IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Процедура по узаконяване?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от karabelyov Разгледай мнение
    Къщата ми е точно срещу гимназията,двора ми е голям,мисля че ще потръгне.800 ученици са.И аз мислех дали да не бъде павилион,в който да се произвеждат и продават закуските и евентуално след това мога да мисля за разширяване ,нещо кафенце ,но това трябва да стане след натрупване на повечко капитал. Колко мислиш,че ще струва да започна бизнес с временна постройка , грубо . И къде първо трябва да отида за да ми разяснят по подробно нещата?
    Взимаш си скица от кадастъра / ако нямаш / . Подаваш в общината молба за нанасяне на временен обект по чл. 67. то ЗУТ/ Х бр. павилиони по 15 кв.м / - зависи колко ти трябват. Това се прави от главния архитект. След това подаваш молба за поставяне на временен обект в собствен терен. Правиш договор за наем между теб и фирмата, която ще стопанисва заведението.
    След това отиваш в РИОКОЗ за становище - нали ще продаваш храна ,трябва ти разрешително за това. И т.н.

Коментар

Къщата ми е точно срещу гимназията,двора ми е голям,мисля че ще потръгне.800 ученици са.И аз мислех дали да не бъде павилион,в който да се произвеждат и продават закуските и евентуално след това мога да мисля за разширяване ,нещо кафенце ,но това трябва да стане след натрупване на повечко капитал. Колко мислиш,че ще струва да започна бизнес с временна постройка , грубо . И къде първо трябва да отида за да ми разяснят по подробно нещата?
      Aрхитект или фирма, която се занимава с проектиране.

Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от briko Разгледай мнение
        Другия вариант е: Питаш гл.архитект на общината каква е процедурата за поставяне на временни обекти в частни парцели и ако имаш ток и вода ще стане по бързо и евтино. Пак ти трябва архитект за скици, одобрения от РИОКОС и т.н.
        Успех
        Кристиан Карабельов
        karabelyov@mail.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от rino Разгледай мнение
          това домашна работа по кой предмет е?
          Защо ? Според теб, какъв е реда за да построиш сграда ? Човека пише, че има празен парцел. Някога построил ли си нещо ?

Коментар

• това домашна работа по кой предмет е?

Коментар

• Другия вариант е: Питаш гл.архитект на общината каква е процедурата за поставяне на временни обекти в частни парцели и ако имаш ток и вода ще стане по бързо и евтино. Пак ти трябва архитект за скици, одобрения от РИОКОС и т.н.
              Успех

Коментар

Все още не съм построил сграда,имам земя на 2м от гимназията.Порових се из нета,трябва да си регистрирам фирма(ЕТ) и до там другото ми е пълна мъгла,та за това искам да знам,в кои институции трябва да отида с какви проблеми ще се сблъскам и подобно.Искам да съм подготвен преди да стартирам за това ми трябва малко информация! Благодаря за бързите отговори,форума е страхотен
                Архитект ти трябва.
                1. Подават се документи в общината за да ти разреши проектиране
                2. Архитекта ще ти начертае проектите, а те са доста Ел. ВиК, Конструкции и т.н.
                3. Одобряване на проектите от ВиК, Ел. доставчика, Пожарна и т.н.
                4. Подписване на предварителни договори с Ел. и ВиК.
                5. Подаване на всичките документи/повече са от колкото съм писал/ в общината за получаване на строително разрешение.
                6. Откриване на строит. площатка и задаване на строит линия.
                7. Строеж + документи, които го съпътстват.
                8. Готова постройка, чакане на комисия за получаване на Разрешение за ползване.
                Минимум година и половина ще ти трябва, строежа го започвай като частно лице.

Коментар

Все още не съм построил сграда,имам земя на 2м от гимназията.Порових се из нета,трябва да си регистрирам фирма(ЕТ) и до там другото ми е пълна мъгла,та за това искам да знам,в кои институции трябва да отида с какви проблеми ще се сблъскам и подобно.Искам да съм подготвен преди да стартирам за това ми трябва малко информация! Благодаря за бързите отговори,форума е страхотен
                  Оле,оле,оле,тук нещата са сложни.
                  Адвокат,градостроител и архитект,строител,фирмата е най-малкият проблем,на този етап може и без нея.Първо провери статута на земята,проектиране,строителство,че дори и узаконяването може да стане на физическо лице.
                  Поздрави и успех

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                    Здравей
                    Узаконяването е сложен,дълъг и скъп проект.Трябва да знаеш,че зависи и от вида на сградата,до 3 етажа се узаконява от общината,над 3 ет се минава през ДНСК
                    Има фирми,които се занимават с този вид дейност и ти предлагам да се обърнеш към тях.
                    В общи линии,прилича на вадене на тъй наречения акт 16.
                    Първо провери самото помещение какъв статут има.Най-добре потърси такова с разрешение за ползване за закусвалня,ресторант,бистро или нещо близко.
                    Поздрави и успех !
                    Кристиан Карабельов
                    karabelyov@mail.bg

Коментар

Здравейте,Приятели! Имам идея за стартиране на собствен бизнес (закусвалня) това което ме притеснява е процедурата по узаконяването. Не знам в кои институции да отида и колко ще ми струва всичко (пари и време) спешно се нуждая от консултация и нямам идея къде да я намеря за това се регистрирах в това форумче с надеждата някой по-компетентен да ме насочи.
                      Здравей
                      Узаконяването е сложен,дълъг и скъп проект.Трябва да знаеш,че зависи и от вида на сградата,до 3 етажа се узаконява от общината,над 3 ет се минава през ДНСК
                      Има фирми,които се занимават с този вид дейност и ти предлагам да се обърнеш към тях.
                      В общи линии,прилича на вадене на тъй наречения акт 16.
                      Първо провери самото помещение какъв статут има.Най-добре потърси такова с разрешение за ползване за закусвалня,ресторант,бистро или нещо близко.
                      Поздрави и успех !

Коментар

• Процедура по узаконяване?

Здравейте,Приятели! Имам идея за стартиране на собствен бизнес (закусвалня) това което ме притеснява е процедурата по узаконяването. Не знам в кои институции да отида и колко ще ми струва всичко (пари и време) спешно се нуждая от консултация и нямам идея къде да я намеря за това се регистрирах в това форумче с надеждата някой по-компетентен да ме насочи.
                        Кристиан Карабельов
                        karabelyov@mail.bg
                      Working...
                      X