IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Геополитика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.johnstonsarchive.net/terrorism/wrjp255i.html

Тероризмът е навсякъде - и както се вижда и България попада в списъка с един от най-кървавите терористични актове - направен от една партия която все още има верни последователи.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Е аз не знам еврокомисията като институция да има каквито и да било военни правомощия. Еврокомисията се занимава с икономически въпроси, то всъщност дори и политическите въпроси не са и в правомощията когато се отнася до външна политика. Това е все едно да очакваш че министерството на земеделието ще определя дали България да има контингент в Афганистан например и какво да прави там.
      Не ми се влиза в полемики с теб. Но ти самият тръгна да спориш за глупости. Ти самият каза, че не са идиоти, за да обсъждат военни планове публично и аз ти отговарих. А къде в думите ми видя да казвам нещо за външна политика? Споменах за срещата Г-20, но защото стана публично удостояние, че ще се обсъждат не само икономически въпроси.

И ще ти отговоря на твойте писания по следния начин. Аз не искам, а и не очаквам от Еврокомисията да каже на страните да си пуснат всички възможни изтребители срещу ИДИЛ. Много добре знам какви са правомощията на ЕК и вместо да вкарват глупави регламенти да предложат план за справяне с потока от бежанци. Да вземат мерки за определяне на кои бежанци са икономически, и кои не са. А не да определят колко трябва да са дълги краставиците и дали мониторите и телевизорите влизат в екологичните стандарти.

Коментар

• Е аз не знам еврокомисията като институция да има каквито и да било военни правомощия. Еврокомисията се занимава с икономически въпроси, то всъщност дори и политическите въпроси не са и в правомощията когато се отнася до външна политика. Това е все едно да очакваш че министерството на земеделието ще определя дали България да има контингент в Афганистан например и какво да прави там.

Коментар

• http://www.blitz.bg/news/article/375032
          Блумбърг”: Путин се превърна от аутсайдер в лидер на срещата на Г-20 в Турция!

Голям мерак от страна на толерантните европейци да се срещат с Путин! До вчера беше диктатор, а днес на опашка чакат да говорят с него!
          Чудя се онова недоразумение в Президентството, сега как ще ходи да целува ръце в Москва!!!!!!

Коментар

Да, те са идиоти и ще обсъждат публично военни планове.
            Когато има среща на високо равнище отнасяща се за сигурността на Съюза или за бъдещи военни планове се казва публично, но естествено не се публикуват разсъжденията им. Давам веднага пример с Г-20. Мероприятие от 20-те най-силни икономики, за да се обсъждат финансови въпроси, но вчера се обсъждаше друго.

Коментар

• Уилям Хейг:

Прогнозите рисуват мрачна картина. Само в Африка броят на населението към 2050 г. ще достигне 1,3 милиарда души. Това е два пъти и половина повече, отколкото е днешното население на Евросъюза. Можем да го кажем и иначе: числеността на хората в Африка и Западна Азия в предстоящото десетилетие ще се увеличава със 110 000 дневно.

Тези цифри предвещават сериозна криза, защото при нас всеки ден ще идват по няколко хиляди мигранти. Това, което виждаме през последните месеци е само лек намек за бъдещите събития, слабо подухване на вятъра пред наближаващата буря.

Последиците за европейските страни са пределно ясни и ужасни. Първо, напълно очевидно е, че политиката на отворени врати за мигрантите, която през последните месеци се провежда от Германия, много бързо ще се окаже несъстоятелна. А това означава, че е най-добре въобще да не отваряме вратите и да подаваме подобни сигнали. Това е рядка, но много сериозна грешка на Ангела Меркел. От днес нататък трябва да имаме много строги ограничения за броя на пристигащите в Европа мигранти.

Коментар

• Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнение
                Ето за това говоря. Еврокомисията вместо да започне да обсъжда сериозните неща, те обсъждат глупости.
                Да, те са идиоти и ще обсъждат публично военни планове.

Коментар

• Ето за това говоря. Еврокомисията вместо да започне да обсъжда сериозните неща, те обсъждат глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Какви са тия измишльотини бе Равен ?

Айде пробвай се и ти иди да кажем в Канада щото така ти е скимнало....
                    Ако реша да го направя ама никой не може да ме спре.

Коментар

Вие май не схващате - няма как да се спрат хора да идват в Европа. Това не е концерт по желание. Няма как да се изгонят хората с друга религия или друга ценностна система - и това не е концерт по желание. .

Какви са тия измишльотини бе Равен ?

Айде пробвай се и ти иди да кажем в Канада щото така ти е скимнало....

Коментар

Не е концерт по желание, но има толеранстност има и толерастия. Защо трябва да се стига до такива атентати, а не се направи нещо, за да се предотвратят. На нормалните хора в Германия, Франция, Швеция им е писнало отдавна, но знаят, че не могат да направят нищо.

ЕС като идея е добра, но като реализация изобщо не е и няма как да бъде. Същото важи и за Шенген.
                        Хайде сега да ми кажеш каква е разликата между толерантност и толерастия, че да направя предложение да се справяме така и с руските мурзилки

Коментар

Вие май не схващате - няма как да се спрат хора да идват в Европа. Това не е концерт по желание. Няма как да се изгонят хората с друга религия или друга ценностна система - и това не е концерт по желание. И аз бих искал всичките мурзилки да бъдат изгонени под дула на оръжие извън границите на България, ама съм приел реалността че това няма да се случи.

Очевидно мултикултурата е провалена и в България - тъй като едни привърженици на руската окупация на България просто нямат култура. Ама какво да правим - да ги затворим в концлагери ли, да ги избием ли. Никой не ги ще и те не искат да бягат никъде защото са некадърни и неспособни да се издържат без някой да им дава благодеяния.

Така като махнем невъзможните отговори свързани с избивания, затвори или насилствена емиграция остава само възможното решение. Да им се пресекат възможностите да правят глупости. Ясно е че тъп човек амбициран да докаже на света че е прав може да направи много тъпотии. Ама е хубаво да не му се дава възможност за това. Дали това ще са ислямисти, марксисти или руски маши за мен лично няма никакво значение - еднакво зомбирани идиоти са.
                          Не е концерт по желание, но има толеранстност има и толерастия. Защо трябва да се стига до такива атентати, а не се направи нещо, за да се предотвратят. На нормалните хора в Германия, Франция, Швеция им е писнало отдавна, но знаят, че не могат да направят нищо.

ЕС като идея е добра, но като реализация изобщо не е и няма как да бъде. Същото важи и за Шенген.

Коментар

• Вие май не схващате - няма как да се спрат хора да идват в Европа. Това не е концерт по желание. Няма как да се изгонят хората с друга религия или друга ценностна система - и това не е концерт по желание. И аз бих искал всичките мурзилки да бъдат изгонени под дула на оръжие извън границите на България, ама съм приел реалността че това няма да се случи.

Очевидно мултикултурата е провалена и в България - тъй като едни привърженици на руската окупация на България просто нямат култура. Ама какво да правим - да ги затворим в концлагери ли, да ги избием ли. Никой не ги ще и те не искат да бягат никъде защото са некадърни и неспособни да се издържат без някой да им дава благодеяния.

Така като махнем невъзможните отговори свързани с избивания, затвори или насилствена емиграция остава само възможното решение. Да им се пресекат възможностите да правят глупости. Ясно е че тъп човек амбициран да докаже на света че е прав може да направи много тъпотии. Ама е хубаво да не му се дава възможност за това. Дали това ще са ислямисти, марксисти или руски маши за мен лично няма никакво значение - еднакво зомбирани идиоти са.

Коментар

Е разбира се феновете на тоталитаризма имате решение на това. Тъй като е зор от една държава да бъдат изгонени нейни граждани, защо просто не ги затворим в концлагери и не ги избием. Защото друго решение ми се струва че няма ако сте прави
                              Предлагам компромисно решение - емигрантите и завръщащите се от Сирия (и други райони на локални конфликти) западни граждани да минават през полиграф. В случай, че се провалят на първите да им се отказва достъп до ЕС а на вторите да им се отнема гражданството.
                              Разбира се, че ще има едни 2% които ще бъдат несправедливо набедени , ... но при всяка животоспасяваща операция има рискове.
                              Не мога да си обясня какво отговарят африканците с френски паспорт на въпроса :
                              - С какво се занимавахте и с какво се препитавахте последните няколко месеца в страна в която бушува гражданска война ?
                              Подозирам, че никой не ги пита (и не по подходящия начин) и резултатите се виждат по новините
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

...

Не ме интересува дали ще ме обвините за русофил, но давам пример с Русия, които имаха подобен проблем с Чечня. Нападнаха ги и руснаците избиха и свой, и чеченци, но в крайна сметка в момента Рамзан Кадир, ако иска да пръдне пита Путин.
                                А не мислиш ли, че е обратното - путлер не може да направи нищо, без великият си везир?
                                Още има в тубата изявления на кадиров, че ако руски войник стъпи на тяхна територия без негово позволение, ще им режат главите.
                                Временното крепене на мирът в този регион е с цената на все повече рупли от кремъл, а ползването на батальоните восток, мосток и т.н. за операции в Украйна ще им изиграе лоша шега (за пореден път) на руснаците, след като свърши папото. Вече сами признават, че огромна част от "отпускарите" от донбас, сега са в Сирия на разположение на ИД.

Коментар

Working...
                                X