IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как не ви очрузва бее, бахти

Тука сте си трима-четрима льольовци само...

А бе добре ли ви плащат? И аз да се включа ако е добре

Коментар

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
      Аз винаги съм гласувал за една и съща партия и никога не съм съжалявал, че съм гласувал за тях, а тези които си мислят че разбират от политика всеки път гласуват за различна партия и винаги съжаляват за избора си следователно и сега може би ще сбъркат в избора си. Бе Си Пет у винаги е бил възможно най-лошия избор. Те никога не са управлявали добре.
      Е, а кажи, коя е тази партия, в ръководството на която няма от наследниците на ПОЛИТБЮРО, че и аз да има за кого да гласувам.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Сирьозну? Ма верно ли?

Щото при Станишев доходите растяха изпреварващо спрямо инфлацията, затуй ли обедняхме? А при Боко, щото доходите растат по-малко от инфлацията сме забогатели?
        И щото при Станишев растеше фискалния резерв, демек спестяванията на държавата, а при Боко резервът свърши, затуй ли забогатя държавата?
        Щото при Станишев намаляваше вътрешния и външен дълг, а при Боко се увеличават. По-богати ли са задлъжнелите?
        Щото при Станишев имаше работа за всички, а при Боко стигнахме рекорди в безработицата. Безработните ли са богати?

А за корупцията с какви очи говориш. Нали заради вашата герберстка корупция не можем да влезем в Шенген вече четвърта година! Бахти нахалството!
        Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Сергей Станишев

Eдвин Сугарев
        http://www.svobodata.com

Да стане виден мащаба на комунистическите лъжи. Да се види например, че “опоскания” фискален резерв съдържа пет милиарда. В наследството на тройната коалиция в него имаше осем милиарда (според твърденията на Сергей Станишев) – но същото съдържаше и три милиарда дългове.

В този смисъл сметките са изравнени – благодарение на “лошия” Симеон Дянков, който не даваше да се харчат пари за щяло и не щяло. И не “преразпределяше” по един-два милиарда бюджетни излишъци всяка година, както правеше неговия предшественик.

Зад тези изравнени сметки обаче се крият различните геополитически обстоятелства, при които управляваха Станишев и Борисов. Първият – в благодатния климат на една страна, току-що приета в ЕС – при огромен ръст на външните инвестиции и благоденстващата макрорамка на икономическия балон в строителството и други сектори. Вторияв условията на глобална криза, предизвикана именно от това мнимо благоденствие, при драматично свити външни инвестиции и стагнация както на вътрешните, така и на външните пазари.

Именно тези обстоятелства пораждат разликите. Защото по един начин се управлява при инвестиции над седем милиарда евро годишно, а по друг – при свиването им под два. И е наистина за чудене, че при такъв ръст на приходите, какъвто тройната коалиция придоби след 2007 г., тя не подобри дори на йота качеството на живот на българите – и не остави практически никакви материални бонуси от своето управление.

След Станишев останаха гьолът Белене и златният Цанков камък, глътнали милиарди на българските данъкоплатци. Някой да се сеща за нещо друго, оставено в наследство – освен дългове и бакии?

Пита се прочее – къде са потънали всички тези пари. Отговорът е прост – в нечии джобове.

Има обаче и едно друго различие, за което никой от левите услужливо не споменава. И то е корупционния климат, белязал управлението на кабинета Станишев. В това отношение неговото управление постигна рекорд – и то абсолютен. Това е най-корупционния кабинет в цялата история на България.

Той с лекота би рекордите на други корупционни кабинети, подкрепяни открито или скрито пак от левицата. Надхвърли дори корупционните подвизи на кабинета Беров, наричан “правителството на Мултигруп”. Надмина дори дори постиженията на кабинета Сакскобургготски, с грандиозните му корупционни сделки по замяната на външния дълг и по продажбата на БТК.

Само при една от неговите перманентни корупционни практики – заменките на земи по крайбрежието и в планинските курорти – щетите на държавата се изчисляват на над шест милиарда лева. Гьолът Белене вкара НЕК в практически фалит – и нека тези, които негодуват срещу сметките си за ток, все пак си дадат сметка, че чрез тях изплащат именно онези 2,2 милиарда дългове, натрупани от НЕК за въпросния гьол.

И когато се вопие за прекаления акцент върху строежа на магистрали, нека все пак си припомним и как се “строяха” пътища при тройната коалиция – чрез афери от типа на “батко и братко”, които донесоха на България незавидната слава на най-корумпираната страна в ЕС.

И когато се мери корупционния потенциал на последното правителство, дали пък някой няма да си спомни за дребната подробност, че обвиняващи от типа на Сергей Дмитриевич просто нямат моралното право да споменават въобще думата “корупция”, тъй като – ако бяхма правова държава – отдавна трябваше да са в раиран костюм.

Примерно – дали някой си спомня за пресно оправданите Марио Николов и Людмил Стойков (първият от които крупен спонсор на БСП, а вторият – на бившия президент Първанов), заради чиито корупционни сделки с пари на европейските данъкоплатци се стигна до спиране на еврофондовете, от което страната ни загуби стотици милиони евро?

И като става дума за персоналната отговорност – дали някой е забравил онези милион и нещо хонорари за Доган – в качеството му на специалист по мелиорация? Неговите обръчи от фирми и функциите му на разпределящ порционите?

Персоналната афера Хохегер, свързана именно със Сергей Станишев, при която самият Министерски съвет прекрачва закона и лъже контролиращите институции на държавата, за да се стигне до подизпълнителските функции на Моника Йосифова по проект, свързан с... изчистване облика на България от неговите корупционни петна?

Само последния казус е предостатъчен, за да измете коя да е политическа фигура от нормалния свят завинаги от политиката. Справка – бившият вътрешен министър на Австрия Щрасер, който вече има ефективна присъда именно във връзка с Хохегер – включително и във връзка с казус, свързан с българската афера.

Докато – за разлика от него – директно отговорният за тази корупционна сделка Сергей Станишев не само пъчи гърди като уважаван европейски политик и лидер на европейските социалисти, но и си позволява да съди другите с непомерен спрямо делата им корупционен аршин. И няма право да говори за корупция, тъй като същата е негов синоним.

Коментар

Според мен и Кунева и ДСБ ще влязат в парламента, така че може да гласуваш за тях ако искаш. Твоя воля. Аз винаги гласувам против Бе Си Пет у и винаги съм доволен от избора си. След изборите не е изключено да видим коалиция ГЕРБ с БСП и ако това стане няма как БСП да е опонент на ГЕРБ.
          the money-maker,
          сега остава да кажеш досега за кой си гласувал и защо си доволен...
          Пак ми казваш за кой да гласувам а не казваш ти за кой ще гласуваш и защо....
          Довода че гласуваш против БСП не е приемлив защото те са по десни от много от партиите на маркета... най малкото защото Станишев е шеф на ПЕС и си прави в един друг момент да бъде шеф горе в Брюксел като Мартин Шулц....

Коментар

Според мен и Кунева и ДСБ ще влязат в парламента, така че може да гласуваш за тях ако искаш. Твоя воля. Аз винаги гласувам против Бе Си Пет у и винаги съм доволен от избора си. След изборите не е изключено да видим коалиция ГЕРБ с БСП и ако това стане няма как БСП да е опонент на ГЕРБ.
            Докато Станишев е лидер на БСП всяка коалиция с герб е ИЗКЛЮЧЕНА!
            Не може герберските ла....ри да са срали на главата ти 4 години и да сключиш с тях коалиция.
            Ама твоят Иванчо Костовия с удоволствие ще го направи. Не веднъж го е казвал. И в този парламент гласуваше за правителството на Тиквата, винаги гласуваше бюджетите на ГЕРБ, а БСП бяха против. Костов НИКОГА не гласува за вот на недоверие, с което де юре и де факто гласуваше ЗА Бойко.
            Даже и последните дни искаше да направи правителство, подкрепено от депутатите на ГЕРБ, само и само да се хване за властта. Ама ще хване господ за шлифера!
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Аз не виждам някой във форума да говори против руснаците като народ. Критиките са отправени към СССР и комунистическото управление. Ако в Русия самите руснаци критикуват управлението, защо ние поне да не изслушаме тази критика.
              Просто тогава понятието за справедливост беше по-различно. Не казвам дали е правилно или не, нещата не са черни и бели, налЕ... Тогава беше възможно ЦСКА да играе полуфинал на КЕШ, а сега дали е възможно....

Може би, Темата изисква салата и ракийка, а сега е ранхуй

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Ама и ти не спираш с глупостите. Що не поспреш малко с тях.
                Само курвите получавали жилища и партийния секретар бил всесилен. Айде поспри се! Живели сме по това време.
                Сигурно 4-5 от стоте апартамента са се давали по този начин, ама всички...
                На море ходеха ВСИЧКИ, които искаха. Бабите от ТКЗСто рядко ходеха и по-добре, че каквато гледка щяха да са... Ама те ходеха на минерални бани. И аз съм ходил с баба си на баните във Вършец. А и лятото си беше за усилена селскостопанска работа. Есента след Димитровден ходи където щеш...

Трудоваците пък бяха само 10% от всички служещи в армията. И във военното училище бяхме 90% обикновени момчета от обикновени семейства. Номенклатурчиците не идваха при нас. Учеха външна търговия в Москва или право в София.
                Така че не ми разправяй басните си. Живели сме по това време.
                Гигов, има официална статистика и можеш да видиш, че през 1989г. в България по-малко от 5 % от населението е почивало на море в почивни станции, тоест сега много повече хора ходят на море. През 1989 г. според официалната статистика от едно време в по-малко от 15 % от жилищата в България имаше парно отопление. През 1989г. говорих с една жена, която тогава беше на 52 години и живееше в град с население около 50 000 души - та тази жена ми каза тогава, че никога не е ходила в София и никога не е ходила на море и никога не е виждала море или океан.
                Last edited by the money-maker; 04.04.2013, 11:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                  Правителствата на Луканов, Виденов и Станишев превърнаха България в една от най-бедните и корумпирани държави в Европа
                  Сирьозну? Ма верно ли?

Щото при Станишев доходите растяха изпреварващо спрямо инфлацията, затуй ли обедняхме? А при Боко, щото доходите растат по-малко от инфлацията сме забогатели?
                  И щото при Станишев растеше фискалния резерв, демек спестяванията на държавата, а при Боко резервът свърши, затуй ли забогатя държавата?
                  Щото при Станишев намаляваше вътрешния и външен дълг, а при Боко се увеличават. По-богати ли са задлъжнелите?
                  Щото при Станишев имаше работа за всички, а при Боко стигнахме рекорди в безработицата. Безработните ли са богати?

А за корупцията с какви очи говориш. Нали заради вашата герберстка корупция не можем да влезем в Шенген вече четвърта година! Бахти нахалството!

Коментар

• Още две причини да гласуваме против БСП и за ГЕРБ:

Станишев: Не се отказваме от премахването на плоския данък
                    Ще потърсим начин за строителството на АЕЦ "Белене", категоричен е лидерът на БСП

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-danyk,149174/

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      Като говориш за Русия хвърчат много слюнки, плюнки и т.н... Според теб ние славянски народ ли сме или не... Какво е определението за народ, според теб... При това разпадане на националните държави мислиш ли че е възможно да има България, ако скъса славянския корен, без Русия
                      Аз не виждам някой във форума да говори против руснаците като народ. Критиките са отправени към СССР и комунистическото управление. Ако в Русия самите руснаци критикуват управлението, защо ние поне да не изслушаме тази критика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Гласувай си за кой си искаш...
                        Дошъл си във форума да ми кажеш да не гласувам за дадена партия без никаква обосновка ....
                        Ти не си обосновал за кой ще гласуваш и защо и с какво е той по добър от моя избор..
                        След като пишеш по този начин , ти заприличващ на трол или бот........който работи за ГЕРБ ,това е тяхната страгетия в момента ...
                        Те знаят че Костов и Кунева трудно ще влезат а и могат да се коалират с тях в краен случай..знаят че Атака и Кунева дърпа гласове от БСП ,знаят че ДПС работи за тях когато искат....
                        така че гледат да смачкат Костов ,който е единственият който дърпа гласове от ядрото им преди изборите ...
                        Така че БСП е единственият им голям опонент ....

Коментар

Бе Си Пет у хвалят почти всичко свързано със СССР. Гледайте филма за който съм дал линк в 10:43 и ще разберете че в СССР се е случвало нерядко в барака от 15кв.м. да живеят 30 души с обща баня и обща тоалетна . Според вас за хвалене ли е. Повечето хора в СССР са живеели в комунални квартири с обща тоалетна и обща кухня и на семейство са им давали само по една стая. В СССР понякога в барака, за която е било предвидено да живеят 100 души са живеели 200 души, които спели на смени, защото нямало къде да легнат всичките.
                          Като говориш за Русия хвърчат много слюнки, плюнки и т.н... Според теб ние славянски народ ли сме или не... Какво е определението за народ, според теб... При това разпадане на националните държави мислиш ли че е възможно да има България, ако скъса славянския корен, без Русия

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Гигов айде поспри се.Да ти обяснявам ли как се раздаваха панелките и на кого?Нали трябваше комсомолския или партийния са чукат майка ти жена ти сестра ти дъщеря ти да ги каниш на гости да им носиш печени агнета да им се подмазваш.Чак след години осъзнах защо баща ми никога не поиска панелка.Всички ходели на море това виц ли е?Баба Пена от ТКЗС-то в Горно нанадолнище ходила на море!!!!!!!!????????Да гладни нямаше защото нашите баби и дядовци бяха свързани със земята и работеха като пчелички.Нямало бедни и това голям виц.При социализма всички бяхме бедни.Това беше система рай за всякакви бездарници мързели тарикати и негодници.Не забравяй че не всички сме били офицери някои бяхме трудоваци.А те се скъсваха да ходят на море.
                            Ама и ти не спираш с глупостите. Що не поспреш малко с тях.
                            Само курвите получавали жилища и партийния секретар бил всесилен. Айде поспри се! Живели сме по това време.
                            Сигурно 4-5 от стоте апартамента са се давали по този начин, ама всички...
                            На море ходеха ВСИЧКИ, които искаха. Бабите от ТКЗСто рядко ходеха и по-добре, че каквато гледка щяха да са... Ама те ходеха на минерални бани. И аз съм ходил с баба си на баните във Вършец. А и лятото си беше за усилена селскостопанска работа. Есента след Димитровден ходи където щеш...

Трудоваците пък бяха само 10% от всички служещи в армията. И във военното училище бяхме 90% обикновени момчета от обикновени семейства. Номенклатурчиците не идваха при нас. Учеха външна търговия в Москва или право в София.
                            Така че не ми разправяй басните си. Живели сме по това време.

Коментар

• Бе Си Пет у хвалят почти всичко свързано със СССР. Гледайте филма за който съм дал линк в 10:43 и ще разберете че в СССР се е случвало нерядко в барака от 15кв.м. да живеят 30 души с обща баня и обща тоалетна . Според вас за хвалене ли е. Повечето хора в СССР са живеели в комунални квартири с обща тоалетна и обща кухня и на семейство са им давали само по една стая. В СССР понякога в барака, за която е било предвидено да живеят 100 души са живеели 200 души, които спели на смени, защото нямало къде да легнат всичките.
                              Last edited by the money-maker; 04.04.2013, 11:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                най обичам да споря с хора ,който Абер си нямат от политика....
                                Прочел съм социалните обещанията на БСП за 2005 г и ГЕРБ през 2009 г. ..
                                За да не ти разказвам ,прочети ги и ти и слагай кое изпълнено и кое неизпълнено и след това те призовававм.. да гласуваме за по добрия.... .
                                А кой е в листите на БСП в момента има повече с десни нагласи ,кандидат депутати от когато и да е...
                                така че пълен идиот е човека който агитира за провалено управление изгонено от улицата и със заклеймен финансов министър като некадърник....
                                Познай кое е.....
                                Правителствата на Луканов, Виденов и Станишев превърнаха България в една от най-бедните и корумпирани държави в Европа

Коментар

Working...
                                X