IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • val/she
    САЩ и Канада са държави на емигранти, но знаеш ли как поддържат това фалшиво равновесие? Знаеш, как да не знаеш
    Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    С толерантност го поддържат.
    С толерантност ?Няма такова нещо .Там законите важат за всички без изключение .
    Силата на свободата е в смелостта да казваш истината. Смелостта е двигателя на развитието и нейната липса е предпоставка на регреса.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от dosadnik20
      Ма модераторчето е по-зле да ти кажа. Пак ме банна, като прочете грозната истина за себе си Свещички ще си купува с тея банващи пръстчета криви, ма още не го знае
      Ама ти си много бърз с регистрациите Гледай да не ти банне и IP.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Проблем с тези бежанци има - той е че страната от която те бягат не ни е съседна държава. Това е достатъчна и основателна причина тези хора да не се смятат тук за бежанци според мен.
        Ако Турция бе в ЕС така ще. По европейското право - по което и ние сме страна - първата държава от ЕС в която влезе нелегалния тя е отговорна за него.

        но Турция не е в ЕС.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          САЩ и Канада са държави на емигранти, но знаеш ли как поддържат това фалшиво равновесие? Знаеш, как да не знаеш.
          С толерантност го поддържат.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от draznitel19
            Иад ли те хвана нещо
            Защо да се ядосвам че някой се няма и капка социални умения и очевидно никакви смислени интереси. Не аз съм възпитавал този някой, нито съм отговорен за него

            Коментар


            • САЩ и Канада са държави на емигранти, но знаеш ли как поддържат това фалшиво равновесие? Знаеш, как да не знаеш.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от draznitel19
                А може просто да иска да се ебава с вас, разбирачите А ако искаш да знаеш, кой ми плаща, ей го на http://google.com/adsense И то ми плаща достатъчно, за да имам предостатъчно време, да ви се смея на вас, работещите. Което важи с пълна сила и за модераторчето Кисна час и половина в задръстването, сега се завърна у мизерната си квартирка и пак почна да банва с пълна сила, все едно пишлето му ще порасне. Може да си ме банва колкото иска, аз друг форум в края на крайщата ще си намеря, ма той ще си е вечно роб на инвестуру и на заплатката, дето му плащат /ако въобще му я плащат де, щото те чорбаджийте не обичат много да плащат/
                Много си зле

                Коментар


                • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                  И аз, и ти знаем, че презентираш политики, които никъде не са сработили, не са, повтарям, колкото и да разширяваме границите си на толерантност и приемане на чуждата гледна точка. Напротив, точно тези политики на мултикутурализъм засилват полицейщината и несигурността, но не защото си тесногръд и не искаш да опознаеш другия- врага, а защото трябва, все пак да има привидно равновесие дори и силово. Различието само по себе си заявява антагонизъм. Така е в природата . Така е и в човешките общества. Ако искам различност- ще си купя билет и ще гледам фереджета, маанета, камили. Като ми писне- ще се завърна в моята Вселена, където няма да е необходимо да меря всяка своя дума и където мога да нося къси поли, без някой да смята, че е обида към него и религията му или пък покана да ме изнасили.
                  Как ще не е сработила. САЩ е държава от емигранти. Канада е държава от емигранти, Австралия е държава от емигранти.

                  Единствената държава която перманентно има истински проблеми с емигранти е Франция - защото буквално ги вкарва в гета. В останалите държави проблемите са същите като в България. Някакви крайно десни идиоти използват малцинствата като боксова круша за да си вдигат рейтинга сред други крайно десни идиоти.

                  Защо постоянно се възмущаваме от това че еди кой си политик в еди коя си западна държава бил казал нещо лошо против българите. Ние с какво точно се различаваме от сирийците. Поради шанс на съдбата сме се родили от западната част на босфора, а не от източната. И това ни правило европейци вече. Поне според нас.

                  когато обаче се види отношението на доста от българите както към тях самите, така и към другите не ми изглежда да сме европейци. влезли 10000 души и почнахме да мрънкаме и да прехвърляме отговорност. И странно в същото време се гордеем че сме били имали един милион българи в чужбина. Приказваме за човешки права, ама някой друг да се грижи да ги защитава - нищо че по-договори ние сме отговорните.

                  Някой емигрира защото в България заплата не му стигала да си купи мерцедес или айфон. И приемаме това за нормално и не приемаме че някоя друга държава може да има нещо против нашия емигрант. Ама когато тук дойдат хора който на всеки 20 души които познават един е бил убит последната година - ууууу колко е лошо че идва.

                  Коментар


                  • Аман от либерасти и Пидерали! Мултикултурност... Дрън, дрън, ярини!

                    Коментар


                    • Тайни договори задължават страната ни да приема бежанци

                      Risk management lab
                      Долуизложената хронология обхваща темата за „бежанците“ изцяло в периода от август 2013 до 04.10.2013 и частично назад до октомври 2012, когато постепенно и с много слабо нарастващи темпове започва да се увеличава бежанският поток, породен от събитията в Сирия. От прегледа на вторичните източници личи, че се провежда една масирана кампания на информационно затъмнение през медиите. Умишлено се насажда идеята, че сирийците, които преминават на територията на нашата страна са бежанци, като всъщност става въпрос за нелегални и икономически имигранти.

                      Непрекъснатите репортажи за ужасните условия, в които са настанени, доразвиват цялостната картина на едно представяне, което цели да се предизвика съчувствие у българските граждани, да ги накара да бъдат солидарни и да не задават въпроси защо всъщност се осъществява такова безконтролно приемане на „бежанци“, при положение че капацитетът за настаняване вече е изчерпан и се поражда финансов риск за страната.

                      Последният се задълбочава и от некомпетентността на администрацията да поиска финансиране от ЕС.

                      Противоречиви са и данните за месечната издръжка на един „бежанец“ - 1100 лв. обявени от депутата от партия „Атака“ Илиан Тодоров, и 370 лв. от вече бившия директор на ДАБ Никола Казаков – и двете суми са по-високи от минималната работна заплата и средната пенсия.

                      В подкрепа на тезата са информационно затъмнение на обществото са многобройните изнесени данни за капацитета за настаняване или броя на бежанците, в които ясно се вижда как различните институции обявяват различни данни и често предходните са по високи от последващите ги.

                      Хипотезата за наличието на тайни договори, по силата на които страната ни се
                      задължава да приема бежанци, изглежда най-вероятна.

                      До нея се стига чрез проследяване на нежеланието на управляващите да вземат конкретни управленски мерки, като да отворят границата официално и да приемат „бежанците“ през КПП, а не по т.нар. „кози пътеки“, да връщат бежанците на Турция в рамките на 24 часа според спогодбите между двете държави или да не приемат бежанци.

                      От пълното мълчание по темата от така наречената опозиционна партия в парламента – ГЕРБ, и от действията по време на тяхното управление, представени в „предисторията“ на хронологията, следва да се направят изводите, че тя също е замесена в евентуални тайни договорки за прием на „бежанци“.

                      Опитът за скриване на точните данни на влезлите в страната „бежанци“, разселването им във вътрешността на територията и фрапиращият случай с настаняването им до Летище София са показателни за нарастващия риск от заплаха за националната сигурност.

                      От това следва да се направи прогнозата, че с всеки следващ ден всички рискове и заплахи за страната нарастват неконтролируемо с тенденция за достигане на „ниво - неуправляемо“.
                      Risk management lab към Нов български университет работи върху научно-приложни изследвания върху (не)сигурността и критично оценяване, как властите управляват рисковете за гражданите, обществото и институциите, ръководи се от доц. Иван Костов.
                      http://www.glasove.com/tayni-dogovor...nqFMU.facebook
                      Силата на свободата е в смелостта да казваш истината. Смелостта е двигателя на развитието и нейната липса е предпоставка на регреса.

                      Коментар


                      • ravnovesie

                        Проблем с тези бежанци има - той е че страната от която те бягат не ни е съседна държава. Това е достатъчна и основателна причина тези хора да не се смятат тук за бежанци според мен.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Аз вярвам че разнообразието създава предпоставки за успех. Не смятам че те ще приемат нашата култура, но всъщност и поне аз лично не искам това. Многообразието в културата е позитивно за всяка една държава. А че ще се впишат в обществото, ще се впишат.

                          Лично моето мнение е че е безотговорно точно това което се налага сега навсякъде. Някаква смесица от ксенофобия и параноя. А понякога и откровен расизъм. В края на краищата никой не иска от българите да си женят дъщерите за бежанци или да ги приемат в домовете си. От къде идва цялата тази омраза просто ми е непонятно. Защото е омраза, нищо че думите смекчават изказа.

                          Предполагам всъщност нещо. Тази негативна нагласа към всъщност едни бедстващи хора идва директно от култивираната нарочно в България ксенофобия. На политиците им беше изгодно - винаги можеха да използват циганите като оправдание за всяка социална политика, която НЕ предприемат. На олигархията беше изгодно винаги можеха да използват омразата към циганите за всеки лев който си спестяваха от тази невъвеждана социална политика и реално липсваща социална мрежа. И сега тази култивирана омраза към циганите изведнъж се пренася към бежанци.

                          Но ми е чудно какво го бъркат обикновения българин тези бежанци. Да му вдигат данъците заради тях - не.
                          Да вършат престъпления - като се изключат някой съвсем дребни проблеми - основно поради това че са оставени буквално да гладуват - не са направили нищо лошо.
                          Някой да се усеща културно притискан да им приема манталитета или културата - не.

                          та какъв е проблема на обикновения българин с бежанците - освен чист расизъм, ксенофобия и параноя.
                          И аз, и ти знаем, че презентираш политики, които никъде не са сработили, не са, повтарям, колкото и да разширяваме границите си на толерантност и приемане на чуждата гледна точка. Напротив, точно тези политики на мултикутурализъм засилват полицейщината и несигурността, но не защото си тесногръд и не искаш да опознаеш другия- врага, а защото трябва, все пак, да има привидно равновесие, дори и силово. Различието само по себе си заявява антагонизъм. Така е в природата . Така е и в човешките общества. Ако искам различност- ще си купя билет и ще гледам фереджета, маанета, камили. Като ми писне- ще се завърна в моята Вселена, където няма да е необходимо да меря всяка своя дума и където мога да нося къси поли, без някой да смята, че е обида към него и религията му или пък покана да ме изнасили.
                          Last edited by val/she; 18.10.2013, 20:32.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от dosadnik18
                            И на кой съм платен, я ме светни, че нещо платежните в банковата ми сметка не дават достоверна информация, кой ми е политическия спонсор Ма нищо де, както казах пиши толерастките глупости тука, като твойто ан*сче прокърви накрая, ще запееш друга песен. И не си мисли, че ще ти се размина, Тоя отгоре гледа, и раздава според заслугите ни
                            Човек който пише огромно количество спам, губи си времето перманентно във форум от чиято тематика не се интересува единствената причина да го прави е или защото някой му плаща или защо е мазохист.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от dosadnik18
                              По другите форуми гледам вече 'обикновените българи' са почнали да се оплакват - на кой леля му обрали, на кой майка му, на кой сестра му Като праснат некоя твоя близка изотзадзе, ще ти се изпари всякаква толерантност, ама иначе си пиши де, не пречиш - после ще си говориме
                              хахаха платени драскачи се оплакват Ей такива като теб които се опитват да използват едно чуждо човешко нещастие за да създават приемливи политически нагласи.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                                Равновесие, много харесвам постовете ти и с удоволствие ги чета, но тук, освен че не си искрен в безкрайните си толерантност, емпатия, космополитност, си и и безотговорен.. Какъв процент, от тези чужди нам по манталитет и култура люде, ще се впише в обществото ни, без да ни натрапва собствените си обичаи и възгледи за света и без да създава предпоставки за конфликт и да иска приспособяване от наша страна? Ние имаме право да не ги приемаме и това не ни прави лоши хора, а просто- отговорни към тези, които идват след нас.
                                Аз вярвам че разнообразието създава предпоставки за успех. Не смятам че те ще приемат нашата култура, но всъщност и поне аз лично не искам това. Многообразието в културата е позитивно за всяка една държава. А че ще се впишат в обществото, ще се впишат.

                                Лично моето мнение е че е безотговорно точно това което се налага сега навсякъде. Някаква смесица от ксенофобия и параноя. А понякога и откровен расизъм. В края на краищата никой не иска от българите да си женят дъщерите за бежанци или да ги приемат в домовете си. От къде идва цялата тази омраза просто ми е непонятно. Защото е омраза, нищо че думите смекчават изказа.

                                Предполагам всъщност нещо. Тази негативна нагласа към всъщност едни бедстващи хора идва директно от култивираната нарочно в България ксенофобия. На политиците им беше изгодно - винаги можеха да използват циганите като оправдание за всяка социална политика, която НЕ предприемат. На олигархията беше изгодно винаги можеха да използват омразата към циганите за всеки лев който си спестяваха от тази невъвеждана социална политика и реално липсваща социална мрежа. И сега тази култивирана омраза към циганите изведнъж се пренася към бежанци.

                                Но ми е чудно какво го бъркат обикновения българин тези бежанци. Да му вдигат данъците заради тях - не.
                                Да вършат престъпления - като се изключат някой съвсем дребни проблеми - основно поради това че са оставени буквално да гладуват - не са направили нищо лошо.
                                Някой да се усеща културно притискан да им приема манталитета или културата - не.

                                та какъв е проблема на обикновения българин с бежанците - освен чист расизъм, ксенофобия и параноя.

                                Коментар

                                Working...
                                X