IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
    Бойко Борисов: Станишев тръбеше, че ще си даде имунитета, но не го направи
    05-06-2013 .
    Както обикновено Борисов е правно неграмотен.
    Имунитет се дава, когато главния прокурор го е поискал. Като не го искал главния прокурор, как да го даде?

Чл. 70. Конституция
    (1) (Предишен текст на чл. 70, изм. - ДВ, бр. 27 от 2006 г.) Народните представители не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбуждано наказателно преследване освен за престъпления от общ характер, и то с разрешение на Народното събрание, а когато то не заседава - на председателя на Народното събрание. Разрешение за задържане не се иска при заварено тежко престъпление, но в такъв случай незабавно се известява Народното събрание, а ако то не заседава - председателя на Народното събрание.
    (2) (Нова - ДВ, бр. 27 от 2006 г.) Разрешение за възбуждане на наказателно преследване не се изисква при писмено съгласие на народния представител.

http://www.parliament.bg/bg/const

Коментар

• *Euro-Zone 1Q GDP Revised At -1.1% YY, Last Est -1.0% YY
      *Euro-Zone Apr Retail Sales -0.5% On Mo; -1.1% On Yr

Орешарски здраво да се хване за орехчетата.
      От Европа идва цунами.

С политиката на новата Тройна коалиция, която се задава, само циганите, бедняците и ОЛИГАРСИТЕ ще живнат.
      Средната класа, доколкото е останала, ще духа много здраво супата.

Честито българи, колкото и малко да сме останали.

Коментар

• Да живее новата ОФ Тройна коалиция на ПЕС,ФЕС и SS

Бойко Борисов: Станишев тръбеше, че ще си даде имунитета, но не го направи
        05-06-2013

Станишев тръбеше, че ще си даде имунитета, но не го направи. Това, което е казал Цветанов, го е изпълнил на мига. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „Съжалявам, че Народното събрание и този кабинет тръгнаха по тази плоскост, защото дневният ред тук е съвсем друг и виждате, че хората очакват да им се подобри животът, а в същото време в Европа, положението става още по-тежко. Няколко пъти се опитвах да кажа, че трябва по-прагматично да се използва целият капацитет на държавата в тази криза. Вместо това се правят комисии, които единствено разглеждат службите, и надали ще подобрят живота на хората. Времето минава. Настоящото управление, вместо да решава проблемите на хората, се занимава с ДАНС, БОП, Авиоотряд 28. Просто тръгнаха в грешната посока.”, обясни Борисов. Той поиска в тази комисия да влезе и сделката за двата Еърбъса, поръчани от тройната коалиция. „Имам готовност да отговоря на комисията за проверка на ползването на правителствения „Авиоотряд 28”. Нямам архив на документите, но съм си вършил работата и се е налагало да правя това. Нека всичко стане публично и ясно. Ние се занимавахме с по-важните проблеми - да строим, да изграждаме, да развиваме държавата”, подчерта председателят на ПП ГЕРБ.

По думите на Бойко Борисов, малко са хората в света, които са водили толкова много операции, за толкова тонове наркотици, колкото той, по времето, когато е бил главен секретар на МВР, затова всички обвинения срещу него са неоснователни. „Станишев четири години всеки ден клеветеше България. Аз съм казал, че е по-добре да има правителство, отколкото да няма. Винаги съм казвал, че по темите, които са важни за хората, могат да имат нашата подкрепа. Лидери на партии подскачат срещу нас и обиждат. Във всяко друго Народно събрание, подобно поведение щеше да бъде санкционирано с отстраняване от залата. Председателят на партия Атака открито ни провокира, идва, заплашва, обижда, ако е на друго място никой не би търпял подобно поведение, тук сме принудени да спазваме парламентарната етика. Каза много обидни квалификации и за други хора. Това му е възпитанието. Радостен съм, че все пак не дойде с кон в Народното събрание”, обясни Борисов. Според председателя на ПП ГЕРБ новото правителство на на БСП, ДПС и Атака е приятелско, роднинско и с много обвързаности, че бързата смяна на Тихолов показва, че трите партии дори не са си направили труда да проверят хората, които поставят за министри.

Коментар

• ЗАЩО НАПУСНАХ ПАРТИЯ ГЕРБ
          /отворено писмо/

Георги Игнатов посече ГЕРБ с кърваво писмо
          Зам.-областният на Пловдив детронира лидерите и разкри грижливо кътани партийни тайни

Смятах че изборът на един човек,да членува или не в дадена партия е чисто личен въпрос. Право на строго личен избор,който той прави,без да огласява мотивите за това. Реших да напусна тази партия така както влезнах в нея-без да давам гласност на своето решение. Събитията,които последваха,откровените лъжи и измислиците, които чух за себе, си ме провокираха да напиша това отворено писмо, за да опиша истинските мотиви за това свое решение.

То не беше спонтанен ход,а дълго премислян и болезнен за мен акт. Акт,който не е плод на мимолетно хрумване, или действие повлияно от политическата коноктюра, а е плод на анализ,на всичко онова ,което започна да се случва във вътрешно партийният живот, особено през последните две години.

До този извод не стигнах,бързо,гладко и лесно.И повярвайте ми, беше особено трудно да взема това решение. Защото съм учредител на Партия ГЕРБ и на 26.06.2006год за първи път прекрачих прага на партийната централа в Пловдив,за да подам молбата си. И ако ме попитате дали вътре заварих сегашния Областен координатор и кмет на Пловдив ще Ви отговоря съвсем точно и ясно: Не,не го заварих, защото по това време той не беше още член на тази партия.

На тези,който не ме познават и ме обвинят,че съм дошъл в ГЕРБ за постове или облаги мога само да кажа, че едва ли има друг човек ,който да е правил повече компромиси в свой личен ущърб и в полза на други партийни членове.Едва ли има друг,който така стриктно да е спазвал партийната дисциплина.Наивно съм вярвал, че щом партията го изисква, трябва да загърбя личният си интерес, за да може както ми казваха:„…нашата млада партия да се развива и да върви напред „ И аз го направих
          Така през лятото на 2007год. преди местните избори се отказах да бъда кандидат за районен кмет от ГЕРБ в полза на ЕДИН ДРУГ ЧОВЕК. И той действително стана кмет и така започна неговата успешна кариера!

Воден от същите наивно-идеалистични подбуди лятото на 2009год.,когато ВСИЧКИ районни ръководители на ГЕРБ в Пловдив участваха в изборите,като кандидати за народни представители в 41 НС и бяха избрани,аз бях единственият районен ръководител,който се отказа да стане депутат в полза на ЕДНА ДРУГА ЖЕНА,заради която дойде да ме моли Онзи ДРУГИЯ ЧОВЕК.„защото „Парламента има нужда от такъв специалист…” Така ми каза ОНЗИ ЧОВЕК и аз отново се съгласих. Защо ли? Защото имах идеи, идеи които ОНЗИ ЧОВЕК И ОНАЗИ ЖЕНА вече нямаха,но пък имаха интереси. Интереси,за който се говореше все повече и повече от този момент насетне. Защото идеите са до изборите, както казваше един мой колега, а след изборите идват интересите!
          Днес почти 7 години след онзи юнски ден на 2006г,в личен план мога открито да заявя, че никога не съм се ръководил от лични интереси, а съм вярвал че като малка частица от партия ГЕРБ ще дам своя принос за настъпването на едно по добро и по достойно бъдеще на хората в тази изтерзана страна. Искрено вярвах и работех за това. Уви!

Сигурен съм, че всички онези стотици достойни редови членове в партията,който не заемат висши партийни постове, а все още имат идеи и смятат, че работят за тяхното осъществяване знаят за какво говоря!

По нагоре писах,че трудно взех това решение Трудно ми бе именно заради тях, но смятам,че и заради тях трябва да направя тази постъпка.Заради всички онези, които стоят, работят безропотно, продължават да вярват на празните приказки и мълчат, мълчат, мълчат…!.

Аз чух гласът на тяхното мълчание!

Всички тези,които ме познават,знаят че никога не съм мълчал, но и моят глас остана глас в пустиня. Особено през последните две години,когато т.н. Областен координатор на партията в Пловдив прекъсна всякакъв контакт с мен,като районен ръководител и дори престана да си вдига телефона.А само с мен ли беше така ? Наложи се да контактуваме по между си чрез докладни записки …

Нормално ли беше това?

Партийна информация,като тънък лъч продължи да протича само към строго определени лица,за строго определени неща.Все по често старите партийни членове започваха да ме питат:”Какво става?” А аз не можех да им отговоря, защото също си задавах този въпрос,но и на мен нямаше кой да ми даде отговор.!

А в устава пишеше,че всеки член на ГЕРБ има право …да изразява мнението си,да прави предложения и да участва във формиране на политическите решения в съответните органи. Да иска и получава информация от партийните органи …

Хубаво е записано, но дали Областният координатор го беше прочел?

Или може би не бях от кръга на партийните членове,на който исканата информация трябваше да бъде давана?
          Малко по късно,когато беше оповестена строго пазената формула„Грам лоялност за килограм интелект” аз и останалите в партията достойни членове разбрахме за какво става въпрос, но въпреки това все още се надявахме. Надявахме се на промяна, надявахме се някой да чуе гласа на разума, някой да поиска и нашето мнение, а не само това на партийните клакьори,които венцехвалебстваха и пръскаха розова мъгла.

Това не се случи !
          http://www.blitz.bg/news/article/203682

Коментар

• Има правителство на крими-комунисти,подкрепено от националсоциалисти.

Май в художествено-творческата интелигенция повечето са педери и лапачи.

Резил!

Коментар

• Онур и Шехеразада били начело на протестите в Турция.

А робинята България кой че я отърве от Леонсио??

Само на кола,или гола..
              Last edited by ExtraRange; 05.06.2013, 12:21.

Коментар

• Life won't wait for you.

Коментар

• Късно е либе за китка.
                  Комуняга, руски роб, срам няма. Няма да има и никаква чуваемост за воплите ви.
                  Тези ВЕЧЕ могат да бъдат махнати само с куршуми и ножове.

Коментар

• Читателски Дневник: Бясна съм и си искам парите!
                    http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/0..._iskam_parite/

Наблюдавайки съставянето на новото правителство с мандата на БСП и изказванията на министрите през първата седмица след избирането им - особено на премиера Пламен Орешарски - бях връхлетяна от свит стомах и остра болка в главата. Научих, че първите приоритети са започването отново на проекта за атомна централа "Белене", запазване на държавните пари в три банки, лишаването на бюджета от приходи от дивиденти.

Новият премиер Орешарски ми казва, че той има усещане за случването на ядрената централа "Белене". Преди месец самият той и подкрепящата правителството партия ДПС бяха против. Това за мен показва задкулисни договорки и означава да поема нов условен дълг от около 10 млрд. евро, което не искам, тъй като всяка ядрена централа независимо кой я финансира става задължение на държавата (в която се намира) и задължение на нейните жители. Този проект, очевидно вече подкрепян и от премиера, се обсъжда отново и то на фона на свръх електромощности в България надхвърлящи вече близо два пъти потреблението - според независимите доклади на Световната Банка и Европейската Комисия. Това е гаранция, че токът и държавният дълг ще се увеличат - очевидно някой има интерес от комисионните по тези разходи за нов АЕЦ и очевидно има неотменими обещания към руските партньори по този проект дадени от политиците избрали правителството.

В допълнение мнението на г-н Орешарски за дефекти в новата наредба за депозитите на държавните фирми в търговските банки е направо стряскащо предвид факта, че той е бил финансов министър преди около 4 години (между другото възходът банката с най-голям дял от тези средства и медийната група около нея започна именно при тройната коалиция). Явно политическият консенсус за пазене и поддържане на това статукво (трите банки, в които са най-много от парите на държавните компании, начело с КТБ и свързания разширяващ се медиен проект) избива в ранните часове на новото правителство.

Това се потвърждава и от мнението на Орешарски - че задължението на държавните фирми да плащат на бюджета в момента 80% дивидент от своите печалби - е "лоша практика, защото декапитализира държавните фирми" (линк). Аз не съм виждала подобен финансов анализ, който да подсказва такъв извод. От наличната публична информация разбирам че държавните фирми, които работят добре имат печалба и ниски дългове (например "Кинтекс") - следователно не се декапитализират, а лошите държавни фирми имат загуба и много дългове - значи са в технически фалит (например БДЖ). Затова предпочитам дивидентите на печелившите фирми да влизат в бюджета и да намаляват моята данъчна тежест, вместо да отлежават на депозити. Освен това нормално е държавата като не може да управлява своите фирми - по-добре да ги приватизира.

Така само за седмица от старта на кабинета "Орешарски", разбирам, че като данъкоплатец в България и при новото правителсво ще поема дългове за безумни проекти с остаряла логика ("Белене" е като да решим да строим ново БТК за телефония по медни жици в ерата на мобилните комуникации); моите пари ще продължат да отлежават при неприемлива за мен норма на риск; даже още от моите пари, които иначе бюджета може да събира от мое име като дивиденти, ще останат в държавните фирми, които имат уникални познания по концентрация на депозитите.

Затова съм бясна и си искам парите. А за "Белене" нито копейка не давам! Предпочитам за моите деца модерна и природосъобразна енергетика, не стари и рискови мастодонти, искам ниски данъци и ефективни приходи в бюджета, а не държавно спонсорирани медийни проекти и задкулисни бизнес начинания - пагубни за конкурентната среда и предприемчивостта.

Нищо подобно не чувам от приоритетите на новото правителство - прогресивността му явно потъна в завръщащата се мъгла от тютюнев дим.

* Елена Траянова, чийто коментар "Стената на срама" публикувахме, е изпратила нов текст. В отговор на няколко читателски въпроса във форума, допълваме от представянето на автора - "работя в Европа, данъкоплатец съм в България".

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
                      питах те нещо, ще ми отговориш лЕ
                      или ще се праиш на умрела лисица ?
                      Какво ме пита?
                      Нищо не си ме питал.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                        Той Донът за съжаление ...
                        мойто мнение за дон Карлос от преди няколко години ,че беше коректен и полезен форумец.....
                        Изглежда тема Политика е виновна за излизане на най лошото от нас в отношенията със опонента..
                        Аз също се хващам често ,че съм награбил и заврял в ъгъла , колега инвеститор с който спокойно и приятелски сме анализирали някоя акция на лични или в дадена тема ,само защото неговото мнение е по различно от мойто и се базира на фенска пристрасност или икономичски мотиви обратно на мойте... ...

Коментар

• питах те нещо, ще ми отговориш лЕ
                          или ще се праиш на умрела лисица ?
                          Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Дрън-дрън!

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/comix/042704

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              Дон Карлос,
                              това сериозно ли го пишеш .....
                              Той Донът за съжаление явно е изперкал. Ето какво му написах преди няколко месеца:

Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                              Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                              .................

ИНАЧЕ НА МЕНЕ В КАЛИФОРНИЯ ЖИВОТЪТ МИ Е ПОВЕЧЕ ОТ ДОБЪР, ПОВЕЧЕ ОТ ОТЛИЧЕН! ТИ НАВЯРНО И ЗА 100 ГОДИНИ НЯМА ДА СТИГНЕШ МОЯ СТАНДАРТ.
                              ...............
                              ПП. Да ви таковам и форума!!!!!!!!!!!!!!!!!! Все някой ще се заяде, все някой ще завижда и злобее! Гледайте си работата и много ви здраве! Ай с.......................
                              Нивото ви е много под нулата. Добре, че сте малцинство и огромното мнозинство са много стойностни хора. Но те като по правило си траят.
                              Доне, Доне .... кога стана циганин, кога ти почерне задника.....? Аз пиша от десет години във форума, а го чета откакто съществува. Помня добрите времена, когато нямаше толкова политика в дискусиите. От тогава съм те запомнил и имах добро мнение за теб. Но явно пребиваването в слънчева Калифорния ти се е отразило зле. То там не е за всеки, още Буги Барабата го е казал. Целият този скандал започна, защото ти си позволи крайно невъздържана рекация на един мой постинг. Когато прочетох какво (и как - с ГЛАВНИ БУКВИ) си написал, направо се шашнах. Не можех да повярвам - това Дона ли е или е някой друг. Нито тона ти, нито тезите ти, съответстваха на това, което бих очаквал от теб. Толкова се шашнах, че даже не ти отговорих. Други го направиха. Сега вече не съжалявам, че си замълчах. С хора като теб не се спори. Такива като теб трябва да бъдат отминавани с мълчание. Не си нито първия, нито последния емигрант, който е забравил от къде е тръгнал. Сигурно вече и българският ти език е с лек, но постоянно задълбочаващ се акцент ..... Такива като теб са ми до болка познати. На 52 години съм, завършил съм елитно училище и половината ми съученици са емигранти. Доста от тях много бързо станаха такива като теб. Повече от 20 години гледаха отдалеч и отвисоко, мръщеха се претенциозно когато правехме срещите на класа, защото не им влизали в графиците. Идваха си тук веднъж на няколко години и досаждаха на всички с желанието си да "се видят" с всички за нула време, защото "само за няколко дни" били тук. Без та се съобразяват, че ние тук също работим, също имаме графици и също се борим за оцеляване. Ясен си ми Доне. Ако си дойдеш в България, можеш да ми се обадиш и да ми кажеш в лицето ето това:
                              Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                              ЧОВЕЧЕ, ТОВА, КОЕТО СИ НАПИСАЛ Е ГОЛЯМ РЕЗИЛ ЗА ТЕБЕ! БЪЛГАРСКИЯТ РОД ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВА, ЧЕ ОТ НЕГО СЕ РАЖДАТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ. ТИ С НИЩО НЕ СИ ПО-ДОБЪР ОТ ЛЕШОЯДИТЕ, КОИТО ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТ ВЕК КЪСАТ ЖИВО МЕСО ОТ ХОРАТА.
                              .................
                              НА ТЕБЕ ТИ Е ПИСНАЛО? И НА МЕНЕ МИ Е ПИСНАЛО ОТ ЛЕШОЯДИ КАТО ТЕБЕ, КОИТО СИ ЖИВУРКАТ БЕЗПРОБЛЕМНО НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА. НО ОГРОМНАТА ЗАПЛАТА, КОЯТО ПОЛУЧАВАШ, Е ГРАБЕНА ИМЕНО ОТ ХОРАТА, ОТ КОИТО ТИ Е ПИСНАЛО. НО БЪДИ РАХАТ, ЩЕ ДОЙДЕ И ТВОЯТ РЕД!
                              СРАМ И ПОЗОР! СКРИЙ СЕ НЯКЪДЕ И НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ ПОВЕЧЕ МЕЖДУ ХОРАТА!
                              Ако съм на кеф, ще те отмина. Ако съм нещо изнервен от "мизерното" си съществуване, най-много да ти фрасна един в мазната мутра!
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от robert Разгледай мнение
                                Ще влезе ли Цецо в затвора?
                                Ще го последва ли Боко?
                                Ще се разпадне ли парламентарната група на ГЕРБ?

Това не са въпроси.
                                Въпроса е само един - КОГА?
                                Гледай по-далеч от носа си ...Кога ще бъде последния конгрес на БСП и къде ?
                                Отговор - на Пловдивския панаир, след като държавата си го върне от червените олигарси
                                Вземам си думите назад - става дума за розовите олигарси
                                Last edited by Protokol; 04.06.2013, 22:24.
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X