IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от power grid
    Арогантната простотия не е най добрия начин да те забележат.И дали на НПО простотията не плащат с кражбите в ТЕЦ МИ1 и МИ3?
    На помощите плащания ли му викат?

Коментар

• Първоначално изпратено от Integer Разгледай мнение
      Отново на темата
      По спомени от статии на Г.Ифандиев и взаимствайки това което ме впечатли тогава – как от теза + антитеза води до синтеза. Та – от една страна имаме от 2001 една теза – това е борбата срещу тероризма – каква огроомна промяна има от края на 90-те ако щете и сега не осъзнавате ли ? Което и да е европейско / северно американско летще прилича на входен контрол за затворите както показват по Холивудските бози.
      Сега с инвазията на точно тези хора в Европа има антитеза Та ИДИЛ в изявленията си откровено казаха че ще залеят Европа с най малко 500000.... за какво е това упойване от масови медии и от ултра левичарски напъни да се представи всичко като една мултикултурна еволюция
      И така имаме теза - антитеза и каквва ще е синтезата: трета световна, война на цивилизациите..?
      Май не се и крие целта вече - готви се геноцид над Европа, и по точно промяна или подмяна на европеидната раса. Признавам си – не ясно ми е какво биха спечлили тия дето го замислят тоя нов ред Някаква сива маса от същества от смесени раси – без история, без чувство за принадлежност към род и култура..... и със силно занижен среден коефициент на интелегентност разбира се в резултат на смесването Вярно по лесно даже много лесно се контролират такива маси Та това е утопично като като комунистическите идеи и утопиите се превръщат неминуемо в бумеранг срещу авторите.

Сякаш това е целта, но няма смисъл/логика в нея. Човеците са колкто управляеми/манипулируеми, толкова и непредвидими в реакциите си. Дори и хипотетично- експлоатация, може да се окажат неподходящият материал за това.
      Случващото се, според мен, е следствие, а не план.
      Last edited by val/she; 22.10.2015, 20:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
        Айде и в тая тема само за копър, джинджифил и смяна на ангренажен ремък не са се появили постове. То как да му се прииска на човек да е читател, а не писател. То няма четене.
        Всичко е в неумолима взаимосвързаност. Стига да го забелязваш. Чубака и другите летящи герои бяха предзнаменование за бежански вълни с твърде различни участници в тях. Ако ма сфащаш.

Коментар

• Айде и в тая тема само за копър, джинджифил и смяна на ангренажен ремък не са се появили постове. То как да му се прииска на човек да е читател, а не писател. То няма четене.

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
            Верно жална им майка на приемащите. Многоженството разрешено ли е по тези ширини? Как така имам три жени?
            Ние имаме историческия шанс да сме бедни от една страна, в момента и от друга да няма в страната големи арабски общности, подобно на тези в Германия или Франция, които да привличат хора.
            След 2-3 години, когато се разпадне ЕС и сериозно натисне новата икономическа криза, от тези страни ще се виждат чудесии! Не им го желая обаче, защото обиконовенните хора там са продадени от политическите елити, по начина, по който, това се случва в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
              Това са орди, на които не им пука за нищо. Те са ги изгорили, защото напускат лагера и не им трябват! По същия начин ще изгорят и новите места, където ще бъдат настанени. Тежко и горко на приемащите ги!
              Верно жална им майка на приемащите. Многоженството разрешено ли е по тези ширини? Как така имам три жени?
              Сирийският бежанец Мохамед Ал Ханид разказва за ситуацията на границата: “Ние стоим тук от сутринта, имам шест деца с мен, три жени, и вървяхме през цялата нощ, за да пристигнем тук. Това е ужасно.“

Коментар

• Императорът

Решението е друго - да не им се дават повече палатки а лопати и да си изкопават с тях по една дупка и в нея да лагеруват.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                  После Хафез реши да направи алевитската власт наследствена и Башарката дойде на власт свъже на шията. Като добавим в манджата щипка кюрдски стремеж към държавност и бомбата е готова. Ама тя беше просто запалителна, то сеното е полято с бензин преди 1000 години...
                  Ето в това си прав. - Узурпирането на властта от семейството. Това за малко не коства главата на Тошето, но дъщеря му го превари. иначе опозицията беше голяма и то именно сред комунистите, та и чавдарци. Хафез трябваше да намери по елегантен вариант за задържане на властта поне в западната част, но не усети накъде духа вятърът и насади интелигентски ориентирания му син в политиката да мъти пачи яйца. Хафез беше добър политик и се справяше, ала този я осра с ненужна ескалация на полицейщината в твърде несигурна обстановка. А религиозните сблъсъци са пак заради кокала и короната, както ти писах по-дору.
                  Last edited by Trakatrak'; 22.10.2015, 16:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Решението е едно-единствено - нека тия диваци останат в лагерът, но да НЕ им се дават нови палатки. Като са изгорили тия, да спят под открито небе като добитъци, каквито всъщност са си.
                    Това са орди, на които не им пука за нищо. Те са ги изгорили, защото напускат лагера и не им трябват! По същия начин ще изгорят и новите места, където ще бъдат настанени. Тежко и горко на приемащите ги!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                      Ако намекваш за привържениците на Али и преследванията срещу тях, то религиозните противоречия обикновено имат пак икономическа и политическа подложка и желанието на човеците за изява, идентичност, самостойност, автентичност и пр.
                      Не намеквам, казвам го. Поредното подновяване на този конфликт в хилядолетното му съществуване беше заложено в идването на власт на алевита Хафез преди 40 години, с подкрепата на християните в Сирия и Брежнев. Въпрос на време беше. Може би, сунитското мнозинство тогава предпочете да го изчака, а и израелската заплаха не позволяваше радикална разправа вътре в Сирия. Освен това парата беше изпусната в съседен Ливан. После Хафез реши да направи алевитската власт наследствена и Башарката дойде на власт свъже на шията. Като добавим в манджата щипка кюрдски стремеж към държавност и бомбата е готова. Ама тя беше просто запалителна, то сеното е полято с бензин преди 1000 години...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                        Мисля, че имаш право.
                        Всъщност и обратната зависимост важи.
                        А именно, когато едно общество, почне да се замогва (икономически подем) и да образува силна средна класа, то краят на диктатурата се вижда.
                        Именно затова и диктаторите се борят с всичка сила за оставане на крепостниците им във феодален строй, без много много време за мислене за друго освен за хлебеца.....водката при някои
                        Всъщност замогването подкрепя диктаторите и това в известна степен може да се види точно в твоят пример. Това, което ги събаря е образованието и достъпа до алтернативни идеи. Но това са си техни проблеми, нашият в случаят е как да запазим позитивните елементи на европейското общество и култура и да надграждаме върху тях. Защото това, което става в момента е просто поредица от абсурдни решения налагани от Германия и тук изобщо нямам предвид само бежанците.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                          Тук пък виждам комикса "Какво се случи в Сирия" (101 Сирия уор)... пак не достатъчно...

Проблемът не е във водата... проблемът е роден в Кербала (в съседен Ирак) през 8 век... там е кучето... ама нямам време, че ме чака работа...
                          Ако намекваш за привържениците на Али и преследванията срещу тях, то религиозните противоречия обикновено имат пак икономическа и политическа подложка и желанието на човеците за изява, идентичност, самостойност, автентичност и пр.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                            Основният въпрос е друг- демокрацията не може да съществува като система ако не гарантира висок стандарт на живот. Започне ли обедняването идва ред на диктатурите. Сметките, които някои си правят за запазване на системата съпроводено с натиск върху заплащането на труда са просто абсурдни. Дори не знам как им е хрумнало, че подобна идея може да се реализира.
                            Мисля, че имаш право.
                            Всъщност и обратната зависимост важи.
                            А именно, когато едно общество, почне да се замогва (икономически подем) и да образува силна средна класа, то краят на диктатурата се вижда.
                            Именно затова и диктаторите се борят с всичка сила за оставане на крепостниците им във феодален строй, без много много време за мислене за друго освен за хлебеца.....водката при някои

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                              Забравяш, че протестите в началото имаха донякъде икономически характер. Нема те бъркам с маорксизма, но имаше неравенства в сирийското общество от политически характер, които предпоставят икономическите. И там старите пуснаха напред младите. но за да са по безотговорни, нахъсиха пубери до 16 години. Ама тайната полиция и тях ги смачка от бой, та много бяха умъртвени. Тогава напред избутаха дваесегодишните, които бяха въоръжени и почна гражданската война. Всякаква липса на гъвкавост. Пък на запад тръгнаха същите тези младежи, които са разочаровани от пораженията, разрушенията, човешките жертви и другите щети. Само дето бяха канализирани, така да се каже. И добре че основният канал не минава през Нашенско. Щото е имало и такива времена кога бегаха белогвардейците и арменците.
                              Тук пък виждам комикса "Какво се случи в Сирия" (101 Сирия уор)... пак не достатъчно...

Проблемът не е във водата... проблемът е роден в Кербала (в съседен Ирак) през 8 век... там е кучето... ама нямам време, че ме чака работа...

Коментар

• Основният въпрос е друг- демокрацията не може да съществува като система ако не гарантира висок стандарт на живот. Започне ли обедняването идва ред на диктатурите. Сметките, които някои си правят за запазване на системата съпроводено с натиск върху заплащането на труда са просто абсурдни. Дори не знам как им е хрумнало, че подобна идея може да се реализира.

Коментар

Working...
                                X