Първоначално изпратено от nomche
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да приемаме ли бежанци ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеА сериозен отговор на въпроса, как би постъпило официално сирийско консулство (щото не знам да има неофициални) със сирийски бежанец, който потропа на вратата му... Сигурно веднага, на момента ще му издадат пасаван, нале...
Аз отивам да мра, че белким те ощастливя.Last edited by X_Y; 06.09.2015, 12:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнениеПърво не са бежанци тез дет не искат да работят тук, а желаят само да се доберат до Германия. Това са икономически емигранти.Yeah
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеСпоред европейските регулации е административно нарушение и не случайно се вдигна международен скандал, когато унгарците искаха да го направят закононарушение. Да си чул в България да са вкарали нелегално пресекъл границата имигрант в затвора? Не си чул защото и в българия е административно нарушение! Закононарушение е единствено нелегалният трафик на хора!
Що се отнася до сирийските бежанци, повечето от тях са от средната класа и не са бедни! Те бягат заради войната. Някои от тях между другото крият документите си, защото искат да се регистрират като бежанци в Германия. Според дъблинското споразумение, бежанецът може да бъде върнат в държавата, където първо е регистриран в ЕС.
Като взеха да ни заобикалят и почнах да се чудя защо. Порових се малко в сайтове където бежанци казват опит и мнението им за България е ужасяващо - а това което разправят за нашата държава е направо потресаващо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomcheНаправо ще ги разстрелят в консулството. Що се праиш на хахав?
Казах ти, вземай си у вас колкото си искаш бежанци, никой не ти пречи.
Аре, сполай ти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнениеЗа последно, че почнах и аз кат вас да приличам на развалена латерна. Първо не са бежанци тез дет не искат да работят тук, а желаят само да се доберат до Германия. Това са икономически емигранти. Бежанци са в Турция. Там трябва да им се помага кой както може. Даже и в Сирия трябва да им се помага на тези, които са останали там, щото сигурно и на тях не им е лесно. Ама за туй, никой от вас толерастите не се сеща.
Второ има си легални начини да се приеме имиграант - с покана от нуждаещ се работодател, с легални паспорти и документи. Не знам как ООН разбрало, че 40 % били с униврситетско образование след като сигурно 90 % са без лични документи. Със сигурност има много образовани сред тях и ако искат, а институциите преценят, че има нужда, можем ЛЕГАЛНО да ги приемем.
Трето не може да отворим границите нелегално да влиза сульо и пульо и после да стискаме палци службите да си вдигнели капацитета. С мантри и пожелателни мисли не става.
Или сте много заблудени, или се правите на такива с цел да се харесате на някой. Само, че това във форуми не върви, имате си приятели, роднини, показвайте им на тях безграничната си човечност. Това само ако искате, не ви го налагам.
Хайде от мен толкоз, казах квот имам да казвам.
В България и преди конфликтът имаше 14-16 000 сириеца, които обаче са влезли законно и са се интегрирали в обществото. Но не може всеки домъкнал се отде ли не талибанин да се представя за сирийски бежанец и да иска лапане на готово. Според правилата на ООН бежанци те са само в първата държава по пътят си. Оттам-нататък други държави могат да ги поканят (или някои от тях) по своя воля и желание - но никой не е длъжен да допуска неконтролирано нахлуване на цели пълчища през границата си.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСпоред нашите закони Е закононарушение - маджарските чел ли си ги?
Бомбардирали са ти къщата, обрали са те 5 пъти по пътя - нямаш документи - ама имаш 10-20 Б да платиш на каналджии !!! Разбойниците по пътищата крадат документи ли и оставят парите на жертвите ли? Своеобразна робинхудовщина - дума да няма !!!
Стига сте говорили глупости, на които и сами не вярвате.
Що се отнася до сирийските бежанци, повечето от тях са от средната класа и не са бедни! Те бягат заради войната. Някои от тях между другото крият документите си, защото искат да се регистрират като бежанци в Германия. Според дъблинското споразумение, бежанецът може да бъде върнат в държавата, където първо е регистриран в ЕС.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСпоред нашите закони Е закононарушение - маджарските чел ли си ги?
Бомбардирали са ти къщата, обрали са те 5 пъти по пътя - нямаш документи - ама имаш 10-20 Б да платиш на каналджии !!! Разбойниците по пътищата крадат документи ли и оставят парите на жертвите ли? Своеобразна робинхудовщина - дума да няма !!!
Стига сте говорили глупости, на които и сами не вярвате.И сега се надяват да си избият парите от социални помощи от европа. Мързеливци такива само ще ни тежат хора, които имат смелост да си рискуват живота за да живеят по-спокойно и са готови да си плащат за това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеПричината, че в момента бежанците идват на орди е, че сега има успоредно поне 3-4 военни конфликта. Съседните на Сирия държави приеха вече 4 милиона бежанци, а Европа е изпаднала в ужас от някакви 200 000 души...
Това са безродници, мишоци и по военните правила - ДЕЗЕРТЬОРИ.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Стига сте говорили глупости, на които и сами не вярвате.
Коментар
-
Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнениеНикой не очаква да се държите като папски прелати, това е невъзможно, когато говори страхът …
Докато в Германия властите предупреждават хората да спрат с помощите си от храна, вода и дрехи за прииждащите кандидати за убежище и се мисли за ефективна стратегия за бъдещето и адаптацията им, докато в Европа никнат доброволни мрежи за подпомагане, в българското общество се толерират нетолерантните и се сее омраза и хомофобия. После се чудите защо ви отговарят със същото. Като Мисисипин /волгин това/, дето блеел из ефира за кардинално справяне с преселението, ама то пък минавало по оста масква-техеран-пекин, хаахаха ….
Според Върховния секретар на ООН, 40 % от минаващите през Гърция сирийци в са хора с университетско образование, владеещи езици, носещи потенциал. Създавайки легални структури за техния прием, ще се намали риска от примесването им с враждебни елементи. Вярно, службите по национална сигурност в европейските държави ще трябва да си разширят капацитета и да поемат сериозна отговорност при отсяването на всички кандидатстващи за убежище. Защото е повече от ясно, че който не изпитва съпричастност към бежанците, няма сърце, но който изпитва само съпричастност, няма акъл!
Второ има си легални начини да се приеме имиграант - с покана от нуждаещ се работодател, с легални паспорти и документи. Не знам как ООН разбрало, че 40 % били с униврситетско образование след като сигурно 90 % са без лични документи. Със сигурност има много образовани сред тях и ако искат, а институциите преценят, че има нужда, можем ЛЕГАЛНО да ги приемем.
Трето не може да отворим границите нелегално да влиза сульо и пульо и после да стискаме палци службите да си вдигнели капацитета. С мантри и пожелателни мисли не става.
Или сте много заблудени, или се правите на такива с цел да се харесате на някой. Само, че това във форуми не върви, имате си приятели, роднини, показвайте им на тях безграничната си човечност. Това само ако искате, не ви го налагам.
Хайде от мен толкоз, казах квот имам да казвам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБъркаш гостоприемство с толерастия. Никой няма против чужденци, стига да не са цели орди, стига да се трудят и стига да спазват законите на държавата, в която отиват. Целият свят е пълен с китайски хора - защо никой никъде не ги мрази?
Коментар
Коментар