IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет - погрешно изваден касов бон

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз бачках в Чейндж бюро лятото и при сгрешен бон си пишехме имената на гърба на касовата бележка и ги пращахме в офиса, от там ги пращаха в НАП , сторнираха ги и ни ги връщаха със СТОРНО БЕЛЕЖКА , която прикрепвахме към касоват книга на съответната дата !

П.п. забравих да кажа ,че касовитре ни апарати бяха свързани с НАП-а !
    Last edited by vankera; 08.04.2013, 12:05.
    Ако аз съм твоят втори шанс - ще го пропилееш или ще го оползотвориш ?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Indipendent Разгледай мнение
      А само да попитам - когато в касовата книга има раздел "Сума от касови бележки "СТОРНО" - трябва ли да се пише този фиш със сторнировъчната операция или е достатъчно сумата от касовия бон да се отрази там и да се извади от дневния оборот?
      Прикрепяш сгрешената касова бележка към сторно бележката с телбот, после пишеш сумата в касовата книга на Сторно, и после лягаш да спиш Спокойно и няма да се плашиш от такива дребни неща!

Коментар

• А само да попитам - когато в касовата книга има раздел "Сума от касови бележки "СТОРНО" - трябва ли да се пише този фиш със сторнировъчната операция или е достатъчно сумата от касовия бон да се отрази там и да се извади от дневния оборот?

Коментар

• Няма проблем да го сторнираш, сторното се прави на бланка на кочана касов бон дето е за в случаи че ти спре тока.

Задължително се прилага оригиналния сгрешен касов бон , пишат се трите имена и ЕГН на клиента при които е направена грешката и тои се подписва.
          Ако клиента и избегал, хвани някои приятел ...това всичко се прилага в книгата към дневния отчет и сумата се намалява със сторното.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• забравих само да допълня, че когато се вади месечния и годишния отчет да не забрави счетоводителя да приспадне сумата по сгрешения бон защото ще се забатачат нещата

Коментар

А... пак с един глупав въпрос, понеже не съм много наясно! Трябва да го сторнирам в касовата книга или как трябва да го отразя аз в края на работния ден?
              въпросния сгрешен касов бон го залепваш в касовата книга и пишеш сторно за да се види, че не е даден на клиент

ако веднага след това сте издали друг касов бон на клиент то тогава е хубаво да запишете имената и телефона на клиента който се явява един вид свидетел, че сте сгрешили при издаване на касовия бон

накрая на деня когато изваждате от касовия апарат оборота за деня залепвате фиша след сгрешения бон като под него в касовата тетрадка пишете оборота без сумата от сгрешения бон

никакво ДДС няма да плащате на работодателя си; нито пък могат и имат повод да ви глобяват за тази грешка ..................... всеки греши, но трябва да се внимава за да не ви става навик

горе главата и успех

Коментар

...... Трябва да го сторнирам в касовата книга или как трябва да го отразя аз в края на работния ден?
                Сторнираш го в края на работния ден в касовата книга и отбелязваш че е корекция - толкоз! Нищо сложно и фатално няма .
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• А... пак с един глупав въпрос, понеже не съм много наясно! Трябва да го сторнирам в касовата книга или как трябва да го отразя аз в края на работния ден?

Коментар

• хаха, ами... да, тъпо е малко цяла тема да отварям, просто сгреших днес с този бон, а стойността му наистина не е малка, а шефовете ми изпаднаха в истерия, че сега изход нямало и... притесних се малко

Коментар

Здравейте! Пиша ви за малък, но много важен съвет ако някой мможе да ми отговори... Исках да попитам при погрешно изваден касов бон на висока стойност дали има някаква възможност за анулирането му или ако не може - какви могат да бъдат последствията за работника, има ли вариант той да плати на работодателя само ДДС-то по фискалния бон без други последствия...?
                      Сторнирай просто.......цяла тема индепендънт бейби!

Коментар

• Съвет - погрешно изваден касов бон

Здравейте! Пиша ви за малък, но много важен съвет ако някой мможе да ми отговори... Исках да попитам при погрешно изваден касов бон на висока стойност дали има някаква възможност за анулирането му или ако не може - какви могат да бъдат последствията за работника, има ли вариант той да плати на работодателя само ДДС-то по фискалния бон без други последствия...?
                      Working...
                      X