IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим беззаконията

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Вместо награда - гаранция:

    Или как после да искаме от полицаите да изпълняват служебните си задължения?

    http://www.blitz.bg/news/article/190539

    Тоя път ще се въздържа от по-подробен коментар, защото един журналист е казал всичко по-добре от мене:

    Ченгето, което стана убиец, защото не остави сираци!!!



    Ченгето Иван Лулеов от село Баня няма да бъде запомнено като герой. Грешката му беше, че остана жив, а не се остави да бъде транжиран от брадвата на сравнително млад циганин, но вече дърт рецидивист. Още когато му я бяха извадили, трябваше да изкара пълнителя, да изхвърли служебния си пистолет и да чака каквото брадва покаже.

    Тогава щяхме да разполагаме с готов план – на жена му щяхме да дадем нещо възпоменателно за храбрата му служба, сирачетата му щяхме да включим в групата на деца на загинали полицаи и всяка Коледа да им оставяме „висящи” SMS-и на кратък номер. Ченгето Иван Лулеов обаче не остави, а произведе сираци. Трябвало е да избира между живота на баща им и своя собствен и той най-егоистично предпочел да се спре на себе си. А ние най-егоистично ще го оставим да се оправя сам - пръста си за него ще мръднем само колкото да напишем „Браво” в някой форум.

    Оставете ни нас, цивилните неблагодарници, които си умираме да ругаем ченгетата, че нищо не правят, когато се краде кабел, когато се оплячкосват къщи така, че и арматурата да не остане. Оставете ни нас, които единствено виртуално можем да се възхищаваме на всеки застрелян на местопрестъплението крадец. Олио да ни попари езиците, които са способни само да мрънкат безпринципно и които се гълтат, когато трябва да се покрещи по нещо наистина принципно.

    Нас наистина ни оставете, защото сме неспасяеми, но ченгето Иван Лулеов трябва да има колеги. В системата на МВР може и да са заети 60 000 служители, но засега по нищо не личи, че тя разполага даже с 60 истински ченгета. Иначе щяха да демонстрират скромна солидарност и най-елементарна колегиалност. Щяха да изпушат поне половин цигара, да изпият поне няколко глътки минерална вода, както правеха, когато искаха повече пари. Сега не става въпрос за пари, а за нещо, което не се купува и с много пари. И по-подходящ случай от този трудно може да бъде измислен.

    Имате кражба на важна обществена инфраструктура – магистрален съобщителен кабел, чиято липса прекъсва връзката между две жп гари и само може да се предполага какви биха били евентуалните последици. Кражба дори е прекалено лека квалификация и някой по-сръчен адвокат може да го развие в тероризъм, макар и от неосъзнати терористи. Имате двама такива неосъзнати, хванати от Лулоев с кабела. Единият от тях тръгва да бяга, другият вади брадва на ченге, а за него после ще се окаже, че е с респектиращо досие и е лежал в затвора. На всичкото отгоре имате и нощно време, което е само в плюс при неизбежната отбрана.

    Вашият човек стреля не с боен, а със стоп патрон. После сам откарва застреляния крадец в болница. Какво повече ви е необходимо на първо четене, за да запалите една цигара за вашия човек.

    Погледнете в махалата на техния човек – там така са подпалили, че мечтаят за доживотен затвор за вашия човек. Ако искате, и тях оставете, защото мозъците им отдавна са повредени. За тях кражбата - особено на кабели и метали, си е напълно редовен и почтен поминък. За тях концепцията за обществен ред е полицията да не застрашава живота на крадците, но крадците да й вадят брадва.

    Концепцията им за правосъдие пък е кражбите да са ненаказани, но задължително да има наказания за всеки, опитващ се да ги предотврати – дори работата му да е точно такава.

    Всички тези малки концепции са част от голямата житейска философия – само крадем, не сме тръгнали да убиваме, я. Сякаш друга алтернатива е напълно невъзможна в махалата. В нея оправдават техния мъртъв човек, че бил принуден да реже кабели, за да нахрани децата си. Редовно трябва да ги е хранил, след като са го хващали цели 17 пъти за всичките му 36 години живот. Но наистина я оставете тази махала и нейните разбирания за престъпление и наказание. По-важна ви е трактовката на закона и това, че вашият човек е обвинен в убийство и ще го съдят като най-обикновена отрепка. Все едно, че е заклал баба си, понеже не му е дала от пенсията да си купи хероин.

    На ченгето Иван Лулеов му се плаща заплата, за да пази животи и имоти. Дадено му е оръжие за тази цел и най-искрено му се пожелаваше след всяка смяна да се връща жив и здрав при семейството си. А когато той направи всичко това, се оказва, че е работил колкото да влезе в затвора. Ако го намирате за справедливо – отпишете го и му пожелайте да предизвика нечовешки фурор при посрещането си в Централния софийски. Ако обаче законността ви идва прекалено - поне пари за читав адвокат могат да му се съберат. Нещо като благотворителна инициатива за децата на незагиналите полицаи, проявили егоизма да останат живи, вместо тихо, кротко и кърваво да си отидат след два удара с брадва по главата.

    Калин Руменов



    Ще добавя само, че сигналът, повторен и потретен от прокуратурата само за броени седмици е ясен: "Ромите имат право да крадат, да мародерстват, да нападат хора с брадви и никой не трябва да им се противопоставя - нито обикновен гражданин, нито охранител, нито дори полицай !!!" Защото те са НАД законите, НАД държавата, те са новите господари и всичко им принадлежи - държавната инфрасткруктура, имотът ни, дори животът ни. И заради тези сигнали, мангалските изверги ще се чувстват все по-безнаказани, ще стават все по-нагли, все по-безочливи... докога? Докато заради няколко идиота с власт в полиция, прокуратура, правителство избухне гражданска война? Докато (заради подобни "бедни роми") стане железопътна катастрофа с десетки ис тотици загинали? Докато мангалите нападнат и АЕЦ Козлодуй и причинят ядрена катастрофа?

    Какво трябва да стане, та УШЕВИТЕ СВИНЕ да излязат в защита на този ПОЛИЦАЙ, вместо просто да искат ПАРИ? Защо представителите на нито една политическа сила, включително вресливият сидеров, все още не са поискали незабавната оставка на мръсната свиня цацаров? Защото когато стане някое от нещата, които изброих по-горе, и ножът да му теглим, ще е късно !!!
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • Откриха откраднат „Страдивариус” у ромски бос в България
      http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1813555
      Ромите имат вкус на ценители понякога.
      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

      Коментар


      • Рапон, само където тия жилища не бяха на "хората", а бяха общински. Чудно, как така прокуратурата не се самосезира за престъплението, извършвано ден след ден от мангалите - увреждане и разрушаване на чужда, общинска собственост? Всички тия твари трябваше да отговарят за нанесените щети, да бъдат пратени на катога, където да работят, докато ги изплатят. Който откаже да се труди - куршум в главата и - на свините. С мангали само така се действа - друг начин просто няма.

        Впрочем съдбата на този блок показва защо на хъхрещата измет не трябва да се строят човешки жилища. Мангалите трябва да живеят в пещери и дупки в земята, човешките жилища са предназначени за хора.
        А може би има държава, достатъчно богата, за да строи на подмаймуните жилища два пъти годишно? Кметът си е виновен - пропиля общински пари, вместо просто да изчака проблемът да се разреши по естествен път.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Ravon Разгледай мнение
          Не, просто трябваше тези пари които отидоха за събарянето да отидат за рехабилитация и саниране на сградата. После иди обяснявай че няма дискриминация на малцинствата у нас, как да няма като се вижда че има.
          Много си прав. Само дето сградата се бутна с една десета от парите нужни за нейната "рехабилитация и саниране", които РОМИТЕ щяха да изкъртят, продадат и изгорят точно за месец. Работа му е майката. Да работят, за да си построят свой дом.

          Нали гледа филма. Хотел Рай се казва. За същия този блок става дума. Един спретнат и очвидно работлив РОМ (евала му правя на човека) обясняваше как се опитва да учи на труд сънародниците си и как те индиректно му казват, че те работа НЕ ИСКАТ. Чак на мен ми стана кофти за човека. А ти приятелю, носиш директна вина за това. Докато им се наливат пари, те на труд няма да се научат.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Ravon Разгледай мнение
            Не, просто трябваше тези пари които отидоха за събарянето да отидат за рехабилитация и саниране на сградата. После иди обяснявай че няма дискриминация на малцинствата у нас, как да няма като се вижда че има.
            И що?!?
            Да бяха си го санирали сами
            Абе вие да не сте на смени, до 15:00 на работа е Setver, сега ти застъпи смяната

            Коментар


            • Не, просто трябваше тези пари които отидоха за събарянето да отидат за рехабилитация и саниране на сградата. После иди обяснявай че няма дискриминация на малцинствата у нас, как да няма като се вижда че има.

              Коментар


              • Прав си Рапон. Трябваше да остави коптора да рухне сам. Тогава вече, наистина щеше да заслужава паметник, поне колкото ПСА.

                Коментар


                • Наглостта няма граници. Събори жилищата на хората, че и паметник иска ...

                  Кметът на Ямбол: Мислех, че ще ми вдигнат паметник, вместо да ме съдят заради блок 20
                  Последна промяна в 15:37 на 26 мар 2013


                  Кметът на Ямбол Георги Славов обяви, че е очаквал по-скоро да му бъде вдигнат паметник, наместо да бъде съден заради съборения блок 20 в града, който преди години се рушеше и беше превзет от самонастанили се роми.

                  Днес окръжният съд в Ямбол даде ход на делото срещу Славов за нарушения при събарянето на бл. 20, съобщи "Фокус".

                  Процесът започна с искане от защитата на Славов за отвод на прокурора по делото – Димитрина Георгиева, заради предубеденост към подсъдимия и невъзможност да му бъде осигурена ефективна защита. Съдът обаче не прие искането.

                  Преди началото на заседанието Георги Славов коментира: "От четири години насам се работи по един и същ начин - едни хора, които пускат един сигнал, един удобен прокурор, едни удобни вещи лица. Оттам нататък едно зле скалъпено обвинение. Аз се нагледах вече четвърта година – шесто, седмо, десето дело... или кое по ред. В конкретния случай, ако трябва да съм откровен, очаквах моята приятелка - другарката Шкодрова, прокурор Шкодрова, по-скоро да вдигат един паметник на общината, може би и на мен, че махнахме бл. 20, ама гледам, че обвинението е, че сме откраднали строителните отпадъци."

                  Славов обвини прокуратурата, че умишлено е протакала и внася обвинителния акт в съда непосредствено преди изборите.

                  Според обвинителите през периода септември – октомври 2010 г. в качеството му на кмет на община Ямбол Георги Славов умишлено не е положил достатъчно грижи за ръководството, управлението, стопанисването и запазването на повереното му имущество – в нарушение на клаузите на договор със смолянска фирма за разрушаване и премахване на сградата на блок 20 в жк "Райна Княгиня" в Ямбол. Прокуратурата твърди, че на смолянската фирма са предоставени строителните отпадъци от разрушаването на сградата – стомана и бетонови отпадъци, и от това са последвали значителни щети за община Ямбол в размер на 290 597 лв., като деянието е в "особено големи" размери и представлява "особено тежък" случай.

                  Заради неявяване на важни свидетели обаче процесът беше отложен. Единият от тях е зам.-кметът на общината Иван Кърцъков, а другият е под домашен арест. Делото ще продължи на 14 и 15 май.

                  Събарянето на прословутия блок 20 в Ямбол започна на 18 септември 2010 г. Мястото се прочу заради самонастанилите се в него ромски семейства, които години наред го обитаваха и рушаха едновременно с това. Събарянето на сградата беше по заповед на кмета Георги Славов,, който обяви бедствено положение на територията, след като момиченце на около 10 години пострада при незаконно разрушаване на блока.

                  През ноември 2010 г. обаче административният съд в Ямбол определи, че заповедта на кмета за събарянето на бл. 20 е незаконосъобразна и следва да се отмени.

                  Коментар


                  • Едно предложение към модераторите. Тъй като темата е в сектор офтопик, не виждам смисъл от подобна строга модерация. Още повече предвид характера на темата. Нека ясно се видят и ДОКУМЕНТИРАТ мненията на хората, защото живеем в интересни времена и на случайно минаващите може да им е интересно.

                    Имаме очевидно провокатори като Хасанци, Лордове и пр. елементи. Не виждам защо хората да не могат да изкажат мнение. Като се циганизираме напълно и да иска някой да говори, вече няма да има смисъл.

                    Коментар


                    • Беше ми изтрит един прост въпрос, дали нещо не бъркам?

                      Коментар


                      • Добре де, ти искаш и стрелеца да е с брадва, ами ако на единият ръцете са по-дълги тогава какво правим??
                        Истината е, че са виновни, ако полицаят не беше стрелял сега щеше да се говори как двама въоражени с брадви са убили полицай и ги търсят, щото едва ли щяха да го режат и после да го карат до болницата.
                        Стига с тези глупости, обръщате си палачинката какво ви изнася!
                        Last edited by X_Y; 26.03.2013, 14:42.

                        Коментар


                        • Превишил е самоотбраната разбира се. Не само достойно се е отбранил, ами и перфектно си е изпълнил задачите по опазване на обществената сигурност и имущество.
                          Да се награди с орден "Стара Планина".

                          Коментар


                          • Брадвата не е ли оръжие - или е част от мангалските аксесоари? А замисляш ли се, че тия уроди, "отишли за да изкарат някой лев за да има какво да ядат" е можело да причинят ЖП-катастрофа и смъртта на хора?
                            Като искат да изкарат пари - с мотиката и на нивата. Всеки бандит, посегнал на ЖП-инфраструктура, мостове, подпорни язовирни стени, далекопроводи и т.н. трябва да бъде разстрелван на място, защото това е тероризъм.

                            Да, Термитов - вместо да спасява животът на тая хлебарка е трябвало да подгони другата, за да я арестува или разстреля, ако тя окаже съпротива.
                            Last edited by X_Y; 26.03.2013, 14:43.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • Според статията, която прочетох, крадците са били с брадви
                              Не мисля, че за да крадеш ЖП инфраструктура може да ползваш оправдание че си бил гладен.
                              Като е гладен, в селото предполагам има земи, които може да се обработват има хора, който биха платили да им нацепят дървата, да изчистят на животните, да прекопаят градината и тн.
                              Но да откраднеш е по лесно!
                              Да видим дали ще ми отговориш, вчера Хасан млъкна нищо не каза в отговор на моя пост.
                              Last edited by X_Y; 26.03.2013, 14:43.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Да, Сетверов, трябва да има справедливост. Извършителите на подобни актове на диверсия и тероризъм (каквито са посегателствата срещу железопътната инфраструктура) трябва да бъдат осъждани на смърт или на минимум 15-20 години затвор. От друга страна всеки, нападнал с оръжие полицай (без значение етносът) трябва да получава куршум, защото посегателство срещу полицай е посегателство срещу държавата.

                                Затова, за да има справедливост, смелият полицай Иван Лулеов трябва да бъде награден и повишен в чин, а другият крастав мангал да бъде осъден на 20 години каторжен труд в полза на държавата.



                                Асане - и как точно ви "дискриминират" - като не ви позволяват да крадете и да паразитирате ли?
                                Не си прав Импе.Полицая трябва да бъде наказан,защото е изтървал другият мангал.

                                Коментар

                                Working...
                                X