Първоначално изпратено от Лорда
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да набутам КЕШ-а?
Collapse
X
-
Така, малко хора до момента ми дават ясни и конкретни предложения за един фаворит.
Наивник ми предложи Енергони
Тонката и Химператора цял портфейл.
Все си мисля, че Химператора най-си аресва жабите, ама за мене те са крастави.
Тони, много съсредоточие в Софарма при теб. Различните разновидности Софарми ли са ти флагмана?
Коментар
-
Защото, като ви гледам, колко сте успели, напреднали, умни и т.н., чак ви се чудя:
- Абе, как така, тези хора забравят за едно от най-важните неща, КОНТРОЛА над нещата? Ако ми докажете тук, батковци и какички, че притежавате добър контрол над обектите, от които купувате своите акции и техните действия, съобразно СВОЯ здрав разум, ви признавам за фактически инвестори.
Иначе, сте ми мили и драги...комарджии. Четете им отчетите /който/ и си мислите,
1.Че, сте наясно с всичко около тях
2.Че нещата са под ваш КОНТРОЛ.
Е, споко: Изгубили сте се в превода - става дума за НАБЛЮДЕНИЕ на това, кето става и то, със закъснение.
Вярата, наистина, крепи човека та, вярвайте. Вярвайте.
И, МОЖЕ БИ, нещата и да станат близо до това, което искате.
Тогава, си пишете големите червени точки, и елате тук да се изфукате.
А аз, ще си стоя тихо в ъгъла, и ще подсмърчам засрамен.
Коментар
-
Феноменално: Всички се шашкат къде да "набутат КЕШ-а".
Акцентите, сякаш, са /леко/ диспергирани: Доходност vs. Сигурност, от 1/2 до 2/1.
И, в същото време, се пренебрегват варианти с добър фундамент и по двата показателя, защото...
- Тук - обяснения чувам само от вида "-Ама Вие, на ТОЗИ етап..." бла-бла-бла.
Накратко, тенденцията на агнешките майки, в българското инвесторско общество, да вървят натам, където /пред носа им/ има вдигната чужда опашка /н.з. че и този з***ик се е оплесквал/ и, с глава, сведена под хоризонта на възможностите, продължава да владее.
Не се обиждйте, колеги, ама всичко това, обещава и гарантира само посредствени резултати. Да са честити, на който ги е постигнал и да забрави за по-добри. По-добрите резултати искат едно нещо да се извади от едно място и да започне да се използва по назначение.
Т.е., да МИСЛИ.
По-здрав на всички,
P.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЛордов: Спиди Гонзалес един вид.
Тони - малко скъпичко, но компанията е не много търгуема и перспективна - надали ще падне чувствително акцията при това развитие.
Кой ще въвежда електромобили? - Трейдингът или Мишокът? Не те разбрах - а е важно това.
Спиди обявиха още преди няколко месеца - викам да предложим и на СФТРД
Коментар
-
Лордов: Спиди Гонзалес един вид.
Тони - малко скъпичко, но компанията е не много търгуема и перспективна - надали ще падне чувствително акцията при това развитие.
Кой ще въвежда електромобили? - Трейдингът или Мишокът? Не те разбрах - а е важно това.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеС камъните има друга далаверка - да пазаруваш несертифицирани и да ги сертифицираш. Те си имат сериозен пазар, ама не туканка - в Бейското можеш да купиш или продадеш каквито елмази искаш, а и те са чудесни за кефене, малки са като обем и с голяма стойност - т.е. с тях лесно можеш да бягаш и да ги укриеш като ги глътнеш, щото металотръсач не ги лови.
Златце и сребърце - нумизматика - това е ясно.
Чесънчетата са като твоите Енергопро-та, ама от Западна България.
Загорките - аз не ти ща по Ревлю парчето, но искам справедлива цена все пак - 50-60 кинта не ме устройват.
Има и други варианти - сега съм се зарибил да си зема малко Бръзи мишоци... Честната игричка също не е без потенциял, хората са готини, но им е тежък бизнесът - имотаджийска работа - озъртам се и за някоя и друга акция.
Не е ли скъпичка Спиди за вход?
Трябва да питаме бате Митко не му ли харесва тяхната идея за електромобили из Сф? Ще вземат 10 коли да пъркат за СФТРД и ще паднат разходите за гориво!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеС камъните има друга далаверка - да пазаруваш несертифицирани и да ги сертифицираш. Те си имат сериозен пазар, ама не туканка - в Бейското можеш да купиш или продадеш каквито елмази искаш, а и те са чудесни за кефене, малки са като обем и с голяма стойност - т.е. с тях лесно можеш да бягаш и да ги укриеш като ги глътнеш, щото металотръсач не ги лови.
Загорките - аз не ти ща по Ревлю парчето, но искам справедлива цена все пак - 50-60 кинта не ме устройват.
Има и други варианти - сега съм се зарибил да си зема малко Бръзи мишоци... Честната игричка също не е без потенциял, хората са готини, но им е тежък бизнесът - имотаджийска работа - озъртам се и за някоя и друга акция.
Не е истина, дай инфо........
Коментар
-
С камъните има друга далаверка - да пазаруваш несертифицирани и да ги сертифицираш. Те си имат сериозен пазар, ама не туканка - в Бейското можеш да купиш или продадеш каквито елмази искаш, а и те са чудесни за кефене, малки са като обем и с голяма стойност - т.е. с тях лесно можеш да бягаш и да ги укриеш като ги глътнеш, щото металотръсач не ги лови.
Има и други варианти - сега съм се зарибил да си зема малко Бръзи мишоци... Честната игричка също не е без потенциял, хората са готини, но им е тежък бизнесът - имотаджийска работа - озъртам се и за някоя и друга акция.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТрейдингите - неимоти. Предлагам ти дивидентаджийски печеливши неща, ти които си харесяш - тях - има и други сигурно. Бих ти препоръчал и Любовното послание, ама то балонизира и вече е несгодно в тоя смисъл. Разбира се - има и други снасящи компании.
Това, че не харесваш някоя компания по етически или други съображения, не е нещо извратено - аз например не пожелах да си купя Чесънчета, когато всички луднаха по тях - и се оказах прав.
Може да си купиш и други работи - златце, сребърце, елмази или нещо друго. Може и разни непублични компании да проучиш - София БТ, Содичката, Загорка...
Златце и сребърце си имам в малки количества , но физическо и нумизматика. Не ща по принцип суровини!
Това елмазите не са ми ясни, но с камъни не работят 90% от заложните къщи, щото нямат машини за разпознаване на камъни. Антиквариатите също, та камъните не не кефят като цяло щото не са популярни в БГ.
Ако преведеш чесънчета, че ми е интересно! Към загорките ти също имам интерес, но ти непрестанно им дигаш цената от 69 на 100!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеТУК, вече играем на сигура, ама ташака е, че се опитвам да диверсифицирам от 6 цифрен портфейл в реални имоти, а ти ми предлагаш атерки, софарма иомти и други трейдинги в имоти! Няма лошо , напълно вярна е тезата ти, че тези за доходоносните, а на който мрънкач не му харесва нещо да не пита!
Това, че не харесваш някоя компания по етически или други съображения, не е нещо извратено - аз например не пожелах да си купя Чесънчета, когато всички луднаха по тях - и се оказах прав.
Може да си купиш и други работи - златце, сребърце, елмази или нещо друго. Може и разни непублични компании да проучиш - София БТ, Содичката, Загорка...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнениеБлагодаря за отговора. Но за прост човек като мен той е доста неинформативен. Нега да те върна към основния въпрос - човекът питаше как може да докара 8.5% доходност от 120к USD. За депозитите е ясно - само КТБ, докато го има. За пенсионните фондове е ясно - никак, защото една година са на печалба, следващата не са (сумарно 2008-2012 всички са на минус).
Остават акции и облигации. Моля те, преведи ми тези Златни Жабоци и Любовни послания и т.н. в твоето колело, тези фолклорни наименования нищо не ми говорят.
Златните жабоци са София комерс, Любовните послания са М+С Хидравлик, другите работи: ясни-неясни?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеФалафелов: просто не разбрах какво искаш да речеш.
За акциите: както посъветва Процентов - виж темата за Портфейлът и моето колелце (това дето се отнася само за БФБ и е за времето около пролетта). Дивидентна доходност мисля между 13 и 14%. Догодина заради една-две от компаниите може да е по-ниска, но вероятно пак ще е над 10%.
За пенсионните фондове - 10% още няма - миналата година немалко от тях направиха над 8%, там ползваш и данъчни облекчения, може да се ползват и някои човекозастрахователни продукти.
За облизвациите: скоро ще излезе емисията на Златният Жабок с 12% доходност.
Ето.
Остават акции и облигации. Моля те, преведи ми тези Златни Жабоци и Любовни послания и т.н. в твоето колело, тези фолклорни наименования нищо не ми говорят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНали знаеш какво е казал римският император, дето е измислил платените кенефи.
Но както искаш - един си пада по попът, друг - по попадията, както обичаше да казва Собакевич.
Земи си Атерки, Трейдинги, имотаджийски Софарми и пак ще печелиш 10-12% на година само от дивиденти.
Коментар
-
Нали знаеш какво е казал римският император, дето е измислил платените кенефи.
Но както искаш - един си пада по попът, друг - по попадията, както обичаше да казва Собакевич.
Земи си Атерки, Трейдинги, имотаджийски Софарми и пак ще печелиш 10-12% на година само от дивиденти.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар