IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Време ли е и тук да треснем един здрав данък депозит като в Кипър?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнение
    Има едни неща които така и не ми станаха ясни ....
    И какво не ти е ясно,че не разбрах.....

СОВЕТ НАРОДНЫХ КОМИССАРОВ РСФСР

ДЕКРЕТ

от 29 декабря 1917 года

О ПРЕКРАЩЕНИИ ПЛАТЕЖЕЙ ПО КУПОНАМ И ДИВИДЕНДАМ

1. Впредь до издания общего узаконения о дальнейшей национализации производства, а также о порядке и размерах оплаты процентов по фондам и дивидендам по акциям и паям частных предприятий всякая оплата купонов временно приостанавливается.

2. Все сделки с ценными бумагами воспрещаются.

3. За нарушение ст. 2 настоящего декрета виновные подлежат преданию суду и конфискации всего их имущества.

Председатель

Совета Народных Комиссаров

В.УЛЬЯНОВ (ЛЕНИН)

Народные Комиссары:

В.МЕНЖИНСКИЙ

В.ТРУТОВСКИЙ

А.ШЛИХТЕР

В.АЛГАСОВ

Управляющий делами

Совета Народных Комиссаров

В.Д.БОНЧ - БРУЕВИЧ

Секретарь Совета

Н.ГОРБУНОВ
    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Батко Пешо

Прав е човека, че не си работи двора ! И да ти кажа 10 декара се работят от неголямо семейство и не може да се каже дори, че тези хора работят и работата никак не е много. От търговия го докарваш, не от работа..ако оня гледа домати и другите се заразят и ще отиде цената от 2 лв. на стотинки.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнение
        Има едни неща които така и не ми станаха ясни
        1.ако имам депозит в кипърска банка и след като се гласува в парламента им вече сметката ще е олекнала с там колкото процента.
        2.Ако съм нямал и след приемането на закона, реша да си направя депозит в кипърска банка и веднага на касата ми взимат процентите данък или като си тегля депозита ще ми вземат данък
        3.След първото олихвяване ми взимат данък от лихви отделно от този, или веднъж годишно ми го взимат?
        Нямам депозити в кипърски банки, но питам за да съм наясно и подготвен, че като дойде ред на БГ да се моли за кинти ЕС, ще ни накарат да го приемаме и ние
        При нас процента само ще е по-голям. Сред най-стабилните страни сме в ЕС все пак и е грехота да ни третират като опашкарите!

Коментар

• Евро - паунд - долар....Айде да видим, кой ще издържи жегата или тепърва ще почват истинските спекулации. След новините от Германия вчера, възможности бол...

Коментар

• Има едни неща които така и не ми станаха ясни
            1.ако имам депозит в кипърска банка и след като се гласува в парламента им вече сметката ще е олекнала с там колкото процента.
            2.Ако съм нямал и след приемането на закона, реша да си направя депозит в кипърска банка и веднага на касата ми взимат процентите данък или като си тегля депозита ще ми вземат данък
            3.След първото олихвяване ми взимат данък от лихви отделно от този, или веднъж годишно ми го взимат?
            Нямам депозити в кипърски банки, но питам за да съм наясно и подготвен, че като дойде ред на БГ да се моли за кинти ЕС, ще ни накарат да го приемаме и ние

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
              Ха, добър си . Аз си гледам малко зеленчуци по двора, ама не виждам как ще си дам доматите по левче на пазара, или яйца за 20 стотинки, как ли пък не. Да ядат пластмаси за тия пари.
              На доматите съм и хващал средна цена 2 кинта.Обиколил съм де що има столове за работници ресторанти и баровци.Имам си клиентела която звъни по телефона и казва в кой ден в колко часа колко да закарам.Относно яйцата съм обиколил де що има сладкаеска фирма наоколо.И няма проблем хората са доволни че им идваш до вратата.И трябва да си честен никакви опити да лъжеш в грамаж ресто или да пробутваш скапана продукция.Исках само да кажа че от четири декара двор едно семейство може да се издържа.И като добавим факта че за храна не плаща сумата става много повече от 1000 кинта месечно.В София не съм пробвал щото като идвам карам за роднините но тази година ще пробвам като за начало на Женския пазар на Димитър Петков и Красно село.Ще закарам една щайга домат да пробват търговците да видим колко ще дадат на едро при положение че карам на сергията.Но ще трябват по сериозни количества щото няма как да се разкарвам за 100 кила домат.Миналото лято ми се струва че за хубавия домат искаха по 3-4 кинта.Да кажат софиянци.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                Стария ник ми го махна инвестора щото теглих една яка майна на един забравих го как се казва нещо с м май беше.Но скоро ще си го върна.Ето ти самия доказваш че причината не е в мангалите а в българите.Щом може до Сандански значи може и в Плевенско.Да аз също не обичам мизерните мангали както и крадливите но пак повтарям не в тях е причината.Няма как от София да мааш всяка събота и неделя до Сандански и не към теб ми е насочен гнева.Ти не се оплакваш намерил си начин да си изкарваш хляба.Нама как да се съглася че хора които имат апартаменти в центъра на София и искат по 120000 евро за тях са бедни.За такива нямам жал никаква.Като не може да се оправя в София продава и отива или на село или в Перник.За 25-30000 евро купува и стяга имот и му остават поне 80-90000 евро.Само от лихвите може да живее.Ако избере селото трябва да се грижи за градина 500 квадрата и 50 кокошки.И гарантирам че четири членно семейство не мое да изяде това което ще се произведе.Сега да те светна как се изкарват парите.Сади два декара картофи полива и изкарва минимум 12 тона картофи.Сортира и на пазара.Там решава дали да ги даде на едро по 40 стотинки или да си ги продава сам по 60-70 стотинки килото.Ако има деца не пречи някое порастнало дете да продава на масата.От два декара домати се изкарват поне 8 тона.И тук пак избира или на едро по левче или на дребно по 1,50.Говоря за истински домати а не консерва.Ако отгледа и разсад и салата преди доматите ще спечели още повече.Инвестицията ще е в една баничарка хубава мотофреза и капково напояване.А може и едно малко тракторче.Но трябва някой да работи здраво.От март до ноември.А децата ми незнам дали ще емигрират.Щерката засега е категорична че от тук не мърда.Незнам какъв акъл ще и дойде по нататък.Имам много роднини в Белгия Франция Швеция.Канена е навсякъде и видя доста неща.Сега ще ходи при нейна братовчедка в Барселона.А младежа може би няма да се върне.
                Ха, добър си . Аз си гледам малко зеленчуци по двора, ама не виждам как ще си дам доматите по левче на пазара, или яйца за 20 стотинки, как ли пък не. Да ядат пластмаси за тия пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                  Стария ник ми го махна инвестора щото теглих една яка майна на един забравих го как се казва нещо с м май беше.Но скоро ще си го върна.Ето ти самия доказваш че причината не е в мангалите а в българите.Щом може до Сандански значи може и в Плевенско.Да аз също не обичам мизерните мангали както и крадливите но пак повтарям не в тях е причината.Няма как от София да мааш всяка събота и неделя до Сандански и не към теб ми е насочен гнева.Ти не се оплакваш намерил си начин да си изкарваш хляба.Нама как да се съглася че хора които имат апартаменти в центъра на София и искат по 120000 евро за тях са бедни.За такива нямам жал никаква.Като не може да се оправя в София продава и отива или на село или в Перник.За 25-30000 евро купува и стяга имот и му остават поне 80-90000 евро.Само от лихвите може да живее.Ако избере селото трябва да се грижи за градина 500 квадрата и 50 кокошки.И гарантирам че четири членно семейство не мое да изяде това което ще се произведе.Сега да те светна как се изкарват парите.Сади два декара картофи полива и изкарва минимум 12 тона картофи.Сортира и на пазара.Там решава дали да ги даде на едро по 40 стотинки или да си ги продава сам по 60-70 стотинки килото.Ако има деца не пречи някое порастнало дете да продава на масата.От два декара домати се изкарват поне 8 тона.И тук пак избира или на едро по левче или на дребно по 1,50.Говоря за истински домати а не консерва.Ако отгледа и разсад и салата преди доматите ще спечели още повече.Инвестицията ще е в една баничарка хубава мотофреза и капково напояване.А може и едно малко тракторче.Но трябва някой да работи здраво.От март до ноември.А децата ми незнам дали ще емигрират.Щерката засега е категорична че от тук не мърда.Незнам какъв акъл ще и дойде по нататък.Имам много роднини в Белгия Франция Швеция.Канена е навсякъде и видя доста неща.Сега ще ходи при нейна братовчедка в Барселона.А младежа може би няма да се върне.
                  +1 за тези размисли, дано има повече хора като теб. Успех
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    Батка, казвал съм ти го много пъти - кефя ти се на ентусиазма и желанието, такива хора като теб са много нужни на държавата, макар че и твоите деца ще емигрират, нали така? За съжаление и ти живееш в една Утопия, макар че си прав - при теб има реализирано желание, при мен има отказ на хартия, щото другите са ми виновни, макар че не е точно така. Имам 2 имота на село - единичт е в твоето плевенско - като ги видя нивите и особено лозята и ми се плаче, разбираш ли ме, плаче ми се. Знам какво беше преди не по-вече от 15-на години, знам какво ставаше на грозодобер - не можеше да се разминеш от коли и каруци, Сега нито едно лозе околко нас, а масивът е сигурно над 2 500 дка като цяло, не се обработва - нашите ходили последния път и имало змии вече, да те е страх да влезеш. А едно време се поливаше, имаше помпена станция (2 при това) и т.н. - сега е тотален леш и не виждам как ще се оправи скоро. А селото не е чак толкова малко, към 1 500 човека е, но младите почти ги няма... Дригото село е до Сандански, и то е голямо, че даже е и известно, фул е с мангали, сигурно над 1000 мангала има, но има и доста българи, при това млади - всичко си се работи, не се краде особено, хората строят къщи и т.н. Та камбанариите, от които гледаме са различни - в едното село просто няма как да стане, в другото - може да има развитие. радвай се, че при теб е хубавия сценарий, но много рядко е такъв...
                    П.С. А от 2 дкс картофи и 2 дка домати, ако ми направиш 1000 кинта чисто на месец ( т.е. 12 000 годишно), ще те призная
                    П.П.С. Защо си махна стария ник?
                    Last edited by Батко Пешо; 18.03.2013, 15:11.

Коментар

• Батка, казвал съм ти го много пъти - кефя ти се на ентусиазма и желанието, такива хора като теб са много нужни на държавата, макар че и твоите деца ще емигрират, нали така? За съжаление и ти живееш в една Утопия, макар че си прав - при теб има реализирано желание, при мен има отказ на хартия, щото другите са ми виновни, макар че не е точно така. Имам 2 имота на село - единичт е в твоето плевенско - като ги видя нивите и особено лозята и ми се плаче, разбираш ли ме, плаче ми се. Знам какво беше преди не по-вече от 15-на години, знам какво ставаше на грозодобер - не можеше да се разминеш от коли и каруци, Сега нито едно лозе околко нас, а масивът е сигурно над 2 500 дка като цяло, не се обработва - нашите ходили последния път и имало змии вече, да те е страх да влезеш. А едно време се поливаше, имаше помпена станция (2 при това) и т.н. - сега е тотален леш и не виждам как ще се оправи скоро. А селото не е чак толкова малко, към 1 500 човека е, но младите почти ги няма... Дригото село е до Сандански, и то е голямо, че даже е и известно, фул е с мангали, сигурно над 1000 мангала има, но има и доста българи, при това млади - всичко си се работи, не се краде особено, хората строят къщи и т.н. Та камбанариите, от които гледаме са различни - в едното село просто няма как да стане, в другото - може да има развитие. радвай се, че при теб е хубавия сценарий, но много рядко е такъв...
                      П.С. А от 2 дкс картофи и 2 дка домати, ако ми направиш 1000 кинта чисто на месец ( т.е. 12 000 годишно), ще те призная
                      П.П.С. Защо си махна стария ник?
                      Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                      Ето точно тези разсъждения стоят зад прикрития мързел и нещене.В село е пълно с цигани и те уверявам че от нас е откраднато само едно въже за 22 години.И не съм убеден че циганин го е направил.Четирима сме които гледаме градини и животни.А сума ти народ говори точно като теб.Четвъртия последен започна миналата година след като се завърна от Испания със семейството си.Съседа ми и той като теб циганите му пречат.Прадядо му на 90 години гледаше 120 овце баба му на колене копаеше домати а тоя държи речи как няма работа и мръсните комунисти пречат.Дуварите му паднаха стопанските постройки рухнаха а той с цигарата в устата живее на майка си от пенсията.Жена му го напусна и разбира се тя била курва.Живота отдавна ме е научил на такива да не вярвам и да нямам капчица милост към тях.Като са негодни природата ще ги очисти.Не желая на такива да се раздават помощи.Никакво състрадание газ до дупка.Колкото по скоро измрат толкова по голяма файда за държавата.Да имаш 4 декара двор с три кладенеца и да те мързи да гледаш.Два декара картофи и два декара домати ще насадиш и ти гарантирам чисто 1000 кинта на месец но някой трябва да се труди а не да държи чашата и речи.
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                        Мммм да, време е да съгласен съм.
                        Но защо само депозитите? нека също да направим опис на имотното състояние на всеки "буржоа", и ако някой си позволява да живее в повече от една стая, нека там да настаним крайнонуждаещи се (може пенсионери, може роми, може и бежанци). А ако някой пък си позволява да изкарва повече от минималната заплата на месец, сумата моментално да се конфискува и да се раздаде на бедните. Това е някак си по в реда на пролетарските идей.
                        P.S. Също е време за народна власт, нека всеки овчар, полу-грамотен селянин, шофьор, сервитьор, бакшиш и бачкатор бъдат назначени за министри и да управляват спрямо нуждите на народа.
                        Хахов - браво. Хайде стига с тия комунистически работи - да земем парите от работещите и имащите и даги дадем на мързеливите и вечно нямащите.

Да се заменят 60 000-те баращи своите ануси ушеви туфлеци с 25 000 отлично подготвени безмилостни и решителни мъже, да се прогонят 160 000-те мръзеливи чиновници и на тяхно място 20 000 здраво работещи информационно грамотни държавни администратори, да се спрат хъхряшките помощи - и държавата ще спестява поне по 6 мегабимберици на година, които сега се харчат за кефа на паразитните касти !!! А паразитните касти да ходят в производството - кафявите да сеят бобец, да копат компир, да поливат домати и чушляци, да пасат овце и говеда - белите - в надграждащите се производства - хранително-вкусова промишленост и т.н.

Докато в тая държава се строят само молове и се "произвеждат" само мангали и чиновници - управия няма да има и поредният министър на финансите ще се чуди как да одере някому кожичката, за да закърпи с нея бюджетът.

Пешов - на такова място си попаднал. В огромни райони от страната гнусотняшкият бандитизъм е достигнал до степен на пълно ошушкване и денонощен терор. На хората последните два лева им отмъкват и гащите от дирниците им изуват - а те после благодарят на бога, че са останали живи - а ти ги караш домати да садят.... те да садят, а Мангау да ги бере.

Да се приеме закон, даващ право на хората с оръжие да бранят имотът си.
                        Last edited by Императорът; 18.03.2013, 14:19.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          батка, всичко това е много хубаво, само дето има един мургав фактор, с който трябва да се съобразиш Иначе едно време го правехме това - след работа на лозето или в градината на село, събота и неделя - също, но сега реалиите са различни. Има търде малко села, в които да можеш да гледаш нещо и да не ти го оберат до шушка. Не казвам, че няма, просто са прекалено малко.
                          А да бачкаш залудо е присъюо само за българите от време оно, сега нещата не са такива, каквито бяха за добро или за лошо....
                          Ето точно тези разсъждения стоят зад прикрития мързел и нещене.В село е пълно с цигани и те уверявам че от нас е откраднато само едно въже за 22 години.И не съм убеден че циганин го е направил.Четирима сме които гледаме градини и животни.А сума ти народ говори точно като теб.Четвъртия последен започна миналата година след като се завърна от Испания със семейството си.Съседа ми и той като теб циганите му пречат.Прадядо му на 90 години гледаше 120 овце баба му на колене копаеше домати а тоя държи речи как няма работа и мръсните комунисти пречат.Дуварите му паднаха стопанските постройки рухнаха а той с цигарата в устата живее на майка си от пенсията.Жена му го напусна и разбира се тя била курва.Живота отдавна ме е научил на такива да не вярвам и да нямам капчица милост към тях.Като са негодни природата ще ги очисти.Не желая на такива да се раздават помощи.Никакво състрадание газ до дупка.Колкото по скоро измрат толкова по голяма файда за държавата.Да имаш 4 декара двор с три кладенеца и да те мързи да гледаш.Два декара картофи и два декара домати ще насадиш и ти гарантирам чисто 1000 кинта на месец но някой трябва да се труди а не да държи чашата и речи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
                            Варианти бол.
                            Можеш да ги държиш в сейф в банка, няма лихви, но поне не ти вземат от парите.
                            Другият вариант е офшорна сметка на физическо лице в добра банка, като HSBC например. Минимална лихва, но имаш сигурност.
                            Още един вариант, с още по-ниска ликвидност, е обръщането на парите в злато, в ценни и не толкова ценни метали, камъни и т.н. Тук има риск от промяна в цената, както и от промяна на облагането, току-виж са сложили някакъв антикризисен данък върку сделките с ценни неща ...
                            В една много дебела книга пише че единственото сигурно нещо на този свят е смъртта.Така че не си губи времето с глупости.Единствения капитал който ще остане след смъртта са знанията и опита.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Хахаха... вЕрно, че са гарантирани... Освен в случаите когато някоя Събота и Неделя спешно не се издаде закон банките да си починат още няколко допълнителни дни наречени за благозвучие "банков празник"... хахахаха.. След което вместо пари вече ще ви раздават купони за храна и ваучери за електричество!
                              Абе Фори ако Серги направи кипърски сценарий какво ще стане с твоите депозити?
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Аз предлагам да се изземат нацяло парите от банките и да се раздават купони! СерГеят знае как става! а и Путин ще му помогне!
                                П.П. Също и да възродим бригадирското движение! Ура другари! И да работим без пари, че внуците на Сергеят да има какво да крадат като влезнат пак в политбюро да ни управляват.
                                Last edited by 4un4o; 18.03.2013, 12:54.

Коментар

Working...
                                X