Здравейте имам следния проблем клиент ми плати цена на нощувките с пос терминал при въвежадане на касов бон вместо сумата 330.00 излезе 330.06 как мога да сторирам на касова бележка на касовия апарат с плащане с карта . Благодаря за отговора
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет - погрешно изваден касов бон
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеа бе вие счети немате ли. по принцип може
Коментар
-
Първоначално изпратено от mimdob811010@abv.bg Разгледай мнениеВъзможно ли е да се направи сторно на голяма сума и какво се изисква от управителя.Чукната е голяма сума на касовия апарат и е приключена сметката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polina Разгледай мнениеа има ли такова понятие- '' не съм изчистил апарата'', пазарувах си в един магазин за млечни продукти, при кеото продавачката се опита да ме метнес 6 лева. когато се върнах и поисках да повторим сметката се оказа,че сметката наистина е по-висока. възможно ли е наистина апарата да е трябвало да бъде изчистен, при условие,че преди мен също имаше хора?
Коментар
-
Първоначално изпратено от lina222@abv.bg Разгледай мнениеЗдравейте!При продажба с издаване на фактура погрешка чукнах касова бележка за плащане с карта,а клиентът плати в брой и държеше да му издам касова бележка за плащане в брой.Направих сторно и за обяснение написах"дублиране на продажба".Правилно ли съм постъпила и трябва ли да уведомя счетоводството на фирмата за това?Предварително благодаря за отговорите!
Коментар
-
Въпрос за сторно бележка
Здравейте!При продажба с издаване на фактура погрешка чукнах касова бележка за плащане с карта,а клиентът плати в брой и държеше да му издам касова бележка за плащане в брой.Направих сторно и за обяснение написах"дублиране на продажба".Правилно ли съм постъпила и трябва ли да уведомя счетоводството на фирмата за това?Предварително благодаря за отговорите!
Коментар
-
Въпрос за сторно бележка
Здравейте!При продажба с издаване на фактура погрешка чукнах касова бележка за плащане с карта,а клиентът плати в брой и държеше да му издам касова бележка за плащане в брой.Направих сторно и за обяснение написах"дублиране на продажба".Правилно ли съм постъпила и трябва ли да уведомя счетоводството на фирмата за това?Предварително благодаря за отговорите!
Коментар
-
С какво да е изчистен ?
С приключването на сметката / издаването на фискален бон / същата се затваря.
Натрупва се само в противен случай.
Абе, изобщо накой разсъждава ли като пуска подобни въпроси ????
Първоначално изпратено от polina Разгледай мнениеа има ли такова понятие- '' не съм изчистил апарата'', пазарувах си в един магазин за млечни продукти, при кеото продавачката се опита да ме метнес 6 лева. когато се върнах и поисках да повторим сметката се оказа,че сметката наистина е по-висока. възможно ли е наистина апарата да е трябвало да бъде изчистен, при условие,че преди мен също имаше хора?
Коментар
-
Първоначално изпратено от gtm Разгледай мнениеА ако оригиналния касов бон го няма?какво се случва?грешката е за 6000лв което е много ддс...имам копие на бележката някои запознат?
Има си сторно бележки за целта на сторнирането, като и в касовата книга пределно логично е обяснен и структуриран процеса.
Коментар
-
а има ли такова понятие- '' не съм изчистил апарата'', пазарувах си в един магазин за млечни продукти, при кеото продавачката се опита да ме метнес 6 лева. когато се върнах и поисках да повторим сметката се оказа,че сметката наистина е по-висока. възможно ли е наистина апарата да е трябвало да бъде изчистен, при условие,че преди мен също имаше хора?
Коментар
-
Първоначално изпратено от gtm Разгледай мнениеА ако оригиналния касов бон го няма?какво се случва?грешката е за 6000лв което е много ддс...имам копие на бележката някои запознат?
Сега сериозно, няма начин да докажеш че бонът не е даден на клиент и че е нереален. Ако имаш копие на бележката обаче, можеш да прибегнеш до узлугите на някой специалист да ти напечата на лента абсолютно същата бележка на същото печатащо устройство като на апарата ти. Така ще имаш оригинал.
Обаче и това не те спасява, защото в твоя случай май издънката е била преди време, т.е. сигурно не си я отразил в касовата книга по наредба 4.
А ако не си си свършил работата поверена ти от НАП да им събираш данъка ДДС, това може да рефлектира върху месечното ти заплащане което ще ти дадат от НАП че им вършиш работата. Пак майтап, те НАП не плащат че им вършим работата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеЗа сторно бележки не сте ли чували Този въпрос е от супер ниско ниво, какво се дискутира толкова не знам... Счетоводители нямате ли сиАко аз съм твоят втори шанс - ще го пропилееш или ще го оползотвориш ?!?
Коментар
Коментар