IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin
    След малък тест по хуманност цялото българско общество се провали с гръм и трясък. С единични изключения.
    Виждам, че непрекъснато се опитваш да съдиш и да даваш оценки!
    Уроди, Муроди и прочие...
    Не забравяй, че да си съдник е много отговорно дело и всеки първо трябва да гледа сам себе си!

За мен някой от пишещите във форума са 100%ови УРОДИ, но не давам квалификации!

ЗА ТЕСТА ПО ХУМАННОСТ КЪМ ПРОВАЛИЛИТЕ СЕ БРОЙ ВЕЧЕ, ОСВЕН БЪЛГАРИТЕ И ШВЕЙЦАРЦИТЕ!!!!

Противници на ЕС и на бежанците печелят изборите в Швейцария

http://news.ibox.bg/news/id_888127763

ПОДОЗИРАМ, ЧЕ ДОСТА ОТ НАРОДИТЕ В ЕС СЪЩО, ЩЕ СЕ "ПРОВАЛЯТ" С ГРЪМ И ТРЯСЪК, СТИГА ДА ИМА ИЗБОРИ И ДА ГИ ПИТАТ!!!

Коментар

• verimg

Защо лагери в Турция и Ливан ? Там на място има възможност да се демилитализира едно парче земя и лагерът да е там, само трябва да се охранява после което не е проблем.Не е необходимо тези хора да се местят толкова далече въобще. Също така е много грозно да се правят сметки за извличане на ползи от тях, а дори мама си позволи да се изказва в този смисъл да агитира.Тя е основната причина за случващото се, нима в Европа имат нужда от тази погранична корупция която настана, каналджийство. То покрива ли се с ценностната система на европейските народи ? Толкова е елементарно и грозно всичко това, че няма как да срещне обществена подкрепа НИКОГА.
      А тези грозни агитации че хората трябва да се местят, да трябва да имат свободата да се движат между държавите но не по такъв повод и начин. Случващото се единственно отлага свободата и я възпрепятства, то в никакъв случай не и помага.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Противници на ЕС и на бежанците печелят изборите в Швейцария

http://news.ibox.bg/news/id_888127763

Малко по-малко гласът на разума се обажда у европейците! Първите резултати са вече на лице!

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
          Винаги съм смятал, че не си идиот, пишеш прекрасно, имаш чувство за хумор. Защо непременно трябва да се стига до разделение по средата - ако не си в тоя лагер, няма как да не си в другия? Наистина ли?

Трябва ли моментната и модерна западна доктрина да е непременно правилна? Ами само преди двайсетина години подобна доктрина би била немислима. И докато Западът очевидно се е променил, варварите са си все същите.

Та какво общо има Сталин тук? Какво пречи да изграждаме западен тип общество по модел от шейсетте години на миналия век? Смяташ ли, че ценностната система наистина се е променила драстично оттогава насам, или по-скоро абсурдите които виждаме са резултат на целенасочена обществена манипулация?
          Пречи туй, че сме 20-те години на 21 век. Смятам че оттогава насам хората станаха по-гъвкави и е грешка сега да се сещате да сте консервативни, още повече няма какво да защитавате като ценности. Няма разделение на черно и бяло, нали туй казвам - приемете че в новите хора има и хубави - и лоши черти и не бързайте с анатемосването на различните, често именно те са носители на промяна към по-добро. Западът го разбра, затова и допуска промените - но не главоломно, понеже има свои ценности и не иска те да бъдат подменени а само обогатени.

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
            ДА вярно е - човешка трагедия - но защо да се заразява цяла Европа вместо както ти самият предложи - да се помогне на лагерите в Турция и Ливан ??
            Скоро имаше едно много добро интервю с един свещеник!

Той го каза много точно!

"Понякога, дори и да искаш да помогнеш, на давещия се, трябва да се замислиш, дали подавайки му пръчката, той няма да завлече и теб във водата, и така, и двамата да се удавите!"

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
              Държавите на ЕС, като членове на НАТО носят солидарна отговорност за всичко случващо се в Близкия Изток! Отговорност за действията на НАТО носи и България!

Бомбардировките над Либия например бяха извършени от ВВС на Франция, а Италия осигури своите военновъздушни бази, но реално всички държави в ЕС (включително и България подкрепиха акцията)

http://www.dw.com/bg/%D1%84%D1%80%D0...1%8F/a-6476466

Европа трябва да помогне най-много, защото в миналото на нея е помагано най-много, когато европейци са бягали от войни! Трудно може да намериш европейско семейство, което да няма в родата бежанци от някоя война!
              Какви бежанци в Европа през Втората Световна те гонят? Кой е избягал - всички немци, руснаци, поляци са били на фронта, ингилизите - в моретата.
              И какво да плаща България - след две войни и тежки репарации на комшиите. Какво още ??

А ето малко от централна европа:

" Към 3.30 часа с мегафон в ръка словенски полицай се обърна към мигрантите: "It's not your land, go back" (Това не е вашата земя, вървете си!). Около него имаше около 300 души от елитните части и много полицейски кучета.

Много от бежанците крещели "Отворете вратата, отворете вратата".
              "

http://www.mediapool.bg/na-balkanite...ews240650.html

Да не сме само ние, които не искаме бежанци. Никой не иска. ДА вярно е - човешка трагедия - но защо да се заразява цяла Европа вместо както ти самият предложи - да се помогне на лагерите в Турция и Ливан ??

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Не си запознат ...
                Като ти лъсне голия задник, иде един запознат и добронамерен колега от форума и хвърля светлина
                Ей на това му се вика работа - екипна, форумна!
                Иде ми да запея ....

Странностите по този случай са прекалено много. Лошото е, че дори и да си в кръга на посветените, пак не знаеш достатъчно, че да ни огрее и нас

Коментар

• Жив и здрав, може и да си прав!
                  Времето ще покаже.
                  Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                    Дори не знам коя е Христова, но аз го споделям по презумцията, че интуицията ми се задейства тук, а не предубеденост.
                    Миа, пратила си ми линк към сайта мемориа,бг, който се списва от Христина Христова.
                    Напълно разбирам и толелирам, че е възможно да си прочела конкретната статия, без да знаеш и да си задаваш въпроса, кой стои зад всичко това. Номинално? Ами реално?
                    И на чен ми се случва ежедневно. Да не говорим, че понякога тази информация се крие умишлено.
                    Странно е, че те срещам за първи път точно в тази тема, пък регистрацията ти не е нова.
                    Христова е интересен автор.
                    Виж също

Ноктюрно пред Медуза
                    от Христина Христова
                    21/06/2015 · 12:01

Европа е в ступор. САЩ избраха да останат сами срещу света
                    31/08/2015 · 15:08

Тъмната страна – лидерите, сексът и смъртта
                    от Христина Христова
                    19/06/2015 · 20:20

Интересна е особено женската гледна точка по една тематика, която е повече човешка, отколкото актуално-политическа.

Коментар

• nacheff

Не си запознат с материята, тя реакцията и адекватна си е втора фаза и регистрацията на нарушението - преминаването е първата част. Така че няма как без да са замесени всички в йерархията да стане вземането на подкуп и от тук вече инцидента изглежда странно - при 50 нарушители пращаш трима в убийственно съотнощение и не е смешно а факт, който не знам как може да се нарече, - мястото на случката не буди недоумение също а то ясно направо за какво става въпрос, - уникалния случай - един изстрел, един рикушет и е убит точно водача на групата.
                      И последно - факта че така е убит точно водача на групата стана обществено достояние, както и другите обстоятелства, което показва че цялата система си работи за държавата както трябва да бъде, НО някъде от някой е променено нещо и ако имаше интерес а предполагам има този някой вече е регистриран където трябва.ООН може да ядат доматите с колците, но има едни които изобщо не им налитат
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                        Миа 11, подкупващо е, че четеш Христова. Аз също и харесвам блестящата словесност. Класически възпитаник, какво да се прави!
                        Ама като кликнах и видях Даря Асламова, отчете ми се.
                        Преди няколко дни вече писах за тази особа и как преди две години ми причини емоционално страдание, в угода на Кремъл.
                        Не давам никаккъв толеранс и на платените със сребърници нпо-петоколонници. И те ми причиняват емоционални страдания.
                        Предубеден съм и май не ми се чете точно това.
                        Дори не знам коя е Христова, но аз го споделям по презумцията, че интуицията ми се задейства тук, а не предубеденост.
                        Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Когато говорим за убития нелегален икономически имигрант, псевдобежанец, наречен условно "бежанец"!
                          Трябва да се сме наясно, че "чудовищната" подкрепа от страна на обществото ни към Вълкан, е преди всичко израз на политическата позиция на същото това общество по отношение на случващото се. Това е така, защото волята на българския народ остава, НЕЧУТА! Не се предприемат категорични действия по отношение на охраната на границата и ясното заявяване, че над 90% от хората в страната, в никакъв случай не искат каквито и да са псевдобежанци на наша територия! И това да бъде огласено като официална политика, подобно на останалите страни от Източна Европа! С категорично мнение и последователност!

Показателен е факата, че едва днес хора от научните среди, хора от шоу бизнеса, като Коцето Калки и други за първи път излизат пред общественото внимание с политическа позиция, провокирани от настоящата ситуация.
                          Очевиден е факта за нивото на заплашеност у тези хора, за да се впуснат в едно нетипично за тях занятие!
                          Тук слагам и себе си, като по принцип, слабо се интересувам от дърлянията между САЩ и Русия, слабо се интересувам от косурите на политико-икономическия Франкенщайн, наречен ЕС. Вместо да коментирам и да следя естествените за мен интереси и сфери,като икономика, култура и философия.
                          Аз също следя тази тема и пиша в нея!

Има нещо много сбъркано, между желанията и очакванията на обществото, и това, което наблюдаваме на практика!
                          Last edited by Mike Florida; 19.10.2015, 14:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Граница се охранява първо с техника и после с хора !!! Охраната на граница няма нищо общо с пъдарска дейност, събрани там едни хора без друга работа и вече те ще охраняват и пазят да не минава никой разчитайки на сетивата си.
                            Така че тази работа не е странна, тя е повече от странна такава случка.Много е странна и прилича на рибата като се разваля, работата там тръгва от главата.
                            По-скоро си прав, тъй че не ми се спори без повод.
                            Да знаеш, че тази сутрин имах вече поводо да си помисля, че темата доста кореспондира и с:
                            1. воденето на война само с авиация (символ на техниката, която споменаваш), или
                            2. охрана на обекти само със СОТ (символ на техниката, която споменаваш),

И в двата случая ако нямаш възможност за АДЕКВАТНА ПО ВИД И РАЗМЕР реакция/действие след като техниката си е свършила работата, нищо не правиш.
                            Last edited by nacheff; 19.10.2015, 14:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                              Руснаците нямало да освобождават на север и запад......
                              Миа 11, подкупващо е, че четеш Христова. Аз също и харесвам блестящата словесност. Класически възпитаник, какво да се прави!
                              Ама като кликнах и видях Даря Асламова, отчете ми се.
                              Преди няколко дни вече писах за тази особа и как преди две години ми причини емоционално страдание, в угода на Кремъл.
                              Не давам никаккъв толеранс и на платените със сребърници нпо-петоколонници. И те ми причиняват емоционални страдания.
                              Предубеден съм и май не ми се чете точно това.

Коментар

• MZ/X

Какво общо има НАТО пък с "беженската" вълна, да не би то да им държи държавите в мизерия и да краде парите от петрола им десетилетия наред ?
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X