Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да приемаме ли бежанци ?
Collapse
X
-
Last edited by Andi11; 09.10.2015, 11:20.
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеE, щом обвиняваш в опростенчество и вулгарство двама от най-най-големите мислители в тая насока, това си е твое право.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИ какво - терминът "ромове" не придоби ли веднага негативно и събуждащо погнуса значение? И децата разбират, че въпросът е не в името, но в ПОВЕДЕНИЕТО на тези същества... и дори утре да ни заставят да ги наричаме "благородни господари", отношението няма да се промени, докато ромовете не се променят.
Контрапример с конкретен човек: На нигърската звезда на ЦСКА отпреди няколко години - Ганчо Ибрахимов истинското име е Ибрахима ГЕЙ, а не Гай както го прекръстиха... да, ама той ного бързо доказа на терена, че е ного по-голям мъжкар от 95% от родните псевдозвезди - и само след 6 месеца, ако ще Гей На Квадрат да се казваше, пак никой нямаше да му се подиграва и да му казва: "п.д.раст" !!!
Преди да пъкне в, агитката на ЦСКА издигаше огромни плакати: "БЛЕК АУТ !!!" заради продължилото дълго време нашествие на нигърски псевдоиграчи, дошли само да лежат и да лапат пари, но само след няколко мача на ГЕЙ тия плакати изчезнаха... и никога не се появиха отново - а дългурестият сенегалец стана най-големият любимец на същата тая агитка... защото какъвто и дръвник да бе в началото, показа че има дух и сърце и е готов всеки мач да се бори с всички сили от първата до последната минута !!!
Тоест въпросът винаги е в ПОВЕДЕНИЕТО.
Конюнктурата налага речника и ценностите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеТова е целенасочена политика и не става дума за никаква грешка!
Просто преди 14-15 години се реши, че думата цигани се свързва с всичко лошо, което противи българите у този етнос и дори думата е станала нарицателна, и отнесена дори, към етнически българи, при определено поведение от тяхна страна. За това просто си сложиха една измислена дума като "роми"!
Аз не знам, защо този въпрос дори се коментира!
Това ти го спускат, опитват се да ти го наложат и точка!
Всички сайтове или медии просто са последователи на тази "опорна" точка! В противен случай ги обвиняват, че са сборище, забележи, НА ЛУМПЕНИ!
Това е същото като въпросът за тъй наречената мултикултура!
Няма никакъв смисъл да се коментира, защо на циганите се опитват да им прикачат етикета роми или да се дискотира, има ли мултикултурни общества или не!
п.п
Това е безмислен спор сред интелегинтни хора!
Контрапример с конкретен човек: На нигърската звезда на ЦСКА отпреди няколко години - Ганчо Ибрахимов истинското име е Ибрахима ГЕЙ, а не Гай както го прекръстиха... да, ама той ного бързо доказа на терена, че е ного по-голям мъжкар от 95% от родните псевдозвезди - и само след 6 месеца, ако ще Гей На Квадрат да се казваше, пак никой нямаше да му се подиграва и да му казва: "п.д.раст" !!!
Преди да пъкне в, агитката на ЦСКА издигаше огромни плакати: "БЛЕК АУТ !!!" заради продължилото дълго време нашествие на нигърски псевдоиграчи, дошли само да лежат и да лапат пари, но само след няколко мача на ГЕЙ тия плакати изчезнаха... и никога не се появиха отново - а дългурестият сенегалец стана най-големият любимец на същата тая агитка... защото какъвто и дръвник да бе в началото, показа че има дух и сърце и е готов всеки мач да се бори с всички сили от първата до последната минута !!!
Тоест въпросът винаги е в ПОВЕДЕНИЕТО.Last edited by Императорът; 09.10.2015, 10:18.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеТова е опростенческо разбиране, което вулгарно фаворизира природните условия при формирането на цивилизациите. А те съществуват само поради факта, че съществуват, колкото и да ги свързваме с някакъв тип обусловеност. Няма нищо друго освен това, дето е единствено чрез нашето засвидетелстване, включително причинно-следствените взаимовръзки.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеЧестно казано не мога да разбера какъв е проблема да им викаме цигани,все едно
ние българите да се обиждаме ,че ни наричат българи.Това ром или роми не знам
кой им го измисли ,но е абсолютно погрешно.Те нито са римляни нито идват от Рим,
че да ги отъждествяваме с италиянци.Едно време ми направи впечатление когато
даваха по кината индийски филми,че те идеялно го разбират този език.Вероятно
това им го измишльотиха румънците ,които също се правят на наследници на Рим,
но техните власи основоположниците на Румъния идват от Албания.
Просто преди 14-15 години се реши, че думата цигани се свързва с всичко лошо, което противи българите у този етнос и думата е станала нарицателна, и отнесена дори, към етнически българи, при определено поведение от тяхна страна. За това просто си сложиха една измислена дума като "роми"!
Аз не знам, защо този въпрос дори се коментира!
Това ти го спускат, опитват се да ти го наложат и точка!
Всички сайтове или медии просто са последователи на тази "опорна" точка! В противен случай ги обвиняват, че са сборище, забележи, НА ЛУМПЕНИ!
Това е същото като въпросът за тъй наречената мултикултура!
Няма никакъв смисъл да се коментира, защо на циганите се опитват да им прикачат етикета роми или да се дискотира, има ли мултикултурни общества или не!
п.п
Това е безмислен спор сред интелегинтни хора!Last edited by Mike Florida; 09.10.2015, 10:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеЧестно казано не мога да разбера какъв е проблема да им викаме цигани,все едно
кой им го измисли ,но е абсолютно погрешно.Те нито са римляни нито идват от Рим,
Коментар
-
Честно казано не мога да разбера какъв е проблема да им викаме цигани,все едно
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеКратко и ясно - базов минимален доход е решението и да се отнема на тези които имат поколение - деца задължително и не като наказание или принуда да не създават поколение. Причината е проста - има деца и трябва сам да се грижи за тях..Не е важно кои са и откъде са дошли някога преди векове. Сега това трябва да се направи и ако е на базов доход ще е без избирателно право, защото се преплитат интереси яко тогава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеДобре развита теза
Така е. Макар, циганите да не са носели със себе си онаследени религиозни предразсъдъци или елементи на държавност...
Обаче, след многобройни заседания на ЕС, Решения и Планове за облекчаване (справяне, приобщаване) на живота на циганите в Европа - около 12 милиона, има ли резултати?
В България усеща ли се подобрение в средата на общността или във взаимовръзката с останалата част на обществото ни?
Има ли някакво развитие след Декадата на Сорос?
Не се ли получава наслагване на проблемите?
Един нерешен ...с друг ...наложен по принуда.
Има ли право отделната държава да иска запазване на самостоятелността си, отказвайки нови пришълци, с които не знае как или няма средства да се справи?
Коментар
-
Trakatrak'
Кратко и ясно - базов минимален доход е решението и да се отнема на тези които имат поколение - деца задължително и не като наказание или принуда да не създават поколение. Причината е проста - има деца и трябва сам да се грижи за тях..Не е важно кои са и откъде са дошли някога преди векове. Сега това трябва да се направи и ако е на базов доход ще е без избирателно право, защото се преплитат интереси яко тогава.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеЦиганите са бежанци, които могат да ни послужат за пример. Прогонени навремето от родните им места поради нежеланието да се съобразяват с наложените правила и ред, те където отидат също трудно се вписват в местната обстановка и отношенията им със завареното население са комплицирани.
....
Така е. Макар, циганите да не са носели със себе си онаследени религиозни предразсъдъци или елементи на държавност...
Обаче, след многобройни заседания на ЕС, Решения и Планове за облекчаване (справяне, приобщаване) на живота на циганите в Европа - около 12 милиона, има ли резултати?
В България усеща ли се подобрение в средата на общността или във взаимовръзката с останалата част на обществото ни?
Има ли някакво развитие след Декадата на Сорос?
Не се ли получава наслагване на проблемите?
Един нерешен ...с друг ...наложен по принуда.
Има ли право отделната държава да иска запазване на самостоятелността си, отказвайки нови пришълци, с които не знае как или няма средства да се справи?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТук вече искрено ме разсмя.
Мир, музика... затова ли навсякъде вършат само безобразничества и престъпления?
За пример? Как може да ти служи за пример племе, което е изостанало не с десетилетия, не с векове, но с ХИЛЯДОЛЕТИЯ ???
Човечеството е минало през четири епохи - събираческа, аграрна, индустриална, информационна. Ние сме в четвъртата, те отказват да напуснат първата. Дедите ни (българските) още преди 15 века са познавали отлично строителството, металургията, земеделието - имали са например висококачествени свои сортове пшеница, строителни умения, бронирани ризници за всеки войник, по които източните римляни само са въздишали... ромовете в наши дни не могат да отгледат едни компири.
В Плиска преди 1300 години е имало водопровод и канализация - ромовете в 21 век дрискат направо по средата на копторът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеШпенглер и Тойнби са категорически, че в толкова благоприятни природни условия просто не може да възникне нормална цивилизация. Дори за негърите е било много по-просто за милион години направо да се върнат обратно по дърветата и според мен заслужават голямо уважение за това, че са оцелели като хора и са запазили човешката си интелигентност, вместо да тръгнат по по-лесния път.
Коментар
Коментар