IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Тъкмо си мислех да добавя още един P.S. за теб.
    Свършиха ми такъмите.
    Мисля си за една форумка ама не съм сигурен, та затова питам да не се изложа...

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
      Аноне, а коя е твоята любимка?
      Тъкмо си мислех да добавя още един P.S. за теб.
      Свършиха ми такъмите.

Коментар

Явно имаш време за губене.

П.П. В тази тема трябва да се минава като морски орел над водата. Грабваш някоя скумрия и отлиташ.

Като стана дума за скумрии, къде е моята любимка?
        Аноне, а коя е твоята любимка?

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ
          Това е името на система, чрез която хората са упълномощени да извикат референдум, както за да инициират, така и за да блокират законодателство. Такъв тип системи работят в Швейцария и в някои щати на САЩ. От 1850 в Швейцария са се състояли около 500 национални референдуми. Там пряката демокрация е добре изградена част от политическата система. Избирателите имат редица права, които им дават директно влияние над политиците на всяко ниво. Граждани, които искат да предложат собствени идеи или които възразяват на законодателството могат да използуват популярни обществени инициативи и да организират референдум за да задължат властите да дадат последната дума на хората. Популярната инициатива дава на избиратели възможността да формулира техните собствени предложения и да ги представят на електоратът. Този механизъм действа като ускорител. Референдумът, от друга страна се използва като спирачка.. Преимущества

дава ни инструмент за иницииране на референдум по приоритетни проблеми, когато избирателите имат нужда от това.
          гарантира, че организираното гражданско общество а не елит зад кулисите на правителството, ще поеме инициативата да извиква референдум. Ние не питаме, ние казваме!
          издига проблеми, които елитите искат да прикрият.
          възстановява властта на народа, като прави хората, а не партиите, политически отговорни. Това означава, че правителството е управлявано не от елитите а от обществото.
          в международните институции, позволява на политиците да представят волята на електоратът.
          тя е препятствие пред небалансираната употреба на сила. Това прави отговорни политиците пред хората, а не само пред партийното си ръководство, големият бизнес както и силовите групи оказващи натиск. То ги връща на тяхната правилна роля като слуги на хората.
          създава колективен дух.
          предоставя път към актуализиране на законодателството съобразно интересите на народа Създава механизъм за спиране и преразглеждане на лоши практики.
          Позволява да възвърнем контрол над парламента и посоката на тази страна. Позволява да определим нашата собствена съдба. Позволява на хората да решат как да устроят страната в която живеят, по-точно от анализатори и медии.
          предоставя на поданикът чувство за национална принадлежност.
          Осигурява защитата на интересите на народа в парламента
          Възстановява отговорността на политиците. Политиците са по-склонни да бъдат отзивчиви към исканията на хората.
          http://vesonai.blog.bg/politika/2007...a-za-ho.135415
          По-добре беше отговор с картинка......

Кой ще ти чете цитатите?!?!

Коментар

• ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ
            Това е името на система, чрез която хората са упълномощени да извикат референдум, както за да инициират, така и за да блокират законодателство. Такъв тип системи работят в Швейцария и в някои щати на САЩ. От 1850 в Швейцария са се състояли около 500 национални референдуми. Там пряката демокрация е добре изградена част от политическата система. Избирателите имат редица права, които им дават директно влияние над политиците на всяко ниво. Граждани, които искат да предложат собствени идеи или които възразяват на законодателството могат да използуват популярни обществени инициативи и да организират референдум за да задължат властите да дадат последната дума на хората. Популярната инициатива дава на избиратели възможността да формулира техните собствени предложения и да ги представят на електоратът. Този механизъм действа като ускорител. Референдумът, от друга страна се използва като спирачка.. Преимущества

дава ни инструмент за иницииране на референдум по приоритетни проблеми, когато избирателите имат нужда от това.
            гарантира, че организираното гражданско общество а не елит зад кулисите на правителството, ще поеме инициативата да извиква референдум. Ние не питаме, ние казваме!
            издига проблеми, които елитите искат да прикрият.
            възстановява властта на народа, като прави хората, а не партиите, политически отговорни. Това означава, че правителството е управлявано не от елитите а от обществото.
            в международните институции, позволява на политиците да представят волята на електоратът.
            тя е препятствие пред небалансираната употреба на сила. Това прави отговорни политиците пред хората, а не само пред партийното си ръководство, големият бизнес както и силовите групи оказващи натиск. То ги връща на тяхната правилна роля като слуги на хората.
            създава колективен дух.
            предоставя път към актуализиране на законодателството съобразно интересите на народа Създава механизъм за спиране и преразглеждане на лоши практики.
            Позволява да възвърнем контрол над парламента и посоката на тази страна. Позволява да определим нашата собствена съдба. Позволява на хората да решат как да устроят страната в която живеят, по-точно от анализатори и медии.
            предоставя на поданикът чувство за национална принадлежност.
            Осигурява защитата на интересите на народа в парламента
            Възстановява отговорността на политиците. Политиците са по-склонни да бъдат отзивчиви към исканията на хората.
            http://vesonai.blog.bg/politika/2007...a-za-ho.135415
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              Хубаво му даваш пример, Анон. И аз му обяснявам, че личният ми интерес не е в пряката демокрация.
              Явно имаш време за губене.

П.П. В тази тема трябва да се минава като морски орел над водата. Грабваш някоя скумрия и отлиташ.

Като стана дума за скумрии, къде е моята любимка?

Коментар

Всеки има право, както на инициатива, така и да гласува. Това е възможно най справедливото.

Иначе представителната тирания я видяхме какво представлява през последните 23 години. Източване на държавата, презрително отношение към хората и 10 пъти по ниски заплати от европейските.
                Това е БСП-арско говорене.

Сега ще кажеш, че има ван с антенки пред вас, после ще се усъмниш в затварянето на мини Марица, но така и няма да ми отговориш по същество.

Забавно е.

Коментар

Мечобиков, ти нали четеш от време на време това, което пишеш?

Кажи ми, общите дела не определят ли нещата, които "касаят всеки", но поотделно ?

И ако е така - как правото ми за гласуване/влияние на/върху общите дела, няма да накърни правото на всеки сам да решава нещата, които лично го касаят?
                  Всеки има право, както на инициатива, така и да гласува. Това е възможно най справедливото.

Иначе представителната тирания я видяхме какво представлява през последните 23 години. Източване на държавата, презрително отношение към хората и 10 пъти по ниски заплати от европейските.
                  tnm

Коментар

• Хубаво му даваш пример, Анон. И аз му обяснявам, че личният ми интерес не е в пряката демокрация.

Коментар

Всеки нормален човек би предпочел да е свободен, да може сам да решава за нещата, които го касаят и да има право на глас при решаването на общите дела.
                      Мечобиков, ти нали четеш от време на време това, което пишеш?

Кажи ми, общите дела не определят ли нещата, които "касаят всеки", но поотделно ?

И ако е така - как правото ми за гласуване/влияние на/върху общите дела, няма да накърни правото на всеки сам да решава нещата, които лично го касаят?

П.П. Пример, че да ме разбереш:

Аз решавам, че не желая да плащам данъци. Вие правите пряка демокрация - Референдум за "общите дела" и решавате да има данък от 50% за всички, включително и мен.

П.П.2 - Очаквам отговор със снимков материал.
                      Last edited by anon6706; 11.04.2013, 20:56.

Коментар

• Хубавото на движението за пряка демокрация е, че то обединява хора с различни ценности.
                        Според мен основната ценност, която изразява нашето движението и която може да обедини хората е свободата. Всеки нормален човек би предпочел да е свободен, да може сам да решава за нещата, които го касаят и да има право на глас при решаването на общите дела.
                        Тоест първата ценност би трябвало да е човек да е свободен и да уважава свободата на другия. Тази свобода включва и правото човек сам да избира останалите си ценности.
                        http://chudniidei.wordpress.com/2012...C%D0%BE%D0%BA/
                        tnm

Коментар

Аз съм същият.
                          Без квантовата физика/механика, всичко друго може да се представи/изведе само с това действие. Но отнема повечко време.
                          Анон, Вал подхвърля някакви обиди
                          Аз съм с 10 фуркета в косата, лакирала съм си маникюра и все още не съм си свалила грима. Женски бой няма да има - ти отвръщай на удара
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

Циции. Това сте.
                            Не знам за нея, но аз съм мързелив.

Спомням си едно време как ме мързеше да заучавам всички формули за редене кубчето на Рубик.
                            По едно време открих, че някои от формулите, ако ги повториш 2-3 пъти, правят същото като някои други. И така научих само десетина формули за редене, но ми пострада времето за нареждане на куба.

Е, аз бърза работа нямам.....

Коментар

Аз съм същият.
                              Без квантовата физика/механика, всичко друго може да се представи/изведе само с това действие. Но отнема повечко време.
                              Циции. Това сте.

Коментар

Само действието събиране уважаваш.
                                Аз съм същият.

Коментар

Working...
                                X