Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докога ще им търпим беззаконията
Collapse
Заключена.
X
X
-
Декларация
от ПП ДРОМ
Ние от ПП ДРОМ оценяваме изказването на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов: „Докторите от Спешна медицинска помощ няма да обслужват ромските махали, докато не бъде гарантирана сигурността им“ като противоконституционно, дискриминационно и противоречащо на Хипократовата клетва, която той е положил като лекар. Думите ми са в противоречие и на клетвата, която д-р Москов е положил и като министър на Република България: „във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа“.
Нима българските роми не са част от народа?
Уважаеми, господин министър!
Проблемите в българското здравеопазване са огромни. Липсват достатъчно средства за по-високо европейско ниво на обслужване, липсват достатъчно средства за поддържане и създаване на необходимите здравни заведения в българските градове и села, липсва нужното модерно оборудване и апаратура, от които се нуждае всеки български пациент.
Не само това – масово е разпространението на фалшиви и некачествени лекарства, които заливат българския пазар – сериозен проблем, за решаването на който Министерството на здравеопазването трябва да вземе незабавни мерки, с които да се сложи край на тази порочна практика. Да не забравяме, че в последните 20 години огромен брой заболявания у нас не са покрити от българската здравна система, както това е в останалите страни от ЕС – за тях в българската Здравна каса липсват средства за диагностика, изследвания и лечение. Представяте ли си колко хиляди, може би десетки хиляди българи страдат и са безпомощни, заради тези нерешени проблеми в българското здравеопазване?
Та, г-н министър, да се върнем на най-актуалната тема в момента според Вас в българското здравеопазване – някакъв битов инцидент, който се е случил на пътя между шофьор на автомобил и шофьор на линейка в ромска махала. Но можем ли да бъдем сигурни, че там някъде не живеят само роми? А какво ще кажем за случая в Перник, където лекар от спешния център на МБАЛ – Перник е бит от пациент в събота късно вечерта? Пияни радомирци са докарани с линейка в Спешно отделение, младежите били в неадекватно състояние и при опит на д-р Румен Генчев да прегледа единия от тях, той се обърнал и забил юмрук в лицето му. За този случай пак ли са виновни ромите?
Ще Ви цитирам професор Милан Миланов, който отрече твърденията, че само роми бият лекарите, тъй като това се е случвало и с българи.
Всичко това ме води до мисълта, че за сериозните проблеми в българското здравеопазване далеч не са виновни само ромите. Няма нужда да тръгвате на война срещу тях, като ги лишавате от конституционните им права. Вместо това е необходима нова концепция и държавна политика, която час по-скоро да бъде синхронизирана с напредналите европейски страни.
Ние от ПП ДРОМ сме готови да Ви предложим работна група и консултанти, с които да се изготви обща концепция за наболелите проблеми в българското здравеопазване.
Ние категорично осъждаме всякакъв вид посегателство срещу българските лекари!
Нека всеки битов, криминален или какъвто и да е случай да бъде разглеждан от органите на реда, както повелява българската конституция и българското законодателство.
Затова ние категорично отхвърляме като недопустима и противоконституционна позицията Ви, че отделни български граждани не трябва да имат достъп до Спешна помощ. Честите проблеми в Спешната помощ между пациенти и лекари се раждат в следствие на несвоевременно пристигане в много случаи на екипите при болните, най-вероятно поради малкия брой линейки, недостатъчното оборудване за самите тях и невинаги адекватната реакция в следствие на тези причини.
Уважаеми, господин Министър,
Настояваме да поднесете извинение на българската общественост и на ромската общност за Вашето дискриминационно изказване.
С уважение
Илия Илиев
Председател на ПП „ДРОМ“
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеАйде бе? Вярваш ли му? Според мен ще бъде само пушилка. Лекарите пак ще си бъдат пращани на смърт или поне тежък побой в животинските коптори...http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЦиганин изнасили петокласник в училищна тоалетна
http://www.novini.bg/news/253672-%D1...%BD%D0%B0.html
Част от характерните за етноса черти.Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Условията за ползване на продуктите на Инвестор:
2.1.3 Използвайте уважаващ език. Като при всяка общност онлайн дискусиите процъфтяват, само когато нашите потребители се чувстват добре дошли и в безопасност. Вие се съгласявате да не използвате език, който обижда и/или дискриминира на основата на раса, религия, националност, пол, сексуални предпочитания, възраст, образование, увреждания и др.подобни. Омразната реч от всякакъв вид е основание за незабавно и трайно прекратяване на достъпа до всички или част от услугите на сайтовете на Инвестор.
Моля, не се увличайте в расистки дискусии, каквато и да е личната Ви гледна точка.
Благодаря!Last edited by Amsterdamm; 07.12.2014, 21:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСега разбира се циганския изверг ще се измъкне реално безнаказано..Last edited by Jay Gould; 07.12.2014, 20:32.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеАйде бе? Вярваш ли му? Според мен ще бъде само пушилка.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНай-после адекватен министър !!!
РОМОВЕТЕ СА СКОТОВЕ, НИКАКВИ ЛИНЕЙКИ БЕЗ ПОЛИЦИЯ ПРИ ТЯХ – ЗАЯВИ МИНИСТЪР МОСКОВ.
80% от нападенията срещу медици са в хъхряшките развъдници, каква част от останалите 20% също са дело на цигани, но в болниците ?
http://www.blitz.bg/news/article/306932
Лекарите пак ще си бъдат пращани на смърт или поне тежък побой в животинските коптори...
И още малко наглост :
Лидерът на ДРОМ: Министър Москов да се извини на хората, той нарушава Конституцията
http://pik.bg/%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%...ews258610.html
Коментар
-
Най-после адекватен министър !!!
РОМОВЕТЕ СА СКОТОВЕ, НИКАКВИ ЛИНЕЙКИ БЕЗ ПОЛИЦИЯ ПРИ ТЯХ – ЗАЯВИ МИНИСТЪР МОСКОВ.
80% от нападенията срещу медици са в хъхряшките развъдници, каква част от останалите 20% също са дело на цигани, но в болниците ?
http://www.blitz.bg/news/article/306932Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЦиганин изнасили петокласник в училищна тоалетна
Част от характерните за етноса черти.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Циганин изнасили петокласник в училищна тоалетна
Част от характерните за етноса черти.
Коментар
-
RAPON
"Чл. 151. (1) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152(изнасилване), се наказва с лишаване от свобода от две до пет години. "
Не че този член съм чувал някога/някъде да се прилага ефективно.
Еми такива са ни 99% от "законите" - има ги само на хартия.
И по законите 99% сме престъпници и избирателно ни съди съдебната система.
Това ни е най-големия проблемLast edited by X_Y; 06.12.2014, 12:00.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ravon Разгледай мнениеВиж, първо не съм от малцинствата, българин съм, като повечето тук.
Обаче, за разлика от поветето тук не изповядвам расизма и ксенофобията. Вярвам в държавността, в правителствените ни програми за интеграция на малцинствата и в националната идея, че всички сме един народ и трябва да живеем заедно, като братя и сестри. Всеки да е гражданин на света и да има права и свободи.
Това с тоталитаризма, със строителните войски и другите потъпквания на правата и свободите на хората, сме го гледали. Добре че отдавна остана в историята.
Да всеки има права – но не може едни да имат само права, включително да не спазват законите, а други да имат само задължения. МалцинстваТА нямат нужда от интеграция, само мургавите – а самият факт, че те единствени се нуждаят от специални програми, показва най-добре непълноценната им същност. И ние не сме „братя и сестри” с тези престъпници, те не са част от нашия народ, нито от нашето общество, както не са част от обществото в нито една европейска държава – и за това са виновни само и единствено самите те.
Всеки е длъжен сам, със свои усилия да се интегрира в обществото и да спазва правилата и законите му, а за нежелаещите законът предвижда съответните наказания.Last edited by X_Y; 05.12.2014, 19:39.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ravon Разгледай мнениеВиж, първо не съм от малцинствата, българин съм, като повечето тук.
Обаче, за разлика от поветето тук не изповядвам расизма и ксенофобията. Вярвам в държавността, в правителствените ни програми за интеграция на малцинствата и в националната идея, че всички сме един народ и трябва да живеем заедно, като братя и сестри. Всеки да е гражданин на света и да има права и свободи.
Това с тоталитаризма, със строителните войски и другите потъпквания на правата и свободите на хората, сме го гледали. Добре че отдавна остана в историята.Last edited by Бате Пешо; 05.12.2014, 17:49.
Коментар
Коментар