IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    А не извини ме- няма как да смесвашинформацията с обидите..Аз информацията мога да я подмина, но обидите не.Както се вижда троловете също са засегнати и това е начин да им се наложи мярка.Отбелязвам ФБ където за обиди има непрестани блокирания..За мен универсалния принцип е- изрази мнение или сподели информация без да я насочваш лично към никого- изобщо без определения към никовете..Когато кажеш на жената кифла, на тебе ще ти кажат педал, лакто е и в живота де
    Е точно за това са обидите, защото не ги пропускате. Не мисля че се засягат тролове от обиди. То всъщност обида към трола е доказателство за всеки трол че си върши работата както трябва.

Коментар

• А не извини ме- няма как да смесвашинформацията с обидите..Аз информацията мога да я подмина, но обидите не.Както се вижда троловете също са засегнати и това е начин да им се наложи мярка.Отбелязвам ФБ където за обиди има непрестани блокирания..За мен универсалния принцип е- изрази мнение или сподели информация без да я насочваш лично към никого- изобщо без определения към никовете..Когато кажеш на жената кифла, на тебе ще ти кажат педал, лакто е и в живота де

Коментар

Равновесие не мисля, че е уместно оправдаването и агресията под каквато и да е форма..Това е все едно в живота да те бутат и обиждат непознати хора..Ти не си казваш, ама този може да е глупак, или необразован- нека да го прави.Чувал ли си израза воинстваха простащина и неграмотност, за подобни случаи се отнася..Лошото на подминаването на глупаците е, че те нямат мярка и като въпросния трол оспамят всичко- та даже смятат форума за бащиния .Веднъж спомена мечтата си за 18000 поста, а друг път за 20000.Ами да си направи една тема 20000 поста на трола и ние няма да влизаме вътре, но няма как да се приемат обидите и простащината
        Аз не оправдавам агресията - не ми харесват безсмислените нападки. Но отлично разбирам че това е просто инструмент и за да може да работи този инструмент трябва да има върху какво да работи.

В живота се атакува личност с цел да се атакува личност. В интернет се атакува личност с цел да му се атакува мнението. Ако мнението на атакувания не се променя от атаки срещу личноста му то и самата атака е напълно безсмислена.

Воинстващата простащина и неграмотност в живота е с цел някой да се доказва. В интернет е с цел другите да не могат да се доказват.

Коментар

• Равновесие не мисля, че е уместно оправдаването и агресията под каквато и да е форма..Това е все едно в живота да те бутат и обиждат непознати хора..Ти не си казваш, ама този може да е глупак, или необразован- нека да го прави.Чувал ли си израза воинстваха простащина и неграмотност, за подобни случаи се отнася..Лошото на подминаването на глупаците е, че те нямат мярка и като въпросния трол оспамят всичко- та даже смятат форума за бащиния .Веднъж спомена мечтата си за 18000 поста, а друг път за 20000.Ами да си направи една тема 20000 поста на трола и ние няма да влизаме вътре, но няма как да се приемат обидите и простащината

Коментар

Това е добре , че констатираш троленето , но не съм съгласен за свободта му в икономическия форум..Ами да си направят една тема или форум за тролове и да си избиват в нея комплексите.Това е сериозен професионален форум за финанси и икономика и няма място за простаци и лумпени
            Е като махнеш един трол ще се появи друг. То това няма спиране. Като се забрани един начин на тролене, ще се появи друг начин. За мен лично дали някой убижда другите или просто пуска безкрайно дълги цитати от статии, или вкарва дискусията в повтаряне на лозунги през два поста, или просто приказва малоумия без да се спира ефекта е все еднакъв. Всякаква дискусия изчезва. няма как с правила това да се прекъсне - дори защото ако някоя партия например реши да ксапе някаква дискусия е достатъчно да вкара пет полудидиота, които всъщност наистина да си изказват собствените мнения, без тролене и без заяждане. И да им кажат че очакват от тях поне по 20 поста на ден.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
              Предвид, че понякога вкарваш и психологията като арбитър ...не звучиш в този момент сериозно (ето ти една определност на ника)

Какво значи анон не вкарва емоция ))
              Какво е жлъчното му словоизлияние към точно определени никове???!
              Какво е дразненето???! )

Разликата е във вида емоция.
              както народът казва --някои се "хранят" със злоба...ИЛИ пари по определени задачи...
              когато се впрегне тази злоба за атака срещу мнения от политически характер....става пандемия...всяко инакомислие се анатемосва
              Да живее единомислието
              На анон думите са напълно премерени с цел да ви изкарат от нерви. В същото време не приема лично никакви атаки срещу него. Което реално си е съвсем нормално поведение в интернет. Все пак в интернет никой не застава с цялостната си личност. Това което се появява е само един профил, един ник.

Жлъчното му поведение към точно определени никове е такова защото точно тези никове му се връзват.

Дразнене е точно това което се разбира. Не мисля че е злоба, просто скоро е инструмент. Инструмент за създаване на безсмислени и грозни диалози. Но ключовото е диалог - ако някой си води безсмислени и грозни монолози това си е само за негова сметка. В момента в който някой му влезе в тона и нещата се превръщат в гротеска.

Не знам какви са причините за троленето - може и наистина да е да се отказват другите да пишат. Може и да е просто убиване на време като се дразнят другите. И в двата случая не си заслужава да му се обръща внимание.

Коментар

• Това е добре , че констатираш троленето , но не съм съгласен за свободта му в икономическия форум..Ами да си направят една тема или форум за тролове и да си избиват в нея комплексите.Това е сериозен професионален форум за финанси и икономика и няма място за простаци и лумпени

Коментар

• Както вече казах Анон троли. Това не е влизане в дебат, не е споделяне на мисли а просто дразнене на другите. Видя какво ви дразни и прави точно това. Което всъщност е целта на всеки трол - да изкара емоционална реакция която реално да подлуди тези които му се връзват.

Аз поне не виждам лошо да се отвръща на подобно дразнене, въпроса е че като отвръщате емоционално всъщност правите точно това което той очаква от вас. Като реално давате смисъл на самото тролене. без вашата емоционална реакция и самото тролене е безсмислено. Ако искате да накажете някой трол просто не му се връзвайте. И ако все пак решите да отговаряте го правете без да се ядосвате.

Коментар

• Равновесие, доколкото зад никовете се крият живи хора то и обидите и дразненето към тях са реални.Не виждам разлика в обидите, но има голяма разлика в това кои започват първи.Аз не се обиждам , но не мога да позволя полуграмотни комплексари и простаци с 15000 поста да сеят обиди и глупости из целия форум.Няколко пъти го питам - ти с какво допринесе с 15000 мнения за финансите и икономиката. но отговор няма.Следват обиди и нападки..Разбира се, че ще отговорим..С години не съм влизал в политика, но не мисля , че е редно ако решиш да изразиш мнението си където и да е да не те обиждат..Не е само това този комплексар стигна дотам , че от величието на просташкото си празно самочувствие да твърди, че нивото на форума било много ниско и само неговите мнения са ценни..Един нормален мъж и човек не може да обижда системно жени, защото не мислели както иска тои..Всеки случаи няма да му е лесно на миризливия трол без мярка в близките месеци..Аз в началото дълго го подминавах, но свърши и това- тази агресивна неграмотна простащина трябва да се спре- овоня форума..Гордее се лумпена, че обижда хората и води воиниВсе пак Инвестор е водещ форум за икономика и финанси и не е място за полуграмотни дебили- платени активисти на партии.Винаги за да отговоря с обиди съм бил предизвикан..Как моля да си християни и милостив с някои , когато те са агресивни и обиждат..За мен Инвестор , както е в други форуми трябва да забрани изобщо обидите и личните нападки..

Коментар

• Защо ви е скъп тока-ето ви част от отговора: Заради некадърното герберастко управление!

Явор Куюмджиев: БГ енергетика е декапитализирана
                      Явор Куюмджиев

Колапс е много точна оценка за днешното състояние на българската енергетика. Причините за тази ситуация са основно три.

Първата причина е безхаберното управление на ГЕРБ, които задълбочиха съществуващите проблеми и създадоха нови в сектора.
                      Втората причина за този хаос и колапс е повишаването на такса пренос, което на свой ред доведе до два нови проблема. Частично тук трябва да търсим вината за повишаването на цената на тока за потребителите, а другият е спирането на българския износ на електричество. Достатъчно е да припомним няколко цифри, които ще потвърдят тези заключения. Ако през 2008 г. сме изнасяли около 1600 мегавата, тази година едвам стигнахме до 400. Когато българската електроенергетика плати 36 лева такса пренос, нейният ток става непродаваем в съседните страни. За пръв път от 30-40 години България от износител се превърна в транзитна страна, през която преминава румънски и унгарски ток, който се продава в Турция и Гърция.

Другият основен проблем е включването на ненужно и огромно количество централи с възобновяеми източници, преди всичко фотоволтаици. Към момента имаме инсталирани 950 мегавата подобни централи. Според плана от 2007 г. българската енергетика може да понесе 300 мегавата и то до 2020 г. Не трябва да се забравя, че от тези над 900 мегавата 850 са инсталирани след 1 януари 2012 до ден-днешен. Това е една от основните вини на ГЕРБ в отрасъла, че допусна безумен скок на ВЕИ. Освен това управляващите направиха и друга грешка, като въведоха такса достъп за ВЕИ, която беше буквално измервана на око. Едни плащаха по 10 лева, други по 100, което на свой ред доведе до цяла поредица дела срещу държавата, заведени от инвеститорите в тези фотоволтаични централи.
                      ...........................
                      Партньорската проверка е една чисто пиар акция и е абсолютно ненужна и не ни е необходима. Тя открива една дълбока некомпетентност на управляващите сега, а също така и на тези, които бяха на власт в предишните три години и половина.
                      ..........................
                      В резултат българската енергетика беше декапитализирана, тя понесе серия от удари. От една страна нейните доходи бяха спрени заради невъзможността да изнася ток, от друга - и изтеглиха всичките средства, които бе акумулирала за развитие. /БГНЕС
                      Така е, когато оставиш крадливите мутро-милиционери да управляват държавата и такива сложни отрасли като енергетиката.
                      Това е все едно да дадеш на седемгодишно пакостливо дете да кара леката кола, а то до сега е карало само блъскащите се колички в лунапарк.
                      И естествено колата (държавата) катастрофира.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Георг Тупарев, съпредседател на Зелените: Аз лично никога не съм правил компромиси (в политиката в частност) и никога няма да правя. И ако не бях убеден, че болшинството от зелените ми приятели не са безкомпромистни, нямаше никога да съм член на Зелените. Ако не беше така, ние нямаше да бъдем извън парламента толкова дълго. Но ние имаме дългосрочен план, план който искаме да звещаем и на децата си. С такава нагласа хората не правят компромиси...
                        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Borislav Sandov
                          Новините за създадените предизборни коалиции още повече ме отвратиха от партийното инженерство в България. Мимикрията започва чак да 'боде в очите' като се натрапва с ясно различимата подмяна на истинското с фалшивото. Модификации, наречени коалиции от партии си слагат заглавия, които нямат нищо общо със самите тях. "ВМРО-ОРЛОВ МОСТ" по никакъв начин не могат да се идентифицират с цветните и интелигентни хора от протестите през лятото на 2012. С "ГОРДА България" не следва патриотите реално да се гордеят, защото това е просто 'коктейл' от мутри като Слави Бинев и Алексей Петров. "ГРАЖДАНСКА ЛИСТА "МОДЕРНА БЪЛГАРИЯ" нито са модерни, нито са автентично формирование на гражданското общество. "СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ" отдавна е загубил връзката си със старото СДС, а още по-малко са демократични. "ЦЕНТЪР - СВОБОДА И ДОСТОЙНОСТВО" наивно си представя НДСВ в центъра на внимание, а за партньорите им явно свободата се простира до напускането на ДПС. "БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ" от своя страна е креатура на 'оцветилият се в псевдозелено' Лупи и е нищо повече от откраднат слоган на Йоло Денев и несъвместима асоциация с революцията в арабските страни. "ДСБ-БДФ" се оказа скандал, но не и демократичен форум. А "КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ" е очивидна коалиция за Русия.
                          ГМО гилдията следва да завиждат на българските партийни инженери.
                          Добре че има и носители на различна политика в предстоящите избори. Чисти, истински и автентични. Хора, които не влизат в схеми, не подлежат на модификация. Хора, които не яхват вълната, а я създават. Именно, това сме Зелените.
                          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Анон не вкарва никакви емоции в заяжданията си, прави го само за да ви дразни. И вие му се дразните като при това вкарвате емоции. Така късата пръчка остава при вас. Колкото ще да го предизвиквате на него просто не му пука, на вас ви пука.

Точно пък в интернет и точно пък в тема за политика няма как да очакваш последователност. Няма да се учудя ако от един ник пишат и трима, четирима или кой знае още колко човека.
                            Първият смислен пост тази вечер!!!! Освен моите, разбира се.

Равновесие, не ги дразня, както и не изпитвам някакво задоволство. Общо взето - през оная работа ми е и само си запълвам времето.

Ако тук пишат хора, грамотни, опитни, видяли две и двеста - ще си мълча или от време на време ще ги питам нещо. Няма значение дали са от БСП, ГЕРБ или която и да било партия.

И както написах няколко поста по-надолу: Не може неграмотни хора в писането си, неуки в мисленето си, да се изживяват като ментори на тук четящите.

П.П. И по тази причина няма да бъдат оставени на мира!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                              мисля, че е коректно да си имал предвид обръщение - аноне, аноне.....
                              Погледни последните 6 страници и виж, този ник има ли 2 мнения по същество.
                              Само обиди и заяждане...

Равновесие, никовете имат значение, дотолкова, доколкото зад тях стоят и мнения и позиция, които следват последователно.
                              Точно, както и хората около теб - очакваш определеност от ...определени хора.
                              Със сигурност, все имаш някой познат...при когото очкаванията ти спират дотам да очакваш ...несериозност ...
                              тук, например, чунчо вече директно го прескачам, намирам за загуба на време да го чета
                              Анон не вкарва никакви емоции в заяжданията си, прави го само за да ви дразни. И вие му се дразните като при това вкарвате емоции. Така късата пръчка остава при вас. Колкото ще да го предизвиквате на него просто не му пука, на вас ви пука.

Точно пък в интернет и точно пък в тема за политика няма как да очакваш последователност. Няма да се учудя ако от един ник пишат и трима, четирима или кой знае още колко човека.

Коментар

• Да така е и аз го преска4ам лека ви
                                Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

Working...
                                X