Първоначално изпратено от ing5rov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Геополитика
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнениеhttp://bultimes.com/putin-balgarite-...-za-prezrenie/
Путин: “Българите са народ, достоен за презрение."
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеЩе видим!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеТези 1.3 млрд население на Африка към 2050 твърде оптимистична прогноза. Да не би генералът да има предвид некое голямо измиране там. В момента са към 1.2 млрд, според по-радикална прогноза към 2030 почти 1.7 млпд. и 2050 към 2.5 млрд. 2100 г в Африка вероятно около 4.4. млрд, а в Азия 4.9 млрд. Интересно столетие има да се случи.
Аз не вярвам в края на века да има четири милиарда африканци. Все нещо ще им се случи. Прогнозите много условни. Но те показват, че африканците не желаят да се постараят да намалят темпа на възпроизводство и ги чака голяма малтусианска тояга.
Коментар
-
http://bultimes.com/putin-balgarite-...-za-prezrenie/
Путин: “Българите са народ, достоен за презрение."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНо аз съм тъжен като всички, които реалистично или чисто интуитивно знаят какво ни очаква - свят на насилие, свят, в който всеки ден ще сме принудени да участваме във вечната сделка да заменяме свобода срещу сигурност. Днес ще затворим границите, утре ще ограничим пътуванията, в други ден ще сложим електронни чипове на всички хора... И ще продължаваме да се наричаме европейци. Защо? За да се опазим от неевропейците, след като трябва да се опазим от себе си. След Париж от 13 ноември има една наистина добра новина: Европа ще бъде принудена да заживее в света. Светът е съвсем различен от концерт на Eagles of Death Metal, светът отдавна е концерт на мъртвия метал, просто обикновените европейци в петък го научиха. И за да се промени този свят, трябва да му помогнем да се промени целият. Промяна, която да усети последният судански рибар, бедуинът в Синай, кюрдът, който се лута между четири държави, и бедният пущун на границата между Пакистан и Афганистан... Навсякъде, от където идва терорът. Всички тези хора, също като нас не искат да убиват или да бъдат убивани. Искат да живеят според собствените си правила, да бъдат уважавани и да имат право на бъдеще. Това няма да стане, веейки френското знаме във фейсбук. Ще трябва да развеем всички знамена. Ще трябва да живеем в света.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеА имаше тук дори някакъв червенушко де оправдаваше любимците си за това преди 90г...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kondosko Разгледай мнениеhttp://www.blitz.bg/news/article/375032
Блумбърг”: Путин се превърна от аутсайдер в лидер на срещата на Г-20 в Турция!
Голям мерак от страна на толерантните европейци да се срещат с Путин! До вчера беше диктатор, а днес на опашка чакат да говорят с него!
Чудя се онова недоразумение в Президентството, сега как ще ходи да целува ръце в Москва!!!!!!
Коментар
-
Но аз съм тъжен като всички, които реалистично или чисто интуитивно знаят какво ни очаква - свят на насилие, свят, в който всеки ден ще сме принудени да участваме във вечната сделка да заменяме свобода срещу сигурност. Днес ще затворим границите, утре ще ограничим пътуванията, в други ден ще сложим електронни чипове на всички хора... И ще продължаваме да се наричаме европейци. Защо? За да се опазим от неевропейците, след като трябва да се опазим от себе си. След Париж от 13 ноември има една наистина добра новина: Европа ще бъде принудена да заживее в света. Светът е съвсем различен от концерт на Eagles of Death Metal, светът отдавна е концерт на мъртвия метал, просто обикновените европейци в петък го научиха. И за да се промени този свят, трябва да му помогнем да се промени целият. Промяна, която да усети последният судански рибар, бедуинът в Синай, кюрдът, който се лута между четири държави, и бедният пущун на границата между Пакистан и Афганистан... Навсякъде, от където идва терорът. Всички тези хора, също като нас не искат да убиват или да бъдат убивани. Искат да живеят според собствените си правила, да бъдат уважавани и да имат право на бъдеще. Това няма да стане, веейки френското знаме във фейсбук. Ще трябва да развеем всички знамена. Ще трябва да живеем в света.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеhttp://www.johnstonsarchive.net/terrorism/wrjp255i.html
Тероризмът е навсякъде - и както се вижда и България попада в списъка с един от най-кървавите терористични актове - направен от една партия която все още има верни последователи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеУилям Хейг:
Прогнозите рисуват мрачна картина. Само в Африка броят на населението към 2050 г. ще достигне 1,3 милиарда души. Това е два пъти и половина повече, отколкото е днешното население на Евросъюза. Можем да го кажем и иначе: числеността на хората в Африка и Западна Азия в предстоящото десетилетие ще се увеличава със 110 000 дневно.
Тези цифри предвещават сериозна криза, защото при нас всеки ден ще идват по няколко хиляди мигранти. Това, което виждаме през последните месеци е само лек намек за бъдещите събития, слабо подухване на вятъра пред наближаващата буря.
Последиците за европейските страни са пределно ясни и ужасни. Първо, напълно очевидно е, че политиката на отворени врати за мигрантите, която през последните месеци се провежда от Германия, много бързо ще се окаже несъстоятелна. А това означава, че е най-добре въобще да не отваряме вратите и да подаваме подобни сигнали. Това е рядка, но много сериозна грешка на Ангела Меркел. От днес нататък трябва да имаме много строги ограничения за броя на пристигащите в Европа мигранти.
Аз не вярвам в края на века да има четири милиарда африканци. Все нещо ще им се случи. Прогнозите много условни. Но те показват, че африканците не желаят да се постараят да намалят темпа на възпроизводство и ги чака голяма малтусианска тояга.Last edited by Trakatrak'; 16.11.2015, 13:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнениеЧакай малко сега. Аз не съм казал да се за*бе всичко останало. Но има една думичка наречена приоритет и явно ЕС начело с ЕК изобщо не са я чували. Искам да ми отговориш на един въпрос- Кое е по-важно за теб, да се предприемат мерки, за да се спрат такива терористични актове или да си рециклираш монитора?
Може и да не ми отговаряш, знам какъв ще е отговора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМдааа много продуктивно е да се концентрира целия живот около една заплаха и отговорът на нея и да се заебе всичко останало. Това че в една част от хората са избуяли неадекватни по сила емоции и са обзети от страх не означава че всички трябва да се занимават само и единствено с това.
Може и да не ми отговаряш, знам какъв ще е отговора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнениеНе ми се влиза в полемики с теб. Но ти самият тръгна да спориш за глупости. Ти самият каза, че не са идиоти, за да обсъждат военни планове публично и аз ти отговарих. А къде в думите ми видя да казвам нещо за външна политика? Споменах за срещата Г-20, но защото стана публично удостояние, че ще се обсъждат не само икономически въпроси.
И ще ти отговоря на твойте писания по следния начин. Аз не искам, а и не очаквам от Еврокомисията да каже на страните да си пуснат всички възможни изтребители срещу ИДИЛ. Много добре знам какви са правомощията на ЕК и вместо да вкарват глупави регламенти да предложат план за справяне с потока от бежанци. Да вземат мерки за определяне на кои бежанци са икономически, и кои не са. А не да определят колко трябва да са дълги краставиците и дали мониторите и телевизорите влизат в екологичните стандарти.
Коментар
Коментар