IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим беззаконията

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Да, заети са. Създават деца и демонтират инфраструктура.

    Коментар


    • Ти да видиш...Кабинетът отчита преизпълнен план за заетост на циганите
      09 Май 2014

      На фона на високата безработица сред ромското население кабинетът отчита преизпълнение на плана си за осигуряване на временно препитание на безработни роми за миналата година. Това става ясно от доклада за 2013 г. за изпълнение на националната стратегия за интегриране на ромите до 2020 г. На 14 670 роми м.г. е осигурена заетост, а това надвишава планирания брой с 40%. За сравнение: през 2012 г. субсидирана заетост е осигурена на 11 478 роми. Основният "работодател" на ромите, както обикновено в последните години, е програмата на социалното министерство "От социални помощи към осигуряване на заетост", по която са наети 8110 души. На първичния пазар са започнали работа 3979 безработни роми. По ОП "Развитие на човешките ресурси" е осигурено препитание на други 1543 роми.

      За цялата година едва 7 граждани от ромски произход са включени в обучение за зaпочване на собствен бизнес. 769 са се обучавали за квалификация, ключови компетентности и ограмотяване, а 9159 роми са минали през професионално ориентиране и мотивация за активно поведение на пазара на труда.

      В доклада са включени и резултатите от политиките по области и общини. В някои от докладите на общините обаче липсва конкретика. За област София е посочено, че 1 на 12 роми никога не е посещавал училище. Едва 163 души, или 1% от ромското население в столицата е с висше образование. С основно образование са 6370 души (40.5%), а с начално и по-ниско са 5683 души (36.2%) в София. "Една от основните причини за ограничения достъп на ромското население на пазара на труда е образователното равнище. Значителна част от безработните лица от тази група са самотни родители - 23.3%, а 1.2% са с намалена работоспособност, което ги поставя в още по-неблагоприятно положение на трудовия пазар", пише в доклада за София-област. Според данните от област Велико Търново там живеят едва 3875 роми, и то предимно в селата.

      ФИНАНСИРАНЕ

      От 2011 г. насам за заетост на ромите са платени малко над 3 млн. евро по ОП "Развитие на човешките ресурси". В документа е посочена като успешна практика програмата за жилища на социално уязвими групи - роми, сираци, социално слаби. Близо 15.7 млн. лв. бяха разделени пилотно между 5 общини. Заделените почти 4 млн. лв. за Варна обаче са на път да бъдат изгубени, защото варненци протестират срещу изграждането на блока със социалните жилища. За програмния период 2014-2020 г. по ОП "Региони в растеж" целевата сума за социални жилища е 86 млн. лв.
      http://www.segabg.com/article.php?id=697840
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Безкрайните права и привилегии на паразитите:

        15 ЛЕКАРИ СЕ БОРЯТ ЗА ЖИВОТА НА НЕОСИГУРЕНА ЦИГАНКА , БРЕМЕННА ЗА 13-И ПЪТ !!!!

        http://www.blitz.bg/article/38206


        Етоа с какво се занимават медиците, на които НИЕ плащаме заплатите с нашите осигуровки и данъци - и разбира се без гнусно угоената хъхряшка твар да плати дори и стотинка.... в същото време здравноосигурената Българка, трябва да извади над 1000 лв за "избор на екип", за да роди единственото си дете !!!
        Last edited by X_Y; 09.05.2014, 20:02.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Ужасът Мечка:

          СЪЛЗИТЕ ОТ СТРАХ И БЕЗСИЛИЕ НА ЖЕРТНИТЕ И ЧУДОВИЩНОТО БЕЗОЧИЕ НА СВИНСКИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ КОЙТО ОБЯСНЯВА, ЧЕ "НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ":

          http://novanews.bg/news/view/2014/05...ampaign=accent

          Защо никой не попита прасето какъв процент от кражбите се завеждат в графата "неизвестен извършител", без реално да са проведени каквито и да било оперативно-издирвателни действия? Какъв процент от все пак заловените въобще де изправят пред съда и какъв процент се освобождават безнаказано срещу т.нар. "полицейска регистрация"? Кой е упълномощил свините да вземат решение кой престъпник е извършил "маловажно престъпление" и да се измъкне безнаказан и кой - да влезе в затвора? Кой пуска и разпространява лъжата, че "кражба на стойност под минималната работна заплата не е престъпление"? НИКЪДЕ в Наказателния кодекс не е написано подобно нещо, но е написано, че при рецидив присъдата е само и единствено ефективна !!!

          Веднага почти след репортажът на живо по съответната телевизия се появи оня гнусен индивид, дето се води "омбудсман" - отново нито дума за тия хора, чието основополагащо човешко право - за неприкосновеност на частната собственост се нарушава денонощно... какви всъщност са функциите на тоя урод - не е ли да защитава човешките права на хората.... а може би само специалните права на мангасарите?

          А хората от с. Мечка - и не само те - просто трябва по съдебен ред да си търсят правата - и да съдят тая т.нар. "държава", защото отказва да защити техните ЧОВЕШКИ ПРАВА - както казах правото на неприкосновена частна собственост е залегнало във Всеобщата декларация за правата на човека и гарантирано от Конституцията - и никъде не е написано, че Българите в България намат това право !!!!
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от carbon Разгледай мнение
              Нерде комунист, нерде циганин!

              Правят „Столипиново” зелен оазис, ромите пак недоволни

              Мащабна акция за облагородяване на терена в квартал „Столипиново“ след премахването на 50 незаконни постройки ще започне в събота, съобщиха от администрацията на район „Източен” в Пловдив.

              http://www.blitz.bg/news/article/266273
              Абсолютно безполезно пилеене на парите на данъкоплатците за уроди, които не само че не плащат данъци, но и отново ще превърнат мястото в гнусна кочина или пак ще струпат бараките.
              Защо тоя кмет не продължи с унищожаването на незаконното строителство със смехотворният довод, че останалите незаконни постройки били "жилищни" - нима това ги прави законни? Защо мангалите с нелегалните търговски обекти не са разследвани за укриване на данъци? Ако човек построи незаконен магазин на чужда земя и върти търговия без да има разрешителни, без касов апарат, без да плаща данъци, така ли ще го оставят? Докога за циганската чума няма да важат никакви закони?
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • В село Мечка ужасът продължава !!!

                ЕДНА МРАЧНА ПРИКАЗКА ЗА ЦИГАНСКИЯТ БАНДИТИЗЪМ И СВИНСКОТО БЕЗСИЛИЕ....

                Възрастни хора брутално ограбени ДВА ПЪТИ за една нощ, напук на камери и показно-безполезни жандармерийски акции, мангалският терор не спира - излиза, че цялата "държава" е неспособна да се справи с тумба хъхрещи изроди !!!

                http://www.blitz.bg/news/article/266341

                Очевидно е, че всичко това ще продължава, докато на власт не дойдат решителни и безмилостни хора, които да смажат не само циганите-бандити, но и техните закрилници. Защо ромовете са на практика безнаказани, освен при най-тежки престъпления, за които обаче получават смехотворно ниски наказания? Защо им се позволява да се самонастаняват където си поискат и никой не смее да ги прогони? Защо хиляди прасюги в София пазят депутатите в парламента от стотина протестиращи мирни граждани, а по селата хората са беззащитни? Защо никой институция, включително уродливият и гнусен "омбудсман" не защитават жертвите на циганските зверства, а стотици престъпни организации защитават "правата" на същите тия цигански дегенерати и убийци? Докога ще търпим това?

                - Връщане на смъртното наказание - НЕЗАБАВНО;
                - Унищожаване на всички незаконни цигански развъдници и вкарване на обитателите им в трудови лагери - НЕЗАБАВНО;
                - Унищожаване на циганските НПО-та, вкл. и на т.нар. "български хелзингски комитет" и съд за противодържавна дейност за членовете на тия организации - НЕЗАБАВНО;
                - Масова чистка в ушевите структури и в съдебната система и съд за служебно бездействие за всички, де факто закриляли с нищоправенето си циганските зверства - НЕЗАБАВНО;
                - Даване на абсолютно право на хората да защитават имота си, вкл. земеделския с оръжие, както и правото им да се сдружават за целта - НЕЗАБАВНО;
                - Денонощно полицейско присъствие във ВСИЧКИ населени места - НЕЗАБАВНО !!!

                Само и единствено тези мерки ще прекратят тоя ужас, недопустим за коя да е що годе нормална държава !!!
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Нерде комунист, нерде циганин!

                  Правят „Столипиново” зелен оазис, ромите пак недоволни

                  Мащабна акция за облагородяване на терена в квартал „Столипиново“ след премахването на 50 незаконни постройки ще започне в събота, съобщиха от администрацията на район „Източен” в Пловдив.

                  http://www.blitz.bg/news/article/266273
                  Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от paran Разгледай мнение
                    Ами говоря за тези малцинства, на които ти се заканваш че ще нарушаваш правата и свободите. И то така го говориш, все едно не става дума за хора като нас, за разумни същества. Малцинствата ще траят само до време подобно отношение, после може да решат че няма да толерират подобно расистко отношение. Светът отдавна е надживят тесногръдите схващания от времето на национал-социалистите. Светът вече е глобален, хората имат признати права и свободи, никой не може да ги потъпква, щото така искал бил.
                    Никой не може да има права над законите на държавата, нито привилегии по етнически признак и Конституцията е категорична по тоя въпрос.

                    И да - това не са хора като нас и не са разумни същества. Мангалите са интелектуално непълноценни, реално са лишени от морал, а моралът и интелектът са основните характеристики на човешкото същество. И стига с тия "малцинствА" - турци, евреи, арменци, руснаци и т.н. не са длъжни да търпят такива като тебе да ги приравняват с отвратителната циганска измет. Ромовете никога не са имали държава, култура, писменост, а езикът им е почти нечленоразделен и сигурно най-бедния на света. Това са фактите - и никой не може да ги отрече.
                    Нито пък ние сме длъжни да питаме мангалите какво им харесва или не - защото те са в нашата държава и живеят на наш гръб. Не може тия, които нищо не дават, непрекъснато нещо да искат. Въпреки всичко аз съм съгласен хъхряците да имат същите права и задължения като нас, но те не желаят да поемат каяквито и да било задължения, но само реват за "права" !!!

                    Карбонов - това е естествено последствие от перверзната толерастия и управлението на София от мизерната пачавра фъндъкова. Тая несретница е срам и позор за градът ни, който е европейска столица или поне така се води. Пълен абсурд !!! Кметът на Пловдив забрани каруците дори в циганските развъдници, каруците са забранени в селски градчета като Айтос и Севлиево например - а тек - в СТОЛИЦАТА оная жалка женица кърши плахо ръце и хленчи, че каруците били "традиционен етнически транспорт" и ако се забрани ромовете можело да се сърдят, че им се нарушавали "правата"... явно тая крастава сган има някакви специални права само в София !!!
                    Разбира се - и софиянци са виновни, задето дори ПРЕИЗБРАХА мизерницата, вместо с камъни да я прогоним !!! И само това ли? Забелязали ли сте например масовото осакатяване на дървета в центъра и изсичането им? По десетки улици стърчат само голи скелети, дървета, лишени от короните си !!! Навремето Иван Иванов - този толкова човек толкова кадърен, че дори комунистите са го признали и оставили свободен, е посадил 300 000 дървета, селтачката изсече и осакати двойно по толкова !!! София никога не е имала по противен и жалък градоначалник !!!

                    Апропо, рапанов: колко пъти трябва да повтарям въпросът, който зададох - Каква е възвращаемостта от десетките милиарди, "инвестирани" в т.нар. "ромова интеграция" ???? Защо не отговаряш, срамуваш ли се нещо?
                    Last edited by Императорът; 30.04.2014, 23:34.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                    Коментар


                    • Европейска столица: Циганска каруца затапи трафика на "Петте кьошета"
                      Каруцарят правеше сложни маневри из натовареното кръстовище сякаш си е във "Факултето"



                      Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

                      Коментар


                      • Абе Хронос, що ме триеш бе човек? Какво нередно казах??? И защо точно моето мнение изтри? Виждаш нещо хубаво в това, че циганите непрекъснато, в разрез с всякакви български и европейски закони се съвъкупяват с малолетни ли???

                        Чл. 151. (1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152, се наказва с лишаване от свобода от две до шест години.

                        За това ти говоря, ако не разбираш.
                        Колко дърти мангала има в затворите срещу майките на които още плащаме детски надбавки???

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Какви "малцинства" ще ме подпукат, бе маймуняк?
                          Ами говоря за тези малцинства, на които ти се заканваш че ще нарушаваш правата и свободите. И то така го говориш, все едно не става дума за хора като нас, за разумни същества. Малцинствата ще траят само до време подобно отношение, после може да решат че няма да толерират подобно расистко отношение. Светът отдавна е надживят тесногръдите схващания от времето на национал-социалистите. Светът вече е глобален, хората имат признати права и свободи, никой не може да ги потъпква, щото така искал бил.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Рапанов, Сетверов и т.н. усърдно се прави на кьорав, затова питам пак:

                            КАКВА ВЪЗВРАЩАЕМОСТ МОЖЕ ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ДЕСЕТКИТЕ МИЛИАРДИ, КОИТО В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ДЪРЖАВАТА "ИНВЕСТИРА" В Т.НАР. "ИНТЕГРАЦИЯ" НА РОМОВЕТЕ?
                            Възвращаемостта е в жива сила и бойна техника. Не виждаш ли, че се множат като глисти

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

                              КАКВА ВЪЗВРАЩАЕМОСТ МОЖЕ ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ДЕСЕТКИТЕ МИЛИАРДИ, КОИТО В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ДЪРЖАВАТА "ИНВЕСТИРА" В Т.НАР. "ИНТЕГРАЦИЯ" НА РОМОВЕТЕ?
                              Ще се множи.... материала ти.... за темата
                              Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

                              Коментар


                              • Рапанов, Сетверов и т.н. усърдно се прави на кьорав, затова питам пак:

                                КАКВА ВЪЗВРАЩАЕМОСТ МОЖЕ ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ДЕСЕТКИТЕ МИЛИАРДИ, КОИТО В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ДЪРЖАВАТА "ИНВЕСТИРА" В Т.НАР. "ИНТЕГРАЦИЯ" НА РОМОВЕТЕ?
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X