IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
    Ама, човек ти май собствените писания не си четеш. Нали кат съкратят една камара нищоправещи държавни служители и такива дет държавата им осигурява работа и ето ти част от бъдещите нужни служители. Ама ти си вадиш и делиш БВП-то и друго не стига до под шапката.
    Пак ти казвам, гледаш света от днешната камбанария, след 5 години никой не знае докъде ща са се развили технологиите и колко хора ще са нужни да се произведе същия БВП като миналата година, колко хора ще се върнат от Гърция или Италия и т.н.
    не, просто ти нищо не разбираш от икономика.

Като махнеш доходите на 60 хиляди държавни служители ти им махаш и техните покупки. реално ако просто ги уволниш и не направиш нищо ти ще СВАЛИШ БВП то. Ако след това намалиш данъците със спестената сума ти увеличаваш доходите на тези които плащат данъци. Но не променяш БВП то. Имаш преразпределение на доходите вътре но иначе не постигаш нищо.

А за пазара на труда. 60 хиляди са нищо. - недостига от хора ще нарастне до 1 милион човека. 60 хиляди едвам оправят спада на работната сила за една година.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
      Ако беше вложил поне малко гъвкавост на мисленето, така, леко абстракция (вместо инат и самонадъхване), щеше отдавна да си разбрал преносния смисъл, който бях употребил... ама нейсе... ок, пробвай с дясното... само дето отдавна не сме 8 клас, голямото междучасие... нали, айде по-сериозно...
      Ами крайно време е да разбереш какво се случва като пожелаеш на някой да мре. Много си повярва тука. После ще имаш време да си гъвкав колкото си искаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Държавните служители не решават никакъв проблем. заплатите където ги давам са брутни. Като намалиш държавните служители от 130 хиляди колкото са в момента до да кажем 60 хиляди дори и да намалиш данъците със спестените 600 милиона лева това просто ще доведе до преразпределение вътре в БВП то, няма да увеличи БВП то. а тези 600 милиона лева да кажем че отидат в останалите заети това преразпределение ще доведе до вдигане на нетните им доходи с 15 лева на месец.

Ако можеш да претендираш да си бежанец и намериш начин да стъпиш на американска почва - буквално да стъпиш на американска земя - веднага може да искаш да останеш и нямат право да те изгонят - поне докато не проверят дали наистина си бежанец.

Да - били сме и под 5 милиона и сме живели на село. то нищо не пречи пак да се върнем към бартерната замяна, яйца срещу мляко. Ама тогава мисля че и аз вече ще съм емигрирал - някак си не ме кефи тази перспектива така че това вече ще си е ваш проблем - няма да е мой
        Ама, човек ти май собствените писания не си четеш. Нали кат съкратят една камара нищоправещи държавни служители и такива дет държавата им осигурява работа и ето ти част от бъдещите нужни служители. Ама ти си вадиш и делиш БВП-то и друго не стига до под шапката.
        Пак ти казвам, гледаш света от днешната камбанария, след 5 години никой не знае докъде ща са се развили технологиите и колко хора ще са нужни да се произведе същия БВП като миналата година, колко хора ще се върнат от Гърция или Италия и т.н.

Коментар

Може и дясното, само още веднъж ми пожелай да мра. Май забрави, че не всички във форума са анонимни.
          Ако беше вложил поне малко гъвкавост на мисленето, така, леко абстракция (вместо инат и самонадъхване), щеше отдавна да си разбрал преносния смисъл, който бях употребил... ама нейсе... ок, пробвай с дясното... само дето отдавна не сме 8 клас, голямото междучасие... нали, айде по-сериозно...

Коментар

Това е въпрос, който често си задавам напоследък...

Иначе в ЕПК-ту си ми е пИрфектнУ... да не говорим, че все пак е населено с предимно интелигентни хора (културна интелигенция, тъй да се каже)...

Ей, не беше лошо момче, ама кво те ухапа...
            Ами аз като демократически човек казвам: всеки има право на мнение - но като е по демократическо - народът трябва да реши. Затова най-добре - референдуми по въпросът за бежанците у нас и в останалите европейски държави... защото политиците нещо много насериозно се взеха и се помислиха за господари, които се разпореждат еднолично със съдбата на тия, на чийто гръб живеят.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Първо пак се изказваш кат разбирач от крайна инстанция, от къде точно ти знаеш дали емигранът можел или не можел да взема средната работна заплата тук.

Второ пак ми плямпаш за всички заети, ами не всички вземат 2000 лв сега и не всички ще ги вземат догодина.

Трето не каза нищо за ексурзионното до САЩ без документи. Може ли, не може ли, че се питам за кво ми беше да си вадя виза?

Четвърто казах ти вече, не е нужно да имаме толкова много държавни служители.

Пето и по-малко сме нили от 5 милиона.

Държавните служители не решават никакъв проблем. заплатите където ги давам са брутни. Като намалиш държавните служители от 130 хиляди колкото са в момента до да кажем 60 хиляди дори и да намалиш данъците със спестените 600 милиона лева това просто ще доведе до преразпределение вътре в БВП то, няма да увеличи БВП то. а тези 600 милиона лева да кажем че отидат в останалите заети това преразпределение ще доведе до вдигане на нетните им доходи с 15 лева на месец.

Ако можеш да претендираш да си бежанец и намериш начин да стъпиш на американска почва - буквално да стъпиш на американска земя - веднага може да искаш да останеш и нямат право да те изгонят - поне докато не проверят дали наистина си бежанец.

Да - били сме и под 5 милиона и сме живели на село. то нищо не пречи пак да се върнем към бартерната замяна, яйца срещу мляко. Ама тогава мисля че и аз вече ще съм емигрирал - някак си не ме кефи тази перспектива така че това вече ще си е ваш проблем - няма да е мой

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                Да ме прощават дрогарете, ама е така се правят нещата цивилизовано
                https://www.facebook.com/bbcnews/vid...47217/?fref=nf
                Е на това му казват демагогия , ако не знаете. Дори бих казал цинизъм . Защото точно в Бавария те никак , ама никак не са добре дошли и всичко това е само жалка пропаганда. С тревога очаквам първите нощни палежи , въпреки че полицията всякак се старае да предотврати наци проявите .

Коментар

Баси, сега и лявото ми око е под риск... не че се плаша де...
                  Може и дясното, само още веднъж ми пожелай да мра. Май забрави, че не всички във форума са анонимни.

Коментар

• Баси, сега и лявото ми око е под риск... не че се плаша де...

Коментар

Иначе в ЕПК-ту си ми е пИрфектнУ... да не говорим, че все пак е населено с предимно интелигентни хора (културна интелигенция, тъй да се каже)...

Ми вземи си още интИлигенция от новодошлата или бягай с нея да ти ръкопляскат в Германия.

Не съм добро момче, получовек съм, нал тъй рече. А следващия път кат ме видиш ша ти разбере лявото око какво ме ухапа. Туй ще ти е за пожеланието да мра/мрем тези с различните мнения.

Аз пък често си задавам къв юрист и патриот е ОК хиляди навлеци да му минават границите без документи кат в разграден двор.

Коментар

Първо ако някой и в България е можел да изкарва дори и средната заплата, няма да ходи да бере ягоди или да гледа възратсни хора в чужбина. Тези хора в България не добутват и до 500 лева. И ако стане средната заплата 1000 лева те пак няма да я взимат тук, ще взимат 400 -500. и пак няма да им е изгодно да стоят в България.

Второ ако направиш заплатите в България за хора с ниски заплати такива че да не им е привлекателно да емигрират това ще вдигне средната заплата още повече - реално ще трябва да удари към 2000 лева. При 3,4 милиона по 2000 лева заплата и се получава 81 милиарда. БВП то на България е 80 милиарда.

В това БВП все пак има и инвестиции. Да ги сложим на 20% и остават за заплати и печалби 64 милиарда лева. да приемем че ще го ударим на тотален комунизъм - ще изпилим печалбите до минимум и ги закрепим на 10% от БВП. за доходи на населението остават 57 милиарда лева. Всичко това да отива само за заплати - при 3,4 милиона работещи това прави 1400 лева заплата.

Пак казвам това е абсолютния максимум за средна заплата в България при тотален комунизъм що се отнася до натиск върху фирми.

При 1400 лева средна заплата ако се запази същото разпределение на заплатите тези с ниските доходи ще взимат към 600-700 лева заплата.

Отново тотално недостатъчно за да се върнат емигрантите.

А ако не се върнат БВП то на българия ще почне да страда поради намаляващата работна сила, и непропорционалното нарастване на социалните разходи поради увеличаването на дела на пенсионерите. От това заплатите съвсем ще страдат и връщането на емигрантите ще става все по малко вероятно с времето
                        Първо пак се изказваш кат разбирач от крайна инстанция, от къде точно ти знаеш дали емигранът можел или не можел да взема средната работна заплата тук.

Второ пак ми плямпаш за всички заети, ами не всички вземат 2000 лв сега и не всички ще ги вземат догодина.

Трето не каза нищо за ексурзионното до САЩ без документи. Може ли, не може ли, че се питам за кво ми беше да си вадя виза?

Четвърто казах ти вече, не е нужно да имаме толкова много държавни служители.

Пето и по-малко сме нили от 5 милиона.

Коментар

направо не знам как живееш сред тези получовеци тука,

Коментар

Точно. А ако разгледаш и коментарите под публикацията (които като гледам са от британски читатели основно) и ги сравниш с някой от коментарите в този форум, разбираш защо тук е така, а там е ... ъъъ ... по-различно... и да, що ходят там, а не остават тук да плашат някои представители на върховната монархическа власт в този форум (например)...
                            направо не знам как живееш сред тези получовеци тука, ама може ако искаш пак да ни пожелаеш да мрем. Обаче с това ще стане още по-нерешим проблема на Равновеско с недостига на работна ръка.
                            Пък ти ако искаш си вземи в панеляка, извинявай ЕПК-ту, няколко псевдобежанци и си им ръкопляскай колкото искаш.

Коментар

Айде сега и на теб да ти дам една задачка, която реши племенничката ми първокласничка преди малко. Като дадеш 800 лв. заплата на някой, щото толкоз има за даване работодателя и добавиш едни 1000 лв. помощи колко се получава? Ми ако работодателя реши да даде не 800, ами 1000 лв (ужас, какви лоши неща им мислим на милите бизнесмени, само дет никой в моя офис не става сутрин за 1000 лв.)
                              Хайде сега го срявни със "заплатките" на нашите имигранти в Гърция, Италия и Испания. За по-реалистично може да добавиш и разходите, които имат за път 1-2 пъти до България годишно, за наеми, които отпадат. Ако искаш може да калкулираш и неща като близост до родители, деца, приятели, медицинско обслужване и т.н.
                              По-лесно е обаче да дуднеш, няма хора, няма хора, да идват чалмите, аз съм много либерален.
                              Айде да те питам нещо почти странично, ако искаш да отидеш в USA, може само и на разходка, без документи става ли?

Първо ако някой и в България е можел да изкарва дори и средната заплата, няма да ходи да бере ягоди или да гледа възратсни хора в чужбина. Тези хора в България не добутват и до 500 лева. И ако стане средната заплата 1000 лева те пак няма да я взимат тук, ще взимат 400 -500. и пак няма да им е изгодно да стоят в България.

Второ ако направиш заплатите в България за хора с ниски заплати такива че да не им е привлекателно да емигрират това ще вдигне средната заплата още повече - реално ще трябва да удари към 2000 лева. При 3,4 милиона по 2000 лева заплата и се получава 81 милиарда. БВП то на България е 80 милиарда.

В това БВП все пак има и инвестиции. Да ги сложим на 20% и остават за заплати и печалби 64 милиарда лева. да приемем че ще го ударим на тотален комунизъм - ще изпилим печалбите до минимум и ги закрепим на 10% от БВП. за доходи на населението остават 57 милиарда лева. Всичко това да отива само за заплати - при 3,4 милиона работещи това прави 1400 лева заплата.

Пак казвам това е абсолютния максимум за средна заплата в България при тотален комунизъм що се отнася до натиск върху фирми.

При 1400 лева средна заплата ако се запази същото разпределение на заплатите тези с ниските доходи ще взимат към 600-700 лева заплата.

Отново тотално недостатъчно за да се върнат емигрантите.

А ако не се върнат БВП то на българия ще почне да страда поради намаляващата работна сила, и непропорционалното нарастване на социалните разходи поради увеличаването на дела на пенсионерите. От това заплатите съвсем ще страдат и връщането на емигрантите ще става все по малко вероятно с времето

Коментар

И после защо ходят в Германия Ми защото там хората са по-готини
                                Точно. А ако разгледаш и коментарите под публикацията (които като гледам са от британски читатели основно) и ги сравниш с някой от коментарите в този форум, разбираш защо тук е така, а там е ... ъъъ ... по-различно... и да, що ходят там, а не остават тук да плашат някои представители на върховната монархическа власт в този форум (например)...

Коментар

Working...
                                X