЧАСТИЕТО на Русия...

Коментар

Working...
                                X