IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "1 Тук у нас още не сме проумели(съвсем малко хора са го направили),че ВРАГА НЕ Е В КОЛИБАТА ,А В ПАЛАТА.Проблемът у нас е ,че се делим на етноси подкокоросвани от партии на етническа и религиозна основа.Така народа е в техния капан който го е загризал до кокал.И за съжаление всеки слушка своя господар ,който вероломно го насъсква и разделя.За българите основния проблем се явява не всяка власт,а цигаите(или турците).И тва е следствие от малоумната пропаганда на смешници от политическия живот.Циганите пък покорно слушкат техните големци и смятат българите за проблем.Е ,да се съберем и дружно да натупаме всеки властник независимо от етнос и цвят.Но все повече се ядосвам ,че народа не вика единно-ДОЛУ ВСЯКА ВЛАСТ.И не изпълва тоя лозунг ссъс съдържание ,за да не остане той кух.
    2.Има го и тва нещо ,което каза събеседника на Златко тая вечер.В едно неукрепнало и безащитно посттоталитарно общество като нашето трудно нзарява обща идея за бунт ,защотосвободата ,равенството и справедливостта дълго време са били налагани от горе(от властта).Хората не са свикнали ,че тези 3-те никоя власт няма да ти ги даде ,ако сам не се осъзнаеш ,че са твое естествено право и право на целия народ и човечеството…"

Морти
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      tnm , звучиш като държавен служител. Само действието събиране уважаваш.
      И умножение ... и деление, но само с единица /това, което изкарам от събирането и умножението го деля само със себе си/

П.П. Слава Богу, никога не съм имала ранг.
      Last edited by tnm; 11.04.2013, 20:24.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
        Да зèма да се присъединя и аз, ама войводата ви нещо нефелен ми се вижда.
        Да бе, то присъединяването така става - хоп и вече си в четата. Мястото трябва да се заслужи!!!
        Мечо

Коментар

• Пряката демокрация е непосредствения начин да се взимат решения в едно общество. Това значи от нас за нас, без лидери, представители, инструктори и други такива. Пряката демокрация се формира от обикновените хора/граждани без почести и титли. Както К. Касториадис твърди „ако една демокрация не е пряка, то тя не е демокрация”.

Тя не е теоретически текст от идеи, а практическа реалност. Тя означава да си върнем свободните публични пространства в кварталите и да създадем публични асамблеи, където всички решават, всички участват, всички контролират.

Къде се появява пряката демокрация? Бихме казали винаги и навсякъде, където хората – обществото – поемат живота си в своите ръце.
          http://ruslantrad.com/2011/10/13/pry...-predlozhenie/
          tnm

Коментар

• Некомпетентен е бг избирателят, иначе как да си обясним изборите му. То не бяха царе, то не бяха гавазите им?! А за носталгията по живков, да не говорим.

Коментар

• Любим рефрен на българските политици е и тезата за некомпетентния избирател, но забравят, че това са същите граждани, които иначе са достатъчно компетентни да ги изберат за депутати,
              http://bg.mondediplo.com/article344.html
              tnm

Коментар

• tnm , звучиш като държавен служител. Само действието събиране уважаваш.

Коментар

• Мечо биков, дай ся структури с непряка демокрация по света.

ПП
                  ХУ ама много си бърз...
                  Бравос

Коментар

• Структури с пряка демокрация по света
                    http://sm.a-bg.net/2011/11/15/strukt...a-po-sveta.htm
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                      Аз отговарям за въоръжението - късо нарезно, дълго нарезно, гладкоцевно, патрони, бренекета, оптики, уреди за нощно виждане... Бродирането не ми е тръпка
                      Да зèма да се присъединя и аз, ама войводата ви нещо нефелен ми се вижда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                        Тнм, приеми моите извинения за гафа. Объркал съм се.
                        Но така и така пиша сега, та би ли казала докъде са стигнали нещата с байряка, или всичко ще свърши както обикновено?
                        Аз отговарям за въоръжението - късо нарезно, дълго нарезно, гладкоцевно, патрони, бренекета, оптики, уреди за нощно виждане... Бродирането не ми е тръпка
                        Мечо

Коментар

• Това пък откъде го изкопира сега...

Коментар

• Терминът “демокрация” произлиза от двете гръцки думи “демос” (народ) и “кратус” (власт). В исторически аспект демокрацията може да бъде само пряка. Употребата на израза “представителна демокрация” може да се смята за “езикова злоупотреба” с думата “демокрация”, защото единствено и само при пряката демокрация властта представлява точно отражение на волята на народа.
                            http://bezlogo.com/2012/05/ideyata-z...anarhizma.html
                            tnm

Коментар

• Ама мечо биков как елегантно преминаваш от руски, на линкчета, после на картинки а?

Коментар

• Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X