IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим беззаконията

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Jawly Разгледай мнение
    Имаш право. Ако ромите наистина спазват законите да. Да вземат поне да се създадат общества за обучаване на децата. Поне държавата да се грижи за гражданите си .... ако това стане някой ден ...
    Че те ги обучават, както се вижда по коментираната статия, а и не само по нея - учат чааветата си да крадат, да лъжат, да паразитират, да вандалстват, да просят, да ровят по кофите, да си берат чуждата собственост, да съсипват държавата и обществото, вместо да поемат своя дял в съграждането му.... иначе не благоволяват да научат чааветата си дори да говорят членоразделно, камо ли да четат и пишат.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • Имаш право. Ако ромите наистина спазват законите да. Да вземат поне да се създадат общества за обучаване на децата. Поне държавата да се грижи за гражданите си .... ако това стане някой ден ...

      Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Щом "всички сме Българи", защо мургавите непрекснато реват, че били "роми" и искат всевъзможни привилегии заради етноса си? Това което искам аз е законите да се прилагат безпристрастно спрямо всички граждани на държавата, както и трябва да бъде според Конституцията и международните конвенции, подписани от България.
      Какво: "не става така"? Откъде-накъде някакви боклуци ще нарушават непрекъснато законите и ще бъдат безнаказани заради етносът си? Ако всички започнем да крадем, вместо да работим и да искаме всичко наготово, какво ще стане?

      А толерантността е хубаво качество, но само когато е взаимна... и винаги трябва да е съразмерна. Затова нашата толерантност към ромовете трябва да е точно равна на ромовата толерантност към нас - а именно: НУЛЕВА.

      Коментар


      • Щом "всички сме Българи", защо мургавите непрекснато реват, че били "роми" и искат всевъзможни привилегии заради етноса си? Това което искам аз е законите да се прилагат безпристрастно спрямо всички граждани на държавата, както и трябва да бъде според Конституцията и международните конвенции, подписани от България.
        Какво: "не става така"? Откъде-накъде някакви боклуци ще нарушават непрекъснато законите и ще бъдат безнаказани заради етносът си? Ако всички започнем да крадем, вместо да работим и да искаме всичко наготово, какво ще стане?

        А толерантността е хубаво качество, но само когато е взаимна... и винаги трябва да е съразмерна. Затова нашата толерантност към ромовете трябва да е точно равна на ромовата толерантност към нас - а именно: НУЛЕВА.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Не става така. Трябва да имаме повече толерантност, заедност, да сме единни, а не да се делим. Всички сме българи.
          Като казах толерантност, всички знаем че това е благодетел, за чието развитие трябва дас е работи и да се развива. Скоро е Международния ден на Толерантността, 16.Ноември. Нека всеки да се замисли как да развие своята толерантснот и да се включи в честването на деня на толерантността които ще са из цялата страна. Миналата година много събития и чествания на този ден имаше, дано тази година да са още повече.
          16 ноември – Международен ден на толерантността

          Ето за столицата: Общински новини
          Кампания „Дни на толерантността в район „Илинден”
          12.11.2014 г.

          По случай Международния ден на толерантността – 16 ноември и във връзка със зачестилите прояви на агресия и насилие в българското училище, Столична община – район „Илинден“ полага основите на кампанията „Дни на толерантността в район „Илинден“, която ще се проведе за първи път тази година в периода от 17 ноември до 10 декември - деня на церемонията по присъждането на Нобеловата награда за мир.

          Фокусирана върху превенцията на агресията в училище, кампанията „Дни на толерантността в район „Илинден“ цели да подпомогне формирането на представи и активно отношение у нашите деца към толерантността във всичките й многолики проявления и насърчаване на поведение на разбирателство и ненасилие.

          Инициативата, организирана под патронажа на Кмета на района ще протече на няколко етапа, които включват различни образователно-възпитателни и социално-културни мероприятия, събития и инициативи с допълваща роля по отношение на образователните програми в училищата на територията на район „Илинден“.

          Първият етап от кампанията ще се проведе в партньорство с Фондация „Асоциация Анимус“, театър „Цвете” и МКБППМНП под формата на презентации, беседи, дискусии върху филми и форум театър. Партньори на район „Илинден” от страна на районните училища са: 3 СОУ „Марин Дринов“; 33 ЕГ „Света София“; 45 ОУ „Константин Величков“; 113 СОУ „Сава Филаретов“ и Дом за деца „П. Р. Славейков“.

          Като етап от кампанията са организирани два конкурса – за средношколско есе на тема „Толерантността – хармония в различията“, (за ученици от IX-ти до XII-ти клас) и конкурс за рисунка на тема „Прегръдка за различния” (за ученици от 4 до 8 клас). Регламентите на двата конкурса можете да намерите на интернет страницата на Район „Илинден“, в секция „Афиш”: www.ilinden.bg/afish.

          Като партньор на район „Илинден” на етап от кампанията ще се присъедини ПГАВТК „А. С. Попов”, чиито ученици ще изработят късометражен филм на тема, касаеща толерантността. Целта е филмът да намери широка реализация, като бъде разпространен по всички училища, разположени на територията на Район „Илинден” и в интернет.

          В заключителния етап от кампанията рисунките, допуснати до участие в конкурса за рисунка ще бъдат експонирани в изложба, която ще бъде представена в сградата на районната администрация - във фоайето на третия етаж, а пък есетата, класирани на първите три места ще бъдат публикувани, освен на интернет страницата на район „Илинден“ и в националния седмичник за образование и наука „Аз Буки“.

          Официалното закриване на кампанията „Дни на толерантността в Район „Илинден“ ще се проведе на 10 декември т.г., когато ще бъде излъчен филмът, изработен от учениците от ПГАВТК „А. С. Попов” и ще бъдат връчени наградите на победителите в двата конкурса.

          С избора на финалната дата на своята кампания - 10 декември – Деня на церемонията по връчването на Нобеловата награда за мир, район „Илинден” подчертава още веднъж значимостта на толерантността и нейната глобална роля за опазването на социалния ред и мира на нашата планета.

          Коментар


          • Извън конкретният въпрос, но в духът на общата дискусия, ще цитирам дословно Чл. 8 от горепосоченият основен правен текст - по повод мръсните лъжи на циганозащитниците, според които държавата няма право да унищожава незаконните хъхряшки развъдници:

            Член 8
            1. Всеки има право на зачитане на неговия личен и семеен живот, на неговото жилище и тайната на неговата кореспонденция.

            2. Намесата на държавните власти в ползването на това право е недопустима освен в случаите, предвидени в закона и необходими в едно демократично общество в интерес на националната и обществената сигурност или на икономическото благосъстояние на страната, за предотвратяване на безредици или престъпления, за защита на здравето и морала или на правата и свободите на другите.



            Мисля, коментарът е излишен. Според законът огромната част от циганските свърталища са незаконни и очевидно те застрашават обществената сигурност, гнездо са на престъпност и нарушават правата на останалите граждани... следователно държавата не само, че има право, но е и ДЛЪЖНА да ги унищожава.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
              Не съм съгласен. Къде ти е хуманизма? Къде ти е любовтта към ближния? Нали всички сме един народ?
              Какво предлагаш? Да стоят хората на студено, държавата да не им осигурява никакво отопление и те да мрат като мухи в студа ли?
              Казах вече: никой няма право да нарушава законите и да краде, защото така му харесва. Откъде-накъде държавата да им осигурява отопление? С какви пари - пак от нашите данъци ли? На мене държавата защо не ми плаща тока и/или парното зимата? Или аз нямам право на хуманно отношение? Може би не съм човек, а единствените хора в тая държава са циганите?

              И ние не сме един народ с това племе. Тези ромове нямат абсолютно никакъв принос към държавата и обществото, те са престъпници и паразити. Малкият процент нормални цигани си плащат сметките и данъците също като нас и не искат никакви привилегии.

              Хуманизъм, любов към ближния... ромовете проявяват ли хуманизъм и любов към ближния? Как точно - като грабят и убиват безпомощните хора по селата ли?


              Протоколов право казва - да вървят да работят. Да залесяват оголените баири, а горското в замяна да им позволява да извършват санитарна сеч - на паднали или изсъхнали дървета. Не е трудно, но Мангау не иска да работи, а само да краде и да безчинства. Крайно време е горските служители да патрулират сериозно въоръжени и да арестуват тия престъпници, а когато бъдат нападнати, да стрелят на месо.

              Според Чл.2, Ал.2 от Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи, всеки има право дори да убие, за да се защити от незаконно насилие, застрашаващо животът му... нима животът на тези горски служители не е бил застрашен, когато циганските бандити са ги нападнали с моторна резачка?
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                Ами какво да правят хората, като идва зима, студено е, и няма с какво да се стоплят?
                Да мрат от студ ли?
                ХОрата не са виновни, че са отишли да вземат малко о дърва за да се стоплят. И деца са имали, и те ли да мръзнат?
                Някой ден дано да не им се налага да събират дърва в гората, а държавата да се погрижи и да осигури нужното отпление на хората. Така както осигурява на нас столичани ТЕЦ на половин цена, така и за тях да има.
                Не са взели, а са откраднали. Когато станат само роми и данъчни в тая страна, ще си сипя една голяма кофа с пуканки и ще зяпам мача от Канада, а вие допринасяйте за това с всяко едно "вземане"...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                  Не съм съгласен. Къде ти е хуманизма? Къде ти е любовтта към ближния? Нали всички сме един народ?
                  Какво предлагаш? Да стоят хората на студено, държавата да не им осигурява никакво отопление и те да мрат като мухи в студа ли?
                  ДА
                  Liverpool Forever

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                    Не съм съгласен. Къде ти е хуманизма? Къде ти е любовтта към ближния? Нали всички сме един народ?
                    Какво предлагаш? Да стоят хората на студено, държавата да не им осигурява никакво отопление и те да мрат като мухи в студа ли?
                    Да работят в горското и да им дават дърва
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      „Хората” да си купят законно дърва за огрев, ако не – да мръзнат. Българинът ако няма пари да си плаща парно или ток, не мръзне ли? И те не си ВЗЕМАТ дърва, те КРАДАТ, защото според Чл. 235 от НК, това невинно „вземане на дърва” е УГЛАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, наказуемо със ЗАТВОР !!! Говориш за чааветата им – а ние, данъкоплатците, не плащаме ли безкрайни помощи за същите тия чаавета, ЗА ДА ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ, а не за да ходят да КРАДАТ, заедно с „родителите” си?
                      И не знам какво предлагаш, да се изградят ТЕЦ-ове към незаконните цигански развъдници, за да се осигурят на ромовете парно и топла вода, безплатно разбира се, защото те не желаят да плащат каквото и да е? И как се осмеляваш ти, да твърдиш, че някакви боклуци имат право да вършат престъпления, защото били от определен етнос? Такива като тебе, Перунов, трябва да отиват на съд, а после в затвора да стават булки на същите престъпници, които защитават.

                      Огромна е и вината на горските и полицейски служители, които са научили циганорите на безнаказаност, пишейки им актове (които въобще не плащат) вместо да ги арестуват и пращат на съд !!!
                      Не съм съгласен. Къде ти е хуманизма? Къде ти е любовтта към ближния? Нали всички сме един народ?
                      Какво предлагаш? Да стоят хората на студено, държавата да не им осигурява никакво отопление и те да мрат като мухи в студа ли?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                        Ами какво да правят хората, като идва зима, студено е, и няма с какво да се стоплят?
                        Да мрат от студ ли?
                        ХОрата не са виновни, че са отишли да вземат малко о дърва за да се стоплят. И деца са имали, и те ли да мръзнат?
                        Някой ден дано да не им се налага да събират дърва в гората, а държавата да се погрижи и да осигури нужното отпление на хората. Така както осигурява на нас столичани ТЕЦ на половин цена, така и за тях да има.
                        „Хората” да си купят законно дърва за огрев, ако не – да мръзнат. Българинът ако няма пари да си плаща парно или ток, не мръзне ли? И те не си ВЗЕМАТ дърва, те КРАДАТ, защото според Чл. 235 от НК, това невинно „вземане на дърва” е УГЛАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, наказуемо със ЗАТВОР !!! Говориш за чааветата им – а ние, данъкоплатците, не плащаме ли безкрайни помощи за същите тия чаавета, ЗА ДА ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ, а не за да ходят да КРАДАТ, заедно с „родителите” си?
                        И не знам какво предлагаш, да се изградят ТЕЦ-ове към незаконните цигански развъдници, за да се осигурят на ромовете парно и топла вода, безплатно разбира се, защото те не желаят да плащат каквото и да е? И как се осмеляваш ти, да твърдиш, че някакви боклуци имат право да вършат престъпления, защото били от определен етнос? Такива като тебе, Перунов, трябва да отиват на съд, а после в затвора да стават булки на същите престъпници, които защитават.

                        Огромна е и вината на горските и полицейски служители, които са научили циганорите на безнаказаност, пишейки им актове (които въобще не плащат) вместо да ги арестуват и пращат на съд !!!
                        Last edited by mibova; 13.11.2014, 09:26.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                          Тумба роми са пребили горски служители край Самоков
                          http://www.blitz.bg/news/article/302269

                          Брали са дървесина, милите ...
                          Ами какво да правят хората, като идва зима, студено е, и няма с какво да се стоплят?
                          Да мрат от студ ли?
                          ХОрата не са виновни, че са отишли да вземат малко о дърва за да се стоплят. И деца са имали, и те ли да мръзнат?
                          Някой ден дано да не им се налага да събират дърва в гората, а държавата да се погрижи и да осигури нужното отпление на хората. Така както осигурява на нас столичани ТЕЦ на половин цена, така и за тях да има.

                          Коментар


                          • Тумба роми са пребили горски служители край Самоков
                            http://www.blitz.bg/news/article/302269

                            Брали са дървесина, милите ...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Мите стига се пени.Ако ти влезеш ще си виновен ама някой трябва да те залови и осъди.Е тоя дето трябва да те залови и осъди го няма в момента той е зает да ограбва банки.Не съм защитник на мангалите ама питам колко джилезу требе да наберат за да го докарат до 4,2 милиарда като у КТБ.КТБ циганите ли я окрадоха?И да не вземеш да си помислиш че някой ще отиде в затвора?

                              Хайде, позамислете се кой е виновен и в двата случая.
                              Простият и абдикирал от живота българин, който не упражнява никакъв контрол върху битието си !
                              Глупак трябва да си , че да имаш такава възможност / безнаказано крадене и използване на ресурсите / и да не гърбиш този дето ти я предлага !

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Бате Пешо, парите не са всичко.Еби ги тези 4,2 млрд.Колко стотин хора бяха избити от цигани по селата и градовете?Възрастни хора биват пребивани, драни, унижавани, убивани,изнасилвани. Всеки божи ден живеят в див страх от циганските набези.Това цена няма.
                                И аз влязох, за да напиша точно това. Не само, че тия чудовищни зверства трябва да бъадт прекратени, но и допусналите ги – от ушевия началник и садията, до политиците, трябва да бъдат съдени за геноцид и противодържавна дейност. Дори мисля да подхвана някак инициатива за издигане на паметник на жертвите на циганският терор – около НДК има ного подходящи места.

                                Нито Дебелият, нито Мустакатият са убили някого.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X