IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравствуйте бухалки

6 Юни 2013
    Иво Инджев, http://ivo.bg/

Усещането на програмирания да капитулира пред ядрена победа на Русия над България Пламен Орешарски се материализира днес неусетно ( за намиращото се под упойката на пропагандата българско гражданско общество) под формата на открита московска заплаха.

Безпричинните обстрели на братската руска корабна артилерия срещу Варна и Балчик през 1916 г. са нищо в сравнение с надвисналата ядрено обоснована финансова бомбардировка с еквивалент от два милиарда и „нещо” , която ни готвят братушките.

„Русия е готова с всички документи, за да внесе в съда иск за 1 млрд. евро срещу България заради спирането на проекта за АЕЦ “Белене“, заплаши вицепрезидентът на колониалната бухалка “Атоменергопроект” Генадий Тепкян. Той е в задунайската си губерния за традиционната годишна софра на руската ядрена пета колона “Булатом” във Варна.

От предоставената му трибуна на тази (по документи) българска земя братушката Тепкян господарски обеща, че финансовата тояга може да бъде трансформирана в морков при българска безусловна капитулация- “ако България предприеме конкретни практически стъпки, а не прави само декларации, арбитражното производство за АЕЦ “Белене” може да бъде прекратено”.

Телевизиите в България излъчиха в новините си без коментар подигравката на господаря от Москва, според когото нямало значение дали инвеститорът щял да бъде „африкански” или какъвто и да било друг. Цената обаче се повишавала с времето, наблегна пратеникът на бившата (?) колонизаторка.

Дребна подробност, която не беше уважена в новинарските емисии, е, че заради намаления износ на ток се очертава да бъде спрян единият от блоковете на АЕЦ “Козлодуй”. Колкото по-малка е нуждата от нови мощности, толкова по-мощен е натискът да строим нови.

„Другият вариант е да бъдат намалени мощностите и на двата блока ( в АЕЦ „Козлодуй- бел. ivo bg), съобщи Митю Христозов от Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Той не уточни с каква продължителност могат да се изпълняват мерките за стабилизиране на енергийната система.

“Ако ми кажете, че от утре има 1500 износ, пускам веднага “Козлодуй”. И ще имаме среща на високо равнище при новия министър, вероятно защото два реактора на 2000 мегавата, ако ги натоварим при износ, който е в момента 150 мегавата, т.е. няма износ, и все по-понижаващо се потребление, просто е невъзможно да удържи системата, която има товар в нощите от 2500 мегавата. Значи, не може 2000 мегавата да е само в АЕЦ”, заяви Христозов.

В същото време шефът на НЕК Иво Лефтеров, който участва в ядрена конференция на “Булатом” във Варна, подкрепи изграждането на втора АЕЦ край Белене с думите, че очаква още следващите няколко месеца повишаване на потреблението, съответно и повишение на износа на ток. Той заяви, че “имаме нужда от нова ядрена мощност и винаги ще имаме нужда”. ( Медиапул)

Мисля си за природния феномен сьомгите да си хвърлят хайвера в Аляска като плуват срещу течението на реките, докато стигнат до техните извори, рискувайки да бъдат изядени от дебнещите в плитчините на пътя им мечки.

У нас течната дружба с братушките диктува хайверът любезно да се сервира на лакомите ядрени побратими, които не просто плуват заедно и дебнат солидарно отдавна зашеметената българска плячка насред финансовите потоци, но и нямат нищо против България да бъде изядена от руската мечка.

Нямах намерение да се включвам активно в мероприятие "копи-пейст", но Смонтьо ме провокира.
    Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
      ДА ВИ Е ЧЕСТИТО НОВОТО РУСКО РОБСТВО!

6 Юни 2013

Николай Флоров

Техният триумф най-после дойде: в страната няма нито една партия, която да не е от десарски произход! Всички останали бяха изритани така, както беше планирано. Това, което следва сега, е да ви натъпчат с всичко, за което са мечтали: АЕЦ Белене, десари дипломати, руски туристи-кагебисти, завардени руски курортчета за «наши хора», празници на руско-българската любов начело с Йосиф Кобзон и ансамбъла на руската армия, митинги на преклонение пред паметника на сталинската окупация и много други мероприятия. Вие няма да видите заливането с водка по Румен Петковски и Гоце Първановски стил, но този път тайничко, със змийски кикот на Тодор Живковско «задоволство».

За по-голяма убедителност ще участва и цялата попщина.

Подигравката им с вас ще бъде пълна, а нахалството им – безмерно: ще ви убеждават, че ще строят капитализма и ще помагат на бизнеса и на хората, само и само да стоят на власт.

Надвиснали над дупката, пред която са ви изправили, вие все пак ще имате избор: да пратите децата си да берат ягоди в Англия или да бягат по четирите посоки на света без да се обръщат назад.

А, и още нещо: новото руско робство ще ви бъде натъпкано възможно най-бързо, преди още да сте се усетили, че през цялото време са ви взимали за балами. Когато казвам бързо разбирам светкавично, така, както щрака капана за мишки
      А стига си рекламирал и цитирал разни мафиоти и престъпници...

Коментар

• ДА ВИ Е ЧЕСТИТО НОВОТО РУСКО РОБСТВО!

6 Юни 2013

Николай Флоров

Техният триумф най-после дойде: в страната няма нито една партия, която да не е от десарски произход! Всички останали бяха изритани така, както беше планирано. Това, което следва сега, е да ви натъпчат с всичко, за което са мечтали: АЕЦ Белене, десари дипломати, руски туристи-кагебисти, завардени руски курортчета за «наши хора», празници на руско-българската любов начело с Йосиф Кобзон и ансамбъла на руската армия, митинги на преклонение пред паметника на сталинската окупация и много други мероприятия. Вие няма да видите заливането с водка по Румен Петковски и Гоце Първановски стил, но този път тайничко, със змийски кикот на Тодор Живковско «задоволство».

За по-голяма убедителност ще участва и цялата попщина.

Подигравката им с вас ще бъде пълна, а нахалството им – безмерно: ще ви убеждават, че ще строят капитализма и ще помагат на бизнеса и на хората, само и само да стоят на власт.

Надвиснали над дупката, пред която са ви изправили, вие все пак ще имате избор: да пратите децата си да берат ягоди в Англия или да бягат по четирите посоки на света без да се обръщат назад.

А, и още нещо: новото руско робство ще ви бъде натъпкано възможно най-бързо, преди още да сте се усетили, че през цялото време са ви взимали за балами. Когато казвам бързо разбирам светкавично, така, както щрака капана за мишки
        Yeah

Коментар

• Коментар

• Виждам че има някакво поумняване по отношение на АЕЦ.Не става само с перкопанели.Аз ще говоря когато се окажем в друга ситуация празни язовири студена зима и не дай си Боже аварирал блок в АЕЦ.Тогава ще се наложи някои да си припомнят какво е 2+2 или 2+4 а някои да научат.НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЗИМАТ ДЪЛГОСРОЧНИ РЕШЕНИЯ НА БАЗАТА НА САМО НА ЕДНА ОПРЕДЕЛЕНА СИТУАЦИЯ.ПОЛИТИЦИТЕ НЯМАТ МЯСТО В ЕНЕРГЕТИКАТА.РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЕХНИТЕ ДЕЙСТВИЯ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЛИ НАРОДА НА УЛИЦИТЕ ИЛИ ОГРОМНИ ДЪЛГОВЕ НА ФИРМИТЕ И ФАЛИТИ.ИСТИНАТА Е ЧЕ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ЗА БЕДИТЕ КОИТО ПРИЧИНЯВА.НЕ МОЖЕ ЕДНИ ДА ИМАТ ПРИВИЛЕГИИ НАД ДРУГИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Аз не търгувам по тикова графика, но знам накъде е тренда.
              При новите е ясен - изток-североизток. Това ме плаши.

П.П. Руските олигарси фалираха първо Исландия, след това и Кипър. Дали ние не сме следващите?
              А Европа къде е в този сценарий за Кипър и особено Меркел и мерките след рязането на гръцкия дълг??

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                Аз пък нямам думи да изразя учудването си, че приказваш за неща от които не разбираш. Постарай се сега да запомниш какво ще ти кажа:

1. Ако в една частна АЕЦ стане авария, резултатът ще е същия като при държавната.
                2. Обезщетенията ще се плащат от същото място, откъдето биха се плащали ако АЕЦ беше държавна - т.е. от задължителната застраховка за ядрена щета.
                3. Всеки ден гледам семейството си и нямам проблеми със съвестта. Защото за разлика от теб АЗ РАЗБИРАМ за какво става въпрос.
                4. И да няма АЕЦ в България, имотите ни са пак застрашени от авария в АЕЦ в съседни държави и цяла Европа. Радиацията няма цвят и националност. Като гръмне Черна вода например, резултатът за София, ще е близък до този от Белене.
                Това е основната причина, поради която никога не съм се изказвала категорично против нова АЕЦ.
                В Румъния има достатъчно, а скоро и на ръка разстояние в Турция...
                Остават независими анализи за самото място главно като сеизмологична зона и
                Икономическа обосновка
                Другото са алабалистики.

Коментар

.......
                  П.П. Руските олигарси фалираха първо Исландия, след това и Кипър. Дали ние не сме следващите?
                  Не,не сме....освен ако сами не се предадем както през 1396 г,след това през 1941 г .,1944 г и 2007 г. ..Това три пъти да посрещаш колонизаторите си с хляб и сол е прецедент в световната история,след като всяко туземно племе е тръгвало в лъкове и стрели срещу нашествието на белите колонизатори....и е умирало без грам-патриотизъм,просто защото по онова време племената не са били организирани в държава което не значи че са били бедни или експлоатирани....

Впрочем аз ще ти кажа единствения немалък аргумент заради който руснаците ни харчат почти колкото сърбите,дори и повече....Ние сме най-старата автокефална православна църква - обявена още през 927 г . от цар Петър Първи....А Русия е наследник на Византия - тук в дискусии не влизам,понеже има доста матриял дори в нета и всеки сам може да прецени......Давам доказателство - при избора на Патриарх Неофит,руснаците бяха изпратили най-голямата делегация,която единствено престоя тук през всичките 3 дни, благословена лично от Руския Патриарх Кирил ....Бях постнал линковете в тази тема и сега не ми се рови,но който иска нека да прелисти назад за да се убеди!

ПС: По притеснителен е факта,че метростанцията на "Хемус" се казва "Европейски съюз" ,а не Свети Наум! ....Или това на вас Демократите не Ви Прави впечатление!
                  Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Прав си за тренда, но ще бъде къс... Въпрос на време е на повечето полит. анализатори да им ударят стоповете
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                      Нека не прибързваме!

Изхождайки чисто технократски,никой сериозен човек не взема важни решения воден от личните си пристрастия и то още след първата седмица! Ти на форекса по тикова графика, търгуваш ли?!

Last edited by anon6706; 05.06.2013, 21:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                        Абе човек, като не разбираш от тия работи, що приказваш? Да си чувал за Виенска конвенция за гражданска отговорност при ядрена щета? Да си чувал за ядрен застрахователен пул? В този пул са обединени на практика всички големи застрахователни компании в страната. И рискът след това е презастрахован навън в още по-голям пул. Тия неща са уредени в световен мащаб преди повече от 30 години и навсякъде по света, повтарям - НАВСЯКЪДЕ, са уредени по един и същи начин. Каквото е у нас, такова е и в другите ядрени държави. Не си мисли, че не е имало умни хора, които са ги споходили подобни на твоите мисли още преди много години, и че тези хора не са предприели съответните мерки още тогава.
                        Момчето е читател, а не писател... Предлагам момчето да направи сравнение на риска на едно пътуване София-Слънчев бряг с риска от Ядрена авария в региона

Коментар

Поне имам нещо в главата.
                          Нека не прибързваме!

Изхождайки чисто технократски,никой сериозен човек не взема важни решения воден от личните си пристрастия и то още след първата седмица! Ти на форекса по тикова графика, търгуваш ли?!

Относно герп - ако се разходиш из БГ-форумите,ще видиш че масата интелигентни хора ги разбраха,че са разбойници-комунисти(по-долни и от шумкарите на Иван Козарев,Парапунов и Иван Ликин....,но пък за сметка на това точно тия тримата са едни от най-ярките представители,забележи на пряката демокрация - чиято проформа-преамбюл е "В името на народа!" и куршум още преди 9.09.1944 г......за справка в съветския период на Русия 1917 - 1991 г. смъртните присъди изобщо не са подписвани по подобен архи-лицемерен начин....),едва след Втората Година от мандата им,който те напълно доброволно хвърлиха и дори отказаха да изпълнят този си от 12.05.само защото десетте палета бяха блокирани в Костинброд! Това си е чиста абдикация и бягане от отговорност,което е ясен сигнал за гореспоменатата групировка,пардон партия,от която дори собствените й назначения се дистанцираха при първата им отдала се възможност! ....

За съжаление,през 2013 г. теорията за "Врага с партиен билет" силно е модифицирана и вече не работи правилото от вица:

Убили Кирова. Сталин собрал ЦК и сообщает:
                          - Вчера убили горячо любимого нами товарища Кирова...
                          Калинин не расслышал:
                          - Кого, кого убили ?
                          Сталин уже громче:
                          - Вчера убили горячо любимого нами товарища Кирова...
                          Калинин опять:
                          - Кого, кого убили ?
                          Сталин раздраженно:
                          - "Кого, кого...". Кого надо, того и убили !
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнение
                            "Цитат на деня: Имаме нужда от нова ядрена мощност и винаги ще имаме"

Имам чувството, че тия комуняги всички са импотентни и имат някакъв комплекс за малоценност и нужда от ядрена мощ я между краката я в дупарата. Стига да е руска и да я плаща матряла разбира се.
                            +
                            Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                              Цунамито е само в главата ти
                              Поне имам нещо в главата.

Коментар

*Euro-Zone 1Q GDP Revised At -1.1% YY, Last Est -1.0% YY
                                *Euro-Zone Apr Retail Sales -0.5% On Mo; -1.1% On Yr

Орешарски здраво да се хване за орехчетата.
                                От Европа идва цунами.

С политиката на новата Тройна коалиция, която се задава, само циганите, бедняците и ОЛИГАРСИТЕ ще живнат.
                                Средната класа, доколкото е останала, ще духа много здраво супата.

Честито българи, колкото и малко да сме останали.
                                Цунамито е само в главата ти

Коментар

Working...
                                X