IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бареков: Борисов е ибрикчия
    TV7 не е телевизия на ДПС, твърди водещият
    Николай Бареков

Ние не сме телевизия на ДПС. Аз Ахмед Доган не съм го виждал и не съм ходил в сараите му, за разлика от ибрикчията Бойко Борисов . Това каза Николай Бареков в предаването “Гореща точка”.

От ДПС трябва да излязат и да кажат за връзките си с ГЕРБ. Категорично обявявам, че ако БСП и ДПС направят правителство, ние ще им бъдем опозиция, закани се Бареков. Неграмотниците Цветан Цветанов и Борисов не могат да отнемат лиценза на телевизията. Тези хора са прочели 5 книги общо през живота си и не могат да разберат какво пише в законите. Те не могат да управляват държавата. Лъжеха ни и ни крадяха. Строяха магистрали и прибираха комисиони. Точно поради тази причина не вдигнаха пенсиите. От тях няма как да приберат комисиона, обясни Бареков.

Аз още днес ще внеса искане в ЕНП двамата да бъдат изключени, защото такъв натиск върху медиите не е имало никога. Всеки ден ни наричат турска телевизия и ни обиждат. Това трябва да престане, категоричен беше Бареков.

АМА ЗАЩО ТАКА ВАШИЯ КАПУТ ВИКА НА ВАШИЯ ШЕФ ИБРИКЧИЯ

Коментар

• БРАВО ЛОРДЕ- ПИЧ СИ- НАЗДРАВЕ

Коментар

• Румъния тикна най-богатия си човек в затвора. А тук се ослушваме за олигарсите...
        12:37 | 21.05.2013
        5811
        8
        Автор: Милан Николов
        Share

Румъния ни показа какво е независимо правосъдие, след като вчера собственикът на футболен клуб "Стяуа" Джиджи Бекали влезе в затвора за 3 години. С това българската правосъдна система получи шумен шамар пред цяла Европа, защото у нас нещо такова едва ли някога ще се случи.

Освен най-богатия румънец в затвора за 2 години бе тикнат и най-близкият приятел на сегашния президент Траян Бъсеску - бившият военен министър Виктор Бабюк. Тоест в северната ни съседка на топло влиза всеки, който е извършил престъпление, независимо че е любимец на народа или пръв авер на държавната глава.

Присъдата срещу двете влиятелни фигури е за размяна на парцели между собственика на "Стяуа" и министерството на отбраната, по което Бекали бе подсъдим заедно с бившия военен министър Виктор Бабюк.

Прокуратурата настояваше за ефективна присъда по делото за размяна на терени с военното министерство и я получи от съда. Според прокурорите в периода 1996-1999 г. министерството на отбраната е осъществило размяна на два парцела с Бекали, при което държавата е била ощетена с 892 758 долара. Подсъдимите по делото бяха оправдани миналата година, но прокурорите обжалваха. Тоест Бекали, който е любимец на цяла Румъния и не слиза и за 2 минути от екрана на всички медии (подобно на нашия Бойко Борисов) се оказа в затвора за 3 години, защото е ощетил държавата с по-малко от 1 милион долара.

Освен правосъдната система на северната ни съседка, тези дни и в Румъния и полицията показа, че действа безотказно. Вместо да кръщават акции с прозвища като "Богаташите", "Мишките" и "Богоизбраните", румънските ченгета успяха да спипат Джиджи Бекали през нощта преди обявяване на присъдата. Богаташът се опитал да избяга от летището на Румъния към Израел, където законите на северната ни съседка не важат. За разлика от това, което се случи с Братя Галеви у нас, румънците отново натрупаха ценни точки пред Европа за влизането им в Шенген.

Докато българското правосъдие се оглежда като наплашен котарак към управляващите, румънците с един замах запратиха силните на деня зад решетките. Там никой не каза на бившия военен министър, че е "абсолютен престъпник", а съдът го доказа и без страх от президента го изпрати в мизерна килия за 2 години.

Това не са първите две осъдителни присъди срещу румънски политици. Преди по-малко от година бившият премиер Адриан Нъстасе (от периода 2000-2004 година) бе осъден на 2 години ефективна присъда. Върховният касационен съд го дари с две години затвор за незаконно финансиране на предизборната му кампания за президентските избори през 2004 г. при това при най-строг режим. Нъстасе се простреля във врата, когато полицаи пристигнаха в дома му, за да го отведат в затвора. Той е политически учител на настоящия румънски премиер Виктор Понта.

Иначе в България още няма политик, който да е тикнат зад решетките с влязла в сила присъда. А ние продължаваме да се сравняваме със северните ни съседи, но явно сме много, много далеч от тях, макар да ни дели само една река. Дали е възможно някога у нас най-богатият българин да се окаже в некомфортна килия?!
        ЗА КОЯ МУТРА СЕ ГОВОРИ, ЧЕ ИМАЛА 4 МИЛИАРДА

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
          Проблемът на Волен е, че не с всичкия си. Даже не могат и да го осъдят.
          Въпреки това, не мога да ти опиша какво вътрешно удовлетворение изпитах днес, че съм гласувал за него. Ще изпия цяла поцинкована кофа бяло вино!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            за последно към теб, аноне, и то само от уважение към предишния анон - това, което си написал са абсолютно пълни глупости.
            1. не съм се оплаквал на никого - само обърнах вниамнеи на поведението ти, след като вече бях получил предупреждение за обиди от модератора. само върнах жеста за двойния аршин. И о, изненанда - твоят пост с обиди и тотални глупости не е редактиран, но моят е
            Ако това ще ти "направи деня", сега изтривам въпросния пост.

П.П. Понякога съжалявам, че Инвестор няма функция - "изтрий всички постове".
            Бих се възползвал доста често.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Правителството уволни шефа на НАП

/Поглед.инфо/ Със свои решения, взети неприсъствено на 20-ти май (понеделник), служебното правителство освободи от длъжност седем областни управители, изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) и член на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата, които са избрани за депутати в 42-то Народно събрание. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Съгласно решението на кабинета заместник-областни управители на областите София, Добрич, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Разград и Ямбол ще заемат временно освободените титулярни длъжности до назначаването на нови областни управители, както следва: София - Живка Такева-Първанова, Добрич- Стефка Генова, Пловдив-Христо Грудев, Хасково-Николай Нанев, Пазарджик- Ваня Минкова, Разград- Галина Георгиева-Маринова и Ямбол - Нели Кадиева.С други две свои решения правителството определя за изпълнителен директор на НАП Бойко Атанасов и освобождава Владимир Иванов като член на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата.

Неприсъствено министрите одобриха и друго решение, с което освобождават областния управител на Силистра Николай Димитров, във връзка с подадена от него молба. Временно, до назначаването на титуляр, длъжността заема заместник областният управител Алтимир Адамов.
              ДОВИЖДАНЕ ГЕРБЕРАСТИ
              Не довиждане, а СБОГОМ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                Росен Плевнелиев: Партиите, които ще участват във формирането на бъдещия кабинет, трябва ясно да заявят приоритетите
                21 май 2013 | 13:42 | Агенция "Фокус"
                http://www.focus-news.net/?id=f24610.
                В отговор на този призив на Президента:

Бойко Борисов, като лидер на ПП ГЕРБ и парламентарна група с най- голям брой депутати в НС, излезе и обяви приоритет № 1. Искаме касирането но избора ни за народни представители след, което ще предложа Правителство, което НС ще бламира.

След Волен, и този е за лекуване в специализирано медицинско заведение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                  Волен не е с никой. Това е добре Всички ГЕРБ-бесепарски спекулации изтекоха в канала.
                  Проблемът на Волен е, че не с всичкия си. Даже не могат и да го осъдят.

Коментар

• Искра Фидосова и Цецка Цачева посетили Евродисни и влезли в "стаята на страха"... Такъв страх, стаята досега не била брала

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Виждаш ли това в червеното?
                      Това е комуноидно мислене. Казва ти го предишният и настоящият Анон.
                      Ти ВНУШАВАШ и МАНИПУЛИРАШ, без да имаш каквито и да е доказателства, че ГЕРБ и Атака са влезли в съдружие. Изводът ми е, че обслужваш комунистически интереси..

Хайде - успех и ме извини, ако съм те засегнал по някакъв начин. дори и в този си пост.
                      Волен не е с никой. Това е добре Всички ГЕРБ-бесепарски спекулации изтекоха в канала.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                        Говорихме за толерантността на новата Тройна отечественофронтовска коалиция на бивши комунисти, мюсюлманската партия и яростни националисти и веднага kat123 я демонстрира...
                        Поне един път демонстрирайте толерантност от ГЕРБ, вместо да давате акъл на другите какво да правят.Приемете истината такава, каквато е! За ГЕРБ са гласували 15 % от български избиратели, които са не достатъчни за да може отново ГЕРБ да управлява държавата!!!

Коментар

• Правителството уволни шефа на НАП

/Поглед.инфо/ Със свои решения, взети неприсъствено на 20-ти май (понеделник), служебното правителство освободи от длъжност седем областни управители, изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) и член на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата, които са избрани за депутати в 42-то Народно събрание. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Съгласно решението на кабинета заместник-областни управители на областите София, Добрич, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Разград и Ямбол ще заемат временно освободените титулярни длъжности до назначаването на нови областни управители, както следва: София - Живка Такева-Първанова, Добрич- Стефка Генова, Пловдив-Христо Грудев, Хасково-Николай Нанев, Пазарджик- Ваня Минкова, Разград- Галина Георгиева-Маринова и Ямбол - Нели Кадиева.С други две свои решения правителството определя за изпълнителен директор на НАП Бойко Атанасов и освобождава Владимир Иванов като член на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата.

Неприсъствено министрите одобриха и друго решение, с което освобождават областния управител на Силистра Николай Димитров, във връзка с подадена от него молба. Временно, до назначаването на титуляр, длъжността заема заместник областният управител Алтимир Адамов.
                          ДОВИЖДАНЕ ГЕРБЕРАСТИ

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            абсолютно тотални глупсоти не на търкалета, ами дори на куб няма значение дали атака ще влязат или не днес - при избора на който и да е борсук, се взема предвид само гласувалите в момета, а не хипотетично регистриралите се в началото на сесията. Разяснявам отново:
                            - в началото на сесията трябва да има 121 народни представители регистрирани (поне чекирали се с картите си) - атака и герб имат 120, турците и комунистите имат 120, т.е. ако атака и герб не влязат в пленарна зала, няма кворум и няма заседание, без начение дали ше има 120 турко-комунета отсреща или не
                            - ако се регистрират минимум 121 червено-тикво-кафяво-резаци, то няма никакво значение дали някой от тях ще си тръгне по някое време или не - никой не е задължен да гласува по всяко време, има купища закони, приети с по-малко от 120 депутата реално в залата (без начение гласували за, против или въздържал се)
                            - мая манолова и христо бисеров са избрани за зам, председатели на парламента при наличето на 115 човека в залата - хайде да видим как е възможно, а?

Ама аман от тиквеници понякога. И да, аноне - мери си думите понякога - за теб е по-добре да не се излагаш
                            Виждаш ли това в червеното?
                            Това е комуноидно мислене. Казва ти го предишният и настоящият Анон.
                            Ти ВНУШАВАШ и МАНИПУЛИРАШ, без да имаш каквито и да е доказателства, че ГЕРБ и Атака са влезли в съдружие. Изводът ми е, че обслужваш комунистически интереси..

Хайде - успех и ме извини, ако съм те засегнал по някакъв начин. дори и в този си пост.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Общо взето говорим за едни и същи неща, но Грую ме ядоса по-рано с квалификациите си в постовете си към други участници. И в момента, в който аз леко го настъпих и той веднага се оплака на "другарката" - модератор.

По същество: Затова предположих вариант към поста ми по-долу, ако в деня за гласуване на правителство, ГЕРБ приложат същата хватка като Атака днес.
                              Тогава Атака ще са изправени пред много сериозна дилема.

Имам предвид, че вече самото им регистриране в този ден, макар и да гласуват въздържал се, вече ги прави част от коалицията БСП - ДПС.

Сидеров днес допусна стратегическа грешка.
                              за последно към теб, аноне, и то само от уважение към предишния анон - това, което си написал са абсолютно пълни глупости.
                              1. не съм се оплаквал на никого - само обърнах вниамнеи на поведението ти, след като вече бях получил предупреждение за обиди от модератора. само върнах жеста за двойния аршин. И о, изненанда - твоят пост с обиди и тотални глупости не е редактиран, но моят е
                              2. Дали ще участва сидеров днес или не е ирелевантно, при положение, че тиквата участва, просто на тиквоча му е по-удобно друг да му вади кестените
                              3. Днес никой не допусна грешка - всичко беше предварително режисирано, Болен е поселдният, който може да бъде обявен за комунист, виж за гербераст имаме достатъчно доказателства в псоелдните 4 години
                              4. Болен няма да влезе в парламента и няма да се регистрира на кандидатурата на комунетата - това би го превърнало в политически труп
                              От мен толкова - успех ти желая и спри с плюенето по хорал, които са по-запознати от теб с материята, з акоято се говори.
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Волен има талант за артист - щеше да стане голяма звезда от него в киното, особено някои роли много му пасват

Първоначално изпратено от kondosko Разгледай мнение
                                Ако обаче, АТАКА се регистрира и гласува с "Въздържал се", което апропо според мен ще се случи, правителство има

Коментар

Working...
                                X