IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим беззаконията

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
    Колкото до Мешерето, това е неформален орган, няма нищо лошо в неговото съществуване. Това е съдът който зачита едно от малцинствата у нас, и като такъв е добре да му се даде някаква власт, както има власт и официалния съд.
    Я, кво пише тука.....
    И това ще мине ...

    Коментар


    • Аз не виждам нищо лошо в МС да звучи химна на едно от основните малцинства у нас по случай международния им празник. Ние следва да се радваме, все пак това са голяма част от нашите сънародници, те празнуват, свирят, пеят и играят, нека и ние да се включим, да се радваме като братя и сестри. Един народ сме и следва да сме равни, да няма дискриминация и погазване на правата на малцинствата.
      Колкото до Мешерето, това е неформален орган, няма нищо лошо в неговото съществуване. Това е съдът който зачита едно от малцинствата у нас, и като такъв е добре да му се даде някаква власт, както има власт и официалния съд.

      Коментар


      • 15-те организации настояват за активно и незабавно реагиране от страна на отговорните държавни институции към случаите на антиромско говорене; гарантиране на малцинствата на основните права и равенство пред закона; МС да създаде ясна институционална и административна структура, която да контролира изпълнението на ромската стратегия; назначаване на конкурсен принцип на специалисти - роми, в органа, отговорен за изпълнението на тази стратегия.

        Т.е. мангалите искат хората да си мълчат и да търпят със стинсати зъби издевателствата им, да не смеят дори да се обадят, за да протестират, говорят за права, но нито с половин дума неизразяват готовност да поемат някакви задължения към тая държава, чиито граждани се водят и в която грабят и паразитират !!! А самият факт, че нищожеството райков е вкарал в парламента мангалски оркестър, за да изпълнява въшливият им химн вече е върхът на безочието и безгръбначното навеждане пред една паразитна и престъпна измет !!! В Българският министерски съвет трябва да звучи само Българският химн, незабавна оставка на лекето райков - да върви в някой катун, щом толкова обича циганите.


        Перунов - в Българската държава съдебната власт може да бъде само и единствено в ръцете на Българският съд. Когато тия гнусни подобия на човешки същества си направят държава, където сами да се управляват и най-вече сами да се издържат, тогава да си ги съди кирливото им мешере. Ние - Българските граждани трябва да изискаме незабавно прокуратурата да се самосезира срещу тази де факто паралелна съдебна псевдоинституция - в противен случай да търсим сметка на свинята цацаров.
        Last edited by Императорът; 08.04.2013, 15:09.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Е колко му е.... Мешерето във Властта, ако искаш може и възпитатели в детската градина да назначим някои от тези дето са заплодили 10-11 годишни момиченца?

          Коментар


          • Добра идея, след като вече всички сме решили да интегрираме малцинствата, нужно е да се дадат права на техните органи за управление да се включат в държавното ръководство. Не може само да искаме, трябва и да се дава.

            Мешерето поиска участие във властта
            08.04.2013, 14:48




            Представителство в изпълнителната и законодателната власт поискаха върховните старейшини на ромското мешере. Това стана ясно по време на пресконференция на Съвета на старейшините на структурата. Припомняме, вчера съветът на Старейшините на ромското Мешере у нас избра за приор Христо Младенов.
            По време на днешната пресконференция Младен Иванов, един от старейшините, посочи, че не е нормално в листите на водещите партии да няма нито един ромски представител. „В общност от 800 хил. души толкова ли няма по двама-трима, които да бъдат избрани?", запита той.
            „Искаме да влезем и да помагаме, да работим заедно за ромската общност. Ще им покажем истинските проблеми, ще им покажем как да се справим с тях", поясни приорът на мешерето Христо Младенов.
            Според него държавата приема закони, засягащи проблемите на циганите, без никакво участие на самите роми в изготвянето им.
            Старейшините изразиха сериозни съмнения, че абсолютно целенасочено се работи против образованието на ромите. Те изтъкнаха, че неграмотността им води до това, че ромската общност се манипулира много по-лесно.
            Христо Младенов коментира, че в редица случаи от Европа изпращат средства за определени програми, а до самите цигани стигат съвсем други, минимални суми.
            Той се закани, че ако след предвидените му срещи с новата власт отново няма желание за съвместна работа и диалог, мешерето ще почука на европейската порта и ще разкрие истината за всичко, което се случва у нас.
            „Държавата не работи против капсулирането на ромите", категоричен бе Младенов, като даде за пример училище в родния му град Левски, където обособяват отделни класове изцяло за роми.
            Мешерето е твърдо зад идеята, че онези родители, които нарочно възпрепятстват децата си да ходят на училище, не трябва да получават детски надбавки. Огромната мизерия и липсата на средства дори за елементарни ученически пособия като химикалки и тетрадки обаче, много често е обективна причина за отсъствието на ромските деца от класните стаи.
            Приорът обаче се похвали, че едно от единайсетте му внучета в момента е пълен отличник в Първа английска езикова гимназия.
            Ако видят свое представителство във високите етажи на държавата, ромите много по-трудно ще продават гласа си на когото и да било, убедени са от мешерето. Самото продаване на гласове, според тях, е болест на цялото общество и засяга както циганите, така и много българи.
            Относно самите функции на ромския съд старейшините обясниха, че мешерето съществуващо от векове и има за цел да дава единствено морални присъди.

            Коментар


            • В крайна сметка след встъплението на Райков - всички в залата чуха циганския химн „Джелем, джелем".

              http://news.ibox.bg/news/id_246709214
              Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

              Коментар


              • Дори и тук сте по своему агресивни с тези поздравления.....

                Празнувайте си празника без да ни го натрапвате.
                Last edited by rinaa; 08.04.2013, 13:04.

                Коментар


                • Защо няма специални програми за подкрепа на образованието на Български деца и младежи - или за деца и младежи от останалите, нормални малцинства? Не са ли тези програми фактическо признание за културната и интелектуална непълноценност на мангалите? За всички нормални хора по света образованието е цел и нормален етап от животът, знанието е естествен стремеж... за всички, но не и за гъгнивите полумаймуни.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                  Коментар


                  • Честит празник на ромите у нас и по света.

                    Дискутират образованието и кариерното развитие на младите роми
                    8 април 2013 10:23


                    Сдружение "Свят без граници"отбелязва Международния ден на ромите - 8 април в Стара Загора с дискусионна маса "Образование, кариерно развитие и перспективи за младите хора от ромски произход" в Здравно-социалния център в кв. "Лозенец" от 11:30 часа. На дискусионната маса са поканени да присъстват млади хора, интересуващи се от продължаване на образованието и конкурентноспособност в условията на глобализация.
                    Целта на дискусионната маса е да повдигне въпроси и мнения в ромската общност за проблемите в образованието на етноса- непосещаемост на учебните занятия, отпадане от училище.
                    Сдружение "Свят без граници" от създаването си като младежка организация реализира информационни кампании в общността за кандидат-студенти роми. В навечерието на 8 април сдружението дава старт на тазгодишната кампания. Проектът се реализира със средства на организацията и не са генерирани финанси от донори, дарения и др.
                    В Гълъбово също ще отбележат Международния ден на ромите. Потрадиция в общината, съвместно със сътрудници от ромската общност, се отбелязват ромските празници - ромската Нова година и 8 април.
                    Празникът ще започне в 16 часа в понеделник пред дома на културата. Началото на празника ще поставят от общината с конкурсна програма за преглед на ромската и българската музика, песни и танци. Празникът ще продължи с концертна програма на оркестър „Верея" - гр. Стара Загора.
                    Традиционно, Международният ден на ромите се отбелязва с конкурсна програма, пред дома на културата в Гълъбово. Участие могат да вземат всички граждани, които желаят да се изявят. До сега, всяка година се включват граждани- самодейци, читалищата и училищата от цялата община. За конкурсната част, участниците се разделят на две категории - песни и танци, а също и по възрастови групи. За най- добрите са предвидени награди.
                    Организирането на това мероприятие цели да покаже фолклора, да приобщи ромската общност към културните ценности. Да се постигне съпричастност към инициативите организирани от общината и културният живот, като цяло. Главната цел не е само да се прави нещо за ромите, а да се прави с тяхното участие.
                    Честването на 8 април, като официален празник на ромите в ЕС и ООН се случва от 1992 г, когато е предложен от международната организация „Романо юнион". През 1971 г. в Лондон се провежда за първи път световен ромски конгрес, с участието на представители на ромите от всички континенти и на индийското правителство. Там е поставено началото на световното ромско движение за утвърждаване и развитие на ромската култура и идентичност. Приети са флагът и химнът на ромите- Джелем, джелем (в превод Пътувал съм, пътувал съм) - циганска песен, смятана за химн на етническата общност. Мелодията на песента е традиционна, а текстът е дело на югославския композитор от цигански произход Жарко Йованович.

                    Коментар


                    • Да пожелаем честит празник на нашите братя роми. Да се съберем и да празнуваме заедно и да забравим дискриминацията и потъпкването на правата на малцинствата у нас. Нека да живеем заедно и да се радваме заедно.
                      Честит празник.

                      "Аз съм българанче" за ромите в Каварна
                      "Джалем, джалем", безплатен обяд и кръгли маси в страната


                      Щур купон се заформя днес в Каварна, където ще се празнува Световният ден на ромите - 8-ми април. Почетен ром тази година ще стане Кофе Бабоне от Гана. Титлата се присъжда като награда за хора, които са идвали често в квартал "Хаджи Димитър" и са подкрепяли интеграцията на ромите, обясни кметът Цонко Цонев. Кофе ще изпъли “Аз съм българанче”, ще има и ромски оркестър от Добрич, за младите е предвиден и брейк-турнир с награди. За купона в Каварна чакат гости от Добрич, Балчик и Шабла.
                      Денят на ромите е основан на първия Световен ромски конгрес, проведен в Лондон на 8 април 1971 година, който събира представители от 30 страни. В София ще се проведе кръглата маса на тема: "Образователната интеграция на ромите днес – предпоставка за професионална реализация и за прогрес на България утре". Тя се организира от Министерство на образованието, младежта и науката и Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе". Участие ще вземат студенти и средношколци от ромски произход, учители – роми, представители на неправителствени организации, работещи за образователна интеграция на ромската общност, представители на МОМН. Акцент ще бъде поставен на успешните практики за подкрепа на образованието на ромски младежи и девойки в средни училища и университети, както и за професионална реализация на роми, завършващи педагогическите факултети. От своя страна участниците ще споделят за това, което им дава образованието и защо са решили да се борят със стереотипите именно чрез добро образование. Форумът е под патронажа на министър Николай Милошев. Приветствия ще поднесат представители на Дипломатическия корпус от Швейцария, Норвегия, САЩ и председателят на ЦМЕДТ "Амалипе" Деян Колев.
                      Сдружение "Свят без граници" пък ще отбележи Международния ден на ромите в Стара Загора с дискусионна маса "Образование, кариерно развитие и перспективи за младите хора от ромски произход". На форума са поканени млади хора, интересуващи се от продължаване на образованието и конкурентноспособност в условията на глобализация. Целта на дискусионната маса е да повдигне въпроси и мнения в ромската общност за проблемите в образованието на етноса- непосещаемост на учебните занятия, отпадане от училище.
                      В Гълъбово празникът ще започне в 16 часа пред дома на културата. Началото на купона ще поставят от общината с конкурсна програма за преглед на ромската и българската музика, песни и танци. Празникът ще продължи с концертна програма на оркестър „Верея" от Стара Загора, а за най-добрите ще има награди.
                      Международният ден на ромите ще бъде отбелязан с концерт в Пленарна зала на общината Русе, входът е свободен. Фестът "Етно ритми без граници" е ежегоден и в него се включват много детски формации от целия регион.
                      Венци и цветя ще бъдат положени пред паметника на Георги Тихолов и Жельо Маналов в казанлъшкото село Овощик. Двамата са помогнали за спасяването на роми по време на Втората световна война. На лобното им място точно до минералната баня е издигнат паметник в знак на признателност, пред който всяка година ромите се покланят. С приветствие към тях за празника ще се обърне кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Ще бъдат раздадени и наградите на спечелилите състезанията по футбол, мотокрос и надбягване с коне. След официалната церемония ще започне традиционното къпане на казанлъшките роми в минералната баня край Овощник, а след него – всички присъстващи ще получат обяд. За желаещите да участват в празника е осигурен автобус, който тръгва в 9.00 часа от ромската махала. Автобусът, банята, подаръците за победителите в спортните състезания и сандвичите са осигурени от Община Казанлък, съобщиха от кметството.

                      Коментар


                      • Плъховете от т.нар. "ромско мешере" изпълзяват на светло.

                        http://www.blitz.bg/news/article/192507

                        В същото време Конституцията на Република България определя формата на съдебната власт и съответните съдилища, отговорни за правораздаването в държавата, но никъде там не се споменава за някакво "мешере". Отново за пореден път възниква въпросът - мангалските маймуни Български граждани ли са, на територията на тая държава ли живеят или в някакво друго измерение, че се допуска някакво циганско свърталище да играе ролята на паралелна съдебна система? Ако и след тая наглост свинята цацаров не си размърда смрадливите сланини, Българските граждани трябва да искат незабавната оставка на тая воняща лоена каца !!! Все едно случаите с П. Еленков и Ив. Лулеов бяха малко, мръсният шопар сигурно прави някакви перверзии с мангалите !!!
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • Да, разбира се. Затова дори когато потърпевшите извършат граждански арест (Жей разказа такъв случай), ушевите пускат циганският крадец през задната врата, а го завеждат като "неизвестен извършител". Да не говорим за случая, когато един Български младеж бе нападнат по расистки причини от тумба мангали на 1 януари във Враждебна, а свинете арестуваха само четирима, за да ги пуснат след няколко часа с оправданието, че нямало дежурен прокурор.
                          Значи аз тебе, Лордов, мога да те пречукам на 31 декември и да остана безнаказан? - или за мене няма такива вратички, защото не съм мангал?
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            там пишеха доста прасенца - питах ги - какво по дяволите е това "криминалистическа регистрация" и защо пускат след 24 часа престъпници, извършили деяния, наказуеми със затвор, но разбира се не получих никакъв смислен отговор.
                            Питал си некому ку...о.
                            На теб ти е пределно ясно какво означава криминалистическа регистрация. Такава се прави на всеки задържан в поделение на МВР по данни за извършено от него престъпление. Разбира се данните са в някакъв обем, но често недостатъчни за прокуратурата за да повдигне обвинение и лицето да бъде осъдено. Тогава то остава с тази криминалистическа регистрация в масивите на МВР. В масивите на съда има съдебна регистрация когато лицето вече е осъждано и прочее.
                            Тезата ти е смешна, защото лице с една крим. рег. за кражба извършва грабеж и е оставен на свобода не заради прасетата, а заради някоя от следващите инстанции, защото крим. рег означава само едно- полицаите са изнамерили някакви данни за даден престъпник задържали са го временно, тоест положили са усилие за да докажат неговата вина, но на следваща инстанция той е оневинен. Това вдеваш ли го императоре на празнословието или не?
                            Има случаи с убийци - разфасовчици, които нямат нито една крим. рег. И за тяхните деяния са виновни прасетата, козите, воловете или циганите?
                            Ако ти и твои себеподобни бяхте положили усилие вместо да плюеш по прасета и цигани , да се концентрираш върху борбата с формализма на НПК, досега ефекта щеше да бъде поразителен. Но в България не се обръща внимание на съществения проблем, а не без помоща на медиите той се прикрива и забулва. Затова тези проблеми ще излязат наяве когато придобият прекалено уродлив вид, както с цената на тока. Ето сега на всички вече е пределно ясно, че в БГ няма либерализация на пазара на ток, но това никой не казваше гласно само допреди няколко месеца когато държавата се хвалеше с резултатите от раздържавяването на своите проценти в ЕРП-тата. Така и сега ти и твои подобия ще плюват много години и ще хабят напразна енергия далеч от целта, преди да се засегне и назове истинския проблем. За съжаление Императоров.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Лордов/Асане - чудно защо в проектът е определена квота (минимум 25%) за т.нар. "ромски младежи", а за другите етноси няма квота?

                              Апропо - истината деликатно е казана в последният абзац - цитирам:

                              Образованието и социализацията на ромите са сред най-големите проблеми на просветната ни система. Всички резултати на националните изпити през последните 2-3 години показват, че учениците от този етност трудно се справят с усвояването на уроците.

                              Тук почти директно е признато, че мангалите в умствено отношение стоят по-долу от хората, че са интелектуално непълноценни - нещо което всяка детска учителка може да потвърди. Затуй няма особен смисъл да бъдат натискани да учат, защото който е скудоумен, няма да стане учен, дори кожата да му отпориш. Такива неща трябва да бъдат пращани да работят някаква елементарна работа, черен физически труд, защото нямат способности за нещо повече. Изключения разбира се има, но те сами ще се отделят от масата.

                              А на полицаят - браво, но за да му се налага да работи през почивният си ден, винага е у неговите колеги. Пак говорим за рецидивист с "криминалистическа регистрация" (поне една) - т.е. който би трябвало да е в затворът... но не е.

                              Апропо - включих се в групата в защита на Иван Лулеов - там пишеха доста прасенца - питах ги - какво по дяволите е това "криминалистическа регистрация" и защо пускат след 24 часа престъпници, извършили деяния, наказуеми със затвор, но разбира се не получих никакъв смислен отговор.
                              Е те изключенията са щото някой българин е опънал циганка

                              Коментар


                              • Лордов/Асане - чудно защо в проектът е определена квота (минимум 25%) за т.нар. "ромски младежи", а за другите етноси няма квота?

                                Апропо - истината деликатно е казана в последният абзац - цитирам:

                                Образованието и социализацията на ромите са сред най-големите проблеми на просветната ни система. Всички резултати на националните изпити през последните 2-3 години показват, че учениците от този етност трудно се справят с усвояването на уроците.

                                Тук почти директно е признато, че мангалите в умствено отношение стоят по-долу от хората, че са интелектуално непълноценни - нещо което всяка детска учителка може да потвърди. Затуй няма особен смисъл да бъдат натискани да учат, защото който е скудоумен, няма да стане учен, дори кожата да му отпориш. Такива неща трябва да бъдат пращани да работят някаква елементарна работа, черен физически труд, защото нямат способности за нещо повече. Изключения разбира се има, но те сами ще се отделят от масата.

                                А на полицаят - браво, но за да му се налага да работи през почивният си ден, винага е у неговите колеги. Пак говорим за рецидивист с "криминалистическа регистрация" (поне една) - т.е. който би трябвало да е в затворът... но не е.

                                Апропо - включих се в групата в защита на Иван Лулеов - там пишеха доста прасенца - питах ги - какво по дяволите е това "криминалистическа регистрация" и защо пускат след 24 часа престъпници, извършили деяния, наказуеми със затвор, но разбира се не получих никакъв смислен отговор.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X