IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
    Махат кръстовете от църквите в Швеция, за да не дразнят мигрантите!

Заради стотиците хиляди имигранти, които тепърва ще се изсипят в Швеция, епископ от Стокхолм е предложила да се премахнат кръстовете на една християнска църква, а на тяхно място да се поставят ислямски символи. Въпросният епископ Ева Брюне вярва, че свалянето на християнските символи от Моряшката църква ще я направи „по-приветлива“ за мюсюлманите — съобщава STV, шведска национална телевизия.

http://bradva.bg/bg/article/article-61711#.Vhzv1tRRVdg
    Това вече е изгъзица! Или некъф вид контрапропаганда. Не мога да схвана защо бежанците предизвикват такава антикултурна истерия. Посрещай ги със собствената си култура, съобразявай се с тяхната, но не се отказвай от своята. Появи се сякаш нов дразнител за кандидат-ренегатите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Махат кръстовете от църквите в Швеция, за да не дразнят мигрантите!

Заради стотиците хиляди имигранти, които тепърва ще се изсипят в Швеция, епископ от Стокхолм е предложила да се премахнат кръстовете на една християнска църква, а на тяхно място да се поставят ислямски символи. Въпросният епископ Ева Брюне вярва, че свалянето на християнските символи от Моряшката църква ще я направи „по-приветлива“ за мюсюлманите — съобщава STV, шведска национална телевизия.

Не мога да повярвам.
      И това от някаква гнусна лесбийка....

Такава Европа - НЕ ни трябва.

Коментар

• Махат кръстовете от църквите в Швеция, за да не дразнят мигрантите!

Коментар

• [QUOTE=Trakatrak';1059886425]
          Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
          Здравей, приятелю Тракатрак!
          .................................................. ........................................

Да, виждал съм книгата, бая дебелшка, но не съм я чел, доколкото съм запознат с идеите му по документалните филми по нея. Интересно елементаризиране прави като взема най-забележимите предимства на европейците като основни фактори за успехите им. Доскоро обаче се смяташе, че коренното население на Америка е унищожено от едра шарка, към която нашите хора имали имунитет, защото живеели заедно с одомашнените си кравички, пък в Америка добитъкът най-много лами, а те се отглеждали свободно и хората там не заболявали от техните болести. Може да бъркам в подробностите, но горе-долу такава тезата. Но миналата година май, гледах друг филм, според който най-големите епидемии в Мексико през ХVІ век са предизвикани от гризачи, причиняващи зараза с хеморагична треска (подобна на ебола), Гризачите пък се размножавали в повече пора8и колебанията на Ел Ниньо. Та искам да ти кажа, фактори много и няма как да ги знаем всичките, макар някои да са по-видими. Това което движи света е тоталността на единствеността, т. е. грубо казано в случая, тоталността на всички причини, които предполагаме. Но всъщност причините ни служат да описваме и обясняваме света, който е самата тоталност в своята единственост. Дано си ме разбрал.
          Лощото е, че разбирам и вече съм сигурен, че имам въгарец, който ще доведе до тава, че ще се "наложи" да изчета и тази книга. Познавам тези си състояния, при което нищо неможе да ме възпре от засмукването на всякаква информация и "познание".
          Пък ужким имах да чета много друти неща по работа

В един по-абстрактен прочит напълно разбирам твоето нежелание да се занимаваш с някаква периферна, отдалечена, локална, дори вероятно случайна каузалност и вместо това даваш приоритет на "единствеността", или както си дефинирал в книгата (книга втора) "всеединствеността".

Леко парадоксално е, че при допир и с тебе и с Д.Даймънд веднага се набиват на очи някакви прилики - става дума за подхода, а не за съдържанието. Съдържанито все още познавам почти никак. Нещо Хегеловско има в поне заявения стремеж да се наблегне при съответна методологическа последователност на синтеза.

Не знаех нищо за съдържанието на тази книга, но малкото прочетени страници вече ми дават основание да твърдя, че човекът не се занимава с апологетика на достиженията на белия човек. Дори обратното - колкото и да е странно. Натъкнах се на твърдение, че достиженията на евразийската култура и общества (тук по никакъв начин не става дума за евразийски по смисъла на Путин) се базират на открития и достижения на други култури и народи.
          Та, вика Даймънд, аз ще споменавам белия човек доста епизодично, за сметка на много други, поради причина че искам да направя един анализ, който синтетично да изведе голямата картина.
          Last edited by nacheff; 13.10.2015, 12:18.

Коментар

• Д.Тръмп - Меркел е луда за връзване
            Кефи...

http://news.yahoo.com/trump-brands-m...172608141.html

Коментар

• http://bultimes.com/myusyulmanite-v-...elna-darzhava/
              ne знам доколко е вярно, потърсих, не намерих по другите сайтове такова нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                Албанците бяха бежанци от соцрая. Достатъчно наплашени. Освен това в Гречко има към милион местни албанци и към половин милион влахи (аромъни), които са достатъчно родствени с албанците от Албания. Има близост някаква. Лошото е когато няма такава, особено при прииждащите африканци. Колкото до това, че са предимно млади мъже, ми то е естествено, щото миграцията много уморителна и рискова. Това е авангардът. Ако те се уредят на Запад, ще изтеглят и родата си.
                В Милано има много такива българи!!!Ако иска някой,може да ги пита!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  90-91г. в Атина имаше вече 1 милион арбанци дошли след разпада на соц.блок.Нямаш си на идея каква криминална тайфа и по площадите се събираха с хиляди просто ей така.Ако ги обискираха щяха да намерят във всеки поне един нож от типа за наръгване. Не съсипаха Гърция, по скоро сега виждаме как Гърция съсипва ЕС.Те ако дойдат един милион тук в България бързо ще се изнижат и няма да останат, да не си мислиш че тук живота е по хубав отколкото в Сирия ? особенно след 2008- ма и най вече.
                  Тук остават някакви според мен най проявените апаши които се крият също и не заминават сега за Германия, защото на втория ден там ще са в затвора. Не всички, но има такива.
                  И по принцип не бива да се допуска - мъже без жените и децата си бягат, това не са никакви бежанци и имат жени и деца там откъдето бягат.Просто е смешно. На намериха с какво да занимават масата. И не съм съгласен че САЩ играят срещу Европа при положение че се вижда как Европа играе срещу себе си най вече.
                  Албанците бяха бежанци от соцрая. Достатъчно наплашени. Освен това в Гречко има към милион местни албанци и към половин милион влахи (аромъни), които са достатъчно родствени с албанците от Албания. Има близост някаква. Лошото е когато няма такава, особено при прииждащите африканци. Колкото до това, че са предимно млади мъже, ми то е естествено, щото миграцията много уморителна и рискова. Това е авангардът. Ако те се уредят на Запад, ще изтеглят и родата си.

Коментар

• [QUOTE=nacheff;1059886224]Здравей, приятелю Тракатрак!
                    .................................................. ........................................

Да, виждал съм книгата, бая дебелшка, но не съм я чел, доколкото съм запознат с идеите му по документалните филми по нея. Интересно елементаризиране прави като взема най-забележимите предимства на европейците като основни фактори за успехите им. Доскоро обаче се смяташе, че коренното население на Америка е унищожено от едра шарка, към която нашите хора имали имунитет, защото живеели заедно с одомашнените си кравички, пък в Америка добитъкът най-много лами, а те се отглеждали свободно и хората там не заболявали от техните болести. Може да бъркам в подробностите, но горе-долу такава тезата. Но миналата година май, гледах друг филм, според който най-големите епидемии в Мексико през ХVІ век са предизвикани от гризачи, причиняващи зараза с хеморагична треска (подобна на ебола), Гризачите пък се размножавали в повече пора8и колебанията на Ел Ниньо. Та искам да ти кажа, фактори много и няма как да ги знаем всичките, макар някои да са по-видими. Това което движи света е тоталността на единствеността, т. е. грубо казано в случая, тоталността на всички причини, които предполагаме. Но всъщност причините ни служат да описваме и обясняваме света, който е самата тоталност в своята единственост. Дано си ме разбрал.

Коментар

• съни(тя)

90%, щом е възможно Мерцедес да играят срещу Фолксваген.Знаеш ли имам някаква компетентност в тази материя - нормите за изхвърляни азотни окиси от тези малки дизелови високооборотни мотори с турбо компресор са меко казано силно занижени и то под давлението на тези производители ментърджии. Но все още само за дизелите на Фолксваген се говори и лъжата забелязвам не се разплита, това е повече от странно и означава че те оставят лъжите в играта когато се ритат и не се отказват тези лъжи да им служат за отстраняване на конкуренцията.
                      Американците дори са в играта дотолкова доколкото изкарват пари от това корупционно разбира се.Мерцедес ритат Фолксваген и то в САЩ най вече.
                      Това съвпада и с друга прогноза - САЩ ще станат основния приемник на излъчваните от Азия капитали бягащи от там сега. Тези почват да се ритат за да се донаместват на пазара в САЩ.
                      Европа няма да я огрее да тръгнат тези потоци от пари насам, докарва го на лоша кондиция перфектно напоследък и дори се очертава като втори донор на капитали за САЩ.
                      Last edited by supertrader; 12.10.2015, 19:01.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        ... И не съм съгласен че САЩ играят срещу Европа
                        при положение че се вижда как Европа играе срещу себе си най вече.
                        едното изключва ли другото

Коментар

• Trakatrak'

90-91г. в Атина имаше вече 1 милион арбанци дошли след разпада на соц.блок.Нямаш си на идея каква криминална тайфа и по площадите се събираха с хиляди просто ей така.Ако ги обискираха щяха да намерят във всеки поне един нож от типа за наръгване. Не съсипаха Гърция, по скоро сега виждаме как Гърция съсипва ЕС.Те ако дойдат един милион тук в България бързо ще се изнижат и няма да останат, да не си мислиш че тук живота е по хубав отколкото в Сирия ? особенно след 2008- ма и най вече.
                          Тук остават някакви според мен най проявените апаши които се крият също и не заминават сега за Германия, защото на втория ден там ще са в затвора. Не всички, но има такива.
                          И по принцип не бива да се допуска - мъже без жените и децата си бягат, това не са никакви бежанци и имат жени и деца там откъдето бягат.Просто е смешно. На намериха с какво да занимават масата. И не съм съгласен че САЩ играят срещу Европа при положение че се вижда как Европа играе срещу себе си най вече.
                          D.Y.F-091066

Коментар

Добавката с калпака е за илюстриране на овчарлъка на българския естаблишмънт. Лъжливи, крадливи овчарчета. Откъде да им дойде авторитет да водят съсипания народец. А пък сега и чужденци на главата им. България отдавна се е превърнала в сламена държава, която дори слаб бежански поток може да издуха.
                            Здравей, приятелю Тракатрак!
                            Пускам цитат към твое мнение, но целта ми не е да го коментирам, а просто да обърна внимание на персоната ти, да споделя и да попитам нещо.
                            Позовавам се на някалко доста любопитни твои коментара, които ме предизвикаха към известен размисъл. Проблемите се въртяха около сериозните социални и културни различия между различните общества, в частност мюсюлманските от Близкия и Средния Изток и християнските от Европа. Ходът и причините на съответните исторически процеси са много любопитни.
                            Това последното е само формален повод да пусна този си коментар в настоящата тема. Тя със сигурност не е най-удачната като теметична насоченост, но все пак има някаква връзка, всъщност дори пряка връзка.

Чудех се, на какво ми напомня целия този разговор и мизансцен?!
                            Най-накрая си спомних бегло, че преди доста време водих разговор с мой приятел, който беше дълбоко впечатлен от едно изследване на американски автор, занимавал се в един по-окрупнен план със сходна тематика. Тръгнах през уикенда по следата и без влизане в подробности споделям, че вече държа в ръцете си книгата на този човек: Джаред Даймънд, заглавието е : Пушки, вируси и стомана.
                            Издадена е на български 2006 г., луксозно издание, неприлично дебела
                            Оказа се, че е била написана в оригинал още през 1997 г.
                            Доколкото съм прочел само уводната част, не мога да коментирам, но все пак акцентирам на книгата, та ще опитам да обясня в едно изречение поне за какво иде реч: Защо човешкото развитие е достигнало толкова различни стадии и се проявява в такова богато многообразие на различните континенти?
                            На този етап - толкова.

Няма да се изненадам ако познаваш автора, книгата?
                            Ако да, моля за кратък коментар. Може и критичен, не е проблем. Последното вмъквам защото доколкото разбрах от уводните страници този човек методологически изследва основно причинно-следствени връзки.

Коментар

Добавката с калпака е за илюстриране на овчарлъка на българския естаблишмънт. Лъжливи, крадливи овчарчета. Откъде да им дойде авторитет да водят съсипания народец. А пък сега и чужденци на главата им. България отдавна се е превърнала в сламена държава, която дори слаб бежански поток може да издуха.
                              Откъде- от "народната власт" разбира се. Не че преди 44та повечето не са били същите овчари, но се е намирал и по някой свестен за баланс. А големият им грях е моралното съсипване на народа- това са вече 3 поколения мижитурки и блюдолизци...

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                Същото съм писала многократно.
                                С добавката, която си метафоризирал с калпака - на политиците им е нужна тази неграмотна и мизерстваща маса. Главно, за да има къде да се насочва негативността от нерешени социално-политико-икономически въпроси, както и заради лесно управляем вот при избори. С последствията - например, удобен контигент за канали за контрабанда...
                                Last edited by Trakatrak'; 12.10.2015, 08:35.

Коментар

Working...
                                X