IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим беззаконията

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • След като държавата ни не се интересува от малцинствата, ето че все пак се намира кой да свърши работата. Важно е да се осигури образование на малцинствата, да бърат образовани и да не се чувстват изолирани и дискриминирани.

    Строят образователен център за роми в Лозенец
    10 април 2013 13:50


    Образователен център за роми ще бъде построен в кв. „Лозенец" в Стара Загора. Всички дейности по изграждането му ще бъдат финансирани от фондация „Дон Боско България", която вече пета година работи с деца и младежи от ромските квартали в Стара Загора и Казанлък.
    Теренът, върху който ще бъде изграден центъра вече е закупен. Той се намира на края на кв. Лозенец над стадион „Берое" по пътя за Дъбрава. В момента се изготвя пълният проект като от фондацията планират да бъдат изградени 12 класни стаи и църква.
    Все още не е ясна и точната сума, която ще е необходима за строежа. Очаква се първата копка да бъде направена през есента, а първият етап на строителство да приключи през 2015 г. Образователният център трябва да бъде изцяло завършен през 2017 г.
    „Получаваме пълно съдействие от община Стара Загора за изграждането на центъра", обяви Мартин Илек от фондация „Дон Боско България".

    Коментар


    • Някои ежедневни проявления на хъхряшките етнокултурни особености:


      Баба Йова: Блъскаха главата ми в леглото:

      http://www.blitz.bg/article/33890

      Всъщност тая дърта нахалница трябва да благодари на благородните роми, че само са и взели парите, вместо да я изнасилят, а после (или преди това) да и отрежат главата, нали Сетверов?

      Млад мангал наръгва с нож свой съплеменник, отказал да се почерпят:

      http://www.blitz.bg/news/article/193055

      Сега наш дълг е да плащаме с осигуровките си скъпото лечение на милото ромско момченце, нали - Перунов?

      Хъхрещ дивак изнасилва, души, а после пръсва мозъкът на 10-годишно женско чааве:

      http://www.blitz.bg/news/article/193000

      Чаавето от Враца - с изрязани пръсти на краката:
      http://www.blitz.bg/news/article/192896
      Голяма работа - на това ние ще му плащаме лечението и издъжката в дом, а ромите ще се позабавляват да си направят шесто малко на негово място, нали Асане?

      Асане, де си?

      Поредните зли българи, неразбиращи, че паленето на гуми е защитен ромски обичай, с който трябва да се съобразяват:

      http://www.blitz.bg/news/article/193035

      Гадините вместо да благодарят на добрият ром, че се опитва да им прочисти синусите с гумен пушек, да вземат и да го пречукат, а - Асане?

      Асане, къде си?

      Още един злодей, неразбрал, че овцете (вкл. неговите) също се берат, защото растат по дърветата:

      http://www.blitz.bg/news/article/192614

      Равонов сигурно е възмутен...

      Млад гъгнив атеист атакува църкви:

      http://www.blitz.bg/news/article/192552

      Църквата е опиум за народът, нали ПеУник?

      И тия неща настояват за права и дори се сърдят, че хората се възмущавали от безчинствата им... "антиромското говорене" било престъпление, моля ви се !!!

      Last edited by Императорът; 12.04.2013, 13:29.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Много силна статия.
        http://e-vestnik.bg/17328/izborite-n...-grupirovkata/
        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

        Коментар


        • Eто поредният смел Българин, защитил собствеността си срещу цигански бандити:

          http://www.blitz.bg/news/article/192911

          За нещастие сега този човек ще бъде разкарван по съдилищата и може би дори осъден - задето е защитил конституционното си и човешко право на неприкосновена собственост - право, което "държавата" отказва да му защити, в нарушение на собственият си Основен закон.

          Простреляният бандит сега се търкаля в Сливенската болница за наша сметка, за останалите трима нищо не се споменава - вероятно вече са освободени, за да продължават да крадат !!!
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
            http://www.dnes.bg/stranata/2013/04/...grena.185060,2

            Това и за животните е неприсъщо
            Да - дадоха сабаале по телевизията - кафявото е зверски инквизирано - то бе цялото в белези. Жалко, че са ни мекушави законите - всичките чаавета от това "семейство" би трябвало да отидат в институции - а "родителите" - осъдени на доживотна каторга - да работят като роби в някоя мина (най-хубаво - уранова), докато им излязат черните души. Но да се внимава - това да не се случи бръзо, защото трябва да плащат издръжка на чааветата.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • http://www.dnes.bg/stranata/2013/04/...grena.185060,2

              Това и за животните е неприсъщо

              Коментар


              • Полаксов - по-долу обясних причините за мангалската неграмотност. Наивно е да се вярва, че същество, което до 6-годишна възраст още не се е научило да говори, може до придобие каквото и да е прилично образование. И кухавицата да му пръснеш, пак няма да стане.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
                  Брей, отдавна не бях влизал и какви промени настанали. Цигани си честитят един на друг новата държава, закони и празници. Направо се чудя дали след 20 г. няма да ме глобяват, ако не мятам гюбеци по официални събития.

                  П.С.

                  И да знаете, че това си си жива проба социологическо проучвание. Тея дето се представят за цигани и пускат отвреме, навреме по някоя новина да разлайват кучетата са си живи българи, ама от най-лайняната и продажна прослойка.
                  Естествено, че е тест за еластичността на търпението. Покрай "права" очевидно се заработват доста пари- квази икономика и то в обрулена държава.

                  Коментар


                  • Искам да задам един въпрос към всички защитници на мантрата, че ромите са онеправдани, нямат права, пречи им се да се учат, не им се дава работа и тн.

                    Днес по стечение на обстоятелствата попаднах във варненския ромски "квартал" "Максуда".
                    В това гето станах свидетел на интересни факти за живота на тези същества.
                    Наред с тоновете боклуци, които се намират там ( за да изчистят там БТВ трябва да си кръстят кампанията "Да изчистим Максуда за 1 седмица" ) видях следното:
                    - група ромове на възраст 18-26 години бяха отворили багажник на автомобил, от него звучеше някаква чалга, а нашите герой мятаха гюбеци наоколо. Това се случва по времето, когато би трябвало те да работят, но не би !
                    - второто, което също беше интересно е играта на няколко малки ( 8-12 годишни) ромове, които би трябвало да са на училише, за да получат образованието, което им се "пречи" и не им се позволява да получат. Та тези малки ромове се бяха наредили в кръг и се ритаха докато някой падне, като падне, става и ритането продължава.

                    Как точно искате да накарате тези същества да се интегрират???

                    Коментар


                    • .......
                      Крайно време е да разберем, че няма ромски права, както няма и български права, а има само основни човешки, граждански, социални и културни права, общовалидни за всяко човешко същество
                      ......

                      Какви красиви и благородни думи !!! Интересно само - как ГНУСНАТА РАСА зачита "общовалидните за всяко човешко същество човешки права" на хората в малките населени места, ограбвайки къщите им по 10-20, че и по повече пъти, да не говорим за побоищата, изнасилванията на старици, зверските убийства? Или мангасарите пищят за права, само когато става дума за ТЕХНИТЕ, но самите те могат да нарушават правата на другите както и когато си поискат? Да са чували, че неприкосновената частна собственост също е основно човешко право? И дори негодуват срещу антимангалското "говорене" значи според тия античовеци хората не само че нямат право да се защитават срещу истъпленията им, но нямат право и да се оплакват ????

                      Днес по телевизията даваха оная млада мангалка, дето игра в Стъклен дом и сега бачка във Външно министерство. Е, макар да бе чистичка и образована, дрънканиците и бяха познати до болка - хленчове по "момченцето" (16-годишният мангалски рецидивист), което лошият охранител разстрелял докато то, горкичкото мирно и кротко си беряло желязо, оплаквания как лошите Българи дискриминирали "ромите" и не им давали да се развиват, безочливо нагли искания за "положителна дискриминация" - т.е. мангали да се назначават с предимство в държавната администрация, ревове как циганорите не били представени в парламента и управлението на държавата и т.н. С една дума това мургаво моме доказа пред цяла България как един мангал може да научи няколко езика, да вземе 2-3 дипломи, да е чист, къпан и добре облечен, но като начин на мислене пак да си остане мангал - нагъл, безочлив, и вечно искащ някакви привилегии и специално отношение. Явно можеш да изкараш хъхрякът от катунът, но катунът от хъхрякът е почти невъзможно.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                        Мисля, че си пуснал, без да искаш и отговора на въпроса си, "Кога държавата ще се включи с подобни програми?"...

                        ... точно тогава ще се включи държавата, когато студентите от ромски произход имат РЕАЛНИ АКАДЕМИЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ...

                        Всички нетърпеливо чакаме тия постижения, за да бъдат те хонорувани от държавата!
                        Е как да нямат постижения? Ами печката от рамка и пружини за легло?????? По думите на академик Хъхрянов, въпросното чудо е не само високо ефективно, но и не харчи никакъв ток, тъй като до този момент той не е плащал или получавал някакви сметки. Поклон и удар в земята с чело пред циганския гений.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                          Ето един добър пример за помагане на интеграцията на малцинствата у нас и по света. Кога и държавата у нас ще се включи с подобни програми?
                          Стипендиански програми на РОФ за студенти и кандидат-студенти от ромски произход



                          Ромският образователен фонд/Стипендиантски програми (РОФ/СП) организира открит конкурс на база академични постижения за студенти от ромски произход. Кандидатите трябва да се обучават в бакалавърска, магистърска или докторантска програма в акредитиран университет в някоя от следните държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Македония, Молдова, Румъния, Русия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Хърватска, Черна гора и Чехия.
                          Мисля, че си пуснал, без да искаш и отговора на въпроса си, "Кога държавата ще се включи с подобни програми?"...

                          ... точно тогава ще се включи държавата, когато студентите от ромски произход имат РЕАЛНИ АКАДЕМИЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ...

                          Всички нетърпеливо чакаме тия постижения, за да бъдат те хонорувани от държавата!
                          If something inspires you, follow it! Henry Ford

                          Коментар


                          • Ето един добър пример за помагане на интеграцията на малцинствата у нас и по света. Кога и държавата у нас ще се включи с подобни програми?

                            Стипендиански програми на РОФ за студенти и кандидат-студенти от ромски произход



                            Ромският образователен фонд/Стипендиантски програми (РОФ/СП) организира открит конкурс на база академични постижения за студенти от ромски произход. Кандидатите трябва да се обучават в бакалавърска, магистърска или докторантска програма в акредитиран университет в някоя от следните държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Македония, Молдова, Румъния, Русия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Хърватска, Черна гора и Чехия.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Setver Разгледай мнение
                              Браво, време беше да се иска повече внимание по наболелите въпроси. Нека да не премълчаваме дискриминацията на малцинствата у нас, няма начин постоянно да си затваряме очите и да се правим че всичко е наред. Ами не е наред, когато постоянно виждаме как хората у нас се дискриминират по расов признак, и как няма никаква толерантност към различните у нас.
                              Кога най-после ще се осигурят нужните условия за интеграция на малцинствата? И битови, и образователни, и други? Няма как да искаме да интегрираме малцинствата, когато всички виждаме колко зле живеят. Кога ще им се осигурят нужните жилища и храна, да се почувстват и те хора като всички нас и да заживеем заедно?
                              Е не става само с приказки, и действия трябва. Да се спре с дискриминацията и да бъдем по-толерантни. Това като начало, за основа на интеграцията.
                              И така.
                              Прочете ли ми поста по-долу? Както виждаш боравя с реални факти, без да споменавам във всяко изречение дискриминация или интеграция за повече тежест. Аз като българин се чуствам дискриминиран, защото пари се наливат само за цигани. Това как ще го коментираш? Мога ли да ходя и аз да си търся правата?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Setver Разгледай мнение
                                Браво, време беше да се иска повече внимание по наболелите въпроси. Нека да не премълчаваме дискриминацията на малцинствата у нас, няма начин постоянно да си затваряме очите и да се правим че всичко е наред. Ами не е наред, когато постоянно виждаме как хората у нас се дискриминират по расов признак, и как няма никаква толерантност към различните у нас.
                                Кога най-после ще се осигурят нужните условия за интеграция на малцинствата? И битови, и образователни, и други? Няма как да искаме да интегрираме малцинствата, когато всички виждаме колко зле живеят. Кога ще им се осигурят нужните жилища и храна, да се почувстват и те хора като всички нас и да заживеем заедно?
                                Е не става само с приказки, и действия трябва. Да се спре с дискриминацията и да бъдем по-толерантни. Това като начало, за основа на интеграцията.
                                И така.

                                Пич, аз твърдя, че българите, които не са осигурени с жилища и храна /гладуващи/ - СА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ от циганите. Не мислиш ли, че дискриминацията спрямо българите - е в пъти по-голяма от циганската?
                                Също твърдя, че циганите-милионери /барони/ са повече на глава от населението в съответната "циганска общност".

                                Тия факти, - според теб - доказват ли дискриминацияна българите от циганското малцинство и предпочитания при решаване на социални проблеми от институциите, решаващи предимно въпросите на малцинствата ...
                                If something inspires you, follow it! Henry Ford

                                Коментар

                                Working...
                                X