IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 25.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
    Ей го моето символ-верую (формулирано преди 95 години ) и затуй съм си прост ...Поствал съм поне 10 пъти в тоя форум :

Лъвът трябва да бъде приспан и завързан - инак просперитет няма!
    Да те крадат, и ти вместо да извадиш пистолета и да гръмнеш крадците, да гледаш като овца - на това ли му викаш просперитет ???
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      ....

за мен избора е бързи избори и след тях коалиция , която да е насяно, че народа ще я измете за месец ако продължи със старите схеми.
      подобно измитане може да стане само след натрупване на критичен брой и маса сериозни социални проблеми...изключвам провокираните политически( но за такива бсп не мисля, че има големи възможности, а герб ще разчита на платените си, но не би могла да постигне подобна масовост)
      за всеки разумен човек, поне първата година, година и половина от управлението е време на толеранс, заради заварено състояние на нещата
      т.е. следващият би бил след няколко години, ако нещата продължат в посоката от сега

между другото, сред лицата на днешните протести има хора на властта, които лично познавам, ще е жалко, ако успеят да се наложат над всички - ще ги разпознаете по тъпите и безкрайни искания

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
        .... Познайте какво следва ? .....
        3 лефа за долар ! ....Познах ли?!
        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Служебно правителство !!!

в новата история на България е имало само в два случая Служебно правителство - преди хиперинфлация и веднага след хиперинфлация
          Познайте какво следва ?
          полезни линкове
          Ренета Инджова Служебно правителство - преди хиперинфлация
          На 17 октомври 1994 тя става министър-председател в служебно правителство — 81-вото правителство на България
          http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...BE%D0%B2%D0%B0

Стефан Софиянски - Министър-председател на РБ
          Мандат Служебно правителство - след хиперинфлация
          19 февруари 1997 – 20 май 1997 г.
          http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...81%D0%BA%D0%B8
          Валутен съвет
          http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%...B2%D0%B5%D1%82

и курса на долар/лев преди и веднага след въвеждането на Валутния съвет вече при второто Служебното правителство

таз графика е от сайта на БНБ
          http://www.bnb.bg/Statistics/StExter...artButton=true

а сега да ва видим какво мислите по темата
          Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            ..... "те такова животно нема", и си остават прости.
            Ей го моето символ-верую (формулирано преди 95 години ) и затуй съм си прост ...Поствал съм поне 10 пъти в тоя форум :

Что такое демократия? Это развращенная народная масса, желающая власти. Власть не может принадлежать массам в силу закона глупости числа: каждый практический политический деятель, если он не шарлатан, знает, что решение двух людей всегда хуже одного… наконец, уже 20–30 человек не могут вынести никаких разумных решений, кроме глупостей

Лъвът трябва да бъде приспан и завързан - инак просперитет няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              Отговори ми на въпроса, поне да знам защо ме нарече кифла

От линка на WSJ, който посочи така ли излиза или не - ДА или НЕ?

Темпът на нарастване на Държавният ни дълг е най-висок в Европа за периода 2009 - 2012г.
              Формулирай правилно въпроса си, иначе продължаваш да бъдеш кифла.

П.П. Жокер: "Темпът на нарастване на Държавният ни дълг" не е най-висок в Европа за този период.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                защо в България не се получава
                нали енергийната мафия била изцяло на БСП, къде са им медиите
                Тя медията трябва и да е печеливша. не става само с наливане на пари с цел пропаганда, трябва да има и добър продукт. А за тази цел парите на мафията не са достатъчни. Добра телевизия струва скъпо. А и корпорациите ни са са като гражданите - бедни. Много ми е интересно като вземе да се приказва за български олигарси. Че те и нашите олигарси са си български мащаб. Правят дребни далавери да спечелят някой друг милион. Дребни поне що се отнася до световните стандарти.

така че тук просто няма кинти. А няма кинти защото хората са бедни и не могат да им потребяват стоките и услугите на олигарсите. А олигарсите ни са некадърни и могат да печелят само като дават ниски заплати. Така и самите ни олигарси стоят бедни. поне спрямо западните стандарти. И всяка голяма чужда като реши да им вземе бизнеса и като цяло рано или късно успява.

Та порочен кръг се получава. Всички са скрънзи, защото никой няма кинти, поне не достатъчно. И заради това всичките се борят все за някакви коктейлни хапки, а никой не може да се добере до големите пари и голямото влияние.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  това, което ме притеснява в протестиращите срещу всичко дето мърда е, че масово правят впечатление на доста прости хора. Желанието го имат, но накрая да не ни докарат някой луд кръстоска между Волен и Янето... честно да си кажа не виждам как ще се канализира енергията на този простест имайки предвид българската народопсихология.

в същото време е смешно Костов, Станишев, Доган и тн... доказали се корумпирани гадове да критикуват ГЕРБ за цените на тока и тн... реално те критикуват една партия събрана с техни кадри и продължила в тяхната партина...

но лицето на простеста от площада е прекалеон просто, че да видя в него ново начало..

за мен избора е бързи избори и след тях коалиция , която да е насяно, че народа ще я измете за месец ако продължи със старите схеми.

електронно правителство и максимална прозрачност на сдели и търгове.
                  Не са прости. Свободолюбиви са. Не забелязваш отношението им към свободния избор. Има една много хубава книга за обективисти и материалисти като теб и повечето колеги писатели от форума - "Теория на избора". Аз ги разбирам щото съм като тях. Сигурно ти простея. И Манков е като тях. И той е субективист и идеалист. Субективизъм и идеализъм означава не простотия, а последователност. При вас материалистите и обективистите има една задължителна непоследователност и стъпаловидност в мисленето, породена от факта, че реалността постоянно ви сблъсква с парадокси, които трябва да помирявате и по този начин да се развивате стъпаловидно и в напрежение. Разбира се по умните от вас, които са около 10 %. Останалите всеки път когато реалността ги сблъска с парадокс, казват "те такова животно нема", и си остават прости.
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                    Само дето фразата не е на Горки,въпреки че я има в "Песен за сокола" ....

Съни(тя) беше пояснила с Горки/Хемницер.

Не ми се издребняваше в имената за толкова фундаментална глупост.

П.П. Ако беше цитирала баснята, а не отделен цитат, тогава нямаше да я сполети напастта от влечуги.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Това е ясно. въпроса е че ако има достатъчно богати медии, те ще защитават различни гледни точки. Ето в САЩ например има си канал на републиканците - FOX има си и на демократите CNN, MSNBC, CBS

така републиканците си се надъхват от ФОКС, демократите от техните. Знае си се коя телевизия за кой е и какви пристрастия има.
                      защо в България не се получава
                      нали енергийната мафия била изцяло на БСП, къде са им медиите

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        ....Ако Горки беше прав,...
                        Само дето фразата не е на Горки,въпреки че я има в "Песен за сокола" ....

...Значително по-рано се среща в баснята на Иван Хемницер (1745–1784) "Селянинът и кравата". Баснята разказва за селянин, който оседлава крава, която "...падна под ездача... не е чудно: не се научи кравата да скача... И затова трябва да се знае: който родил се е да пълзи, той не може да лети".

Коментар

• това, което ме притеснява в протестиращите срещу всичко дето мърда е, че масово правят впечатление на доста прости хора. Желанието го имат, но накрая да не ни докарат някой луд кръстоска между Волен и Янето... честно да си кажа не виждам как ще се канализира енергията на този простест имайки предвид българската народопсихология.

в същото време е смешно Костов, Станишев, Доган и тн... доказали се корумпирани гадове да критикуват ГЕРБ за цените на тока и тн... реално те критикуват една партия събрана с техни кадри и продължила в тяхната партина...

но лицето на простеста от площада е прекалеон просто, че да видя в него ново начало..

електронно правителство и максимална прозрачност на сдели и търгове.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Ти сега взе да говориш сложно като Лютви Ахмед Местан.
                            Извинявай, ако те обижда това сравнение.
                            Той е от вашите хора
                            Не мога да се похваля, че познавам риториката му, като теб

Отговори ми на въпроса, поне да знам защо ме нарече кифла

От линка на WSJ, който посочи така ли излиза или не - ДА или НЕ?

Темпът на нарастване на Държавният ни дълг е най-висок в Европа за периода 2009 - 2012г.

Коментар

Бил съм в подобен бизнес. Повярвай ми, не става. С пълна сила важи принципа - Който плаща, той поръчва музиката.
                              Когато видиш рекламни заставки по дадена телевизия на даден монополист, можеш да бъдеш сигурен, че докато те вървят, никога няма да има разследваща журналистика по негов адрес. Понякога рекламите се появяват след някое разследващо предаване и то спира впоследствие.
                              Не си ли си задавал въпроса, защо "Господари на ефира" се занимават главно с разни майстори на дограми и автосервизи? Да си видял предаване за някоя от големите фирми?

В САЩ имаха една добра практика на National Public Media, но лека-полека отмряха подобни медии. Те се финансираха главно с дарения, но не на големи донори, а с малки суми от много хора. Щом в САЩ не става, какво да говорим за България.

Затова - всеки си има глава на раменете и да мисли.
                              Това е ясно. въпроса е че ако има достатъчно богати медии, те ще защитават различни гледни точки. Ето в САЩ например има си канал на републиканците - FOX има си и на демократите CNN, MSNBC, CBS

така републиканците си се надъхват от ФОКС, демократите от техните. Знае си се коя телевизия за кой е и какви пристрастия има.

Коментар

Ама виж какво твърдят за мен съни(то) и гигов - захапвам като питбул.
                                Ти от няколко дни твърдиш, че "Лъвът скъсал синджиря". Аз те питам (чрез Равновесие) - има ли, аджеба, Лъв и има ли синджир за скъсване.
                                Лъв има. Синджиря вече е скъсан. Безсмислено е да се опитваш да ме скараш с Равновесие. Ние не сме приятели. Уважавам знанията му и културата на водене на спор. При спор с такива хора, човек се замисля, обогатява знанията си и се развива.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X