IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Пряката демокрация е управление чрез масово представяне на всички Класи(кой е казал, че няма?) в Обществото и намиране на най-приемливото решение сред тях по важни въпроси, а не сред ограничен кръг народни представители - депутати, превърнали народната воля в бизнес начинание.

Няма нужда да ти харесва, опитай се да го проумееш

Само да ми кажете дали ще трябва да се гласува по всички въпроси задължително?

Миналата година имаше едно предложение в Шумен, в местния парламент относно изтегляне на заем от 15 милиона за ремонт на улиците.
    Та въпросът, който трябваше да решат общинските съветници, беше какъв да е заемът? Банков или облигационен. Някои предлагаха въпросът да се реши на местен референдум. Щеше да ми е интересно как бай Мангау ще отговори. Пък и не само бай Мангау, ами и кака Пена.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Гигов, Стефан Данаилов упорито говори, че е възможна Коалиция между БСП, Герб, евентуално Кунева...
      Обосновава се, с това, че всички в този момент имат сходни виждания как да се решат проблемите и подобни програми.

Иначе, имаме многопартийна система

Коментар

• Добре бе Мечо, вярно е че Бг се управлява отвратително през последните 23 години, вярно е и че силно намаляхме, като поне 1-2 милиона са емигрирали. Я обаче виж къде са отишли въпросните емигранти - май основно са забегнали към прогнилите капиталистически страни с прогнилата им представителна демокрация! Обаче като се опитваме във форума да поставим въпроса как да се доближим до въпросните страни ти надаваш вой - Ауу,Тирания, зъл капитализъм, на бунт, да се разруши из основи ...

Ами за какво повече да говоря с теб?

Така че или дай някакви практически идеи как да си пооправим къщичката, да подобрим ЕЛИТА и да станем истински европейци или дърпай към Шкорпиловци да си строиш новото безкласово общество!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Гигов, май нещо забрави за лъжата си, че ГЕРБ и БСП няма да се съюзят. Лъжа, която току що опровергах с тези снимки:
          http://4.bp.blogspot.com/_B7T1KtUEzH...Background.bmp
          https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...owrkuPWjZ1EGCA
          Нищо не си опровергал с тъпите снимки, които пускаш вече за стотен път, също като чунчо с неговите проценти.

И що се пъниш като магаре на мост? На снимката Румен Петков целува Цецка Цачева по случай РОЖДЕН ДЕН. Много добре го помня. И по-грозни съм целувал по такъв случай.
          И са известни симпатиите на Р. Петков към Бойко.
          Ама Румен Петков вече не кара влака! Той е в девета глуха!
          Влака го кара Станишев. А Бойко направи всичко възможно да го превърне в свой ЛИЧЕН враг.

И пак те питам, не се скатавай!

При пряката демокрация ще има ли данъци?

Коментар

• Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение
            .................
            В последните няколко поста си набъркал де що философии и движения си се сетил

Няма нищо общо между Анархизма и Пряката демокрация...за комунизма...пък изобщо )
            Сравняваш прякото участие на народа във взимане на решения за Управлението с ...безвластието на анархистите и комунизма - една система, в която реално никога не е имало власт на народа.
            За колко Референдума си чувал в комунистическите страни.
            Аз знам за българския, когато е трябвало да се вземе властта...от народа през 1946.

Пряката демокрация е управление чрез масово представяне на всички Класи(кой е казал, че няма?) в Обществото и намиране на най-приемливото решение сред тях по важни въпроси, а не сред ограничен кръг народни представители - депутати, превърнали народната воля в бизнес начинание.

Няма нужда да ти харесва, опитай се да го проумееш

Коментар

"...Нали последните 23 години ни казвахте вервайте ни ще ви оправим. И за последните 23 години така ни доближихте до успелите западни държави, че ви изритахме с камъни. Айде стига демагогия..."

Та по този повод ТИ казваш следното - НЕ, няма да се стремим да се доближим до успелите западни държави, ние ще правим нещо различно, нещо ново, красиво, възвишено...

Ние за пръв път в историята на човечеството ще постигнем Свободата с главно С и Справедливостта, пак с главно С!

Да бе, полека че ти повервах

Я първо си постигнете справедливостта в Шкорпиловци, да я видим как изглежда въпросната Справедливост, пък после да я приложим в републикански, континентален и глобален мащаб
              Издишаш, енергетик, за последните 23 години хората много добре усетиха, че водите политика на ГЕНОЦИД над българите. Не от хубаво намаляхме за 23 години от 9 милиона на 5 милиона.

Хората се осъзнаха и сами ще решат какво да направят и няма да ви питат. Няма да питат повече палачи от рода на Бойко Борисов и Румен Петков. Непримиримо враждували. Като се целуват по устата
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Гигов, май нещо забрави за лъжата си, че ГЕРБ и БСП няма да се съюзят. Лъжа, която току що опровергах с тези снимки:
                tnm

Коментар

• "...Нали последните 23 години ни казвахте вервайте ни ще ви оправим. И за последните 23 години така ни доближихте до успелите западни държави, че ви изритахме с камъни. Айде стига демагогия..."

Та по този повод ТИ казваш следното - НЕ, няма да се стремим да се доближим до успелите западни държави, ние ще правим нещо различно, нещо ново, красиво, възвишено...

Ние за пръв път в историята на човечеството ще постигнем Свободата с главно С и Справедливостта, пак с главно С!

Да бе, полека че ти повервах

Я първо си постигнете справедливостта в Шкорпиловци, да я видим как изглежда въпросната Справедливост, пък после да я приложим в републикански, континентален и глобален мащаб

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    А при пряката демокрация ще има ли данъци?
                    Май нещо забрави за лъжата си, че ГЕРБ и БСП няма да се съюзят. Лъжа, която току що опровергах с тези снимки:

Last edited by mechobikov; 30.03.2013, 23:04.
                    tnm

Коментар

Ами то докато прилагаме това, което ти със зъби и нокти защитаваш, за 23 години българите от 9 милиона станахме 5 милиона. Да ви оставим още 23 години да си разигравате коня и съвсем да изчезнем ли предлагаш ???
                      А при пряката демокрация ще има ли данъци?

Коментар

Айде пак с лозунгите - Тирания

А бе ние нека успеем да се доближим до "тирании" като Чехия, Полша, Естония, пък ще скачаме до тавана! Ама това за теб е явно недостатъчно, друго си е да изумим света с Мечобикова Народна Демокрация, нали!

Аз ти гарантирам следното - ако представиш на българския народ алтернативата да се доближи до успелите западни демокрации (колкото и трудно да изглежда това в момента) или да стартира поредния екстравагантен социален експеримент, който никой никъде досега не е прилагал нали се сещаш какъв резултат ще се получи?
                        Точно за това революционерите като теб искат да вземат властта с преврат и да наложат идеите си с ТЕРОР - друг начин за осъществяване на налудничвите ви проекти НЯМА!

Та и този мислител от линка дето си ми го пратил, ги е надробил едни - обществена собственост, трудова повинност, хибрид от пазарна и планова икономика и пр. - абсолютен гювеч, пази боже да тръгнем да го правим!
                        И между другото - тъй както говори за пряка демокрация по общините, когато ставало дума за по-мащабни проекти - транспортни и пр. решенията да се взимали от ПРЕДСТАВИТЕЛИ на общините в регионални събрания!!! Какво стана с повсеместната пряка демокрация бе Мечо - даже твоя човек признава, че от определено ниво нагоре това просто НЕ РАБОТИ !!!
                        Нали последните 23 години ни казвахте вервайте ни ще ви оправим. И за последните 23 години така ни доближихте до успелите западни държави, че ви изритахме с камъни. Айде стига демагогия.
                        tnm

Коментар

Днес слушах "Деконструкция" и двама теоретици говориха много умно, ама ако ги слушаш и се размислиш трябва да си метнеш въжето.
                          Единствената цел на представителите, след като народа ги избере, е да грабят колкото могат, като същевременно се опитват да излъжат народа ако може пак да ги избере.

Ти можеш ли да посочиш поне едно правителство за последните 23 години, което да не е грабило юнашки ???
                          tnm

Коментар

• Айде пак с лозунгите - Тирания

А бе ние нека успеем да се доближим до "тирании" като Чехия, Полша, Естония, пък ще скачаме до тавана! Ама това за теб е явно недостатъчно, друго си е да изумим света с Мечобикова Народна Демокрация, нали!

Аз ти гарантирам следното - ако представиш на българския народ алтернативата да се доближи до успелите западни демокрации (колкото и трудно да изглежда това в момента) или да стартира поредния екстравагантен социален експеримент, който никой никъде досега не е прилагал нали се сещаш какъв резултат ще се получи?
                            Точно за това революционерите като теб искат да вземат властта с преврат и да наложат идеите си с ТЕРОР - друг начин за осъществяване на налудничвите ви проекти НЯМА!

Та и този мислител от линка дето си ми го пратил, ги е надробил едни - обществена собственост, трудова повинност, хибрид от пазарна и планова икономика и пр. - абсолютен гювеч, пази боже да тръгнем да го правим!
                            И между другото - тъй както говори за пряка демокрация по общините, когато ставало дума за по-мащабни проекти - транспортни и пр. решенията да се взимали от ПРЕДСТАВИТЕЛИ на общините в регионални събрания!!! Какво стана с повсеместната пряка демокрация бе Мечо - даже твоя човек признава, че от определено ниво нагоре това просто НЕ РАБОТИ !!!

Коментар

Не си криви душата. Ясно съм се заявил ПРОТИВ тиранията. Ама не вярвам в революцията ти. Вярвам в еволюцията и за това се стремя да избирам по-малкото зло.
                              В този момент ГЕРБ олицетворява тиранията и за това съм с тези, които НЯМА да се съюзят с ГЕРБ, каквото и да приказват форумните мишки.
                              Тези снимки ми говорят обаче точно обратното на това, което твърдиш
                              http://razkritia.com/wp-content/uplo..._pregradka.jpg
                              http://www.bulgaria-news.bg/explorer...3/original.jpg
                              tnm

Коментар

Днес слушах "Деконструкция" и двама теоретици говориха много умно, ама ако ги слушаш и се размислиш трябва да си метнеш въжето.

Коментар

Working...
                                X