IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Странно, защо някой като заговори за формата на пряка демокрация в Исландия - всички казват - О, това е шепа народ, колкото един наш град.
    За Швейцария - нищо не казват, защото е дори малко по-голяма от нас.
    За Еквадор и решението за несъобразяване с големите сили - пак мълчание --а е два пъти по-многоброен от нас .
    Защото явно в темата пишат основно платени драскачи и от централите са им дали ясни указания да защитават статуквото, отговарящо за схемите за източване на държавата, със зъби и нокти.

Не знам забелязваш ли логиката на енергетика. Да сме му дадели примери за действаща пряка демокрация ама да не била като швейцарската и исландската. И какво им е лошото на Швейцарската и на Исландската демокрации ??? Лошото за Енергетика е, че това са примери, които оборват яловите му тези, че пряката демокрация е утопия. Ами за твое съжаление, Енергетико, не е утопия, а реално действаща система, при която схемите за източване на национално богатство не работят !!! Заради това п*************икаят гас партиите от червения дол дренки, защото се страхуват да не би Лъвът да им затвори кранчето, което ги храни вече 23 години и държи целия български народ беден, под минимума необходим за оцеляване.

А Еквадор им е такъв трън в очите на червените дренки, че няма накъде повече. Защото Еквадор оборва тезата им, че видите ли сме изцяло зависими от великите сили и край. Ще гласувате за нас, защото ние слушкаме великите сили и източваме в полза на техни структури българско национално богатство, щото нямало било иначе как. Пък то се оказа, че има как. Националноотговорния елит на Еквадор го доказа недвусмислено като осъди великите сили в техните съдилища. Оказа се, че ако на власт са националноотговорни политици държавата може бързо да излезе от калта. Ей за това не се чува по българските медии нищо за Еквадор. Щото ще им лъснат корумпираните, алчни червени задници на нашите политици, на пладнешко слънце.
    Last edited by mechobikov; 31.03.2013, 07:09.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Нищо не си опровергал с тъпите снимки, които пускаш вече за стотен път, също като чунчо с неговите проценти.

И що се пъниш като магаре на мост? На снимката Румен Петков целува Цецка Цачева по случай РОЖДЕН ДЕН. Много добре го помня. И по-грозни съм целувал по такъв случай.
      И са известни симпатиите на Р. Петков към Бойко.
      Ама Румен Петков вече не кара влака! Той е в девета глуха!
      Влака го кара Станишев. А Бойко направи всичко възможно да го превърне в свой ЛИЧЕН враг.

И пак те питам, не се скатавай!

При пряката демокрация ще има ли данъци?
      Като искаш да не те сравнявам със Стамболов, не крещи и не увеличавай шрифта като Стамболов. И не ми пиши с големи червени букви на черни точки, както пише и Стамболов. Какво му е лошото на нормалния шрифт.

Данъците ще са такива, каквито ги определят хората. Каквито са необходими за функциониране на държавата.

Не са само снимките. Има вече и откровено политическо говорене за обединение на партиите от статуквото при необходимост в бъдещия парламент.

Не ми обяснявай, че Станишев е света вода ненапита, сякаш си забравил как Серго на времето спечели определен брой места в парламента именно с обещание пред избирателите си да детронира царя, а после се коалира именно с царя, но понеже не беше достатъчно взеха на лодката и Ахмед Доган, само и само да няма нови избори и да не се заплаши по никакъв начин статуквото. Бъди сигурен, че ако и местата на Догановите хора не бяха достатъчни, щяха да се коалират и с ДСБ и със СДС и с Болен Лидеров и със Сатаната ако трябва, не бъди дете.

И сега ще стане така ако се наложи. Надявам се да им се наложи за да лъсне дори и за теб, че всички са от един червен дол дренки и не искат да променят добре смазаната система на източване на държавата.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Грейна слънце, Бойко свали кръвното, излезе на открито и вече поздравява варненци с новият им медицински циклотрон. Закупен със средствата на болницата, но до юни всички големи градове ще имат същия ,обещава Бойко. След като представи на журналистите "протестираща", която да му чете благодарствено писмо и след като основа движение "Орлов мост", това допълва симптоматиката. За съжаление тя не се ограничава с него.
        "Бойко Борисов честити на варненци първия в страната циклотрон"
        http://www.segabg.com/article.php?id=643041
        http://www.varnautre.bg/2013/03/30/1...boti_vuv_varna
        ЕХ ДРУГАРИ КОМУНИСТИ

Коментар

• http://www.glasove.com/bb-bivshbudes...uvV60.facebook
          Б.Б. (Бивш-Бъдещ)
          30.03.2013 / 16:45 от: Татяна Ваксберг, Дойче Веле
          Бойко Борисов не е падал от власт, той просто е в отпуска. На 13 май отново ще бъде на работа. Това не са изводи от социологически изследвания, а от събитията в последния месец. Резултатът от тях е следният:

Правителството падна от власт без да са го бутали и сега Цветанов и Борисов обикалят страната под двойна закрила – тази на НСО и тази на Изборния кодекс, който ГЕРБ им осигури. Ще се впуснат в една предизборна напревара, която в честния си законен вид изисква стотици хиляди за медийно отразяване, а в нечестния си вид просто попътни медии - две посоки, в които именно ГЕРБ е безспорният лидер. Накрая ще се явят и на избори, в които ГЕРБ ще председателства 30 РИК от 31 възможни.

Само Тодор Живков досега е слизал от политическата сцена толкова светкавично, колкото Борисов – Живков с безпомощен вид, а Борисов – с ядосан. Но и двамата се оттеглиха с едно и също покорство, сякаш са били пометени от по-висша воля. Само че Живков наистина си отиде, а Борисов ...

Коментар

Аз ще те попитам друго ...защото, ако ти отговоря на този въпрос, ще се сетиш за десетки други специфични...

Каква е логиката - кметовете да се избират мажоритарно, а общинските съветници - пропорционално - основно от листите на партиите?
            И сега на първата част от постинга ти.

Да, ще питам и други КОНКРЕТНИ въпроси. Защото живеем в реална държава, а не на остров Утопия.
            Питах и колегата Мечобиков дали ще има данъци, ама той се скри.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

....
              А лично моето мнение за избор на общински съветници е те да се избират също мажоритарно. Тогава 3-4 хиляди души ще избират един общински съветник. И по-трудно ще се промъкне някой негодяй. Особено ако има стабилен механизъм за отзоваване на негодниците. Такъв механизъм няма да е труден в този случай. Все пак става въпрос за малък брой избиратели.
              И моето мнение е такова!
              И ...местни референдуми по важни за града въпроси.

Коментар

• Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение
                Съни, пропускаш Куба, Боливия и Венецуела със славния команданте Чавес - надеждата на цялото прогресивно човечество - О, пардон, той май почина, ама чух че щели да му изградят мавзолей, та въпросното прогресивно човечество да има къде да ходи на поклонение
                Говорим за Пряка демокрация, не за различни форми на диктатура или комунизъм, не ги набърквай все )

Лека нощ на всички

Коментар

Аз ще те попитам друго ...защото, ако ти отговоря на този въпрос, ще се сетиш за десетки други специфични...

Каква е логиката - кметовете да се избират мажоритарно, а общинските съветници - пропорционално - основно от листите на партиите?
                  Каквато е логиката при избор за президент и народно събрание.
                  И мажоритарния и пропорционалният избор си имат своите предимства и недостатъци.

За кметът ПЛЮС в мажоритарният избор е, че общините са сравнително неголеми обществени формации, където лесно се разбира ЛИЧНОСТТА каква е.
                  А лично моето мнение за избор на общински съветници е те да се избират също мажоритарно. Тогава 3-4 хиляди души ще избират един общински съветник. И по-трудно ще се промъкне някой негодяй. Особено ако има стабилен механизъм за отзоваване на негодниците. Такъв механизъм няма да е труден в този случай. Все пак става въпрос за малък брой избиратели.

Коментар

• Драга Съни, примерите дето ги даваш - Исландия, Швейцария, Еквадор - категорично не отговарят на изразените в този форум идеи за премахване на партиите и установяване на пряка демокрация! Всички гореизброени са Представителни Многопартийни Парламентарни Демокрации!!!
                    Които Мечо тутакси би сринал, понеже са по презумция Тирании

Коментар

• Съни, пропускаш Куба, Боливия и Венецуела със славния команданте Чавес - надеждата на цялото прогресивно човечество - О, пардон, той май почина, ама чух че щели да му изградят мавзолей, та въпросното прогресивно човечество да има къде да ходи на поклонение

Коментар

• Излез от клетката
                        http://www.youtube.com/watch?v=aR7S_WeEmlg

Коментар

• Айде кажете я най-накрая коя е тая държава с пряката демокрация

Съни, понеже гледам че и ти си твърдо ЗА пряка демокрация, а Мечо се позовава на твои писания - та и теб да те питам - В коя държава ПРЕЗ 2013 г. се прилага пълноценно пряка демокрация , без "...ограничен кръг народни представители - депутати, превърнали народната воля в бизнес начинание....", че на мен май такава в момента не ми е известна?

Айде посочете я най-накрая тая държава, та да попрочета за нейните успехи, да се просветля, пък току виж сте ме убедили да мина във вашия лагер

Иначе май се връщаме в изходната точка - светли, възвишени идеи и гениално социално инженество - да ама не, аз вече този филм със светлите идеи съм го гледал! Айде ако може първо някой друг народ да ги изпробва, пък ние засега "да се снишим в окопа и да изчакаме", както казваше Тато

Коментар

• Странно, защо някой като заговори за формата на пряка демокрация в Исландия - всички казват - О, това е шепа народ, колкото един наш град.
                            За Швейцария - нищо не казват, защото е дори малко по-голяма от нас.
                            За Еквадор и решението за несъобразяване с големите сили - пак мълчание --а е два пъти по-многоброен от нас .

Коментар

А на мен много ми харесва пряката демокрация. Да!
                              Само да ми кажете дали ще трябва да се гласува по всички въпроси задължително?

Миналата година имаше едно предложение в Шумен, в местния парламент относно изтегляне на заем от 15 милиона за ремонт на улиците.
                              Та въпросът, който трябваше да решат общинските съветници, беше какъв да е заемът? Банков или облигационен. Някои предлагаха въпросът да се реши на местен референдум. Щеше да ми е интересно как бай Мангау ще отговори. Пък и не само бай Мангау, ами и кака Пена.

Коментар

Гигов, Стефан Данаилов упорито говори, че е възможна Коалиция между БСП, Герб, евентуално Кунева...
                                Обосновава се, с това, че всички в този момент имат сходни виждания как да се решат проблемите и подобни програми.

Иначе, имаме многопартийна система
                                Съни, басирам се на бутилка каквото искаш питие до 100-200 лева, че БСП докато е Станишев лидер, няма да се коалира с ГЕРБ. Независимо какво говори Ламбо.
                                Приемаш ли?

Коментар

Working...
                                X