Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да приемаме ли бежанци ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеСтана ми интересно мнението ти, щото се водя пишман-теоретик на многообразието. Та според мен тоталитарнитге общества се появяват именно като плод на необходимостта от разнообразяване в световната политическа палитра. Ала когато подтискат многообразността, самите те се изчерпват и колабират. Единствено Китай устоява, доколкото що-годе фаща момента за подходяща промяна.
Коментар
-
Равновесие, хората като теб мислят към момента, но гледай нещата в развитие, погледни една Франция. Там 20% от страната са араби? Страната е превзета в много райони!!! Мислил ли е някой в началото на 1970та, че пускайки ги само след 45 години ще са 20%. А след още 20 години????
Нали си по маркета, нали си по числата, направи си сметката!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеАко на един човек му вкараш ваксина, (ограничено количество външен жив патоген), то той ще получи имунитет и ще е по-здрав и по-силен, еволюционно развит, както е в момента, много болести са в миналото!
Как бих го перефразирал!
Идва сириеца Х, или негъра Х, той е артист, той е лекар, той е общак ако щеш. Живее сред българи, жени се за българка, децата са му българи, след 4-5то поколение, даже са и бели, знаят само български! Той е 1 : 10 000.
Ако на един организъм му инжектираш прекалено много виншни агенти, то той загива и бива асимилиран, до пълното му унищожение!
Как бих го перефразирал!
Пускаш не човек, а народи, те живеят на групи, плодят се с по 7-8 деца, извън социалните и културни норми в страната, говорят само своя си език, създават си държава в държавата, с времето те стават повече отколкото приелото ги население, запазвайки своята компактност! Населението става 2/3 в тяхна полза. Старата държава престава да съществува, тя би престанала да съществува на места, дори и където те са компактни в държава с 10%, от това население, но компактно!
Именно вариант 2 наблюдаваме, изселване на народи и превземането на територия, нямаме никакво обогатяване, въпреки, че аз имам сериозни съмнение, какво точно обогатяване може да дойде от негри или араби, ама това не е съвсем по темата!
Като цяло съм съгласен с каквото казваш, освен почервененото изключение.
Швейк го беше казал как е - нигър назад в рода:
"Ожениш се за някоя - съвсем бяла е мизерницата, но изведнъж ти роди нигърче. Е, обзалагам се, че ако преди девет месеца е била без тебе да гледа увеселителни борби, в които е участвал и нигър, това някак няма да ти дава мира."
Впрочем мисля си - това, че се продават шоколадови бисквити "НИГЪРЧЕ" - не е ли расизъм?
Иначе у нас 90-те имаше нашествие на мъжки нигъри - после се изнесоха нанякъде, но някои оставиха и поколение - странно защо в 90% от случаите се раждаха женски мулатки. Понякога срещам някои от тях из квартала - вече порастнали - разбира се, че са си Българки - защото чуждият фактор (таткото-нигър) си е бил камшикът рано-рано.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеТе и циганите са били 40-50 хиляди преди 60тина години, ама сега са 700-800 хиляди!
Разнообразието, "стоиността" и генетичния материал, можеш и сам да го оцениш!
И да има райони в България, които са превзети! Това е неоспорим факт!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗасега. Само че не се спазва написаното от Флоридов - тези "бежанци" НЕ се сливат с местното население, но създават необявени анклави. В ного западноевропейски градове има такива, където полиция с години не смее да припари - камо ли представители на други институции - резултатът го виждаме.
А ако (което е най-вероятно) нашествието стане все по-масирано? Ако само 10% от населението на Негрия и Арапия реши да се изсипе в Европа, за да живее лесно на наш гръб (дори и да не вършат терористически неща)? Смятай колко сган е това !!! Арменците са неудачен пример, защото в културно отношение те са ни равностойни.
Меркел тотално сгафи с този призив. Но няма никакъв проблем всеки който не е бежанец а е икономически мигрант да бъде връщан обратно - това е само и единствено въпрос на желание и организация. Ако няма паспорт и не може да докаже от къде и няма къде да го върнат му режат всички помощи не получава нито евро от държавата и сам ще се върне. Що никой бежанец не иска да остава в Румъния и в България - ми защото с 20 евро на месец ще живее по-зле отколкото в бежански лагер в Турция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРазнообразието е винаги + в природата. Иначе еволячията още щеше да е спряла някъде около зелените еуглени.
А в човешко общество разнообразието е що по-голям плюс защото вкарва нови виждания, нови подходи при решаване на проблеми. Никоя държава която не осигурява разнообразие не може да просъществува. От древната история насам това е неотменим закон. Спарта загива, заедно с културата и обичайте си. Културата на Атина още съществува. Рим процъфтява 500 години на база на разнообразието. Империите на Атила, Чингиз Хан и Тимур загиват за две поколения. Върхът на еднообразието - тоталиталните държави от източна европа не успяват и две поколения да изкарат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГлупости. Общото количество бежанци - включително и тези които стоят в Турция, Ливан и Йордания не надминава 4 милиона. Бежанците тръгнали за европа са под 200 000. 200 хиляди на 500 милиона население са 0,04%. Това е може би делът на арменците в България. Или мислиш че арменците са ни завзели.
Разнообразието, "стоиността" и генетичния материал, можеш и сам да го оцениш!
И да има райони в България, които са превзети! Това е неоспорим факт!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеголяма работа и какво от това. Или мислиш че хора на които тяхната религия им забранява да ядат свинско са с нещо по-опасни от хора на които религията им разрешава да ядат свинско.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГлупости. Общото количество бежанци - включително и тези които стоят в Турция, Ливан и Йордания не надминава 4 милиона. Бежанците тръгнали за европа са под 200 000. 200 хиляди на 500 милиона население са 0,04%. Това е може би делът на арменците в България. Или мислиш че арменците са ни завзели.
А ако (което е най-вероятно) нашествието стане все по-масирано? Ако само 10% от населението на Негрия и Арапия реши да се изсипе в Европа, за да живее лесно на наш гръб (дори и да не вършат терористически неща)? Смятай колко сган е това !!! Арменците са неудачен пример, защото в културно отношение те са ни равностойни.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнениеАрменците са християни.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеАко на един човек му вкараш ваксина, (ограничено количество външен жив патоген), то той ще получи имунитет и ще е по-здрав и по-силен, еволюционно развит, както е в момента, много болести са в миналото!
Как бих го перефразирал!
Идва сириеца Х, или негъра Х, той е артист, той е лекар, той е общак ако щеш. Живее сред българи, жени се за българка, децата са му българи, след 4-5то поколение, даже са и бели, знаят само български! Той е 1 : 10 000.
Ако на един организъм му инжектираш прекалено много виншни агенти, то той загива и бива асимилиран, до пълното му унищожение!
Как бих го перефразирал!
Пускаш не човек, а народи, те живеят на групи, плодят се с по 7-8 деца, извън социалните и културни норми в страната, говорят само своя си език, създават си държава в държавата, с времето те стават повече отколкото приелото ги население, запазвайки своята компактност! Населението става 2/3 в тяхна полза. Старата държава престава да съществува, тя би престанала да съществува на места, дори и където те са компактни в държава с 10%, от това население, но компактно!
Именно вариант 2 наблюдаваме, изселване на народи и превземането на територия, нямаме никакво обогатяване, въпреки, че аз имам сериозни съмнение, какво точно обогатяване може да дойде от негри или араби, ама това не е съвсем по темата!
Коментар
-
Как бих го перефразирал!
Как бих го перефразирал!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРазнообразието е винаги + в природата. Иначе еволячията още щеше да е спряла някъде около зелените еуглени.
А в човешко общество разнообразието е що по-голям плюс защото вкарва нови виждания, нови подходи при решаване на проблеми. Никоя държава която не осигурява разнообразие не може да просъществува. От древната история насам това е неотменим закон. Спарта загива, заедно с културата и обичайте си. Културата на Атина още съществува. Рим процъфтява 500 години на база на разнообразието. Империите на Атила, Чингиз Хан и Тимур загиват за две поколения. Върхът на еднообразието - тоталиталните държави от източна европа не успяват и две поколения да изкарат.
Как бих го перефразирал!
Как бих го перефразирал!
Коментар
Коментар