IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим беззаконията

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
    Българските роми не са просто безработни, те са доведени до състоянието на правна нула - живеят в незаконни жилища или дори в палатки, нямат образование, нямат осигуровки, нямат достъп до здравеопазване и са мразени от мнозинството. Ромите нямат нормален живот и нямат бъдеще, те не са просто хора, страдащи от безработица по време на криза.
    Тук някой лошо се е излъгал или по-скоро се опитва да залъже.

    Коментар


    • Перунов - и кой е виновен за всичко това?

      "Българските роми не са просто безработни, те са доведени до състоянието на правна нула - живеят в незаконни жилища или дори в палатки, нямат образование, нямат осигуровки, нямат достъп до здравеопазване и са мразени от мнозинството. Ромите нямат нормален живот и нямат бъдеще, те не са просто хора, страдащи от безработица по време на криза."


      Първо - как може да твърдиш, че на който му се позволява да живее в незаконно жилище, е дискриминиран? Не - той очевидно е привилегирован, защото ако просто се спазваха законите, гнусният му катун щеше да бъде разрушен !!!!
      Нямали образование... някой да им е забранил да учат? Напротив - малките на тия мръсни изроди имат всевъзможни привилегии - безплатен транспорт, безплатни закуски, само и само да влязат в училище, но те не желаят, защото са дебили и животни . Дори и мангалето да дреме на чина, то може да стигне и до 4-5 клас, без да знае азбуката. как по дяволите да накараш да учи някой, който не желае - дори цветелин кънчев не може да отговори на тоя въпрос.
      Нямали осигуровки - ами откъде да има осигуровки някой, който не е работил и минута в мръсния си живот? Това за здравеопазването е нагла и мръсна лъжа - гъгнтивата гнус докара до фалит цели болници - в които циганорите се търкаляха и продължавмат да се търкалят безплатно. Нима не ползват спешна помощ, макар да са неосигурени? А как се отблагодаряват - трошейки линейките и биейки лекарите?
      Мразени били от мнозинството - ами какво отношение да имат хората към някой, който живее като кърлеж на техен гръб, че и ги тероризира за благодарност? Тая к.рва - Мари защо не интегрира 3-4 мангала в нейния дом? Ей-така - да ги прибере, за да ги храни, къпе и ограмотява?

      Да сме им предоставели, казваш, жилища и храна.... и на какво основание? Някой Българин да е получил безплатно жилище и храна - ей-така, защото съществува на тоя свят? Откъде-накъде някому да се дава наготово, макар че е една зловредна гнида, само защото бил "ром"? Само заради това твое искане ти, Перунов, трябва да бъдеш съден за проповядване на етническа омраза и апартейд !!! Работа да им се дадяла - ами половината плодородна земя на България пустее - да хващат мотиките и да почват.... ама друг път ще почнат, защото мангасаринът не иска работа - той иска да получава цял живот помощи и да краде безнаказано.

      Някой трябвало да обясни на мангалите, че просията и кражбите не са работа.... ами всеки нормален човек би трябвало да разбира, че работа е да създаваш блага, да даваш нещо, за да получиш нещо.... но мангалите не са хора, а генетически изроди !!!! Както и друг път съм казвал, дори анализът на примитивният им "език", доказва, че тия твари са природно лишени от морал и човечност... но въпреки това ние не искаме да бъдат дискриминирани, да бъдат законово поставени по-ниско от хората, макар и по припода да стоят по-ниско.... искаме равентво пред законите за всички, включително и за тях, просто защото това е достатъчно циганската пасмина да бъде елиминирана. Ако законът третира мангалите така, както хората, те сами ще измрат !!!!
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Първоначално изпратено от pernik Разгледай мнение
        Нещо си се объркал, не съм от малцинството, нито го защитавам. Само показвах как хората си защитават правата и не си оставят магарето в калта.
        СкакаУетс, първо - никой не може да има права над законите и второ - това не са хора.
        Жей е прав. Казвал съм и друг път, че в България само ловците са 250 000, като сложим и другите хора със законно оръжие - цифрата ще набъбне на 300 000. 10% от тия хора да кипнат и да скочат, мангасарската гнус ще бъде елиминирана като фактор за 72 часа.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Ето какво казва Дойче Веле за ромите у нас. Дори и в чужбина разбраха, че ромите у нас нямат права и са дискриминирани, май е само въпрос на време да последват санкции към държавата ни. Кога най-после ще предоставим на ромите подходящи условия, жилища и храна, кога ще има работа и за тях? Време е да се разбере, че дискриминацията на малцинствата у нас не води до нищо положително.

          Ромите са правна нула



          Българските роми не са само безработни и бедни - те са просто без права. Никъде не ги желаят - нито в родината им, нито навън. Даже и когато имат законна работа и не отговарят на клишето за крадци и бандити.
          "Установихме нещо ужасно", шепне ми Мари. "Миналата година чак разбрахме защо ромите от България и Румъния просят по улиците. У вас никой не им е обяснил, че това не е полагане на труд. Те мислят, че работят". Седим в едно кафене в парижкото предградие Монтрьой, на стотина метра от така наречения ромски лагер. Мари е част от група французи, които помагат на ромите да се интегрират. Нещо, което не може да се случи, ако слушаме френския вътрешен министър Манюел Валс. Миналата седмица Валс обяви пред вестник "Фигаро", че ромите от Румъния и България "не искат да се интегрират във Франция" и че той ще продължи разграждането на лагерите като този в Монтрьой, до който живее Мари.
          Манюел Валс е социалист, но действа като досегашното дясно правителство на Никола Саркози по отношение на ромите. Списание "Икономист" дори го нарече "Саркози на левицата". Разликата между единия и другия политик е в това, че имат едни и същи намерения, но различни начини да ги осъществят. От интервюто във "Фигаро"“ става ясно, че Манюел Валс не просто смята да разтури лагерите и не просто да отпрати ромите в Румъния и България, но се замисля дори и за бъдещето на една от смислените политики на предишния кабинет: изграждането на така наречените "селища за интеграция".
          ова са места, където се настаняват ромски семейства, съгласни да живеят под наблюдението на социалните работници във всеки един от интеграционните етапи: научаване на езика, припечелване на пари по осигурена от общината работа, кандидатстване за работно място и така нататък. Мари твърдеше, че това е страхотна програма - включително и защото показва на самите роми колко много и колко различни усилия е необходимо да положат, за да живеят добре и да се чувстват като истинска част от обществото, в което са пришълци.
          Министър Валс твърди, че тези селища са експеримент, който той наблюдава "с известен интерес": "Той може да се отнася само за малка група [от ромите], защото, за съжаление, хората от лагерите не искат да се интегрират в нашата страна по културни причини или защото са в ръцете на мрежи, занимаващи се с просене и проституция". Не съм питала Мари какво мисли за това изказване на френския министър, но съм я питала за тези "мрежи" с просенето.
          Тогава за първи път чух някой да търси истински отговор на въпроса защо ромите просят. Заедно с нейни приятели от Монтрьой тя си беше дала труда да провери дали ромите, които просят, просят при всички обстоятелства. И установила, че да. Дори и да имат пари и храна, дори и да вали дъжд и да е студено, дори и да ги дебне полиция - те просели при всички обстоятелства.
          След това наблюдение тя започнала да ги пита защо го правят и след много разговори установила, че те наистина не разбират защо това е нередно. "Който е ходил на училище - чете, който не е ходил - или чисти, или строи, или проси". Така й казала една жена, която Мари ми показа отдалече и пак сниши глас: "Ужас", каза, "как само ви ги посочвам, като че ли не са като нас". А пък аз през цялото време умирах от срам, че 40-годишна френска монтажистка ми обяснява нещо за българските роми, защото е разбрала, че за да участва в решението на проблема поне трябва да чуе с ушите си конкретните хора и конкретните им проблеми.
          Не е ясно как министър Валс е направил извода, че "те" не искат да се интегрират във Франция. Изглежда е установил, че "те" не са като нас, не искат да бъдат и няма да бъдат. А "те", на свой ред, вероятно са направили вярното заключение, че истината е точно обратната - че никоя страна не ги иска. Нито чуждата, нито собствената им. Според френския министър страната му ще помогне на ромите от България и Румъния по друг начин - като ги върне в страните им, а после им съдейства да си намерят работа на място.
          Не стига, че говори като българските националисти, квалифицирайки една група хора като нежелаещи по принцип да полагат усилие, ами не е проучил и въпроса с намирането на работа. "Намирането на работа" е точният пример за решаване на въпроса със сегрегацията на парче, който доведе до бедственото положение на ромите, поне в България.
          Българските роми не са просто безработни, те са доведени до състоянието на правна нула - живеят в незаконни жилища или дори в палатки, нямат образование, нямат осигуровки, нямат достъп до здравеопазване и са мразени от мнозинството. Ромите нямат нормален живот и нямат бъдеще, те не са просто хора, страдащи от безработица по време на криза.
          Впрочем, в последните месеци в София се подмята все по-усилено един съвет: не се качвай на еди-кои си таксита. Знаете ли защо? Ами защото шофьорите на тези точно таксита били роми, което, очевидно, се смята за нежелателно. Това е далеч по-точното огледало на проблема от онова, което си представя френският министър: ромите са нежелани в България както в качеството им на "безделници" така и в качеството им на законно работещи. Никак не са желани. Затова са се втурнали към страни като Франция, където за техен късмет живеят и хора като Мари.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от pernik Разгледай мнение
            Нещо си се объркал, не съм от малцинството, нито го защитавам. Само показвах как хората си защитават правата и не си оставят магарето в калта.
            Това съждение ми изглежда доста перверзно на фона на реалността....

            Предполагам, че вече не малка част от циганите разбират, че техните "ръководители" ги държат умишлено в невежество и недоимък, което всъщност важи и за друга една другоезична народност. Но докато другите достатъчно добре полагат труд, какъвто и да е, то явно циганите си лежат на техните "етно-битовизми" и смятат, че някой е длъжен да им дава. А както някой писа за "паразитите" и "приемниците", много е вероятно "приемникът", който винаги е по-силен в природата, да поразчисти паразитите.
            Все пак от контактите ми с цигани ми е ясно, че и те разбират, че не трябва да минават определени граници. И ако кризата е натиснала нормалните работещи, то явно за неработещите това е много по-зле.
            И това ще мине ...

            Коментар


            • За съжаление нещата клонят към гражданска война.Когато паразита стане много голям или се изрязва като тумор или гостоприемника загива.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pernik Разгледай мнение
                Нещо си се объркал, не съм от малцинството, нито го защитавам. Само показвах как хората си защитават правата и не си оставят магарето в калта.
                Правата ги защитава закона.Или тая сган ще се научи на ред дисциплина и труд или лови гората.Интеграция на хора с различен манталитет не е възможна.Не желая да им слушам кючеците и фалшивото виене на певачките.Не желая по цяла нощ да ми пречат да спя и да държат като дерибеи.Рано или късно искрата ще пламне и тази сган ще бъде изтребена.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                  А след това ще дойде една друга справедливост от която ще хванете пътя за Индия.Ясен ли съм.Ще ви бъдат спряни парите никакви детски никакви помощи никакви телкове.И в трудови лагери.По цял ден ще носите камъни от едно място до друго и после обратно.И ще се научите да пеете и марширувате.А като бидите българин отдалече със строева стъпка ще отдавате чест.
                  Нещо си се объркал, не съм от малцинството, нито го защитавам. Само показвах как хората си защитават правата и не си оставят магарето в калта.

                  Коментар


                  • А след това ще дойде една друга справедливост от която ще хванете пътя за Индия.Ясен ли съм.Ще ви бъдат спряни парите никакви детски никакви помощи никакви телкове.И в трудови лагери.По цял ден ще носите камъни от едно място до друго и после обратно.И ще се научите да пеете и марширувате.А като бидите българин отдалече със строева стъпка ще отдавате чест.

                    Коментар


                    • Ако циганите убият някого от роднините на шапкаря (бивш военен с много колеги), това с Катуница ще бледнее. Българи и турци ще ги изтребят така както Хитлер не ги е изтребвал. В момента на много хора вече им е прекипяло и само чакат да се палне фитила
                      Last edited by Jay Gould; 19.03.2013, 14:04.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                      Коментар


                      • http://marica.bg/show.php?id=99505
                        Цигани от Самоков атакуват София да мъстят за двойния разстрел
                        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Наш дълг е колкото може по-скоро да сложим на власт решителни патриоти .
                          Алоооо, г-н Въздух под налягане..... тия "решителни патриоти" нямат ли си имена....

                          Дай имена, пък всеки ще прецени дали и колко са решителни...и дали и колко са патриоти....

                          Избягваш да напишеш...истински патриоти .... щото нещо явно си гузен... щото един патриот може да е решителен...но да не е истински ...според общоприети стандарти все пак...

                          Коментар


                          • И защо прасетата само "пазят"? Защо няма арестувани мангали за отправянето на смъртни заплахи? Тия имат ли на представа какво ще се случи, ако тая сган тръгне на свой ред да избива близките на самоубилият се стрелец? Заплахите бяха отправени най-нагло пред телевизионните камери - по НК това е сериозно престъпление, но разбира се, прокуратурата не се самосезира, защото хъхрещата чума е над законите !!!!

                            Ако пламне кървав междуетнически конфликт заради бездействието на държавата, първо от прокуратурата трябва да търсим сметка - дори най-добре, ако нищо не бъде предприето до няколко дни, да искаме незабавната оставка на свинята цацаров !!!!
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pernik Разгледай мнение
                              Полицията е пази ден-два, после идва времето за справедливост ...
                              Извинявай, че те пропуснах в оня списък.
                              С предния пост исках да наблегнем на факта, че бившия военен не е сглобил една машинка, та да остави наистина гола поляна.

                              Коментар


                              • „Смятаме тук да остане само една гола поляна. В къщата живеят снаха му, сина му, те са си вътре и полицаите ги пазят. Но те ще ги пазят ден-два, месец - два", заканиха се ромите от квартала.

                                Търпението е злато, както се казва.
                                Полицията е пази ден-два, после идва времето за справедливост ...

                                Коментар

                                Working...
                                X